Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 december 2020

Zware uitslaande brand treft iconische restaurant De Clesse: “Rampjaar 2020 afgesloten met een nog grotere ramp”

HLN
Zware uitslaande brand treft iconische restaurant De Clesse: "Rampjaar 2020 afgesloten met een nog grotere ramp"
Op het Marktplein in Oudenburg is zaterdag iets voor 11 uur een zware, uitslaande brand uitgebroken in het iconische restaurant De Clesse. Een rookpluim was tot kilometers ver te zien. Uitbater Patrick Konings (41) kon zichzelf en zijn hond in veiligheid brengen toen hij het inferno opmerkte. "Het enige wat ik nog heb, zijn de kleren die ik aanheb. Het is een ramp bovenop een rampjaar", zucht hij. "Oudenburg huilt", reageert burgemeester Anthony Dumarey.
Lees verder

Kamara evenaart record uit 1929 met 6 rushing touchdowns in één match
Alvin Kamara, speler bij de New Orleans Saints, heeft het record van zes rushing touchdowns in één wedstrijd geëvenaard in de National Football League (NFL). Hij droeg zo bij aan de 52-33-zege van zijn team tegen Minnesota.
Lees verder

Dik sneeuwtapijt lokt veel wandelaars naar Hoge Venen: "Kom niet allemaal"
Vanmiddag zijn er in het centrum en het noordoosten van het land nog enkele opklaringen mogelijk. Daarna wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, gevolgd door lichte regen of motregen vanaf de kust. In de Ardennen valt er soms lichte sneeuw. Op grote hoogte kan er een sneeuwtapijt van 15 à 20 centimeter ontstaan. Skiën is er vanwege de coronacrisis echter verboden, maar veel wandelaars zijn wel naar de Hoge Venen afgezakt.
Lees verder

Winderig en koud weekend, in Ardennen sneeuwtapijt van 15 tot 20 centimeter
Vanmiddag zijn er in het centrum en het noordoosten van het land nog enkele opklaringen mogelijk. Daarna wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, gevolgd door lichte regen of motregen vanaf de kust. In de Ardennen valt er soms lichte sneeuw. Op grote hoogte kan er een sneeuwtapijt van 15 à 20 centimeter ontstaan. Skiën is er vanwege de coronacrisis echter verboden.
Lees verder

Britse dubbelspion George Blake (98), "mol" voor KGB, overleden
De vroegere dubbelagent en "mol" binnen de Britse buiteninlichtingendienst George Blake, die in de jaren 1950 spioneerde voor de geheime dienst KGB van de Sovjet-Unie, is op 98-jarige leeftijd overleden in Moskou. Dat melden de Russische persagentschappen.
Lees verder

Aanslag met camper in Nashville blijft groot mysterie: wie kondigde explosie aan in de straten?
Een sprekende camper die als tijdbom wordt gebruikt, een enorme explosie en geen doden dankzij een waarschuwing vooraf. Wat gebeurde er op eerste kerstdag in Nashville? En wie is verantwoordelijk?
Lees verder

Wie zit er achter de bizarre aanslag in Nashville?
Een sprekende camper die als tijdbom wordt gebruikt, een enorme explosie en geen doden dankzij een waarschuwing vooraf. Wat gebeurde er op eerste kerstdag in Nashville? En wie is verantwoordelijk?
Lees verder

Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewoning tijdens kerstfeestje: jongeren worden meteen gedagvaard voor rechtbank
De politie van Brugge heeft vrijdagavond een kerstfeest stilgelegd waarbij 14 studenten aanwezig waren. Opvallend: het feestje vond plaats in een vakantiewoning waar sowieso maar plaats was voor 10 personen. "Ze krijgen geen boete, maar worden meteen gedagvaard voor de rechtbank", zegt korpschef Dirk Van Nuffel.
Lees verder

LIVE. Rits komt in de ploeg bij Club, Kossounou centraal achterin naast Mechele
• 19de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Club voert het klassement aan • Eupen speelde al sinds 6 december niet meer door coronaperikelen
Lees verder

LIVE. Leicester ontvangt met Tielemans en Castange in de basis Manchester United in duel om tweede plaats
• 15de speeldag Premier League • King Power Stadium • Tielemans en Castagne in de basis • Leicester is tweede met een punt meer dan Man United
Lees verder

Make 2021 sexy again: deze kalender is sexy, inclusief én je steunt er sekswerkers mee
Nog op zoek naar een kalender voor volgend jaar? Dan is het kunstproject van de Belgisch-Nederlandse Initials LA een waardige optie. Het bevat het werk van dertien verschillende fotografen die aan de hand van artistieke foto's ondervertegenwoordigde schoonheid en sensualiteit zichtbaar maken. Extra pluspunt is dat alle opbrengsten naar sekswerkers gaan, die momenteel de maatregelen om het coronacrisis in te dijken enorm hard voelen.
Lees verder

