Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Brand bij grootste vaccinproducent ter wereld: “Coronavaccins niet getroffen”

HLN
Brand bij grootste vaccinproducent ter wereld: "Coronavaccins niet getroffen"
In het Serum Institute of India (SII), 's werelds grootste vaccinfabrikant, woedt een zware brand. De productie van vaccins tegen het coronavirus is volgens lokale media niet getroffen.
Lees verder

Azealia Banks ontkent dat ze haar dode kat kookte en opat: "Maar ik heb wel de schedel van een 6-jarig meisje in huis"
Rapper Azealia Banks (29) kwam de laatste dagen in opspraak omdat ze enkele verontrustende filmpjes deelde op haar sociale media. Zo besloot ze luidkeels lachend om haar dode kat Lucifer weer op te graven en zijn stoffelijk overschot te koken. Ze ontkent nu dat dat was om het dier op te eten. Haar eigen verhaal is echter niet minder verontrustend, gezien ze plots ook met een menselijke schedel op de proppen kwam.
Lees verder

Football Talk. Lotto Park wordt vaccinatiecentrum
Anderlecht stelt het Lotto Park vanaf begin maart ter beschikking als vaccinatiecentrum. Dat meldt de club via de website. Er zullen 25.000 vaccins per maand toegediend. "Toen Burgemeester Fabrice Cumps ons contacteerde met de vraag om samen tegen het virus te strijden, hebben we niet geaarzeld om de grootscheepse operatie actief te ondersteunen. Het is onze rol om ten dienste te staan van de gemeenschap. We zijn trots om de deuren van ons stadion te openen voor de mensen van Anderlecht en alle andere Brusselaars", aldus Jos Donvil, CEO van RSC Anderlecht.
Lees verder

Matthew - Marcel Lubbermans - Lewis kijkt niet graag naar de 'Harry Potter'-films
Matthew Lewis (31), die in de 'Harry Potter'-saga de rol van Marcel Lubbermans speelde, heeft een opvallende uitspraak gedaan over de films. In een interview met The New York Times vertelt hij dat hij niet graag naar zijn acteerprestaties in de film kijkt. "Het is redelijk pijnlijk voor mij", aldus de acteur.
Lees verder

Voorstel herstart in 4de provinciale voor noodlijdende amateurclubs
De crisiscel van de Belgische voetbalbond komt maandag opnieuw samen om het verdere verloop van het amateurvoetbal te bespreken. Gezien de precaire situatie is de kans op een blanco seizoen groot, maar de Vlaamse Studiecommissie (VSC) van Voetbal Vlaanderen werkt aan een plan om de toekomst van de clubs te verzekeren.
Lees verder

Net als Biden overwon ze spraakgebrek en verbaasde de wereld bij inauguratie: dit weten we over dichteres Amanda Gorman die in 2036 president wil worden
Als er één naam is bijgebleven van de inauguratie van Joe Biden, dan moet het wel die van Amanda Gorman zijn. De 22-jarige dichteres met gele mantel stal de show met een indrukwekkend optreden op Capitol Hill in Washington. Ze pakte de wereld in met woorden. Het is een straffe prestatie voor iemand die een spraakgebrek moest overwinnen, net zoals Joe Biden. Dit weten we over de ambitieuze jonge vrouw die in 2036 een gooi wil doen naar het presidentschap.
Lees verder

Scoren in tijden van oorlog: Josef Bican, de vergeten goalgetter die zijn doelpuntenrecord nu kwijt is aan Cristiano Ronaldo
Goal nummer 960 voor Cristiano Ronaldo gisteren tegen Napoli. De Portugees zou nu de meest productieve voetballer ooit zijn, nu hij Jozef Bican voorbij is. Maar wie is die vergeten goalgetter uit Oostenrijk-Hongarije?
Lees verder

Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove: "Ik heb niets te verbergen"
Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen heeft een verzoek ingediend om de parlementaire onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove, verkozen op een lijst van Vlaams Belang, op te heffen. Dat meldt het parket, dat twee jaar lang een gerechtelijk onderzoek naar Van Langenhove voerde. Van Langenhove wordt verdacht van mogelijke inbreuken op de negationismewet, de racismewet en de wapenwet. Het Kamerlid zegt niets tegen de opheffing van de onschendbaarheid te hebben. "Ik heb niets te verbergen en bovendien staat er niets strafbaar in het dossier", klinkt het in een reactie.
Lees verder

Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove
Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen heeft een verzoek ingediend om de parlementaire onschendbaarheid van een Kamerlid Dries Van Langenhove, verkozen op een lijst van Vlaams Belang, op te heffen. Dat meldt het parket, dat twee jaar lang een gerechtelijk onderzoek naar Dries Van Langenhove voerde.
Lees verder

Strijden met Club Brugge of voor troostprijzen? Racing Genk staat voor vierdaagse van de waarheid
AA Gent en Club Brugge. Twee toppers in vier dagen. Zondagavond zal ­Racing Genk weten waar het aan toe is. Mengt het zich in de strijd om de titel of moet het vrede nemen met een plekje in het achtervolgend peloton?
Lees verder

