Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 januari 2021

Automobilist gaat over kop en zorgt voor ravage in Menen

HLN
Automobilist gaat over kop en zorgt voor ravage in Menen
In Menen zorgde een automobilist vrijdagavond voor een ravage in de Kortrijkstraat. Met zijn wagen ging hij over de kop en botste tegen twee geparkeerde voertuigen en de garagepoort van een woning.
Lees verder

Vlaanderen krijgt eigen agentschap Justitie
Vlaams justitieminister ­Zuhal Demir (N-VA) richt een Vlaams agentschap Justitie op, schrijft het Nieuwsblad vandaag. "We moeten ons voor­bereiden op meer bevoegd­heden voor Vlaanderen na 2024".
Lees verder

Hoopvolle cijfers: zijn versoepelingen niet zó veraf? "Ik vrees vooral voor terugkerende reizigers die familie bezochten"
Bij het begin van dit nieuwe jaar: hoopvol coronanieuws. Als de curves blijven zakken zoals ze doen, bereiken we nog vóór het einde van de maand de drempel van 800 besmettingen per dag, die versoepelingen mogelijk maakt. Tenminste, als alles meezit. Dat wil zeggen: geen calamiteiten met teruggekeerde reizigers, geen pletwals van de Britse variant en geen problemen met de heropening van de scholen.
Lees verder

Welke van deze tien heerlijke goals uit 2020 is de allermooiste? Stem nu op jouw 'doelpunt van het jaar'
Ook zonder supporters in de tribunes waren er in 2020 bijzonder veel fraaie doelpunten te zien op de Belgische velden. Maar welke goal was de allermooiste? Onze sportredactie selecteerde tien heerlijke treffers van het afgelopen jaar die je in bovenstaande video nog eens kan herbeleven. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tot 'goal van het jaar' bekroond wordt.
Lees verder

Kelly Pfaff na haar digitale detox: "Niet zo verslaafd als ik dacht"
Kerstmis heeft Kelly Pfaff (43) voor de eerste keer gevierd zonder haar ouders en schoonouders mee aan tafel. Reden genoeg om voor de feestdagen alles uit de digitale kast te halen, inclusief een videocall met de familie. Maar terwijl haar zus Debby volop aan het trainen is, heeft Kelly in december ook een digitale detox ingelast.
Lees verder

Flora Vanclooster, een jaar nadat haar broer Frederik verdronk
Flora Vanclooster (19) hoopt dat er ooit een hek komt, daar aan de Vilvoordse Kruitfabriek waar haar broer Frederik (21) vorig jaar op oudejaarsnacht in het ijskoude water viel. "Maar zelfs dán zal ik niet zeggen dat hij 'tenminste niet voor niets is gestorven'. Wat er gebeurd is met Frederik: dat zal nooit een 'nut' hebben."
Lees verder

Onze analisten blikken vooruit op 2021: "Bij Remco Evenepoel is het er soms over. Met zijn mond, bedoel ik"
2021 moet het jaar van de hoop worden. Door het vaccin. Maar evengoed door de vooruitzichten op een sportjaar om u tegen te zeggen. Onze huisanalisten Marc Degryse, Tom Boonen, Filip Dewulf en Niels Albert keken in hun glazen bol. De Rode Duivels moeten oogsten op het EK, de Belgen gaan op medailleoogst op de Olympische Spelen, en wie weet wint Remco Evenepoel zijn eerste grote ronde. "Zijn ingesteldheid is goed. Maar soms is het eróver."
Lees verder

Na Baal staat het 3-2 tussen Van der Poel en Van Aert, maar: "We zijn allebei gebrand op het WK. Daar vallen alle statistieken weg"
Feesten doet hij niet op oudjaar, maar op nieuwjaarsdag. Voor het vierde jaar op rij won Mathieu van der Poel (25) de 1 januari-cross in Baal. En daar hoefde hij deze keer niet eens super voor te zijn. Zowel hij als Van Aert kijken intussen reikhalzend uit naar het wereldkampioenschap in Oostende.
Lees verder

Vrij koude, meestal droge dag, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
De tweede dag van het nieuwe jaar is het rustig en vrij koud met kans op enkele opklaringen, vooral in het westen en de Ardennen. Volgens het KMI blijft het meestal droog, behalve in het westen waar nog enkele buien mogelijk blijven. Maxima van -1 graad tot +6 graden. Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.
Lees verder

OVERZICHT. Belgische coronacijfers blijven gunstig evolueren: aantal besmettingen daalt weer met 30 procent
De coronacijfers in ons land blijven gunstig. Dat blijkt uit het dagelijkse rapport dat gezondheidsinstituut Sciensano heeft gepubliceerd.
Lees verder

