Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 januari 2021

Bart Swings eindigt als zesde op EK schaatsen allround, goud is voor Nederlander Patrick Roest

HLN
Bart Swings eindigt als zesde op EK schaatsen allround, goud is voor Nederlander Patrick Roest
Bart Swings is op het EK schaatsen allround in het Nederlandse Heerenveen op de zesde plaats geëindigd. De titel ging naar de Nederlander Patrick Roest.
Lees verder

Vlaamse Charlotte treurt om de dood van papa Stanley Wade (The Trammps): "Ons weerzien was zo hartelijk dat we ons voornamen om het in 2020 over te doen. Helaas"
'Disco Inferno' van The Trammps klinkt voortaan iets droeviger door corona. Stanley Wade (75), de zanger-gitarist van de Amerikaanse band, overleed aan het virus en wordt dinsdag in New Jersey begraven. Online zal de uitvaart ook in Antwerpen met veel verdriet gevolgd worden door zijn Vlaamse dochter Charlotte Caus (32). "Ik heb enorm veel respect voor wat hij als artiest bereikt heeft, maar ben vooral heel trots dat hij mijn papa was."
Lees verder

LIVE. Hongla brengt Antwerp op voorsprong na slimme assist Haroun
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

Michel hoopt op "hernieuwing van alliantie met VS" onder Biden
Met Joe Biden als Amerikaans president rekent de Europese Unie op een "hernieuwing van de alliantie" met de Verenigde Staten. Dat heeft Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, zondag gezegd in het Nederlandse debatprogramma "Buitenhof".
Lees verder

Bollywood-versie 'The Loft' in 2021 op Netflix te zien
Erik Van Looy (58) kondigde het al aan in 'De Slimste Mens ter Wereld': er komt een Indische versie van z'n succesfilm 'Loft' uit 2008. Nu raakt bekend dat de remake in 2021 op Netflix te zien zal zijn.
Lees verder

Football Talk. Doku wint met Rennes - Jonge Belg debuteert bij Parma op 17de
Het gaat snel voor Daan Dierckx. Onze 17-jarige landgenoot start vandaag bij Parma in de Serie A tegen Sassuolo. De centrale verdediger maakte deze winter de overstap van de Genkse beloftenkern naar Italië. Ook bij Parma zou hij eerst nog bij de beloften uitkomen, maar nu speelt hij dus meteen in de Serie A. Dierckx is daarmee op zijn 17de de eerste speler in de Serie A uit het geboortejaar 2003.
Lees verder

LIVE. Alderweireld begint op de bank bij Tottenham, dat op het veld van Sheffield United al vroeg op voorsprong komt
• Aftrap: 15u • Speeldag 18 • Bramall Lane • Ref: Andre Marriner
Lees verder

Vercauteren mist vuurdoop niet: Hongla schenkt Antwerp drie punten, gemiste penalty Kums breekt AA Gent zuur op
Franky Vercauteren heeft zijn eerste match als T1 niet gemist. Antwerp graaide de drie punten mee op het veld van AA Gent: 0-1. Hongla zorgde voor de enige treffer van de partij, Kums miste voordien een penalty.
Lees verder

Archeologen leggen 3.000 jaar oude dodentempel bloot in Egypte
In de Egyptische necropolis Sakkara, op zo'n 30 kilometer van de hoofdstad Caïro, hebben archeologen een dodentempel en meer dan 50 sarcofagen blootgelegd. De sarcofagen dateren uit het Nieuwe Rijk van de Egyptische oudheid en zijn meer dan 3.000 jaar oud.
Lees verder

Eén speler gebuisd bij winnend Antwerp en ook bij AA Gent één onvoldoende: onze punten na topper in Ghelamco Arena
Antwerp boekte een belangrijke zege op het veld van Antwerp. Een geweldige partij was het niet in de Ghelamco Arena en dat vertaalt zich ook in onze punten voor de spelers van beide ploegen. Ontdek ze hieronder!
Lees verder

Niels Destadsbader: "Blijkbaar hangt mijn zelfbeeld dus voor een stuk vast aan het applaus dat ik krijg"
De coronacrisis zet Niels Destadsbader (32) aan het denken, vertelt hij in het Radio 2-programma 'De Rotonde'. "Stel dat dit allemaal voorgoed wegvalt, wat ga ik dan doen?"
Lees verder

LIVE. Kane maakt er 2-0 van, Tottenham heeft weinig moeite met Sheffield
• Aftrap: 15u • Speeldag 18 • Bramall Lane • Ref: Andre Marriner
Lees verder

LIVE. Ndombele lukt de 3-1 en neemt zo de spanning weer weg
• Aftrap: 15u • Speeldag 18 • Bramall Lane • Ref: Andre Marriner
Lees verder

Nu al drie doden bij lawines in Zwitserland na hevige sneeuwval
Zwitserland heeft af te rekenen met hevige sneeuwval. De grote hoeveelheid verse sneeuw kostte dit weekend intussen al aan drie mensen het leven.
Lees verder

Rijzende ster Camille Dhont blaakt van zelfvertrouwen: "Maar als ik mezelf op tv zie, denk ik soms: oei, m'n neus. En wat zien m'n ogen er raar uit"
"Er is geen plan B. Als het niet lukt als zangeres, word ik wel zwerver." Dat wist '#LikeMe'-ster Camille Dhondt (20) al als prille tiener. Voorlopig hoeft ze zich nog geen zorgen te maken dat ze de nacht buiten zal moeten doorbrengen, want aan de zijde van Regi (44) bouwt ze aan een veelbelovende zangcarrière. Al kampt Camille net als elke jonge vrouw ook wel met onzekerheden...
Lees verder

Tiener (17) die Eunice doodde moet voor hof van assisen verschijnen
De 17-jarige verdachte die de Nigeriaanse prostituee Eunice in juni 2018 doodde in Schaarbeek, zal zich voor het Brusselse hof van assisen moeten verantwoorden. De jongeman werd door de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) doorverwezen naar het assisenhof voor doodslag.
Lees verder

Eerste medewerkers UZ Gent krijgen morgen hun prik: "We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen"
Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun COVID-19-vaccin toegediend krijgen. "Er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We willen onze medewerkers in de frontlijn zo goed mogelijk beschermen tegen het virus. We wachten dus niet langer."
Lees verder

Als je het einde voelt naderen...
Dat het gisteren gesneeuwd heeft, daar is vandaag al niks meer van de merken. Gelukkig hebben heel veel mensen zich volledig laten gaan tijdens deze ultrakorte winterprik. Getuige daarvan nog deze sneeuwpop op een bankje in Mariakerke. Al is het einde duidelijk nabij...
Lees verder

LIVE. Snelle voorsprong voor Standard: Lestienne schuift onder Didillon binnen, Ugbo kopt nadien op de deklat
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Ref: Bert Put
Lees verder

SNOWBITS 2.0. Nog meer sneeuwpret voor Bekend Vlaanderen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder