Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Zo zal de arbeidsmarkt eruitzien in 2021

HLN
Zo zal de arbeidsmarkt eruitzien in 2021
Een jaar geleden had niemand kunnen voorspellen wat 2020 voor ons in petto zou hebben. De aanwervingstrends in het komende lijstje formuleren we dus met enige voorzichtigheid. Toch weten we voor de volle 100% zeker dat rekrutering niet meer hetzelfde zal zijn als voor corona. Dit worden volgens Jobat.be de belangrijkste evoluties.
Lees verder

Biostatisticus Molenberghs: "Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen"
De Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. "Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden", klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen.
Lees verder

"Geef Martine Tanghe een straat of fietspad in Bellem": Groen lanceert voorstel, maar dat ziet De Crem niet zitten (en Martine wellicht ook niet)
Groen Aalter wil nieuwsanker Martine Tanghe een eigen straat of fietspad geven in haar geboortedorp Bellem bij Aalter.
Lees verder

Van de bompaslof tot de fluffy slipper: 16 hippe pantoffels die je voeten deze winter warm houden
Nu het steeds kouder en donkerder wordt - en we de komende tijd vaak binnenshuis zijn - hoort daar gepast schoeisel bij. Want zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan het dragen van loungewear met pantoffels en thuis lekker cocoonen? Wij kozen enkele knusse modellen uit voor ieders smaak.
Lees verder

"Vandaag vieren we de liefde en vreugde die jij de wereld gegeven hebt": Paul Walker emotioneel herdacht door dochter Meadow
Meadow Walker, de 22-jarige dochter van de in 2013 overleden acteur Paul Walker, heeft haar vader via sociale media geëerd op zijn sterfdag. Meadow postte een foto van hen samen, waarop ze knuffelend te zien zijn.
Lees verder

"We vieren de liefde en vreugde die jij de wereld gegeven hebt": Paul Walker emotioneel herdacht door dochter Meadow
Meadow Walker, de 22-jarige dochter van de in 2013 overleden acteur Paul Walker, heeft haar vader via sociale media geëerd op zijn sterfdag. Meadow postte een foto van hen samen, waarop ze knuffelend te zien zijn.
Lees verder

Waarom je automotor nog niet warm is als deze meter aangeeft dat dit wel zo is
De temperatuurmeter van een auto wordt vaak gebruikt om te bepalen of de motor optimaal warm is. Ten onrechte, want dit instrument geeft alleen de watertemperatuur aan.
Lees verder

'Orange Is the New Black'-actrice Laverne Cox slachtoffer van transfoob geweld: "De wereld is niet veilig"
Laverne Cox (48) en een vriend zijn dit weekend belaagd door een man die opmerkingen maakte over het gender van de actrice. Op Instagram vertelt de 'Orange Is The New Black'-ster dat ze nog steeds in shock is van wat er is gebeurd.
Lees verder

Politie legt seksfeestje in Brussel stil: 25 aanwezigen krijgen boete
De Brusselse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een lockdownfeestje stilgelegd in het centrum van Brussel. Aan onze redactie werd uit goede bron bevestigd dat het om een seksfeestje ging.
Lees verder

"Team van Trump haalde 150 miljoen dollar op sinds verkiezingen"
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn bondgenoten hebben sinds de verkiezingen van vorige maand meer dan 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) aan schenkingen ontvangen. Dat zeggen ingewijden tegen de krant Washington Post. Het campagneteam van Trump wilde niet reageren.
Lees verder

Meer dan 2 miljoen kijkers voor allerlaatste nieuwsuitzending van Martine Tanghe
Maar liefst 2.001.867 Vlamingen hebben maandagavond het allerlaatste 'Journaal' met Martine Tanghe (65) als nieuwsanker gevolgd. Er zaten dus heel wat extra kijkers voor de buis, want zondagavond keken bijvoorbeeld 'maar' 1,19 miljoen mensen naar 'Het Journaal'.
Lees verder

Best bekeken Journaal ooit: meer dan 2 miljoen kijkers voor afscheid van Martine Tanghe
Maar liefst 2.001.867 Vlamingen hebben maandagavond de allerlaatste nieuwsuitzending van Martine Tanghe (65) gevolgd. Goed voor een record, want het afscheid van de 'grande dame' van de VRT was de best bekeken aflevering van 'Het Journaal', sinds het begin van de metingen in 1997.
Lees verder

