Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

ASSISEN. De zaak ‘Little John’: Eén foutje werd moordenaar fataal

HLN
ASSISEN. De zaak 'Little John': Eén foutje werd moordenaar fataal
Voor het assisenhof in Brugge begint morgen het proces tegen John Vandoolaeghe (31). De man uit Ledegem staat terecht voor de moord op een Vietnamese studente, Thi Xuan Nguyen (28). Terwijl zijn partner zwanger was van hun eerste zoontje, zocht Vandoolaeghe op buitenlandse dienstreizen contact met andere vrouwen. De Vietnamese Thi Xuan Nguyen, die in Japan studeerde, zag in beschuldigde de man van haar leven. Maar toen ze te weten kwam dat haar droomprins in België een gezin had, werd ze een bedreiging voor zijn familiaal geluk hier. Vandoolaeghe lokte de vrouw in de herfst van 2016 naar België en vermoordde haar. Een bijna perfecte moord. Maar hij maakte één foutje.
Lees verder

Gevluchte diamantair licht collega's voor 10 miljoen euro op
Diamantair Francis Weitz (66) riskeert 40 maanden celstraf voor de oplichting van andere diamantairs. Hij verkocht diamanten die hij van de collega's in consignatie had gekregen. De leveranciers werden nooit betaald. Weitz houdt zich schuil in Israël.
Lees verder

Man geeft zich uit voor zijn broer om verkeersboete te ontlopen: "Hij wist echter niet dat die geseind stond"
Een 35-jarige man uit Schaarbeek dacht de politie te slim af te zijn. Toen hij werd tegengehouden omdat hij zijn gordel niet droeg, deed hij zichzelf voor als zijn broer. Wat hij echter niet wist, was dat deze geseind stond, waardoor exact dat gebeurde wat hij wilde vermijden: een arrestatie en fikse boete.
Lees verder

Nu WHO opnieuw waarschuwt voor Britse coronavariant: hoeveel gevallen telt ons land ondertussen?
Europa moet "meer doen" met het oog op de "alarmerende situatie", veroorzaakt door de nieuwe, besmettelijkere virusvariant die zich vanuit het Verenigd Koninkrijk ook naar andere landen verspreidt. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag gezegd. In ons land kwamen tot nog toe vier besmettingen met de Britse coronavariant aan het licht. Viroloog Steven Van Gucht van het gezondheidsinstituut Sciensano sluit niet uit dat dat aantal nog zal toenemen, "want we hebben nu heel wat terugkerende reizigers getest", vertelt hij aan HLN.
Lees verder

Pommeline laat haar bilimplantaten verwijderen: "Ik heb twee jaar lang elke seconde pijn gehad"
Pommeline Tillière, bekend uit 'Temptation Island', heeft haar bilimplantaten laten verwijderen. Dat maakte de 26-jarige influencer zelf bekend op haar Instagram. "Ik had constant ongemakken en werd niet goed opgevolgd." Pommeline roept op om twee keer na te denken voor je aan jezelf laat sleutelen.
Lees verder

Hoogleraar geneeskunde Dirk Devroey plaatst vraagtekens bij positieve trend coronacijfers
Hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey zet vraagtekens bij de dalende trend in de coronacijfers. Hij benadrukt dat er de facto eigenlijk al opnieuw sprake is van een toename op dagbasis. Devroey veronderstelt dat we binnenkort opnieuw op het plateau van voor de kerstvakantie zullen belanden.
Lees verder

Schaap verliest beide oren na aanval van loslopende hond in Zwin, Agentschap Natuur en Bos is duidelijk: "Honden horen aan de leiband"
In het Zwin is een schaap beide oren afgebeten door een loslopende hond. Het was het tweede zware incident met honden in het natuurgebied op korte tijd. Vorige maand nog stierf een veulen die door een hond in de prikkeldraad was beland. "Houd jullie hond aan de leiband. Ze brengen niet alleen andere dieren in gevaar, maar ook de natuur waarin ze bewegen", klinkt het bij het Agentschap Natuur en Bos.
Lees verder

Acteur Peter Thyssen revalideert na twee weken ziekenhuis door Covid-19: "Virus heeft een serieus oorlogje gehouden in mijn lijf"
Hij is nog een beetje kortademig en snel moe maar vooral opgelucht dat het ergste nu achter de rug is. Twee weken lang lag acteur Peter Thyssen gekluisterd aan een ziekenhuisbed door een besmetting met Covid-19. "De feestdagen zijn aan mij voorbijgegaan. De mooiste cadeau is dat ik nu terug thuis ben bij mijn familie. Ik wist dat corona een vies beestje was maar als je het zelf meemaakt… Mijn respect voor de zorgverleners is alleen maar groter geworden."
Lees verder

Verkozen Republikein deelnemer aan bestorming Capitool
Een van de honderden oproerkraaiers die woensdagnamiddag (lokale tijd) het Huis van Afgevaardigden en de Senaat bestormden, is een verkozen Republikein. Derrick Evans legde op 14 december voor de eerste maal de eed af als lid van het West-Virginia House of Delegates, het lagerhuis van het deelstaatparlement van zijn staat.
Lees verder

