Doorgaan naar hoofdcontent

334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we...

HLN
334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: "Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog"
Nadat de 6.500 inwoners van twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken werden opgeroepen zich te laten testen omdat de besmettingen daar sneller de hoogte in gingen, gaf een duizendtal dit weekend al gehoor aan die vraag. Maandag kwamen nog 334 mensen uit de twee wijken opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. "We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal." Testresultaten zijn er nog niet.
Lees verder

Opnieuw rellen op verschillende plaatsen in Nederland tegen avondklok: politie met vuurwerk bekogeld
In Nederland zijn er op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam en in het Limburgse Geleen moest de politie ingrijpen. De Nederlandse politie is in opperste staat van paraatheid. "We hanteren vanavond een lik-op-stukbeleid, wat inhoudt dat we direct gaan ingrijpen en bekeuren." Op dit moment gaat het al mis in Rotterdam en Geleen.
Lees verder

Opnieuw rellen op verschillende plaatsen in Nederland tegen avondklok: "Ouders, houd je jongeren binnen!"
In Nederland zijn er op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Amersfoort en Zwolle moest de politie al ingrijpen. De Nederlandse politie is in opperste staat van paraatheid. "We hanteren vanavond een lik-op-stukbeleid, wat inhoudt dat we direct gaan ingrijpen en bekeuren."
Lees verder

Plots duiken er overal mysterieuze 'meteorieten' op: "De steen doorstaat alle testen, dus het zou echt wel om een stukje uit de ruimte kunnen gaan"
Nadat vrijdagochtend een meteoriet insloeg op Belgisch grondgebied - volgens berekeningen ergens tussen Dendermonde en Aalst - gingen heel wat mensen op zoek naar restanten. Magali uit Lebbeke vond alvast een steentje dat aan heel wat vereisten voldoet. Verderop in Aalst toont Lieve ons de vreemde steen die zij vond nadat ze een luide knal hoorde. Maar ook elders ontdekt men meteoriet-lookalikes: zelfs de tienjarige Alizée vond een kanshebber in haar tuin in Destelbergen.
Lees verder

In 'Uit de kleren' moeten singles elkaar na 90 seconden al uitkleden: "Daten in ondergoed is het middel, niet het doel"
Een date beginnen, waar die normaal gezien eindigt: in bed. Dat is het uitgangspunt van het opmerkelijke, nieuwe datingprogramma 'Uit de kleren' op VTM 2. "Na 90 seconden waren we elkaar al aan het uitkleden", vertelt Niels (25) over zijn afspraakje met Tori. "Maar toen ons na een halfuur gevraagd werd om te kussen, vonden we dat toch te snel."
Lees verder

Kijkers geamuseerd door historische fouten in 'Bridgerton': "Oh kijk, een Primark"
Dat Netflix-reeks 'Bridgerton' het verhaal laat voorgaan op historische correctheid, bleek al uit het feit dat heel wat edellieden en zelfs de Britse koningin in de reeks een gekleurde huidskleur hebben - niet echt hoe het 19de-eeuwse Groot-Brittannië er écht uitzag. Toch amuseren kijkers zich met het speuren naar historische foutjes.
Lees verder

Football Talk. Moeskroen-trainer Simao riskeert drie speeldagen schorsing voor duw aan ref
Benfica heeft op de vijftiende speeldag van de Portugese Primeira Liga 1-1 gelijkgespeeld tegen Nacional. Bij de Portugese topclub stond Mile Svilar voor het eerst dit seizoen onder de lat. De Belgische belofteninternational profiteerde van een grote uitbraak van COVID-19 bij de club.
Lees verder

Zdenek Stybar neemt deel aan WK veldrijden: "Ik heb er heel veel zin in"
Zdeněk Štybar rijdt zondag dan toch het WK veldrijden. Initieel niet het plan, "maar toen ik op tv enkele crossen zag, wilde ik er echt bijzijn."
Lees verder

Zo maken we van derde golf een golfje: strengere maatregelen waarschijnlijk, lockdown nog niet aan de orde
Nu zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal infecties met de besmettelijkere Britse variant in de lift zitten, neemt ook de kans op strengere maatregelen toe. "Met gerichte maatregelen kunnen we van de derde golf een golfje maken. Nu meteen alles op slot doen, is geen optie", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

