Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Beleggen in handtassen: “Sommige it-bags van Chanel, Dior of Hermès brengen meer op dan goud”

HLN
Beleggen in handtassen: "Sommige it-bags van Chanel, Dior of Hermès brengen meer op dan goud"
Wie een handtas van Chanel of Delvaux koopt, neemt een stevige hap uit z'n spaarrekening. Maar contradictorisch genoeg kan je er ook geld mee verdienen. Tweedehands designertassen zijn booming business. Ze leveren meer op dan vastgoed, aandelen, goud of je gouwe ouwe spaarboekje. Hoe gaat dat in z'n gang? En waarin investeren fashionista's met een neus voor slimme zaakjes? We vroegen het aan experts ter zake Birgit de Jager en Elien Migalski van boetiek Labellov, dé referentie voor vintage tassen in België.
Lees verder

Coalitie onder leiding VS bevestigt dood van hoogste IS-leider in Irak
De coalitie die onder leiding van de Verenigde Staten tegen IS (Islamitische Staat) vecht, heeft vrijdag gezegd dat de hoogste leider van de militante groep in Irak deze week bij een luchtaanval is gedood. Dat gebeurde in het noorden van het land. Daarmee wordt een verklaring bevestigd die de Iraakse premier donderdag verspreidde.
Lees verder

Biografie van de Meilandjes zorgde voor 3 miljoen euro in omzet: "En dan moeten ze hun twee miljoenenvilla's nog verkopen"
Martien Meiland (59) en zijn gevolg zouden er niet slecht voor zitten op dit moment, zo beweert het Nederlandse weekblad Story. De familie zou al 3 miljoen euro hebben verdiend dankzij hun onthullende biografie.
Lees verder

Beleggingsapp Robinhood haalt geld op tegen gekte GameStop
De populaire beleggingsapp Robinhood die momenteel volop in de aandacht staat vanwege de gekte rond de handel in gamewinkelketen GameStop, heeft meer dan 1 miljard dollar aan extra kapitaal opgehaald om zijn financiële positie te versterken. Robinhood zegt verder dat de beperkingen in de handel in aandelen als GameStop weer deels zullen worden opgeheven na grote ophef bij gebruikers van de app en ook de politiek in Washington.
Lees verder

Chinese zakenman geëxecuteerd wegens corruptie en polygamie
De vroegere topman van het financiële conglomeraat China Huarong, Lai Xiaomin, is vrijdagochtend (lokale tijd) in China geëxecuteerd. Dat heeft de staatsomroep bekendgemaakt. Lai was schuldig bevonden aan corruptie en polygamie.
Lees verder

Wouter Vrancken voor topduel tegen Genk: "De top 8? Niet vergeten van waar we komen"
KV Mechelen hoort bij dé ploegen van het moment in de Jupiler Pro League. Goed voetbal en een knappe 18 op 21. Morgen ontvangt het Racing Genk. "Het wordt oppassen voor hun aanvalstrio."
Lees verder

Knikkergekte is terug: John de Mol scoort met 'Marble Mania' en hoopt programma ook in de VS te verkopen
Tijdens onze jeugdjaren speelden we massaal met knikkers op de speelplaats en het lijkt erop dat de hype weer helemaal terug is. Het gloednieuwe televisieprogramma 'Marble Mania' van de Nederlandse televisieproducer John de Mol (65) speelt alvast in op de knikkergekte en lokte tijdens de eerste aflevering meteen al meer dan een miljoen kijkers. "Het is een gedroomde start", vertelt de Mol in een interview met Deadline.
Lees verder

"Alsof vlak voor mijn neus een treinongeval gebeurt": wie is de man achter het leger kleine beleggers dat de beurs doet beven?
"Alsof vlak voor mijn neus een treinongeval gebeurt." Jaime Rogozinski begrijpt maar al te goed dat hij met het WallStreetBets-forum op de socialenieuwssite Reddit een soort monster van Frankenstein gecreëerd heeft. "Maar stiekem geniet ik hier vanaf de zijlijn wel van", verklaarde hij op CNN.
Lees verder

Handelaars wapenen zich tegen mogelijke rellen: Juweliers Nys timmert vestiging dicht
Hoogspanning in het winkelwandelgebied in Kortrijk, waar handelaars zich voorbereiden op een mogelijke coronaopstand vrijdagavond. Zo wordt Twist By Nys, een zaak met uurwerken en juwelen op de hoek van de Lange Steenstraat en Sionstraat, momenteel dichtgetimmerd. "Ik ga ervanuit dat er geen rellen zullen zijn, maar ik doe er toch liever alles aan om schade te voorkomen", zegt medezaakvoerder Kristof Nys (54). Afwachten nu of het rustig blijft. Mogelijk verleggen de relschoppers zich naar Menen.
Lees verder

Transfer Talk. Veel aanbiedingen, maar Bezus blijft bij AA Gent - Club praat verder met Aston Villa-spits (18) - Juventus strikt beloftevolle middenvelder
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