OVERZICHT. Belgische coronacijfers blijven gunstig evolueren: aantal besmettingen daalt met 30 procent
De coronacijfers in ons land blijven gunstig. Dat blijkt uit het dagelijkse rapport dat gezondheidsinstituut Sciensano heeft gepubliceerd.
Lees verder

OVERZICHT. Belgische coronacijfers blijven gunstig evolueren: aantal besmettingen daalt met 30 procent
De coronacijfers in ons land blijven gunstig. Dat blijkt uit het dagelijkse rapport dat gezondheidsinstituut Sciensano heeft gepubliceerd.
Lees verder

Maken whitening tandpasta's je tanden écht witter? En hoe schadelijk zijn ze voor je glazuur? Tandarts neemt 10 populaire soorten onder de loep
Elk tandpastamerk heeft vandaag de dag minstens één 'whitening' variant in zijn gamma. Maar maken ze je tanden ook echt witter? Luc De Maesschalck, voorzitter van de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde zocht het uit en liet ook 10 bekende 'whitening' tandpasta's testen in het labo om na te gaan welke de beste én meest schadelijke ingrediënten voor je gezondheid bevatten.
Lees verder

Onze chef voetbal schetst hoe er tussen Antwerp en Leko van bij het begin explosiegevaar was: "Hij en D'Onofrio zijn onherroepelijk geclasht"
Ivan Leko (42) en Antwerp: het leek een perfecte match. "Maar al wie Leko en Antwerp-manager Luciano D'Onofrio goéd kende, wist wel beter", aldus onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Dat de Kroatische coach voor het geld kiest en naar China trekt, hoeft dus toch niet te verbazen. "Na de bekerwinst tegen Club Brugge werd dán al de kiem gelegd voor wat komen zou..."
Lees verder

Zidane ziet Hazard groeien: "Hebben veel vertrouwen in Eden"
Real Madrid gaat vanavond tegen Celta op de zeventiende speeldag van de Spaanse Liga op zoek naar een nieuwe zege. Coach Zinédine Zidane rekent daarvoor op Eden Hazard. "Hij heeft er een moeilijke periode opzitten, maar stilaan zien we hoe Eden zijn plaats in het team vindt", vertelde de Fransman gisteren.
Lees verder

Oeps: Justin Bieber is tekst kwijt tijdens eerste concert in jaren
Justin Bieber (26) stond op oudejaarsavond voor het eerst in jaren weer op het podium. Dat de 26-jarige zanger sinds 2017 geen concert meer had gegeven was te merken: hij vergat de tekst van zijn wereldhit 'Sorry'.
Lees verder

Prins Harry en Meghan willen wereld beter maken in 2021 (maar krijgen ook kritiek)
Prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (38) zijn het nieuwe jaar begonnen met het voornemen om de wereld beter te maken. De hertog en hertogin van Sussex deelden op de website van hun stichting Archewell een brief waarin ze een oproep doen om meer compassie te tonen. "We nodigen jullie uit om je bij ons aan te sluiten terwijl we werken aan een betere wereld, één daad van compassie per keer."
Lees verder

Dit 'mondmasker' voor auto's moet virussen buiten houden
Honda heeft een nieuwe filter ontwikkeld voor auto's. Dit 'automasker' filtert volgens de autofabrikant binnen vijftien minuten 99,8 procent van alle virussen uit de lucht.
Lees verder

Dit worden de belangrijkste uitdagingen voor de arbeidsmarkt in 2021
Nu de eerste vaccins zijn toegediend durven we stilletjesaan beginnen te dromen van het leven postcorona. Alleen zal dat er voor sommigen minder rooskleurig uitzien dan gehoopt. De gevolgen van de pandemie zullen immers nog lang voelbaar blijven, des te meer op onze werksituaties. Jobat.be overloopt de uitdagingen waar we in 2021 voorstaan.
Lees verder

Britse regering sluit nu toch alle lagere scholen in Londen
Na kritiek van lokale autoriteiten heeft de Britse regering beslist om vanaf maandag alle lagere scholen in Londen minstens twee weken gesloten te houden. Eerder vielen verschillende Londense regio's buiten de beslissing om na de kerstvakantie enkel nog kwetsbare leerlingen en kinderen van ouders met een essentieel beroep toe te laten. Intussen gaan stemmen op om in heel Engeland de scholen te sluiten om de transmissie van het coronavirus te breken.
Lees verder