OVERZICHT. In deze landen dalen de cijfers, ondanks de opmars van coronavarianten
Alle hens aan dek in ons land: de varianten van het coronavirus rukken op en dat lijkt een (negatieve) impact te hebben op de cijfers. "Als dat nodig is, zal er gereageerd worden", zo zei viroloog Steven Van Gucht daarover bij VTM NIEUWS. Maar hoopvol nieuws vanuit het buitenland: in sommige landen gaat het opnieuw de goede kant op, ondanks de aanwezigheid van de coronavarianten.
Lees verder

Mysterie in Vlaamse film 'Het slachtoffer': is dit wel of niet een goed vermomde Matthias Schoenaerts?
De Vlaamse filmgeschiedenis heeft er een mysterie bij: wie speelde de hoofdrol in 'Het slachtoffer', Michaël Roskams 'Lockdown'-kortfilm die gisteravond op Eén werd uitgezonden? Een ex-gevangene met een zwaar verleden? Of Matthias Schoenaerts, goed verstopt onder een masker en een vuistdik West-Vlaams accent? De Morgen zoekt het uit.
Lees verder

Drie Italiaanse verzorgers aangehouden wegens verbale en fysieke mishandeling van patiënten
De Italiaanse politie heeft maandag drie vrouwelijke verzorgers aangehouden. Ze worden verdacht van het mishandelen van verschillende patiënten. Het gaat om een 48-, 58- en een 64-jarige vrouw. Ze werkten in het verzorgingstehuis La Villa in de gemeente Varezze in Noord-Italië.
Lees verder

Mastercard maakt Britse creditcardbetalingen in EU flink duurder
Mastercard gaat de kosten voor Britse creditcardbetalingen in de Europese Unie flink opschroeven, nu de Britten Europa vaarwel hebben gezegd. Volgens Britse media worden de tarieven die de creditcardmaatschappij rekent aan Europese bedrijven voor aankopen met Britse creditcards in het najaar opgeschroefd van 0,3 tot 1,5 procent per transactie.
Lees verder

Transfer Talk. Gano op uitleenbasis naar Kortrijk - Benteke blijft normaal bij Palace - Vranjes trekt naar Charleroi
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk.
Lees verder

Centre Pompidou in Parijs gaat vanaf 2023 vier jaar dicht voor renovatie
Het bekende Centre Pompidou in Parijs gaat vanaf 2023 vier jaar dicht voor restauratiewerken. Dat heeft minister van Cultuur Roselyne Bachelot bekendgemaakt in de Franse krant Le Figaro.
Lees verder

Fabio Aru past toch voor WK veldrijden in Oostende
Fabio Aru zal zondag dan toch niet aan de start van het WK veldrijden in Oostende staan. In een filmpje op Instagram bevestigde hij maandag dat hij zijn plaats in de Italiaanse selectie aan jongeren en specialisten wil laten.
Lees verder

FKA twigs vertelt Louis Theroux over mishandeling door Shia LaBeouf en de beslissing om hem te verlaten: "Eindelijk wilde iemand me in veiligheid brengen"
Zo'n maand geleden kwam aan het licht dat zangeres FKA twigs (32) een rechtszaak had aangespannen tegen haar ex, Shia LaBeouf (34). Aan televisiemaker Louis Theroux (50) geeft ze nu meer details over de zaak.
Lees verder

De grote poort is een klein achterdeurtje geworden: Emmanuel Dennis "van Real" naar... FC Köln
Het is hem gelukt. Emmanuel Dennis (23) hééft zijn langverwachte transfer te pakken. 't Is alleen niet de gedroomde bestemming: 1. FC Köln, de kelder van de Bundesliga. Op uitleenbasis dan nog – zonder aankoopoptie. "Don't worry, man. Ik vind mijn weg wel."
Lees verder

Officieel: Club Brugge verhuurt Dennis aan FC Köln
Emmanuel Dennis (23) verhuist op huurbasis van Club Brugge naar het Duitse FC Köln. Dat maakte blauw-zwart zonet bekend.
Lees verder

RECENSIE. 'Lisa': "Hilarische pogingen tot doodslag: daarvoor kijken we nu eens naar telenovelles"
Onze tv-recensent Jelle Brans laat zijn kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je z'n mening hier. Vandaag: 'Lisa' (VTM), de nieuwe telenovelle van VTM die wel héél erg lijkt op die andere, je weet wel. "Opnieuw een eenvoudig sprookje. Voor velen is dat allicht een verademing in deze woelige tijden van coronacurves, waarin een kat haar jongen niet terugvindt."
Lees verder