30 jaar na de iconische uitvoering van Whitney Houston: de beste (en slechtste) versies van Amerikaanse volkslied
Het Amerikaanse volkslied mogen zingen op een groot evenement is voor een artiest de grootste eer die er bestaat. Whitney Houston, die in februari 2012 overleden is, waagde zich 30 jaar geleden aan 'The Star-Spangled Banner' en heeft met haar performance toen meteen de toon gezet. In de jaren die volgden, deden heel wat sterren een poging om haar optreden te evenaren. Al slaagden sommigen daar net iets beter in dan anderen.
Lees verder

Republikeins QAnon-Congreslid: "Laserstraal uit de ruimte veroorzaakte bosbranden Californië"
Na nog geen maand in het Huis van Afgevaardigden blijft de controversiële Republikeinse én QAnon-complottheoriënaanhangster Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse krantenkoppen negatief beheersen. Na steunbetuigingen uit 2018 en 2019 om Nancy Pelosi en andere kopstukken van de Democraten te laten executeren, heeft het uitvlooien van haar sociale media opnieuw iets aan het licht gebracht.
Lees verder

"Hoe meer vogels in je tuin, hoe beter voor je tuin én jezelf": onze tuinexperte legt uit hoe je ze lokt én telt
Dit weekend vindt Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt plaats. Wil je met het hele gezin meetellen? Het is een makkelijke én leuke manier om iets te doen voor de vogels. Installeer je voor het raam, houd verrekijker en tellijst bij de hand, en tel. Of doe iets extra, en bouw samen met je kinderen een nestkast. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je meer vogels naar je tuin kan lokken.
Lees verder

Vogels tellen was nog nooit zo populair: onze tuinexperte vertelt hoe je ze naar je tuin lokt en kan tellen
Dit weekend vindt Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt plaats. Wil je met het hele gezin meetellen? Het is een makkelijke én leuke manier om iets te doen voor de vogels. Installeer je voor het raam, houd verrekijker en tellijst bij de hand, en tel. Of doe iets extra, en bouw samen met je kinderen een nestkast. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je meer vogels naar je tuin kan lokken.
Lees verder

'Second Gentleman' opgenomen in Amerikaans woordenboek
Het Amerikaanse toonaangevende woordenboek Merriam-Webster, het Engelstalige equivalent van onze 'Dikke' Van Dale, heeft het begrip 'Second Gentleman' opgenomen in zijn lijst. Met dank aan Doug Emhoff, de echtgenoot van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris.
Lees verder

QUIZ. Anderlecht stelde dit seizoen al 35 (!) spelers op in 24 wedstrijden, kun jij ze allemaal opnoemen?
Anderlecht heeft een record beet na 24 speeldagen in de Jupiler Pro League. Paars-wit gebruikte dit seizoen al 35 spelers. Nooit eerder stonden er bij een eersteklassers na 24 speeldagen zoveel verschillende voetballers op het veld. Ken jij ze allemaal?
Lees verder

Stijn Baert over het probleem van langdurig zieken: "Er wordt nu heel mild tegen hen opgetreden"
Het aantal langdurig zieken in België nadert het half miljoen, terwijl het aandeel werkzoekenden blijft afkalven. Dat schrijft 'De Standaard'. Volgens de krant is "België de greep op de langdurig zieken kwijt". Ook arbeidseconoom Stijn Baert (UGent en UAntwerpen) geeft aan dat het probleem zich al langer onder de waterlijn aan het aftekenen was. Volgens hem moet er dan ook ingezet worden op drie pijlers: preventie, herintegratie en het herbekijken van de rol van de (huis)artsen. "Er wordt nu heel mild tegen die groep opgetreden", klinkt het.
Lees verder

Van Queen Elizabeth tot koning Filip: zo worden royals wereldwijd ingezet bij vaccinatieproces tegen corona
De royals spelen een zichtbare rol om de bevolking ervan te overtuigen zich massaal te laten inenten tegen Covid-19. Verschillende hoven hebben laten weten wie al gevaccineerd is, en ook ons koningspaar wacht op een prik tegen corona. Maar hoe gaat alles precies in zijn werk en geven alle royals wel het goede voorbeeld? Dit zijn alle 'stappenplannen' die gevolgd worden.
Lees verder

Zingen over walvissen en rum: eeuwenoude zeemansliederen veroveren de hitlijsten na virale TikTok
Schrik niet als uw kind of wederhelft ineens over 'tea and rum' loopt te brommen. Zeemansliederen zijn de trend van het moment. De online hype waait zelfs over naar het vasteland, waar een Blankenbergs shantykoor ineens jonge nieuwe leden verwelkomt.
Lees verder

McDonald's van plan om tien nieuwe restaurants in ons land te openen
McDonald's is van plan om dit jaar in België een tiental nieuwe restaurants te openen. In het voorbije jaar kwamen er nochtans minder klanten langs, waardoor ook de omzet daalde. Volgens topman Stephan De Brouwer bevindt de sector zich in "heel turbulente wateren".
Lees verder