Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Zowat honderd omwonenden tijdelijk geëvacueerd door brand in opslagplaats in Anderlecht: aanpalende woning onbewoonbaar

HLN
Zowat honderd omwonenden tijdelijk geëvacueerd door brand in opslagplaats in Anderlecht: aanpalende woning onbewoonbaar
In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond een honderdtal mensen geëvacueerd nadat er een zware brand was uitgebroken in een opslagplaats met onder meer bestelwagens en DVD's. Dat meldt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. Er vielen geen slachtoffers, maar er moest wel een brandweerman met een gekwetste enkel overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

Onstuimig weekend op komst, op zondag mogelijk windstoten tot 90 km/u en sneeuwtapijt in Ardennen
Dit weekend moeten we rekening houden met flink wat regen en wind. Vooral op zondag gaat het stevig waaien en regenen, volgens weerdienst NoodweerBenelux. "Weermodellen berekenen in de loop van zondag een stevig windveld boven ons land. De windstoten kunnen in het westen van het land oplopen naar 90 km/u. In de hoger gelegen gebieden van de Ardennen gaat het enkele uren sneeuwen met een flink sneeuwtapijt tot gevolg", aldus Nicolas Roose.
Lees verder

Familie in Thuis: na zoon, maakt ook dochter van Bart 'Waldek' Van Avermaet opwachting in soap
De populairste soap van Vlaanderen kleurt sinds enkele weken nog wat meer Lokers dan voorheen. Met dank aan de familie Van Avermaet. In navolging van haar vader Bart (59), alias Waldek, speelt Eve Van Avermaet (28) sinds kort de rol van Roxanne in Thuis. Haar broer Vic ging haar vijf jaar geleden voor.
Lees verder

Brusselse politie legt op kerstavond twee feestjes stil: feestvierders verstoppen zich in kelder
In de Brusselse gemeente Elsene heeft de politie op kerstavond een lockdownfeestje in een appartement stilgelegd. Toen de agenten het gebouw binnendrongen, verstopten tien feestvierders zich in de kelder. In een airbnb in Brussel betrapte de politie dan weer vijf aanwezigen op een lachgasfeest.
Lees verder

Dit is zonder twijfel het kleurrijkste dorp ter wereld
Op het Iraanse eiland Hormuz is zopas de bouw van het ongetwijfeld kleurrijkste dorpje ter wereld afgerond. Op een oppervlakte van een hectare tekenden ZAV Architects een mix van huizen, appartementen en gemeenschappelijke ruimtes met als doel meer volk naar het eiland te lokken. Of je er per boot passeert of met een vliegtuig overvliegt: je kan onmogelijk naast het vrolijke kleurenensemble kijken. Ook binnen in de huizen - sommige worden verhuurd als vakantiewoning - gaat het spel van tinten gewoon door.
Lees verder

Amsterdamse buurtbewoners bezorgen pakketbezorger onvergetelijke Kerst met fooi van 4.200 euro
De verplichte sluiting van niet-essentiële winkels heeft in Nederland voor een ongekende drukte gezorgd bij de pakketbezorgers. Buurtbewoners van het Amsterdamse Amstelkwartier besloten de kerstgedachte levend te houden en zamelden zo'n 4.200 euro in voor 'hun' postbezorger Nurullah Pamuk, die "ongekend hard heeft moeten werken".
Lees verder

Van vis tot veiligheid: de belangrijkste afspraken uit de brexitdeal op een rij
Vandaag maakten voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en brexitonderhandelaar Michel Barnier bekend tot een principe-handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk te zijn gekomen. De belangrijkste punten op een rij.
Lees verder

Deze auto's hebben tweedehands de hoogste waarde
Een nieuwe wagen uitkiezen, doe je aan de hand van heel wat parameters. Eentje die af en toe vergeten wordt: de restwaarde van je auto, het bedrag dat je wagen zal opleveren als je hem op de tweedehandsmarkt verkoopt. Maar welke tweedehands auto's hebben de hoogste restwaarde. HLN Drive zocht het voor je uit.
Lees verder

