Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 januari 2021

België krijgt volgende week toch 86.500 vaccins geleverd van Pfizer

HLN
België krijgt volgende week toch 86.500 vaccins geleverd van Pfizer
België krijgt volgende week niet 40.000 maar slechts 7.000 minder doses geleverd van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Dat zegt de taskforce die instaat voor de vaccinatiestrategie vanavond.
Lees verder

LIVE. Geen doelpunten in eerste helft tussen Charleroi en KV Mechelen
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Charleroi pakte 0 op 6 • Mechelen won z'n laatste drie wedstrijden
Lees verder

De Belg die ons binnen het jaar een vaccin bezorgde: "De wereld mag België danken"
Hij zorgde er, na een opdracht van president Trump, voor dat de VS – en dus ook wij – binnen het jaar een corona­vaccin hadden. "Er is fenomenaal veel mogelijk als de politiek wetenschappers beslissingsmacht geeft", zegt de Marokkaanse Belg Moncef Slaoui (61) aan De Morgen.
Lees verder

LIVE. Maddison schiet Leicester, met Tielemans en Castagne, op voorsprong
• 19de speeldag Premier League • King Power Stadium • Leicester moet Dennis Praet drie maanden missen • Bij een zege komt Southampton op gelijke hoogte van Leicester
Lees verder

Youri Tielemans gidst Leicester met twee assists voorbij Southampton naar de tweede plaats
De nul is weg. In 90 minuten ging Youri Tielemans van nul naar twee assists in de Premier League. Vooral de eerste was er een om van te snoepen. Het doelpunt van Maddison werd volledig corona-proof gevierd.
Lees verder

Vrouw met peuter op achterbank betrapt op rondrijden onder invloed van cocaïne en heroïne
De politie van de zone Kempen Noord-Oost heeft zaterdag tijdens een grote controleactie aan de grens in Poppel een vrouw betrapt die rondreed met haar wagen onder invloed van cocaïne en heroïne én een peuter op de achterbank.
Lees verder

LIVE. Hairemans zet Mechelen op voorsprong met knap doelpunt
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Charleroi pakte 0 op 6 • Mechelen won z'n laatste drie wedstrijden
Lees verder

LIVE. Berahino trapt gelijkmaker op de lat
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Charleroi pakte 0 op 6 • Mechelen won z'n laatste drie wedstrijden
Lees verder

KV Mechelen wint met kleinste verschil op het veld van Charleroi
Malinwa is op dreef. Nu ook een zege op het veld van Charleroi, met een 12 op 12 als beloning. Geoffry Hairemans zorgde met een heerlijke knal voor de winning goal.
Lees verder

Witte mars voor doodgeschoten jongen (15) in Nantes
Een kleine 500 mensen hebben deze middag in de West-Franse stad Nantes deelgenomen aan een witte mars ter nagedachtenis van de 15-jarige Abdelghani Sidali. De jongen overleefde een schietpartij nabij de ingang van het appartementsgebouw waar hij woonde niet.
Lees verder

Onbekenden spannen kabel aan verlaten spoorweg: quadrijder ernstig gewond
Een quadrijder is vandaag ernstig gewond geraakt toen hij tegen een kabel reed die tussen twee bomen was gespannen. Het incident gebeurde aan een in onbruik geraakte spoorlijn tussen de Henegouwse plaatsen 's-Gravenbrakel (Braine-le-Comte) en Edingen (Enghien). Betrokken gemeentes en politiezones vragen met aandrang waakzaam te zijn.
Lees verder

Biden zal meteen na inauguratie een aantal van Trumps beslissingen terugdraaien
De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden gaat onmiddellijk na zijn inauguratie al meteen enkele nieuwe maatregelen implementeren en een paar beslissingen van zijn voorganger, uittredend president Donald Trump, terugdraaien. Dat zal hij doen door het uitschrijven van decreten, een vaak gehanteerde praktijk door presidenten aan het begin van hun ambtstermijn.
Lees verder

Vulkaan barst uit op Java en spuwt as kilometers de lucht in
Op het Indonesische eiland Java is de actieve vulkaan Semeru opnieuw uitgebarsten. De vulkaan spuwt een rookpluim van as en stoom kilometers de lucht in. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen mensen geëvacueerd.
Lees verder

Eerst G7-top sinds begin van de pandemie in juni in Cornwall
De volgende G7-top, de eerste sinds het begin van de pandemie, zal in 2021 plaatsvinden van 11 tot 13 juni in de Engelse badplaats Carbis Bay, in Cornwall. Dat heeft de Britse regering zaterdagavond laten weten.
Lees verder

LIVE. Oostenrijk verlengt lockdown tot 7 februari
België krijgt volgende week niet 40.000 maar slechts 7.000 minder doses van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech geleverd. Dat meldt de taskforce die instaat voor de vaccinatiestrategie. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

70 procent minder aanvragen voor overbruggingsrecht
Tijdens de tweede coronagolf (oktober-december) waren er ruim 70 procent minder aanvragen van zelfstandigen voor het overbruggingsrecht in vergelijking met de eerste golf (maart-mei). In december bijvoorbeeld diende nog amper 12,5 procent van de zelfstandigen in hoofdberoep er een aanvraag voor in.
Lees verder

Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders: "Mogelijk moordonderzoek als zij niet had ingegrepen"
In Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft een serveerster een elfjarige jongen gered die door zijn stiefvader en moeder zwaar mishandeld werd. Toen de familie haar restaurant bezocht, viel het de vrouw op dat het jongetje geen eten kreeg terwijl de rest van de familie wel zat te schransen. Ook zag ze dat hij schrammen en blauwe plekken had, waarna ze - achter de rug van ouders om - via een briefje aan het kind vroeg of hij hulp nodig had. Het jongetje knikte daarop ja, waarna ze de politie inschakelde.
Lees verder

Is Elon Musk écht de rijkste mens ter wereld? "Gates, Bezos en Zuckerberg zouden wellicht toch niet willen wisselen"
Zijn grote ambitie is om de ruimte te veroveren, maar ook de beurskoers van zijn autobedrijf Tesla neemt astronomische proporties aan. Dat maakt dat volgens zakenblad 'Forbes' niemand rijker is dan Elon Musk (49). Nochtans heeft de 'rijkste' naar eigen zeggen niet veel geld. "De mensen denken dat maar."
Lees verder

REPORTAGE. Een vergeten oorlogsheld, een goudmijn en een vrouwenbastion: ook dit is de Baraque de Fraiture
Er is een vergeten oorlogsheld en een goudmijn van de Kelten. Maar de geschiedenis van de Baraque de Fraiture is er vooral toch één van vrouwen: van Marie-Joseph Molhan en haar lemen hut die uitgroeide tot een van moeder op dochter doorgeven herberg, nu al zes generaties lang. Dit is een portret van de Baraque de Fraiture, 652 meter boven de zeespiegel en tegenwoordig overspoeld door dagjestoeristen met sneeuwhonger.
Lees verder

Zwaarbewapende man die vrijdag aan Capitool werd ingerekend weer vrijgelaten
De zwaarbewapende man die vrijdagavond door de politie werd ingerekend aan het Capitool in Washington is opnieuw op vrije voeten. De man in kwestie, Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia, beweert dat er sprake is van een misverstand en zegt dat hij verloren was gelopen.
Lees verder