China passeert de VS naar verwachting in 2028 als grootste economie ter wereld
China zal de Verenigde Staten in 2028 inhalen om de grootste economie ter wereld te worden. Dat is vijf jaar eerder dan aanvankelijk werd geraamd. De voornaamste reden voor de acceleratie is dat China beter omgaat met de coronapandemie dan de Verenigde Staten, zo stelt het gezaghebbende Center for Economics and Business Research (CEBR) in een vandaag gepubliceerd jaarverslag.
Lees verder

Onze Taal roept 'anderhalvemetersamenleving' uit tot woord van het jaar
'Anderhalvemetersamenleving' is woord van het jaar 2020 bij het Nederlandse taalgenootschap Onze Taal. Dat maakte directeur Vibeke Roeper vandaag bekend in het programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Eerder riep ook woordenboek Van Dale 'anderhalvemetersamenleving' uit tot woord van het jaar in Nederland. In Vlaanderen was dat 'knuffelcontact'.
Lees verder

Club Brugge kampioen van het kerstvoetbal
Club Brugge kan vanmiddag tegen Eupen met een gerust hart het veld opstappen. Kerstvoetbal ligt blauw-zwart. Sinds de invoering ervan in 2009 pakte Club 34 op 39 in de matchen in deze periode van het jaar. Dat komt neer op een puntenpercentage van 87 procent. Geen enkele club doet beter. Anderlecht komt met 33 op 39 (oftewel 85 procent) het dichtst in de buurt. Met AS Eupen krijgt Club vanmiddag te maken met een ploeg die in de kerstperiode 10 op 15 haalde. De Panda's behoren daarmee tot de beter scorende clubs in eerste klasse.
Lees verder

Ruben (35) heeft een orgie met Julia en 2 andere koppels: "Er werd een tijger geboren. Krijsend, zoekend naar prooi, spelend, kirrend, voelend"
"We geraakten aan de praat met een koppel. En nog een. En nog een. Het gespreksonderwerp werd langzaam ondeugender. We raakten elkaar met woorden aan. Vanaf hier nam dierlijke lust en een verlangen naar ontdekking het volledig over." Ruben (35) ontmoet vier jaar geleden de zelfzekere zakenvrouw Julia (37)* op café. Ze hebben beiden een gezin, en toch staat de wereld even stil. Hun heimelijke afspraakje mondt uit in een bezoek aan de parenclub waar ze met twee andere koppels aan de praat geraken. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Ruben.
Lees verder

LIVE. 1-1! Leicester op gelijke hoogte na pegel van Barnes
• 15de speeldag Premier League • King Power Stadium • Tielemans en Castagne in de basis • Leicester is tweede met een punt meer dan Man United
Lees verder

Opvallende beelden: jongeren schieten vuurpijlen naar Brusselse politie
Onbekende daders hebben vuurpijlen afgeschoten richting een politieauto, die patrouilleerde in de Brusselse gemeente Vorst. De wagen raakte daarbij niet beschadigd. Ook de politieagenten zijn ongedeerd.
Lees verder

LIVE. Sluit Club het jaar als leider af of verrast gehavend Eupen op Jan Breydel?
• 19de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Club voert het klassement aan • Eupen speelde al sinds 6 december niet meer door coronaperikelen
Lees verder

"Het is zoals seks: het triggert je beloningssysteem": twee experts over waarom we zo gelukkig worden van eindejaarslijstjes
Heb jij het ook gedaan? Zo'n 50.000 mensen kozen hun lievelingsliedjes voor de '1000 Klassiekers' van Radio 2, en evenveel luisteraars van StuBru deden dat voor de 'Tijdloze 100'. Waarom houden we ons daarmee bezig? En vooral: waarom worden we daar zo gelukkig van? Leo Bormans, geluksonderzoeker en auteur van 'The World Book of Happiness' en Rebecca Schaefer, neuropsycholoog, bespreken de wetenschap achter het muziekfenomeen en vertellen welke lijstjes je beter achterwege laat.
Lees verder

Zanger Christoff over de emotionele rollercoaster die 2020 was: "Dankzij mijn geloof voel ik mij beschermd"
Normaal is december altijd zijn apotheosemaand van een druk en deugddoend jaar. Maar corona zorgt ook voor een domper op de feestvreugde bij zanger Christoff De Bolle (45). Niet alleen raakten hij en zijn familie besmet met Covid-19, het longvirus was afgelopen jaar ook een aanslag op zijn portemonnee én zijn goede humeur … "Ik bid dagelijks dat corona snel voorbij is."
Lees verder