Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Zware explosie in centrum Nashville: politie spreekt van “bewuste daad”

HLN
Zware explosie in centrum Nashville: politie spreekt van "bewuste daad"
Inwoners van de Amerikaanse stad Nashville zijn op kerstochtend opgeschrikt door een krachtige explosie. In het centrum van de hoofdstad van de staat Tennessee ontplofte een auto. De politie stelt dat het "lijkt te gaan om een bewuste daad". Het onderzoek is in volle gang.
Lees verder

Prominente Russische historicus tot strafkamp veroordeeld voor moord op studente
De Russische historicus Oleg Sokolov (64) is vandaag veroordeeld tot 12,5 jaar celstraf voor de moord op een voormalige studente, waarmee hij een relatie had. Sokolov, een autoriteit op het gebied van de geschiedenis van Napoleon, heeft schuld bekend. Dat meldt staatspersbureau Tass.
Lees verder

Herkent u hem? Inbreker slaat in minstens 15 auto's toe én steelt duizenden euro's uit Brugs restaurant
De politie is op zoek naar een dief die in aanmerking komt voor minstens 15 auto-inbraken. Heel wat daarvan gebeurden in Brugge, maar de dader sloeg ook toe in Oostende en Gent. De man brak bij het begin van de eerste lockdown ook binnen in het Brugse restaurant Au Gusto en ging daar aan de haal met 2.000 euro en tablets. Bij een van zijn inbraken kon het slachtoffer een foto van hem nemen, zo was ook te zien in het VTM-programma Faroek.
Lees verder

Herkent u hem? Inbreker slaat in minstens 15 auto's toe én steelt voor duizenden euro's uit Brugs restaurant
De politie is op zoek naar een dief die in aanmerking komt voor minstens 15 auto-inbraken. Heel wat daarvan gebeurden in Brugge, maar de dader sloeg ook toe in Oostende en Gent. De man brak bij het begin van de eerste lockdown ook binnen in het Brugse restaurant Au Gusto en ging daar aan de haal met 2.000 euro en tablets. Bij een van zijn inbraken kon het slachtoffer een foto van hem nemen, zo was ook te zien in het VTM-programma Faroek.
Lees verder

Winderig of vervelend vol gevoel na je overdadige kerstmaal? Dit helpt
Je helemaal volgestopt tijdens het kerstdiner? Of de hele dag lopen sneukelen en daarna nog gourmet gegeten? Dan ligt een vervelend, overvol en winderig gevoel op de loer. De Nederlandse huisarts Tamara de Weijer geeft advies om er snel komaf mee te maken, en voedingsdeskundige Monica Mars legt uit hoe je het toch nog een beetje gezond houdt.
Lees verder

Het geheime recept van Supercontent: "Uit de kleren gaan!"
Het Marc Van Ranst-lied, vragen stellen in 'De Slimste Mens', een rubriek in 'Iedereen beroemd': de jongens van Supercontent zijn hot. Jeff Bronder (32) en Pieterjan Marchand (27) zijn de sterren van hun eigen YouTube-kanaal dat negen maanden geleden het levenslicht zag.
Lees verder

Kersttweeling voor koppel uit Retie
Op de kraamafdeling van AZ Turnhout kwam op kerstochtend een een tweeling ter wereld.
Lees verder

België haalt weer kind terug uit Syrië: moeder staat zoon af om te beletten dat Koerden hem als strijder inlijven
Anderhalf jaar na de terugkeer van zes wezen heeft ons land opnieuw een kind van IS-strijders gerepatrieerd. De jongen zat met zijn moeder vast bij de Syrische Koerden en het is de eerste keer dat alle betrokken partijen ermee hebben ingestemd om een kind van de moeder te scheiden.
Lees verder

Charleroi mist zeven spelers tegen Antwerp, maar Belhocine maakt er geen punt van: "Vervangers presteren goed"
Ongeacht het resultaat van de wedstrijd op Antwerp, zal Charleroi 2020 afsluiten bij de eerste drie qua puntenwinst sinds januari. Karim Belhocine voerde dat aan, maar verduidelijkte meteen: "Ik heb dat niet becijferd. Ik leef van de ene match naar de andere. Dat heeft Mehdi (Bayat) gedaan. Hij is daar specialist in." De Carolo's missen wel zeven spelers op de Bosuil.
Lees verder

Burgemeester Gooik vergeet mondmasker op groepsfoto. De poging om daar met Photoshop iets aan te doen, gaat volledig de mist in
Het mondmasker was Gooiks burgemeester Michel Doomst (CD&V) even vergeten, die dag in september toen hij poseerde met de familie van een jubilerend koppel uit zijn gemeente. Maar dat is niet wat opviel toen de foto in het gemeentelijke infoblad van december verscheen. Wat wel opviel? Het semi-doorschijnende, gephotoshopte balkje dat alsnog de indruk moest wekken dat Doomst toch een mondmasker droeg.
Lees verder

