Doorgaan naar hoofdcontent

Axel Witsel geopereerd aan gescheurde achillespees

HLN
Axel Witsel geopereerd aan gescheurde achillespees
De EK-droom van Axel Witsel lijkt uiteengespat na een gescheurde achillespees, zaterdag opgelopen bij Borussia Dortmund. Witsel werd vandaag al geopereerd in België, in principe heeft hij een zestal maanden nodig om fit te raken. Staat Witsel voor een Mission Impossible?
Lees verder

Tom Waes proeft muskusrat in Reizen Waes en dat is de verdienste van Delphine: "Ze begreep niet dat de voedselveiligheid het verbood"
"Echt lekker!" Dat vond televisiemaker Tom Waes in de eerste aflevering van een nieuw seizoen Reizen Waes nadat hij voor het eerst, en aanvankelijk met frisse tegenzin, muskusrat proefde. En dat is allemaal te danken aan Delphine Lambrecht, die dertig jaar lang in haar café 't Vissershof vlakbij de Schelde in Dendermonde het dier op de menukaart zetten. Tot de voedselinspectie dat verbood. De vrouw is ondertussen overleden, maar maakt deel uit van het collectief geheugen van Dendermonde. "Ze was een monument".
Lees verder

Minstens acht doden door hevige sneeuwval in Japan: autoriteiten waarschuwen voor meer sneeuw
In Japan zijn minstens acht mensen omgekomen door de hevige sneeuwval in het land. Dat meldt de openbare omroep NHK. Meer dan 200 mensen raakten gewond.
Lees verder

Meer details gelekt over relatie tussen Harry Styles en Olivia Wilde: "Hij zorgde ervoor dat ze haar verloofde dumpte"
Harry Styles (26) en Olivia Wilde (36) hadden al een relatie toen de actrice nog verloofd was met Jason Sudeikis (45). Dat vertelt een insider aan Page Six. Naar verluidt zou Harry bovendien furieus zijn dat het nieuws over z'n nieuwe relatie gelekt is.
Lees verder

Coronacijfers maken morgen spectaculaire sprong, maar daar is logische verklaring voor
Het gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag dat morgen gerapporteerd zal worden, zal een grote sprong maken en met minstens 26 procent stijgen. Maar daar is, behalve een ruimer testbeleid, een logische verklaring voor.
Lees verder

Griekenland verlengt legerdienst vanaf mei door conflict met Turkije
De legerdienst in Griekenland wordt vanaf mei verlengd van negen naar twaalf maanden. Dat meldt de krant Ta Nea op gezag van het ministerie van Defensie. Het aantal actieve dienstplichtigen en soldaten zal zo stijgen van ongeveer 100.000 naar 133.000. De uitbreiding van de legerdienst komt er door het conflict met Turkije over gas- en olieontginningen in de Egeïsche Zee en het oosten van Middellandse Zee.
Lees verder

21-jarige autobestuurder overleeft klap tegen boom niet
In de Ressegemstraat in Herzele is maandagvoormiddag omstreeks 11.30 uur een jonge bestuurder om het leven gekomen na een zware klap tegen een boom. De jonge twintiger verloor de controle over zijn stuur na een fout ingeschat inhaalmanoeuvre.
Lees verder

Vrouw (22) aangeklaagd na valse beschuldigingen van diefstal door zwarte tiener
Miya Ponsetto, een 22-jarige Puerto Ricaanse uit Californië, heeft een proces aan haar been nadat ze een zwarte tiener valselijk beschuldigde van de diefstal van haar iPhone. Ponsetto deed dat in het bijzijn van de vader van de 14-jarige jongen, Keyon Harrold, een gerespecteerde jazztrompettist. Ze tackelde de zoon zelfs. De videobeelden daarvan gingen viraal.
Lees verder

'NBA is niet van plan om seizoen te onderbreken': steeds meer spelers besmet of preventief in quarantaine, opnieuw match uitgesteld
Ook voor de NBA is er geen ontkomen aan: steeds meer spelers raken besmet door het coronavirus of moeten preventief in quarantaine. Dat heeft als resultaat dat trainers over steeds minder spelers kunnen beschikken. Zondag leidde dat tot uitstel van de match Miami Heat-Boston Celtics, omdat de Heat slechts zeven spelers kon opstellen. Toch denkt de NBA er niet aan om een pauze in te lassen, zo vertelde woordvoerder Mike Bass.
Lees verder

