Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Zware explosie in centrum Nashville: agent ontdekte boodschap op camper dat bom binnen vijftien minuten zou ontploffen

HLN
Zware explosie in centrum Nashville: agent ontdekte boodschap op camper dat bom binnen vijftien minuten zou ontploffen
Inwoners van de Amerikaanse stad Nashville zijn op kerstochtend opgeschrikt door een krachtige explosie. In het centrum van de hoofdstad van de staat Tennessee ontplofte een camper. De politie stelt dat het "lijkt te gaan om een bewuste daad". Het onderzoek is in volle gang.
Lees verder

Zware explosie in centrum Nashville: politie denkt aan mislukte aanslag
Inwoners van de Amerikaanse stad Nashville zijn op kerstochtend opgeschrikt door een krachtige explosie. In het centrum van de hoofdstad van de staat Tennessee ontplofte een camper. De politie stelt dat het "lijkt te gaan om een bewuste daad". Het onderzoek is in volle gang.
Lees verder

Voor het eerst in 15 jaar geen eenzame kerstavond voor Marleen (61): "Zalig, hier ga ik nog dagen van nagenieten"
Na 15 jaar eenzame feestdagen zocht Marleen Dillen uit Vorselaar lotgenoten om samen kerstavond mee te vieren. Ze plaatste een oproep op haar sociale media en het verhaal werd opgepikt door onze journalist, waardoor de reacties binnenstroomden. Aanvankelijk zouden er drie mensen bij haar aan tafel schuiven voor een heerlijk feestmaal, maar vanwege de coronamaatregelen mocht Marleen slechts twee gasten uitnodigen. Dat heeft evenwel de pret niet bedorven, integendeel. "Ik had schrik dat het gesprek zou stilvallen, maar we hebben tot half twaalf honderduit zitten praten."
Lees verder

Buitenlanders nog niet welkom in Oostenrijks skidorp Ischgl, maar deze Vlaming beleeft er toch witte kerst: "Ik logeer als enige in gesloten hotel"
Hoewel de Oostenrijkse regering beslist heeft dat de skigebieden mogen heropenen, blijven de pistes in Ischgl gewoon dicht. Daar durft men geen enkel risico nemen nadat bij het begin van de pandemie meer dan 6.000 toeristen met Covid-19 naar huis terugkeerden. Buitenlanders zijn er niet welkom, maar alvast één Vlaming geniet er van een witte kerst én stond er al op de latten.
Lees verder

Kansspelcommissie treedt op tegen sportweddenschappen in "valse dagbladhandels"
De Kansspelcommissie heeft begin deze maand controles laten uitvoeren bij zaken die een vergunning hebben om als dagbladhandel sportweddenschappen af te sluiten. In maar liefst één op de drie gevallen (18 op 54) bleek het te gaan om een valse dagbladhandel, zo meldt de Kansspelcommissie. Er werden pv's opgesteld.
Lees verder

Remco Evenepoel wil zich niet vergalopperen in de jacht op zijn grote doelen: "Ik móet naar mijn lichaam luisteren, of ik riskeer de weerbots"
Tuurlijk wil hij knallen in 2021, zo hard mogelijk. En het land opnieuw in vervoering brengen. Maar op de drempel van een nieuw jaar vol waanzinnige dromen, vraagt Remco Evenepoel (20) ook... geduld. "Dat ik me niet zal kunnen intomen? Het móet gewoon. Of ik riskeer straks de weerbots." Evenepoel praat ook over zijn lichamelijke metamorfose, waarom hij snel weer koers zet richting Spanje en de terugkeer van Mark Cavendish.
Lees verder

Slayer op 1 in de allereerste 'Staalhard 100' van radiozender Willy
Voor de eerste keer zond radiozender Willy de 'Staalhard 100' uit: de honderd beste metal-platen aller tijden volgens de Willy-luisteraars. Op de eerste plaats eindigde Slayer, met 'Angel Of Death'.
Lees verder

Oudste 'kerstkind' van België viert vandaag 107 jaar
Julia Meulemeester, die verblijft in het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde, heeft vandaag haar 107de verjaardag gevierd. Ze is het oudste 'kerstkind' van ons land.
Lees verder

Kim Clijsters treedt niet aan in Abu Dhabi, 37-jarige Limburgse moet hopen op wildcard voor Australian Open
Het is nog onduidelijk wanneer Kim Clijsters haar eerste wedstrijd in 2021 zal spelen. De 37-jarige Limburgse greep naast een wildcard voor het WTA 500-toernooi van Abu Dhabi en is ook nog niet zeker van deelname aan de Australian Open.
Lees verder

