Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Beluister hier de nieuwe single van Anouk Matton: “Een mooie kans om te tonen wie ik ben als zangeres”

HLN
Beluister hier de nieuwe single van Anouk Matton: "Een mooie kans om te tonen wie ik ben als zangeres"
Ze zong eerder al samen met Paris Hilton, Silvy De Bie en was te horen op een single van Regi, maar vanaf vandaag wil Anouk Matton - beter gekend als DJ MATTN - internationale music lovers definitief overtuigen van haar zangtalent. Dat doet ze via een samenwerking met het Roemeense duo Shoeba.
Lees verder

Op Instagram schamen vrouwen zich steeds minder voor hun menstruatie: "Ik hou ervan een vrouw te zijn"
Zo'n beetje de helft van de wereldbevolking menstrueert en toch is het nog altijd een taboe. Op sociale media als Instagram beweegt er wel wat: daar zijn steeds meer vrouwen open over de bloederige bedoening. Amerikaanse auteur en blogger Leandra Medine is er het laatste, straffe voorbeeld van: zij postte een herkenbare foto die niks aan de verbeelding overlaat.
Lees verder

Johnson & Johnson: "Vaccin tegen Covid-19 is 66 procent effectief"
Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 28 dagen na de inenting 66 procent beschermend tegen een gemiddeld tot ernstig verloop van Covid-19. Dat blijkt uit de fase 3 klinische studie, meldt het bedrijf vandaag. De bescherming tegen zware ziektesymptomen is 85 procent effectief. Wie dit vaccin krijgt, zal niet moeten vrezen voor een ziekenhuisopname en zal ook niet sterven aan Covid-19.
Lees verder

Nederlands columnist Thijs Zonneveld kijkt uit naar het WK veldrijden: "Dat ene uurtje waarin het WK wordt gereden, is het mooiste uurtje van de winter"
Columnist Thijs Zonneveld kan niet wachten op het WK veldrijden. "Heisa over banden, nationalisme ten top, een analyse van de viscositeit van de modder en een diepte-interview met de overbuurvrouw van de tante van Wout van Aert. Heerlijk, heerlijk, heerlijk."
Lees verder

Football Talk. The Times: "Geen uitfans toegelaten bij groepsmatchen EK 2021" - Einde seizoen voor Steeven Willems
Volgens de Engelse krant The Times worden er geen supporters uit andere landen toegelaten bij de groepsmatchen van het EK dat naar de zomer van 2021 verschoven is. Enkel de thuisfans zullen de poulewedstrijden in de 12 gaststeden kunnen bijwonen, zo klinkt het. Dit om het aantal reizende fans tot een minimum te beperken. In de knock-outfase zullen wel een zeer beperkt aantal uitfans worden toegelaten. De UEFA overweegt ook om alle reeds verkochte tickets terug te betalen en de volledige verkoop opnieuw te organiseren eens alle landen en bijhorende regeringen exact weten hoeveel fans er in de stadions worden toegelaten.
Lees verder

Eline De Munck wou nooit voor tv werken: "Mijn hart ligt niet in de media, ik ben er echt in gerold"
Scoren op televisie is al lang geen doel meer voor Eline De Munck (33), maar in de wereld van de brillen des te meer. "Televisiewerk heeft zeker goed gedaan om 'Odette Lunettes' een boost te geven, maar mijn ambities zijn veranderd", zegt Eline in 'Flair'.
Lees verder

Mama van Ian Thomas schrijft boek over positieve mindset: "Sinds mijn bijna-doodervaring sta ik anders in het leven"
Hoe Ian Thomas (23) standvastig en vol innerlijke rust in het leven staat, heeft hij duidelijk van geen vreemde. Zijn mama Brigitte Derks (54) werkt, naast haar job in het theater, al drie jaar als lifecoach en brengt nu een eerste boek uit over haar positieve mindset. "Op mijn 19de heb ik een bijna-doodervaring meegemaakt. Sindsdien zoek ik in alles naar het positieve." Zelfs in de coronacrisis en na haar scheiding met Chris Van Tongelen.
Lees verder

Pas vanaf 1 februari weer naar Chiro of scouts: jeugdbewegingen hekelen "chaotische communicatie"
Tienduizenden 12- tot 18-jarigen zullen dit weekend nog niet naar de Chiro of scouts kunnen gaan. De Vlaamse jeugdbewegingen hadden daar wel op gehoopt en zijn zeer teleurgesteld in de "aankondigingspolitiek" van dinsdag. Dat laten de jeugdbewegingen weten na een spoedoverleg. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bevestigt in een persbericht dat de regeling pas geldt vanaf 1 februari.
Lees verder

