Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

Bijklussen wordt voortaan anders belast: “Maar de regeling geldt niet voor iedereen”

HLN
Bijklussen wordt voortaan anders belast: "Maar de regeling geldt niet voor iedereen"
Wie in zijn vrije tijd graag wat bijklust en daar een extra euro mee verdient, moet uiteraard ook rekening houden met de belastingen. En een nieuw jaar, dat betekent steevast nieuwe fiscale regels. Zo ook op die van het bijklussen. Maar niet elke klus wordt gelijk belast. Wat verandert er precies voor jou? Onze fiscaal expert Michel Maus licht toe.
Lees verder

Deze vijf signalen wijzen erop dat je dichtbij een burn-out zit
Steeds meer werknemers krijgen af te rekenen met burn-out, blijkt uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Voor corona kon 1 op de 4 arbeidsongeschikten niet werken door psychische problemen, en het stresserende jaar dat we achter de rug hebben voorspelt helaas geen beterschap in de cijfers. Tijdig burn-out herkennen én actie ondernemen is dus belangrijker dan ooit. Ook tijdens het telewerken. Jobat.be vroeg aan professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis wat de belangrijkste symptomen zijn.
Lees verder

Is Nmecha een betere spits dan Jan Mulder? "Neem hem weg en Anderlecht heeft een zéér groot probleem"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 1: Nmecha is een betere spits dan Jan Mulder. "Het is ondoenlijk om hem met mij te vergelijken", aldus de Nederlander. "Dat is de Middeleeuwen afzetten tegen de 21ste eeuw. Maar hij is in elk geval een geweldige spits. Wat mij betreft kan Anderlecht hem maar beter houden."
Lees verder

Trein grijpt lege lijnbus op overweg in Vlamertinge: enkel machinist lichtgewond
Op een overweg aan de Grote Branderstraat in Vlamertinge (Ieper) is een trein donderdagochtend tegen een lege bus van De Lijn gebotst. Enkel de machinist van de trein raakte lichtgewond. Het treinverkeer tussen Ieper en Poperinge is onderbroken.
Lees verder

"Anarchie in de Verenigde Staten": dit schrijven internationale kranten over bestorming Capitool
Over de hele wereld pakken krant groots uit met de gewelddadige bestorming van het Capitool door aanhangers van aftredend president Donald Trump. Een overzicht van de opvallendste koppen.
Lees verder

Plastische chirurgie werd Crystal Hefner bijna fataal: "Ik verloor de helft van het bloed in mijn lichaam"
De weduwe van Playboybaas Hugh Hefner heeft een cosmetische ingreep afgelopen najaar bijna niet overleefd. Dat vertelt Crystal Hefner woensdag in een post op Instagram.
Lees verder

Plastische chirurgie werd Crystal Hefner bijna fataal: "De maatschappelijke druk om mooi te zijn is gevaarlijk"
De weduwe van Playboybaas Hugh Hefner heeft een cosmetische ingreep afgelopen najaar bijna niet overleefd. Dat vertelt Crystal Hefner woensdag in een post op Instagram.
Lees verder

Sporters in shock na gebeurtenissen in de VS: "Arrest Trump" en "Wat als zwarten het Capitool hadden bestormd?"
Sporters in de Verenigde Staten hebben ontzet gereageerd op de bestorming van het Capitool door aanhangers van president Donald Trump. Er werden met name vergelijkingen gemaakt met eerdere optredens van veiligheidsfunctionarissen, afgelopen zomer bij demonstranten van de Black Lives Matter-beweging.
Lees verder

Wat als uw nieuw huis afbrandt vlak na het tekenen van het compromis?
Wie een nieuwe woonst koopt, wil natuurlijk onmiddellijk zo goed mogelijk verzekerd zijn. Maar vanaf wanneer moet dat juist? Wat met de maximaal vier maanden tussen het compromis en het verlijden van de notariële akte bijvoorbeeld? Spaargids.be bekijkt wat de regels zijn om ook in die periode in orde te zijn met de verzekeringen.
Lees verder

Net een huis gekocht? Zo zorgt u ervoor dat u vanaf dag één in orde bent met de brandverzekering
Wie een nieuwe woonst koopt, wil natuurlijk onmiddellijk zo goed mogelijk verzekerd zijn. Maar vanaf wanneer moet dat juist? Wat met de maximaal vier maanden tussen het compromis en het verlijden van de notariële akte bijvoorbeeld? Spaargids.be bekijkt wat de regels zijn om ook in die periode in orde te zijn met de verzekeringen.
Lees verder