Annemie Struyf deelt levenslessen: "Ik raad m'n kinderen aan om eerst een paar relaties 'uit te proberen'"
Haar drang naar vrijheid en onafhankelijkheid bezorgde haar een boeiend en rijk gevuld leven, professioneel én privé. En de ellende die ze kreeg toebedeeld ving Annemie Struyf (59) met een elegante veerkracht op. Zoals toen haar relatie met de vader van haar vijf kinderen op de klippen liep. "Veertig jaar ­samen, dat kan je toch niet bestempelen als een 'mislukt' huwelijk?"
Lees verder

Vandaag start tijdperk Leye op Sclessin: kan hij meteen zijn stempel drukken tegen Waasland-Beveren?
Speler, T2, T1: Mbaye Leye (38) ziet het als een logische evolutie. Vanavond debuteert hij als hoofdtrainer van Standard de Liège. Kan hij meteen zijn stempel drukken?
Lees verder

Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: "Papa's worstenbroodjes moesten perfect zijn"
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. "Worstenbrood moét je warm eten."
Lees verder

Exact één jaar geleden viel eerste officiële coronadode in Wuhan
Het is vandaag exact één jaar geleden dat de eerste officiële coronadode viel in de Centraal-Chinese stad Wuhan. Die dag hadden we het op deze site nog over een "mysterieuze virale longontsteking" als oorzaak van dat overlijden. Het coronavirus was toen bij amper 41 Wuhanezen vastgesteld, niets in vergelijking met het aantal wereldwijde besmettingen vandaag. Intussen doet China er alles aan om niet langer als het epicentrum van het virus gezien te worden.
Lees verder

EU breidt strategische medische reserve uit: ook België zorgt mee voor opslag
België is een van de nieuwe gastlanden voor de opslag van de Europese medische reserve. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt. De reserve kan worden verspreid wanneer de gezondheidsdiensten in een land bijvoorbeeld de toestroom aan coronapatiënten niet meer aankunnen.
Lees verder

Europese Centrale Bank zoekt feedback op plan rond nieuwe 'digitale euro'
De Europese Centrale Bank is op zoek naar feedback op het plan om een 'digitale euro' te creëren. De ECB wil weten wat burgers en bedrijven vinden van dat idee. Het zou dan gaan om een digitale tegenhanger van giraal geld, oftewel geld op de bank, die beheerd wordt door een centrale autoriteit.
Lees verder

Al-Attiyah wint etappe en nadert op Peterhansel, Florimo verstevigt leiding bij motoren
Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft de achtste etappe in de Dakar gewonnen. De 50-jarige Qatarees was over 334 kilometer tussen Sakara en Neom 52 seconden sneller dan de Spanjaard Carlos Sainz (Mini). Leider Stéphane Peterhansel (Mini) eindigde als derde en verloor 3:03. De Fransman behield de leiding, maar de kloof met eerste achtervolger Al-Attiyah is tot 5:50 verkleind. Sainz is op 38:55 derde.
Lees verder

Toekomstige president Biden wil gewezen diplomaat William Burns als hoofd CIA
De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden heeft de carrièrediplomaat William Burns verkozen om het Amerikaanse inlichtingenagentschap CIA te leiden. Dat kondigt het team van Biden aan.
Lees verder

Waarom een rugzak dé handtas van 2021 is
Vergeet dat eeuwige gesleur met een loodzware handtas. Een rugzak staat minstens even stijlvol dan een tas om de arm en verlost je van pijnlijke schouders. Zeker voor de wandelaars en pendelaars onder ons is een rugzak hét accessoire van 2021. Ninashop selecteerde haar favorieten.
Lees verder

Corona-app werkt al een week niet meer op Android-smartphones
Mensen met een telefoon die op Android draait, het besturingssysteem van Google, ondervinden al bijna een week problemen met de Belgische corona-app 'Coronalert'. Dat meldt De Tijd. Bijna anderhalf miljoen van de in totaal 2,3 miljoen gebruikers zijn getroffen.
Lees verder

Vogue komt met twee Kamala Harris-covers en dat oogst kritiek
Aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris covert het februarinummer van de Amerikaanse Vogue. Niet met een, maar met twee verschillende covers. En daar is op sociale media veel om te doen.
Lees verder