Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Brand in Bozar: brandweer massaal ter plaatse na vlammen op dak

HLN
Brand in Bozar: brandweer massaal ter plaatse na vlammen op dak
De Brusselse brandweer is massaal ter plaatse aan de gebouwen van de Bozar aan het Paleizenplein en het Warandepark in de hoofdstad om een dakbrand onder controle te krijgen.
Lees verder

Chaos in West-Vlaanderen: Decaluwé trekt verbod voor activiteiten voor -12-jarigen weer in op vraag van minister Dalle
Chaos in West-Vlaanderen. Gouverneur Carl Decaluwé trok maandag iets voor 18 uur zijn net eerder ingesteld verbod op binnenactiviteiten voor -12-jarigen weer in, op uitdrukkelijke vraag van minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "De ministers lieten mij weten dat dit besproken wordt op het nakende Overlegcomité", aldus Decaluwé.
Lees verder

João Klauss moet nieuwe aanvalsleider bij Rouches worden: "Als Standard komt, twijfel je niet. In Brazilië kent iedereen deze club"
De weg als aanvalsleider van Standard is vrij voor João Klauss De Mello (23). De eerste indrukken zijn positief. De sympathieke Braziliaan moet de Rouches van goals voorzien. Boa sorte!
Lees verder

Fan van Ronaldo en zijn familie al een jaar niet gezien: wie is João Klauss, de nieuwe aanvalsleider bij Standard?
De weg als aanvalsleider van Standard is vrij voor João Klauss De Mello (23). De eerste indrukken zijn positief. De sympathieke Braziliaan moet de Rouches van goals voorzien. Boa sorte!
Lees verder

Sri Lanka laat vanaf donderdag weer toeristen toe
Buitenlandse toeristen zijn vanaf donderdag weer welkom in Sri Lanka, al gelden er wel beperkingen. Dat heeft de officiële toeristische dienst maandag aangekondigd. Wegens de coronapandemie lag de sector in Sri Lanka tien maanden stil.
Lees verder

KOERS KORT. Duitse dopingarts gaat in beroep tegen vonnis - Sint-Niklaas vervangt Maldegem op Ethias Cross-kalender
Veldritorganisator Golazo heeft een vervanger gevonden voor de Ethias Cross in Maldegem, die voorzien was op 3 februari, maar vorige maand al afgelast werd omdat het parcours in de dichtbevolkte dorpskern in coronatijden moeilijk af te sluiten was. De Waaslandcross van Sint-Niklaas, die doorgaat op 20 februari, vervangt Maldegem op de Ethias Cross-kalender. Het event in provinciaal domein 'De Ster' wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot de Ethias Waaslandcross.
Lees verder

Disneyland Paris mikt op 2 april om weer open te gaan
Disneyland Paris zal nog wat langer gesloten blijven. Normaal zou het Franse park vanaf 13 februari opnieuw de deuren openen, maar door de huidige situatie van het coronavirus is dat onmogelijk. En dus hebben ze onder voorbehoud beslist om ten vroegste vanaf 2 april weer bezoekers toe te laten.
Lees verder

"Vrouw probeerde computer van Pelosi mogelijk te verkopen aan de Russen"
De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken of een vrouw een laptop of harde schijf van Nancy Pelosi, de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, heeft gestolen en het toestel probeerde te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten. Dat blijkt vandaag uit gerechtsdocumenten.
Lees verder

Natuurverenigingen waarschuwen voor slechte waterkwaliteit: "Amper 1% van de Vlaamse waterlopen is ecologisch gezond"
"We mogen ons niet laten verblinden door de successen, zoals de terugkeer van vissoorten of dieren als de zeehond, de bever, de otter en de ijsvogel: de toestand van de Vlaamse waterlopen is nog altijd abominabel." Dat zeggen natuurverenigingen Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu, op basis van een rapport van het Europese Milieu-agentschap. Maar is het écht zo onherstelbaar slecht gesteld met het water in Vlaanderen, of kunnen we de doelstelling van 2027 alsnog halen door de waterkwaliteit de komende jaren beduidend op te krikken?
Lees verder

Onafhankelijke experts: "China en WHO hadden sneller moeten handelen bij begin epidemie"
Bij het begin van de epidemie van Covid-19 hadden China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sneller kunnen handelen. Dat stellen de onafhankelijke experts die door de WHO zijn aangesteld om de aanpak van de crisis te evalueren. Het expertenpanel stelt dinsdag zijn tweede rapport voor.
Lees verder

'Golden Girl' Betty White viert 99ste verjaardag: "Stoppen? Ik ben niet gemaakt om in mijn zetel weg te kwijnen"
Ze werd geboren in de roaring twenties en toch is ze vandaag nog steeds één van de meest energieke actrices in Hollywood. Betty White vierde zondag haar 99ste verjaardag: een grote mijlpaal, maar volgens de actrice zelf is er niets aan: "Het geheim van een gelukkig leven? Optimisme! En misschien af en toe een goed glas wodka." Een portret van een waar icoon, die ooit als assistente voor een lokaal tv-station begon en drie keer in het huwelijksbootje stapte voor ze de liefde van haar leven tegenkwam.
Lees verder