Vluchtende wagen knalt op gezin met kind in Anderlecht: als bij wonder geen zwaargewonden
In de Brusselse gemeente Anderlecht is een politieachtervolging op Kerstdag geëindigd in een crash ter hoogte van het Westland Shopping Center. De bestuurder die even voordien op de vlucht was geslagen voor de politie knalde er op de wagen van een gezin. De drie inzittenden – waaronder een kind – liepen geen verwondingen op, maar gingen toch ter controle naar het ziekenhuis.
Lees verder

DJ Makasi kan na stressvolle momenten eindelijk aan de slag in Thailand: "Even leek het alsof alle moeite die ik had gedaan, voor niets was geweest"
Yannick Beloy - in muziekmiddens gekend als DJ Makasi - zat net als z'n collega-plaatjesdraaiers maandenlang werkloos thuis, maar maakt zich na twee weken quarantaine volop klaar om te gaan draaien in de hipste clubs van Thailand. Al zag het er even naar uit dat al die moeite voor niets was. "Plots kwamen er 500 nieuwe gevallen bij en was er sprake van een algemene lockdown in Thailand. Dat was stressen."
Lees verder

Topman Chinees videogamebedrijf plots gestorven: "Allicht vergiftigd door collega met kopje thee"
De oprichter van het Chinese videogamebedrijf Yoozoo is waarschijnlijk door een vergiftiging om het leven gekomen. Als verdachte werd een collega van Lin Qi gearresteerd. Dat meldt het Chinese mediaconcern Caixin Global.
Lees verder

ONZE OPINIE. Kerstmis is dien dag dat we de truckers laten stikken
In de buurt van de Britse havenstad Dover zitten nog steeds duizenden vrachtwagenchauffeurs vast. Veel truckers klagen dat ze door hun voorraad water en levensmiddelen heen geraken. Velen hebben ook geen toegang tot sanitair. "De truckers zijn het pijnlijkste voorbeeld geworden van hoe Europa na negen maanden corona nog steeds geen gezamenlijke aanpak heeft in de strijd tegen het virus", schrijft onze hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Lees verder

Football Talk. Kompany mist nog een assistent: De Roeck test coronapositief - Berge vier maanden out
Anderlecht bleef een tijdlang bespaard van coronagevallen, maar bij de meest recente testronde kwam toch opnieuw een positief geval aan het licht. T2 Jonas De Roeck bleek besmet en ging meteen in quarantaine. Vincent Kompany moet het zo zonder z'n assistenten doen tegen Beerschot. Nicolás Frutos is immers geschorst nadat de Argentijn vorige week naar de tribune vloog in Charleroi. (TLB)
Lees verder

Schoonbroer Meghan Markle gearresteerd voor huiselijk geweld
De familie van Meghan Markle (39) blijft voor ophef zorgen. Volgens Page Six is Mark Phillips (62), de schoonbroer van de hertogin, aangeklaagd voor huiselijk geweld. Hij zou z'n echtgenote, Samantha (56), in het gezicht hebben geslagen.
Lees verder

2020 was een extreem jaar voor Aisha Van Zele: "Groot verdriet én nieuw geluk"
Door dat duivelse coronavirus was 2020 zacht gezegd een lastig jaar. En dat geldt zeker ook voor Aisha Van Zele (36), bekend van 'The Sky Is the Limit'. Voor haar was het een jaar van twee uitersten. Begin 2020 overleed haar partner Philip Cracco. En in de zomer vond ze opnieuw de liefde. Bij Miguel Dheedene (46), de ex van Tanja Dexters.
Lees verder

Lichtpuntjes in een donker jaar: dit zijn de kerstkindjes van 2020
Ondanks een donker jaar voor onze ziekenhuizen was het net daar dat vrijdag vele lichtpuntjes opdoken. Van Izegem tot Turnhout mochten koppels hun kerstkindje verwelkomen. Soms zelfs meer dan één.
Lees verder

Duits kerstfeestje mondt uit in gevecht op leven en dood, man (22) in levensgevaar
Een Duits kerstavondfeestje is uitgedraaid op een gevecht op leven en dood tussen twee mannen die elkaar te lijf gingen met een bijl en een barbecuespies. De man met de bijl (22) is in levensgevaar opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder

Van Ranst geeft duiding bij zware dodentol in woonzorgcentrum: "De manier waarop sommigen hulpsint aanvielen is ongehoord"
In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft de dodentol verder oplopen. Sinds donderdag zijn er nog eens vijf bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus, wat het totale aantal nu op achttien brengt. Op zijn Facebookprofiel geeft Marc Van Ranst extra duiding. "De manier waarop sommige mensen de hulpsint aanvielen is ongehoord", klinkt het.
Lees verder