Doorgaan naar hoofdcontent

4.9 miljoen Europeanen vragen verblijfsstatus in Verenigd Koninkrijk aan

HLN
4.9 miljoen Europeanen vragen verblijfsstatus in Verenigd Koninkrijk aan
Tegen het einde van vorig jaar hadden al bijna 4,9 miljoen buitenlanders een aanvraag ingediend om ook na het vertrek uit de Europese Unie in het Verenigd Koninkrijk te blijven wonen. Dat blijkt uit nieuwe statistieken die de Britse autoriteiten donderdag hebben verspreid.
Lees verder

Bekvechten over VAR-penalty. Brys: "De regel is er nu eenmaal" - Dury: "Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest"
OH Leuven haalde een 2-0 achterstand op en klimt voorbij Anderlecht naar de vierde plaats, Zulte Waregem ziet zijn zegereeks afgebroken. Maar daar ging het na de wedstrijd in het Regenboogstadion totaal niet over. De voor Leuven beslissende strafschop was hét gespreksonderwerp. En dan vooral de beslissing van ref Vergoote om op aangeven van de VAR de elfmeter te laten hernemen nadat Louis Bostyn de eerste poging van David Hubert had gered.
Lees verder

"Trump moet 2 weken krijgen om verdediging voor afzettingsproces voor te bereiden"
De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell wil dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump twee weken de tijd krijgt om zich voor te bereiden op een afzettingsproces. Dat zei hij volgens Politico vandaag tegen partijgenoten. Trump zou advocaat Butch Bowers ingehuurd om hem te verdedigen bij het aanstaande afzettingsproces in de Senaat. Een bron zegt dat de voormalige medewerker van de regering van George W. Bush Trump zal bijstaan. Bowers heeft nog niet gereageerd.
Lees verder

Met z'n tienen laat Genk de zege tegen AA Gent nog liggen: Bongonda mist penalty op 2-1
Racing Genk en AA Gent hebben elkaar perfect in evenwicht gehouden. De Limburgers speelden een groot deel van de partij met z'n tienen, maar liet alsnog na te winnen na een gemiste strafschop van Bongonda.
Lees verder

"Trump kiest advocaat voor afzettingsproces"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft advocaat Butch Bowers ingehuurd om hem te verdedigen bij het aanstaande afzettingsproces in de Senaat. Een bron zegt dat de voormalige medewerker van de regering van George W. Bush Trump zal bijstaan. Bowers heeft nog niet gereageerd.
Lees verder

Liverpool verliest voor het eerst in 69 (!) matchen in eigen huis: Origi schiet op de lat, Burnley pakt zege vanop de stip
Het einde van een reeks van 68 ongeslagen matchen in eigen huis. Kampioen Liverpool is van zijn wolk gedonderd. Burnley gaf gewillig een zetje (0-1).
Lees verder

De derde bewoner is vertrokken bij Big Brother
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel René, Liese of Naomi konden vandaag geëlimineerd worden tijdens de derde liveshow.
Lees verder

Onze chef voetbal vraagt zich af wanneer 'Teo' weer opstaat: "Genk kan niet concurreren met Club zonder een goeie Bongonda"
Racing Genk speelde opnieuw meer dan zeventig minuten met een mannetje minder. En nóg had het kunnen winnen. Bongonda miste een penalty. Genk speelt zondag op Club zijn laatste titeltroeven uit. AA Gent blijft ontgoochelen.
Lees verder

Onze chef voetbal vraagt zich af wanneer 'Théo' weer opstaat: "Dit Genk kan niet concurreren met Club zonder een goeie Bongonda"
Racing Genk speelde opnieuw meer dan zeventig minuten met een mannetje minder. En nóg had het kunnen winnen. Bongonda miste een penalty. Genk speelt zondag op Club zijn laatste titeltroeven uit. AA Gent blijft ontgoochelen.
Lees verder