Weer aardbeving in omgeving van Straatsburg
Ook na de stopzetting van geothermische projecten in de streek van Straatsburg heeft de aarde daar weer gebeefd. De aardbeving ten noorden van de metropool in de Elzas had een kracht van 2,5. Later volgde nog een zwakkere beving. Er waren geen meldingen van schade.
Lees verder

BOB-campagne gaat deze kerstperiode ondanks corona door: "We controleren coronamaatregelen ook"
Hoewel er door corona minder wagens in het verkeer zijn tijdens de kerstperiode dan andere jaren, worden er toch alcoholcontroles uitgevoerd. "De kerstfeesten zijn nu kleiner, maar ook met een knuffelcontact kan er gedronken worden. De controles zijn dus nog altijd van nut", zegt Bob Leys van de Federale Wegenpolitie. Vanavond en de rest van het weekend volgen er meer en grotere controles in Vlaanderen.
Lees verder

Britten stappen uit Erasmusprogramma, universiteiten hopen nu op initiatief van Vlaamse regering
Studenten zouden vanuit ons land naar Groot-Brittannië moeten kunnen blijven gaan om daar onderwijs te volgen. Dat zegt secretaris-generaal Koen Verlaeckt van de Vlaamse interuniversitaire raad (VLIR) als reactie op het feit dat de Britten uit het Erasmusprogramma stappen. Hij hoopt dat de Vlaamse regering hiertoe een initiatief zal nemen.
Lees verder

Brexit is nu een feit. Dit verandert er voor ons op 1 januari
De EU en het Verenigd Koninkrijk hebben op de valreep toch nog een handelsakkoord gesloten. Daarmee is de Brexit nu helemaal rond. Wat zijn de gevolgen voor ons vanaf 1 januari?
Lees verder

Huwelijksfeest met 40 aanwezigen stilgelegd en 4.000 euro boete voor bruidegom
In Gent heeft de politie een lockdownfeest stilgelegd in de buurt van de Kortrijksesteenweg. De aanwezigen kregen een boete van 750 euro, de organisator kreeg een onmiddellijke schikking van 4.000 euro.
Lees verder

Huwelijksfeest met 40 gasten stilgelegd: 4.000 euro boete voor bruidegom
In Gent heeft de politie een huwelijksfeest stilgelegd in de buurt van de Kortrijksesteenweg. De aanwezigen kregen een boete van 750 euro, de bruidegom kreeg als organisator een onmiddellijke schikking van 4.000 euro.
Lees verder

Huwelijksfeest met 40 aanwezigen stilgelegd in Gent
In Gent heeft de politie een lockdownfeest aangetroffen in de buurt van de Kortrijksesteenweg. De aanwezigen kregen een boete van 750 euro, de organisator kreeg een onmiddellijke schikking van 4.000 euro.
Lees verder

2.500 Britten laten zich vrijwillig besmetten met coronavirus: "Hiermee kan ik misschien duizenden levens redden"
Zo'n 2.500 Britten zullen zich vrijwillig laten besmetten met het coronavirus. Ze doen dat om wetenschappers nieuwe inzichten in de epidemie te geven en om vaccins in de toekomst sneller te helpen ontwikkelen. De eerste fase start volgende maand met negentig vrijwilligers in het Royal Free Hospital in Londen.
Lees verder

Zlatan Ibrahimovic had het zwaar in quarantaine: "Ik gaf namen aan de muren"
"Op een bepaald moment begon ik met mijn huis te praten." Ook Zlatan Ibrahimovic (39) had het zwaar tijdens zijn coronaquarantaine. De Zweedse goalgetter testte in september positief op Covid-19. "Toen ik m'n resultaat kreeg, dacht ik: laat maar komen, we zien het wel. Maar dit virus is verschrikkelijk", vertelt Zlatan in een interview met Corriere della Sera.
Lees verder

Arts (52) sterft aan corona na wanhoopskreet: "Op deze manier gaan zwarte mensen dus dood"
Een vrouwelijke arts uit de Amerikaanse staat Indiana is zondag overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Haar overlijden maakt veel los omdat het ziekenhuispersoneel haar klachten niet serieus genomen zou hebben. "Als ik blank geweest was, zou dit niet gebeurd zijn", stamelde de vrouw in een filmpje dat ze twee weken vóór haar dood opnam. De beelden gaan massaal rond op sociale media.
Lees verder

Eenzame 94-jarige Italiaan belt politie voor kerstdrink
Een 94-jarige Italiaanse man die zich eenzaam voelde tijdens Kerstmis, heeft het noodnummer gebeld op zoek naar iemand om samen mee op Kerstmis te toasten. Uiteindelijk hebben leden van de Italiaanse Carabinieri de man een bezoekje gebracht en samen met hem het glas op Kerstmis geheven.
Lees verder