Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

50.000 mensen gevaccineerd in woonzorgcentra, 10 met bijwerkingen

HLN
50.000 mensen gevaccineerd in woonzorgcentra, 10 met bijwerkingen
Tot en met woensdag 13 januari zijn in België 50.000 mensen gevaccineerd. Het gaat vooral om bewoners, maar ook om personeel van de woonzorgcentra. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano.
Lees verder

Draven de Russische atleten onder dit aanstekelijk liedje in Spelen Tokio op? 'Katyusha' voorgedragen in plaats van gebannen nationale hymne
Door de dopingban mogen Russische atleten alleen onder neutrale vlag en zonder nationaal volkslied deelnemen aan de Spelen in Tokio 2021. De Russische Atletencommissie heeft als vervanging het populaire volksliedje 'Katyusha' voorgesteld. Luister hieronder naar het aanstekelijk deuntje.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Lieven Boeve: "Toen mijn vader stierf, was ik 7. Ik zat vol vragen. 'Waartoe dient dat hier allemaal?'"
In het leven van Lieven Boeve is er een 'voor' en een 'na'. Hij was zeven toen hij z'n vader verloor en beschrijft dat als een toevalligheid die achteraf veel bepaalde. "Ik vraag me wel eens af: stel dat mijn vader niet gestorven was. Hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien?"
Lees verder

Ploegmaats voorkomen knokpartij op training tussen Batshuayi en Milivojevic (ex-Anderlecht)
Publiciteit die hij kan missen. Michy Batshuayi en Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) stonden woensdag op training bij Crystal Palace neus aan neus. Ploegmaats moesten tussenbeide komen om een bokskamp te voorkomen. Veel bleef er niet hangen van het akkefietje.
Lees verder

Nederlandse virologe: "Val van kabinet is 'worst possible timing'"
De val van de Nederlandse regering komt op het slechtst mogelijke tijdstip, gezien de coronacrisis. Dat zegt virologe Marion Koopmans op Twitter.
Lees verder

Kan het 'slimme slot' van Tedee de klassieke sleutel vervangen? We deden de test
Wordt de klassieke huissleutel binnenkort een reliek uit vervlogen tijden? Wel als het van de makers van 'smart locks' afhangt, een nieuw 'smart home'-product waarmee je je voordeur kunt openen en sluiten via een smartphone-app. We testten het uit met een slim slot van fabrikant Tedee.
Lees verder

"Slaap maar, je vindt dit leuk": voormalig N-VA-politicus (25) veroordeeld voor verkrachting van twee jonge vrouwen
Niemand die begreep waarom Mats Geismar (25), een aanstormend politiek talent uit Schilde, zijn politieke loopbaan in het najaar van 2019 abrupt afbrak. Tot nu: er liep een onderzoek tegen hem nadat twee jonge vrouwen hem van verkrachting en aanranding hadden beschuldigd. Vrijdag is Geismar door de Antwerpse strafrechter schuldig bevonden aan de feiten. De voormalige N-VA-politicus werd veroordeeld tot drie jaar effectief. Hij gaat in beroep.
Lees verder

Lynn Wesenbeek boetseert kleihoofden: "Ik wist niet dat ik die creativiteit in mij had"
Lynn Wesenbeek (58), de gewezen Miss België, tv-persoonlijkheid, nieuwsanker en politica, is in de ban van het boetseren van kleihoofden. De mama van Lauren en Morgane Versnick werkt onder de handelsnaam Studio Saudade en toont haar werken geregeld op haar Instagrampagina. "Wonderbaarlijk wat je handen in de aarde steken met je doet."
Lees verder

Olivia Rodrigo (17) schrijft geschiedenis met meeste streams in één dag: record van Ariane Grande gebroken
17 jaar en een debuutsingle die meteen het streamingrecord van Ariane Grande breekt. Olivia Rodrigo is talk of the town op streamingplatforms én sociale media. Maar is ze ook meer dan de zoveelste TikTok-hype?
Lees verder