Harde kern van Anderlecht haalt uit: "Een ploeg zonder de ballen om een saaie Clásico te winnen. Wakker worden!"
De harde kern van Anderlecht is kwaad. Aanleiding deze keer is het zoutloze 0-0-gelijkspel tegen Standard van afgelopen weekend. Vanochtend gingen enkele boze fans bovenstaand spandoek ophangen aan het trainingscomplex in Neerpede. "Een ploeg zonder de ballen om saaie Classico (sic.) te winnen. Tijd om wakker te worden!", staat er vrij vertaald te lezen, terwijl ook op Facebook nog een berichtje volgde aan het adres van de spelers.
Lees verder

Zelfs minimale rente op spaarboekjes is banken te veel
Ontvangt u nog rente op uw spaarrekening? Het is een vraag waar meer mensen in de toekomst waarschijnlijk neen op zullen antwoorden, toch als het van de banken afhangt. Spaargids.be bekijkt waarom en hoe creatief ze zijn om geen rente meer te moeten betalen op hun spaarproducten.
Lees verder

Belgische topscheidsrechter moet finale UK Championship snooker in goede banen leiden
Olivier Marteel zal zondag de finale leiden van het UK Championship snooker. De 50-jarige topscheidsrechter uit Gent stond in 2015 in de WK-finale en was normaal eerder dit seizoen ook op het WK aanwezig. Wegens de coronacrisis werd het WK echter verplaatst naar augustus, waarvoor Marteel toen verstek liet gaan.
Lees verder

Thibaut uit 'Boer zkt Vrouw' fysiek belaagd op z'n werk: "Ik denk dat ik door die uitzending voor altijd vrijgezel zal blijven"
'Boer Zkt. Vrouw' is inmiddels van het scherm, maar de naweeën van het programma laten zich nog voelen. Thibaut (33), die op tv een preek kreeg van An Lemmens omdat hij via de telefoon had gebroken met boerin Veerle (30), wordt niet alleen verbaal hard aangepakt maar is ook fysiek belaagd. Ook Veerle is daar behoorlijk van aangedaan. "Mensen weten niet dat wij weer op een normale, respectvolle manier met elkaar omgaan", klinkt het.
Lees verder

Laura (30) weet sinds een jaar dat ze hiv heeft: "Zelfs mijn huisarts zei: heb jij dan zo'n wild seksleven?"
Vandaag, op 1 december, is het Wereldaidsdag, de jaarlijkse oproep tot solidariteit met hiv-patiënten. Dankzij vele jaren van wetenschappelijk onderzoek is hiv intussen geen doodsvonnis meer, maar een chronische ziekte. Toch blijft de diagnose mentaal zwaar doorwegen: het stigma dat aan hiv kleeft, verdwijnt namelijk niet met een pilletje. Daar kan Laura* (30) over meespreken. Ze weet sinds een jaar dat ze hiv-positief is, en is nog elke dag ontsteld door de vele vooroordelen. "Ik heb me heel lang vies, vuil en gevaarlijk gevoeld."
Lees verder

Rode Kruis-Vlaanderen roept in nieuwe campagne op tot financiële steun en bloeddonaties
Rode Kruis-Vlaanderen heeft dinsdag de campagne 'Ik geef omdat ik om je geef' gelanceerd. De medische hulporganisatie roept daarin mensen op om het Rode Kruis financieel te steunen of bloed te geven.
Lees verder

Nieuw gezicht in de Formule 1 volgend jaar: Nikita Mazepin rijdt in 2021 voor Haas
Formule 1-team Haas heeft de Rus Nikita Mazepin voorgesteld als nieuwe piloot. De 21-jarige Mazepin komt over uit de Formule 2, waar hij momenteel derde staat in het klassement.
Lees verder

Paul Magnette (PS): "Communicatie Vandenbroucke was onhandig, maar maatregelen werken"
De inspanningen die we sinds een maand leveren, hebben ervoor gezorgd dat we controle kregen over de epidemie. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette verklaard. De Franstalige socialist betreurt niettemin de uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke van zusterpartij sp.a over het schokeffect van de sluiting van de winkels. "Onhandig", luidt zijn oordeel in verscheidene media.
Lees verder