Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Aalstenaar ontsnapt tijdens voorleiding bij onderzoeksrechter in Dendermonde: man nog voortvluchtig

HLN
Aalstenaar ontsnapt tijdens voorleiding bij onderzoeksrechter in Dendermonde: man nog voortvluchtig
In Dendermonde is dinsdag rond de middag een gevangene ontsnapt die moest voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Hoe de man precies is kunnen vluchten, is op dit moment nog onduidelijk. Het gaat om een Aalstenaar die door de politie van Aalst naar Dendermonde werd gebracht.
Lees verder

Voortvluchtige gevangene gevat door politie in Dendermonde
In Dendermonde is dinsdag rond de middag een gevangene ontsnapt die moest voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Hoe de man precies is kunnen vluchten, is op dit moment nog onduidelijk. Het gaat om een Aalstenaar die door de politie van Aalst uit de gevangenis naar de onderzoeksrechter in Dendermonde werd gebracht.
Lees verder

Zo hard sloeg corona toe in luchtvaart: aantal vluchten op Zaventem in 2020 op hetzelfde niveau als in… 1971
De Federale Ombudsdienst voor Brussels Airport heeft de jaarlijkse cijfers van het luchtverkeer rond de luchthaven van Zaventem bekendgemaakt. Vorig jaar werden in totaal 95.812 vliegbewegingen geteld. Dat is iets minder dan in… 1971. Uiteraard het gevolg van het coronavirus, dat het passagiersverkeer deed kelderden.
Lees verder

Gemeentearbeider Rudy (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, politiemannen die hem probeerden te redden onderkoeld naar ziekenhuis
In Mannekensvere, deelgemeente van Middelkerke, is dinsdag een 56-jarige gemeentearbeider overleden. Rudy Boucquez uit Slijpe belandde met zijn Piaggio, die dient ter ophaling van zwerfvuil, in de vaart in de Monnikenstraat. "Rudy was zeer plichtsbewust en enorm gewaardeerd aan de gemeente", klinkt het bij twee aangeslagen collega's. Voor buurtbewoners stond hij bekend als dé man die hun omgeving netjes houdt. Twee politiemannen die Rudy probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.
Lees verder

Bart (55) en Sophie (47) investeerden 274.000 euro in hun Ardense vakantiewoning: hoeveel is ze waard bij een verkoop?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij makelaar Véronique Bastien van Wellimmo in Wellin naar een vakantiewoning in de Ardennen. Bart en Sophie kochten het pand voor 162.000 euro en stopten er nog eens 112.000 euro in voor renovatiewerken. Niet alleen om te genieten, maar ook als investering. Rendeert die ook?
Lees verder

Democratische parlementsleden besmet nadat ze urenlang in Capitool opgesloten zaten: "Republikeinen weigerden mondmasker te dragen"
Twee Amerikaanse parlementsleden hebben aangegeven dat ze het coronavirus opgelopen hebben. Beide Democraten zaten vorige week verschillende uren met andere parlementsleden in één ruimte opgesloten tijdens de bestorming van het Capitool in Washington.
Lees verder

"Afstandsregel van 3 meter nodig in Verenigd Koninkrijk": huidige social distancing zou niet volstaan voor zeer besmettelijke Britse variant
De Britse premier Boris Johnson staat onder druk om de afstandsregel uit te breiden van 2 meter naar "meer dan twee meter". In de praktijk zou dit voor de Britten erop neerkomen dat ze een afstand van drie meter in acht moeten nemen. Volgens medische adviseurs van de regering is de Britse coronavariant zo besmettelijk dat de huidige social distancing niet meer volstaat.
Lees verder

Na aanhoudend succes van 'Sara': VTM pakt deze maand uit met nieuwe telenovelle 'Lisa'
Fans van 'Sara', niet getreurd: de heruitzendingen van het populaire programma zijn bijna afgelopen, maar VTM pakt daarna meteen uit met een splinternieuwe telenovelle: 'Lisa'.
Lees verder

VTM pakt deze maand uit met nieuwe telenovelle 'Lisa'
Fans van 'Sara', niet getreurd: de heruitzendingen van het populaire programma zijn bijna afgelopen, maar VTM pakt daarna meteen uit met een splinternieuwe telenovelle: 'Lisa'.
Lees verder

Vlaams Belang: "Minister Dermagne houdt 41 miljoen Vlaamse inkomsten achter"
Volgens het Vlaams Belang laat de federale overheid na om de opbrengst van de 4G-veiling, zo'n 41 miljoen euro, door te storten naar Vlaanderen. Dat blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Anke Van dermeersch (Vlaams Belang).
Lees verder