KOERS KORT. Rolf Aldag wordt ploegleider bij team van Dylan Teuns
De Duitse oud-wielrenner Rolf Aldag wordt ploegleider bij Team Bahrain, de ploeg van Wout Poels. Aldag werkte dit jaar bij de vrouwenploeg Canyon-SRAM. De 52-jarige Duitser reed zelf jarenlang voor de Duitse Telekom-ploeg.
Lees verder

Politie legt kerstfeestje met negen mensen en verjaardagsfeestje met elf volwassenen en zeven minderjarigen stil
De Gentse politie heeft op kerstavond twee feestjes stilgelegd omdat er te veel aanwezigen waren.
Lees verder

Politie legt kerstfeestje met negen mensen en verjaardagsfeestje met vier volwassenen en zeven minderjarigen stil
De Gentse politie heeft op kerstavond twee feestjes stilgelegd omdat er te veel aanwezigen waren.
Lees verder

Politie legt familiekerstfeest en verjaardagsfeestje met 7 minderjarigen stil op kerstavond
De politie van Gent beëindigde op kerstavond twee feestjes waar te veel volk aanwezig was. Negen mensen vierden samen een kerstfeest in familieverband . En ook een verjaardagsfeest met 7 kinderen en 4 volwassenen werd stilgelegd.
Lees verder

Zit god in ons hoofd? Volgens de neurowetenschap zijn er in ons brein verklaringen te vinden voor religieuze ervaringen
Deze dagen zoeken veel mensen troost in religie of spiritualiteit. De nood aan iets groters dat zich als een warm dekentje om ons heen vlijt, wordt plots wel erg groot. Of God bestaat, daar kan je aan twijfelen. Maar dat goddelijke ervaringen bestaan, dat staat volgens psycholoog en neurowetenschapper Michiel van Elk als paal boven water. Al is de kans dat er psychedelica bij komen kijken niet uitgesloten. "Men zegt weleens dat één sessie met psychedelica gelijkstaat aan vijf jaar psychotherapie"
Lees verder

KERSTBITS. Van een glamoureuze Jennifer Lopez tot Kat Kerkhofs in pyjama: zo vieren de sterren Kerst
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Met vandaag: Kerstmis, natuurlijk!
Lees verder

Het lijkt alsof paus opnieuw like heeft gegeven aan sexy model
Het lijkt erop dat het officiële Instagram-account van paus Franciscus opnieuw een like heeft gegeven aan een foto van een sexy model. Dat zou de tweede keer zijn op korte tijd. Het Vaticaan startte na de vorige like al een onderzoek en vroeg bij Instagram om uitleg. Deze keer heeft de Heilige Stoel nog niet gereageerd.
Lees verder

Twee voertuigen in brand gestoken in Antwerpen
In de Osystraat in Antwerpen, niet ver van de Franklin Rooseveltplaats, zijn vannacht twee voertuigen in brand gestoken. De brandweer kon snel ter plaatse komen, maar omdat naar alle waarschijnlijkheid brandversneller is gebruikt kon men niet verhinderen dat de auto's volledig uitbrandden. Het parket heeft inmiddels een verdachte opgepakt.
Lees verder

Klopt het dat rode wijn gezonder is dan witte? Onze wetenschapsexpert legt uit
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe.
Lees verder

Demi Lovato is hersteld van eetstoornis: "Nooit gedacht dat dit kon"
Demi Lovato (28) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze een eetstoornis had, maar naar eigen zeggen is ze daar helemaal van hersteld. Tot haar eigen grote verrassing, schrijft ze bij enkele foto's op Instagram, waarop ze haar striemen eert.
Lees verder

Voorlopig geen roamingkosten voor reizigers naar Verenigd Koninkrijk
Als de Britten op 1 januari de Europese Unie definitief verlaten, zullen drie Belgische telecomoperatoren (Proximus, Orange en Telenet) geen extra roamingkosten aanrekenen voor Belgische reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Dat bevestigen ze vrijdag. Hoe lang deze maatregel zal gelden, is niet bekend.
Lees verder

Tatiana uit 'Blind Getrouwd' opnieuw verliefd: "Derde keer, goede keer"
Haar deelname aan 'Blind Getrouwd' was niet bepaald een succes, maar nu is Tatiana opnieuw gelukkig in de liefde. Dat schrijft ze op Instagram.
Lees verder