14- en 15-jarige uit As opgepakt voor aanzetten tot rellen in Genk
De lokale politie van de zone CARMA heeft donderdag twee minderjarige jongeren uit As gearresteerd omdat ze opriepen tot gewelddadig protest en beschadigingen. De twee tieners van 14 en 15 jaar namen deel aan de verspreiding van oproepen via sociale media om massaal op straat te komen en zich met geweld tegen de coronamaatregelen te verzetten.
Lees verder

Zo hevig houdt nieuwe variant huis in Zuid-Afrika: "Mensen sterven in hun wagen terwijl ze wachten aan spoed"
Zuid-Afrika wás al zwaar getroffen door het coronavirus en nu wordt het land overspoeld door de nieuwe, besmettelijker variant die er eind vorig jaar voor het eerst werd ontdekt. Die zou volgens experts al goed zijn voor meer dan 90 procent van de nieuwe gevallen. Artsen ter plaatse getuigen over vreselijke toestanden die ze in de overvolle ziekenhuizen zien. "Het is als een oorlogssituatie", aldus de Vlaamse arts Gilles Van Cutsem.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Als we horecazaken weer openen, moet dat voor de komende 100 jaar zijn, en niet voor de komende maand"
Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. "Voorspellingen zijn moeilijk", zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Respect voor experts moet er zijn, maar geen blinde aanbidding. Marc Van Ranst is niet heilig."
De kritiek van partijvoorzitters Bouchez (MR) en Lachaert (Open VLD) op de communicatie van sommige corona-experts zorgt voor ophef. "De hysterische reacties op die uitspraken leggen iets bloot", vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "We zijn in België bijna elke kritische reflex over 'De Experten' verloren."
Lees verder

Drie vrachtwagens en auto botsen op A12 in Stabroek: politie roept op omgeving te vermijden
Een stevig ongeval op de A12 in Stabroek zorgt voor bijzonder sterke verkeershinder in de richting van Nederland. Drie vrachtwagens en een auto zijn daar gebotst, waardoor de snelweg richting Bergen op Zoom volledig versperd is. Vermijd de omgeving als u kunt.
Lees verder

Justin Bieber lanceert intieme videoclip samen met zijn vrouw Hailey
Justin Bieber had vandaag een verrassing voor al zijn fans. De 26-jarige zanger heeft zonet de tweede videoclip van zijn nummer 'Anyone' vrijgegeven en dat is nog lang niet alles. In de muziekvideo is ook zijn vrouw Hailey Bieber (24) te zien. Het koppel nam voor de gelegenheid enkele erg persoonlijk scènes op. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe de twee elkaar halfnaakt omhelzen.
Lees verder

Tesla Roadster volgend jaar te koop: 0-100 km/u in nog geen twee seconden
De spectaculairste Tesla tot nu toe, de langverwachte Roadster, gaat volgend jaar de weg op. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk bevestigd.
Lees verder

Toon Aerts schat kansen voor WK in: "Podium zou een succes zijn", Vanthourenhout: "Heel lastig parcours"
Toon Aerts stond al twee keer op het podium van een WK. "De eerste twee plaatsen zijn al bezet", sprak hij in Oostende, met een verwijzing naar topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Ik zou graag opnieuw op het podium staan, maar er zijn nu meer kanshebbers dan de vorige keren. Als ik dat podium haal, zal ik heel tevreden zijn."
Lees verder

Hoe Huawei grootschalige Twittercampagne tegen Belgische overheid lanceerde met steun van fake influencers
Omdat ons land liever niet de uitbouw van de 5G-infrastructuur aan Chinese bedrijven zoals Huawei overlaat, besliste de telecomgigant eind vorig jaar een Twittercampagne met harde kritiek op de regering te lanceren. Maar aan die campagne zat een geurtje, want Huawei maakte veelvuldig gebruik van fake influencers.
Lees verder

Vzw prins Laurent stapje dichter bij schadevergoeding
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zal het sanctiecomité van de Verenigde Naties op de hoogte stellen van het ontvriezen van Libische fondsen in België, zodat de vzw van prins Laurent kan worden uitbetaald. Dat bevestigt het kabinet van de minister.
Lees verder

Transfer Talk. Veel aanbiedingen, maar Bezus blijft bij AA Gent - Club praat verder met Aston Villa-spits (18) - Boljevic naar Eupen
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

GO!-baas Raymonda Verdyck gaat met pensioen, Vlaamse regering zoekt opvolger
Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO!, gaat met pensioen. De Vlaamse regering keurde vandaag de selectieprocedure voor een opvolger goed.
Lees verder