Verkozen Republikein deelnemer aan bestorming
Een van de honderden oproerkraaiers die woensdagnamiddag (lokale tijd) het Huis van Afgevaardigden en de Senaat bestormden, is een verkozen Republikein. Derrick Evans legde op 14 december voor de eerste maal de eed af als lid van het West-Virginia House of Delegates, het lagerhuis van het deelstaatparlement van zijn staat.
Lees verder

Tennisster Dayana Yastremska (WTA 29) loopt tegen de dopinglamp: "Er alles aan doen om mijn naam te zuiveren"
Dayana Yastremska uit Oekraïne is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. De nummer 29 van de wereld testte eind november positief bij een controle buiten de wedstrijden om. In haar urine werd de verboden anabole steroïde mesterolone aangetroffen, dat op de dopinglijst staat.
Lees verder

Kuehne+Nagel gaat vaccins Moderna verdelen: "Ook ons land zal opnieuw belangrijke rol spelen"
De Zwitserse logistieke groep Kuehne+Nagel gaat het coronavaccin van de Amerikaanse farmagroep Moderna verdelen. Het gaat om de verdeling in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en een deel van het Amerikaanse continent, zo maakte de groep donderdag bekend. Moderna kreeg woensdag groen licht voor zijn coronavaccin in Europa. Volgens het gespecialiseerde blad 'Flows' zou ook ons land opnieuw een belangrijke rol spelen bij de distributie van dit vaccin.
Lees verder

Hoe 's werelds vreemdste zoogdier zo'n eigenaardigheid werd: wetenschappers kraken genetische code van vogelbekdier
Het vogelbekdier is een vreemde snuiter; hij ziet er niet alleen eigenaardig uit, het zoogdier bezit ook enkele eigenschappen die wetenschappers wereldwijd de wenkbrauwen doet fronsen. Een recent onderzoek, gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature, waarbij het volledige genoom van het dier voor het eerst in kaart wordt gebracht, brengt daar wellicht verandering in.
Lees verder

Pakjesbezorgers klagen werkomstandigheden tijdens coronacrisis aan: "Wij zijn moderne slaven"
Enkele pakjesbezorgers, die aan de slag zijn in het distributiecentrum van GLS in Puurs-Sint-Amands, luiden de alarmbel over hun werkomstandigheden. "We draaien dubbele shiften met overladen bestelwagens en defecte scanners, en kunnen ons niet altijd aan de coronamaatregelen houden." Directeur van GLS Luc De Schrijver belooft beterschap. "De druk ligt inderdaad te hoog, we moeten bijsturen."
Lees verder

Pakjesbezorgers klagen werkomstandigheden tijdens coronacrisis aan: "Wij werken al maanden tot 15 uur per dag"
Enkele pakjesbezorgers, die aan de slag zijn in het distributiecentrum van GLS in Puurs-Sint-Amands, luiden de alarmbel over hun werkomstandigheden. "We draaien dubbele shiften met overladen bestelwagens en defecte scanners, en kunnen ons niet altijd aan de coronamaatregelen houden." Directeur van GLS Luc De Schrijver belooft beterschap. "De druk ligt inderdaad te hoog, we moeten bijsturen."
Lees verder

Regering verdedigt begin van vaccinatiecampagne: "Voor een voorzichtige aanpak gekozen. Dat is verdedigbaar"
Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke verdedigen het eerder voorzichtige begin van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in ons land. Maar "voorzichtigheid is niet tegengesteld aan snelheid", klonk het donderdag in de Kamer. "Na een zeer voorzichtige periode moeten we nu sneller kunnen gaan."
Lees verder

Recordverlies van 17 miljoen voor Efteling
De Efteling heeft in coronajaar 2020 een verlies van zo'n 17 miljoen euro geleden. Dat is - ondanks steun vanuit onder meer de Nederlandse overheid - het grootste verlies ooit voor het park in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Directeur Fons Jurgens spreekt op de site van de Efteling van een 'ernstige fase' en een 'bizar jaar'. "Ik denk er met dubbele gevoelens aan terug."
Lees verder

Nederlanders opgepakt die gelinkt worden aan plofkraken in Zaventem en Dilbeek
Politie en parket hebben twee Nederlanders opgepakt die gelinkt worden aan de plofkraken op filialen van bpost in Zaventem en Dilbeek, begin 2020. DNA-onderzoek deed het duo de das om. Ze zullen uitgeleverd worden aan ons land. Het onderzoek loopt verder.
Lees verder

Nu al 33 bewoners overleden na sintbezoek in woonzorgcentrum, maar situatie stabiliseert
De zware corona-uitbraak in woonzorgcentrum Hemelrijck raakt stilaan onder controle. In totaal verloren al 33 bewoners de strijd tegen het virus. Gelukkig zijn er ondertussen ook al 94 bewoners genezen, waardoor zij binnenkort hun eerste prikje kunnen krijgen.
Lees verder

Nog elke dag ruilen mensen Belgische franken om bij Nationale Bank: "Iemand heeft ooit een stapel biljetten gevonden tussen oud papier in fabriek"
De Belgische frank is nog niet uitgestorven: nog elke dag van het jaar komen Belgen langs bij de Nationale Bank in Brussel, om hun oude bankbriefjes in te ruilen voor euro's. Jaren later gevonden in het huis van hun ouders of tussen het oud papier: als hoofdkassier heeft Marc Vanvooren alle verhalen al gehoord.
Lees verder