KOERS KORT. Jim Aernouts stopt na Sluitingsprijs van Oostmalle met veldrijden
Na tien jaar profbestaan zal Jim Aernouts (Baloise-Trek Lions) op zondag 21 februari de stekker uit zijn loopbaan als veldrijder trekken. In Oostmalle, de plaats waar hij in 2010 Belgisch kampioen bij de beloften werd, hangt de 31-jarige Aernouts de fiets aan de haak. Van dan af kan hij zich focussen op het restaurant dat hij samen met zijn echtgenote uitbaat.
Lees verder

Drempel van 100.000 vaccinaties overschreden in ons land
Er zijn in België tot en met gisteren 100.443 mensen gevaccineerd met het vaccin van Pfizer en BioNTech. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano die onze redactie kon inkijken. In totaal komt dat aantal vaccinaties neer op een vaccinatiegraad van 1,0941 procent (aandeel mensen dat al een eerste dosis van het vaccin gekregen heeft ten opzichte van het totale aantal 18-plussers in België).
Lees verder

Antwerp geeft Lamkel Zé allerlaatste kans: "Hij mag niet meer actief zijn op sociale media"
Antwerp heeft een statement de wereld in gestuurd over de situatie rond 'enfant terrible' Didier Lamkel Zé (24), die terug met de A-kern mag meetrainen. "We begrijpen de onvrede bij de fans", klinkt het. De Great Old legt Lamkel Zé wel strenge regels op. "Hij mag niet meer actief zijn op sociale media."
Lees verder

Antwerp geeft Lamkel Zé allerlaatste kans: "Maar hij mag niet meer actief zijn op sociale media"
Antwerp heeft een statement de wereld in gestuurd over de situatie rond 'enfant terrible' Didier Lamkel Zé (24), die terug met de A-kern mag meetrainen. "We begrijpen de onvrede bij de fans", klinkt het. De Great Old legt Lamkel Zé wel strenge regels op. "Hij mag niet meer actief zijn op sociale media."
Lees verder

Ryan Reynolds stuurt emotionele videoboodschap naar 11-jarige fan met lymfeklierkanker
Ryan Reynolds (44) heeft afgelopen week zijn goed hart laten zien. De acteur heeft namelijk een hartverwarmende videoboodschap opgenomen voor een 11-jarige fan met lymfeklierkanker. "Met dit filmpje wil ik je laten weten dat ik aan je denk", klink het.
Lees verder

Schepen van Jeugd hekelt 'profileringsdrang' West-Vlaamse gouverneur: 'We hebben al genoeg beslissingsniveaus'
Er komt veel kritiek op de beslissing van West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé om het alle vrijetijdsactiviteiten voor -12-jarigen in West-Vlaanderen stil te leggen, in de hoop zo de nieuwe variant van het coronavirus tegen te houden. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) floot de gouverneur ook meteen terug. Er weerklinkt ook bij lokale poitici kritiek, zo verwijt Harelbeeks schepen Vandekerckhove Decaluwé profileringsdrang.
Lees verder

Een Mariabeeld, een verdwaalde ijsbeer en heel veel pluche: deze Citroën heeft mogelijks het meest bizarre interieur ter wereld
Op het eerste gezicht is het een gewone oude, grijze Citroën Saxo. Maar de auto die vandaag aan de Watersportbaan geparkeerd stond, heeft zonder twijfel het meest bizarre interieur ter wereld. Tuning - het uitbouwen en opsmukken van een auto - dat kenden we al. Maar dit?
Lees verder

Remco Evenepoel mag na medisch onderzoek nog steeds niét fietsen: breuk is nog niet helemaal dichtgegroeid
Remco Evenepoel onderging vandaag een nieuwe MRI-scan in het AZ Herentals. Daaruit bleek alvast dat zijn bloedwaarden op peil zijn, zijn lichaam nu goed herstelt en zijn revalidatiecurve dus weer in stijgende lijn zit. Maar ook dat de schaambeenbreuk, die hij op 15 augustus 2020 opliep bij zijn zware crash in de finale van de Ronde van Lombardije, nog niet helemaal is dichtgegroeid. Reden waarom de dokters hem, uit voorzorg, toch nog even van de fiets willen houden. Dat vernam onze redactie uit goeie bron.
Lees verder

Boris Johnson praat met zakenlui over plannen om "Singapore van Europa" te worden
De Britse premier Boris Johnson heeft maandag een vergadering belegd met zakenlui om er zijn plannen over verdere dereglementering en belastingverlagingen na de brexit uit de doeken te doen. Dat schrijven verschillende Britse media. Zoals bekend wil Johnson van het Verenigd Koninkrijk "een Europees Singapore" maken.
Lees verder