Barcelona pas na verlengingen voorbij reuzendoder Cornellà in Copa del Rey
Ronald Koeman was al gewaarschuwd want UE Cornellà schakelde in de tweede ronde van de Copa del Rey eerder deze maand Atlético Madrid al uit. Toch kreeg bijvoorbeeld Frenkie de Jong rust in het bekerduel. Pas na verlengen schoten Ousmane Dembélé, die in de reguliere tijd een penalty miste, en Martin Braithwaite FC Barcelona naar de achtste finales van de Spaanse beker: 0-2.
Lees verder

Mithra-topman die zwaar wilde investeren in Standard aangehouden
François Fornieri, de topman van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra, is vanavond aangehouden. Dat meldt de procureur-generaal van het parket van Luik. De raad van bestuur benoemde meteen financieel directeur Christophe Maréchal als interim-CEO. Enkele maanden geleden stond de Luikse zakenman nog op het punt om zwaar te investeren in voetbalclub Standard.
Lees verder

Eibar-doelman scoort vanop de stip na overtreding Carrasco, maar Suárez redt de meubelen voor Atlético
Atlético Madrid heeft een moeizame zege geboekt op het veld van Eibar. De koploper in La Liga kwam op achterstand nadat Eibar-doelman Dmitrovic een strafschop omzette, maar Luis Suárez zorgde er met twee doelpunten voor dat de troepen van Simeone de drie punten toch mee naar Madrid namen.
Lees verder

VS willen kernwapenverdrag met Rusland 5 jaar verlengen
De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil het New START-kernwapenverdrag tussen de VS en Rusland met vijf jaar verlengen. De woordvoerder van Biden zegt dat de regering haast moest maken met de beslissing, omdat het Verdrag voor Vermindering van Strategische Nucleaire Wapens (New START) uit 2010 op 5 februari afloopt. Het verdrag rond de ontwapening van het Russisch en Amerikaans nucleair arsenaal is het laatste van die soort tussen beide landen.
Lees verder

LIVE (20u30). Interessant Duits duel tussen Mönchengladbach en Dortmund
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Borussia-Park • Thomas Meunier bij Borussia Dortmund
Lees verder

LIVE (20u45). Maakt Anderlecht komaf met Waasland-Beveren?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Lotto Park • Breit RSCA vervolg aan goede flow?
Lees verder

Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
26 goals op de 22ste speeldag van de Jupiler Pro League. Met comebackzeges van Club Brugge en OH Leuven, de doldwaze apotheose op de Bosuil met de groeten van Didier Lamkel Zé en de vlotte overwinningen van Standard en Anderlecht. Hieronder vindt u alle samenvattingen van een midweekspeeldag in onze hoogste klasse.
Lees verder

Terwijl Vanhaezebrouck al lang blij is met een punt, knipoogt Van den Brom na penaltymisser Bongonda: "Die discussie is nu helemaal klaar"
"Hoe raar het ook klinkt, we mogen nog blij zijn met een punt." Hein Vanhaezebrouck zag AA Gent weer veel te weinig doen met de dominantie, zelfs tegen tien man. Een trotse John van den Brom trekt dan weer met vertrouwen naar Brugge én pakte uit met een kwinkslag. "Ik moet plots denken aan een eerdere strafschop. Die discussie is nu helemaal klaar."
Lees verder

LIVE. Carnaval Rio de Janeiro uitgesteld tot 2022 - "Vervroeging nachtklok behoort tot het plan B"
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
Lees verder

Mysterieuze Vlaming is beste 'decodeermachine' ter wereld: "Hij kan zo bij de FBI aan de slag"
Eén van de beste ontcijferaars ter wereld — zo niet dé beste — blijkt een Vlaamse magazijnbediende. Nadat hij onlangs het geheimschrift van de Amerikaanse seriemoordenaar 'the Zodiac Killer' ontrafelde, brak Jarl Van Eycke nu de 400 jaar oude 'Code van Langren'. "In amper één week tijd", toont wiskundeprofessor Dirk Huylebrouck zich euforisch: "Deze man kan probleemloos bij het Belgisch leger of de FBI aan de slag." Al verkiest de man zelf een uiterst afgeschermd leven.
Lees verder