Football Talk. Pro League deelt twee sancties uit voor knuffels in Cercle-Eupen - Nog vier kandidaat-voorzitters over bij Barcelona
De Pro League heeft na afgelopen speeldag twee sancties uitgedeeld op basis van het Covid-19 protocol. Beide sancties werden opgelegd na vieringen in de wedstrijd Cercle Brugge – KAS Eupen. Zowel Cercle Brugge als KAS Eupen werden gesanctioneerd. De opgelegde vergoedingen (750 euro per overtreding) worden integraal doorgestort aan Tele Onthaal en Tele Acceuil. De Pro League dankt de overige spelers en clubs uit de Jupiler Pro League om de maatregelen uit het protocol op te volgen.
Lees verder

Football Talk. Pro League deelt twee sancties uit voor knuffels in Cercle-Eupen - Defour traint terug mee bij KV Mechelen
Goed nieuws voor KV Mechelen: Steven Defour (32) heeft vandaag terug deelgenomen aan de groepstraining. De middenvelder, die op 17 december uitviel tijdens het duel tegen Club Brugge met een kuitblessure, lijkt zo klaar te geraken voor de wedstrijd van zaterdag in Charleroi. Al bekijkt Malinwa zijn situatie van dag tot dag. Jordi Vanlerberghe (adductoren) trainde deels apart, deels met de groep. Nikola Storm ondergaat morgen pas een echo van de quadriceps - KV vreest voor een scheur. (ABD)
Lees verder

Een hoorntje voor jou en een bolletje voor Fifi: Ben & Jerry's verkoopt ijs voor honden
Veel hondenbaasjes weten dat hun favoriete viervoeter wel een ijsje lust. Jammer genoeg kunnen ze er flink ziek van worden. Daarom bedacht Ben & Jerry's een slimme oplossing: ijs speciaal voor honden. Het merk lanceert ineens twee nieuwe smaken: pompoen met koekjes en pindakaas met pretzels.
Lees verder

De Roover na bedenkingen bij rol kabinet-Francken in zaak-Kucam: "De Vriendt en Lachaert zijn huichelaars"
N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt het terecht dat Melikan Kucam streng gestraft wordt voor het gesjoemel met humanitaire visa. Dat zegt hij in een eerste schriftelijke reactie. "Mensensmokkelaars moeten hard aangepakt worden. Dit valt op geen enkele manier goed te praten." Open Vld, sp.a en Groen stellen zich ondertussen vragen bij de rol van het toenmalig kabinet-Francken.
Lees verder

Costa del Coke of Playa del hasj? Waarom Zuid-Spanje zo geliefd is bij drugsbendes
In Spanje is een van de meest gezochte drugshandelaars uit België gearresteerd. Hij woonde in een luxevilla aan de Costa del Sol. De zonnige kuststreek in Spanje blijkt een populaire verblijfplaats voor de drugsmaffia vanuit de hele wereld. Waarom is Zuid-Spanje zo aantrekkelijk voor drugsbendes?
Lees verder

Waarom het zuiden van Spanje zo aantrekkelijk is voor drugsbendes
In Spanje is een van de meest gezochte drugshandelaars uit België gearresteerd. Hij woonde in een luxevilla aan de Costa del Sol. De zonnige kuststreek in Spanje blijkt een populaire verblijfplaats voor de drugsmaffia vanuit de hele wereld. Waarom is Zuid-Spanje zo aantrekkelijk voor drugsbendes?
Lees verder

Amper volk op protestactie voor Trump aan hoofdkantoor Twitter in San Francisco
De opkomst om te protesteren ten voordele van Donald Trump aan de hoofdkantoren van Twitter in San Francisco was erg laag. The Verge spreekt van amper één Trumpaanhanger, ABC 7 van twee. In elk geval waren er blijkbaar meer agenten aanwezig dan demonstranten. Er werden ook twee tegenprotesteerders geteld.
Lees verder

Oostenrijk wijst Turkse "spion" uit die zegt dat hij critici van Ankara moest liquideren
Oostenrijk heeft een Italiaan van Turkse afkomst het land uitgezet die zegt dat hij de opdracht had vooraanstaande personen om het leven te brengen die hinderlijk waren voor Ankara, zo is van zijn advocate vernomen. Het proces van de man moet op 4 februari plaatsvinden.
Lees verder

Uitstel van executie: nog geen definitieve beslissing over stopzetten amateurvoetbal
De crisiscel trekt de stekker nog niet definitief uit het amateurvoetbal. De kans blijft zeer groot dat de lagere afdelingen niet meer in actie zullen komen. Voor het jeugdvoetbal staat de deur nog op een kier.
Lees verder

Verkoop elektrische auto's Volkswagen sterk omhoog
Het Duitse automerk Volkswagen heeft vorig jaar veel meer elektrisch aangedreven auto's verkocht, terwijl de totale verkoop onder druk stond door de coronacrisis. Het bedrijf zegt goed op koers te liggen om marktleider te worden op de markt voor elektrische auto's.
Lees verder