Ruim 450 oproepen bij hulplijn voor pedofiele gevoelens in 2020: opvallende stijging tijdens lockdowns
Vorig jaar hebben 459 mensen contact opgenomen met Stop it Now! , de hulplijn voor wie zich zorgen maakt over zijn seksuele gevoelens voor of gedrag naar minderjarigen. Dat blijkt vandaag uit cijfers die Belga opvroeg bij de hulplijn. Vooral tijdens de eerste en tweede lockdown werd een opmerkelijke stijging vastgesteld.
Lees verder

6.500 Antwerpenaren uit twee wijken opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19
De stad Antwerpen roept iedereen die in de twee wijken van postcode 2018 woont, tussen het Stadspark en de Lamorinièrestraat, op om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen is daar de laatste dagen hoog in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. De stad wil op die manier de stijging op de voet volgen en ook nagaan of er nieuwe varianten circuleren.
Lees verder

Overheid wil midden maart knoop doorhakken: lokale organisatoren over de festivalzomer
Kunnen we deze zomer met een fris pintje in de hand genieten op de festivalweides? Minister-president Jan Jambon (N-VA) maakte recent bekend dat de Vlaamse regering midden maart klaarheid wil scheppen over het perspectief voor de festivalzomer. Wij legden nu al ons oor te luister bij de grootste festivals uit onze regio.
Lees verder

Eén aannemer voor 650.000 zonnepanelen op sociale woningen: sectorfederaties ontevreden
Sectorfederaties Techlink en Nelectra zijn ontevreden over de keuze om met slechts één aannemer een contract af te sluiten bij een Vlaams project voor de installatie van 650.000 zonnepanelen op sociale woningen. De federaties betreuren in een persbericht dat kleinere installateurs zo geen kans krijgen om deel te nemen aan het grootschalige project.
Lees verder

Opnieuw ongeval met 3 vrachtwagens in Kennedytunnel: grote verkeerschaos op de Antwerpse ring richting Gent
In de Kennedytunnel, richting Gent, zijn vanmiddag 3 vrachtwagens op elkaar gebotst. Een van hen vervoerde auto's en diens oplegger is omhoog gekatapulteerd tot tegen het plafond van de tunnel. Het ongeval veroorzaakt bijzonder veel verkeerschaos op de ring, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. De voertuigen zijn inmiddels getakeld en de brandweer is nu de weg aan het schoonmaken.
Lees verder

KOERS KORT. Roglic niet mee op trainingskamp met Jumbo-Visma - Wellens krijgt kans als ploegleider - Ronde van Algarve uitgesteld
We zullen nog wat langer moeten wachten vooraleer we de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Ronde van Algarve kennen. Onze landgenoot won de Portugese rittenkoers vorig seizoen. De editie van dit jaar wordt door de coronapandemie uitgesteld. Normaal is de Ronde van Algarve de uitgelezen voorbereidingskoers op de klassiekers, maar de wedstrijd valt nu weg op de kalender. Portugal is één van de zwaarst getroffen landen op dit moment in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt bekeken of de Ronde van Algarve in mei kan plaatsvinden.
Lees verder

Aantal onthaalouders in Vlaanderen blijft dalen
Het aantal onthaalouders of gezinsopvanginitiatieven in de kinderopvang blijft dalen. Het aantal onthaalouders dat stopt, lag ook in het coronajaar 2020 een stuk hoger dan het aantal startende onthaalouders. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Beautyredactrice Sophie (30) heeft nu een mooiere huid dan toen ze 20 was. "En dat heeft alles te maken met de juiste reinigingsroutine"
"Een goed begin is het halve werk." Als NINA's beautyredactrice Sophie één ding van vaderlief geleerd heeft, is het dat. Al had hij nooit gedacht dat Sophie zijn ouderlijke wijsheid vooral in de badkamer zou toepassen. Dankzij vaders wijsheid ziet Sophies huid er op de vooravond van haar dertigste verjaardag beter uit dan toen ze twintig was. "Door je huid te reinigen, voorkom je een doffe teint, puistjes en huidveroudering." Samen met Jetske Ultee, experte in cosmetische dermatologie, doet Sophie uit de doeken hoe en met welke producten je je huid schoon, en zo ook stralend gezond houdt.
Lees verder

Reissector rekent niet op krokusvakantie maar vraagt Belgen om in zomer te boeken: "Ook tijdens paasvakantie zal reizen moeilijk worden"
Een verbod op niet-essentiële reizen of niet, de touroperatoren en reisbureaus in ons land rekenen niet meer op de krokusvakantie. Ze roepen de Belgen wel op om al een reis te boeken voor de zomervakantie. "De vaccinaties zijn ons lichtpunt", klinkt het.
Lees verder

Paars-wit hoopt op Bruun Larsen: Deen van negen miljoen eerstdaags van Anderlecht?
Vincent Kompany verklaarde gisteren nog dat opportuniteiten altijd welkom zijn. In die optiek is RSCA bezig met Jakob Bruun Larsen (22). Anderlecht hoopt de uitleenbeurt eerstdaags af te ronden.
Lees verder