Pommelien Thijs tweede Belgische vrouw met nummer 1-hit in Nederland
't is gebeurd: 'Nu wij niet meer praten', het duet tussen Nederlander Jaap Reesema (36) en de Vlaamse Pommelien Thijs (19), heeft de eerste plaats behaald in de Nederlandse Top 40. Pommelien is nog maar de tweede Belgische zangeres die daarin slaagt.
Lees verder

Jason Derulo verdient ruim 50.000 pond per post op TikTok: "Eigenlijk is het nog meer, maar het is smakeloos om bedragen te noemen"
Z'n nummer 'Savage Love' veroverde TikTok en later de hitlijsten en dus hoeft het niet te verwonderen dat Jason Derulo (31) z'n brood ruimschoots verdient dankzij het sociale mediaplatform.
Lees verder

Football Talk. Pochettino test positief op coronavirus - Dauda verlengt zijn contract bij Anderlecht
PSG-coach Mauricio Pochettino heeft positief getest op Covid-19. Dat meldt de Parijse club zelf op de sociale media. De Argentijn zat woensdag nog op de bank tijdens de gewonnen supercup tegen Marseille. Pochettino gaat nu in quarantaine. Z'n assistenten Jesus Perez en Miguel D'Agostino nemen morgen de honneurs waar op het veld van Angers.
Lees verder

Remco Evenepoel openhartig over zijn moeilijke revalidatie: "Als je 's avonds amper nog uit je zetel geraakt, klopt er iets niet"
Auwch. Hier moet hij even door. Op zijn 20ste maakt Remco Evenepoel kennis met de keerzijde van de medaille. Nederig ondergaat hij wat zijn lichaam hem beveelt. Of hij de Giro haalt? Who knows? "Plan-A is het opzet. En anders wordt het plan-B. Doelen genoeg, dit seizoen." Een openhartige Evenepoel over zijn moeilijke revalidatie.
Lees verder

Canada's premier Trudeau hoopt op frisse start met de VS onder Biden
De Canadese premier Justin Trudeau was het eerste staatshoofd dat Joe Biden in november feliciteerde met zijn verkiezingsoverwinning. Canada, een van de trouwste bondgenoten van de VS, hoopt de betrekkingen tussen beide landen nieuw leven in te blazen nadat de relatie onder Trump een kil dieptepunt bereikte.
Lees verder

Rupert Grint wilde stoppen met acteren na geboorte dochtertje
In mei vorig jaar werd acteur Rupert Grint (31) voor het eerst vader van een dochtertje, Wednesday. En het meisje zorgde ervoor dat hij een heel andere kijk op de wereld kreeg, vertelt de acteur.
Lees verder

Luchtvaartmaatschappijen schrappen verbindingen naar Zuid-Afrika
Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben hun verbindingen naar Zuid-Afrika afgebouwd of zelfs stopgezet, nu de nieuwe Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus onrust veroorzaakt. Steeds meer landen sluiten de deuren voor reizigers uit dat land.
Lees verder

Alle hoogrisicocontacten moeten zich op dag 1 en 7 van quarantaine laten testen
Vanaf 25 januari moeten alle hoogrisicocontacten zich op dag één en dag zeven van hun quarantaine laten testen op het coronavirus. Dat heeft de interministeriële conferentie volksgezondheid beslist op advies van de taskforce testing. De maatregel is nodig om de verspreiding van het virus verder in te dijken, klinkt het.
Lees verder

Politieagent vuurt van dichtbij rubberen kogels af op jongere bij Brusselse rellen
Minstens één politieagent heeft bij de rellen na de manifestatie voor Ibrahima B. van dichtbij rubberen kogels afgevuurd. Dat blijkt uit een filmpje dat circuleert op sociale media.
Lees verder

Tegenvaller voor de vaccinatiecampagne: België krijgt volgende week liefst 40.000 doses minder
Tegenvaller voor de start van de vaccinatiecampagne. België zal volgende week een pak minder vaccins krijgen dan voorzien. Dat is bevestigd aan onze redactie. Fabrikant Pfizer zal onze levering daardoor met tienduizenden doses verlagen.
Lees verder

Palestijnen plannen eerste verkiezingen sinds 2005
Het Palestijnse presidentschap heeft vandaag aangekondigd dat in mei en juli parlements- en presidentsverkiezingen worden gehouden, de eerste sinds 2005.
Lees verder