Van den Brom vindt opstootje tussen Bongonda en Onuachu verschrikkelijk: "Reken maar dat ik met hen ga samenzitten"
1-4, op één punt van Club Brugge, maar achteraf was het opstootje tussen Onuachu en Bongonda het gespreksonderwerp bij Racing Genk. "Reken maar dat ik met Paul en Théo ga samenzitten", sprak een ontevreden John van den Brom na de match.
Lees verder

Ian McKellen is blij voor Elliot Page: "Jammer dat ik tijdens onze samenwerking niet merkte dat hij niet zichzelf was"
Acteur Ian McKellen neemt het zichzelf kwalijk dat hij niet doorhad dat Elliot Page niet zichzelf was toen zij samenwerkten aan de X-Men-films. De 81-jarige, die zelf al in de jaren 80 bekendmaakte dat hij homo is, zegt blij te zijn dat Elliot nu wereldkundig heeft gemaakt dat hij transgender is.
Lees verder

Prof legt uit hoe vaak je je tandenborstel moet vervangen: "Ja, dat ding zit vol bacteriën"
We hebben het al meermaals gelezen: een tandenborstel is smeriger dan een WC-bril. Er zouden namelijk meer bacteriën opzitten. Dat wordt ook bevestigd in het tv-programma Factcheckers, waarin presentator Jan Van Looveren verschillende staaltjes uit de badkamer vergelijkt. Maar hoe erg is dat eigenlijk? We vroegen het aan professor en tandarts Dominique Declerck (UZ Leuven).
Lees verder

Wie zijn de bestormers van het Capitool? Dit is de QAnon-sjamaan
Op de stoel die normaal gesproken is gereserveerd voor de vicepresident, zat woensdag in de Amerikaanse Senaat opeens een halfnaakte, getatoeëerde man met een bontmuts met hoorntjes op zijn hoofd. Hij was een van de leiders van de bestorming van het Capitool. In de VS kennen ze hem als de QAnon-sjamaan, een bekende aanhanger van complottheorieën.
Lees verder

Een historisch dieptepunt in de geschiedenis van de Gouden Schoen: Nmecha beste speler van Anderlecht... dat 3 punten verzamelt
Het is vruchteloos zoeken naar paars-wit tussen het goud. Deze Gouden Schoen-editie is voor Anderlecht een dieptepunt. In totaal kreeg het... drie punten. Auwtch.
Lees verder

Viktor bescheurt zich van het lachen bij het zien van Marie's kamer in 'De Verhulstjes'
Al vijf jaar trokken de zenders volgens Gert Verhulst aan zijn mouw, maar vanaf vanavond gaan de deuren van Gerts droomvilla in Oostduinkerke dan toch voor de eerste keer open. En daarin krijgen we meteen te zien dat de Verhulstjes ook maar gewone mensen zijn. Zo moet Marie nog steeds aangespoord worden om haar kamer op te ruimen.
Lees verder

Opdoffer voor Antwerp: Butez 10 weken out, Beiranvand krijgt wellicht nieuwe kans
Na de blessures van Mbokani, Ampomah, Hongla en Benavente (quarantaine) een nieuwe opdoffer voor Antwerp. Assistent-coach Cossey (en Frank Vercauteren) kunnen tot aan de play-offs niet rekenen op Jean Butez. De eerste doelman van 'The Great Old' liep gisteren een enkelblessure (een verstuiking van de ligamenten) op tijdens de training. Volgens de eerste prognoses is de keeper tien weken out en dat zou betekenen dat het reguliere seizoen van Butez zo goed las voorbij is. Bij Antwerp hopen ze Butez te recupereren voor de play-offs. Ondertussen is de kans groot dat Beiranvand straks zijn kans krijgt van Vercauteren onder de lat. (MVS)
Lees verder

Washington verliest van leider Philadelphia ondanks 60 punten van Bradley Beal
Philadelphia blijft de zeges in het nog prille NBA-seizoen opstapelen. De Sixers versloegen Washington met 141-136, ondanks een recordscore van 60 punten voor Bradley Beal.
Lees verder

Ex-topman veroordeeld tot 40 maanden wegens oplichting Studio 100
De gewezen financiële topman Maarten S. (47) van amusementsbedrijf Studio 100 is veroordeeld tot 40 maanden celstraf. De straf is voor de helft met uitstel. Hij lichtte met een handlanger het bedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon op voor maar liefst 5,4 miljoen euro. De fraude duurde meer dan tien jaar en kwam in 2015 aan het licht.
Lees verder

'Albatros' en 'De Twaalf' grote favorieten voor Ensors
De eerste stemronde voor de leden van de Ensor Academie werd zopas afgerond. De nominaties zijn gekend. Tot en met 15 januari stemmen de film- en tv-professionals in de tweede en finale stemronde op hun concullega's om de winnaars te bepalen in de verschillende categorieën.
Lees verder