Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

Welke vaccins zullen we eerst hebben? En hoe gaan we dat organiseren? De belangrijkste vragen over de vaccins beantwoord

HLN
Welke vaccins zullen we eerst hebben? En hoe gaan we dat organiseren? De belangrijkste vragen over de vaccins beantwoord
Vanaf 5 januari wordt er in ons land gevaccineerd, zegt premier De Croo (Open Vld). In de veronderstelling dat het Europees Geneesmiddelen Agentschap nog deze maand het licht op groen zet voor het Covid-19-vaccin van de combinatie Pfizer/BioNTech. De Britten hebben dat vandaag al gedaan en starten meteen met inenten. "Een historisch moment in de strijd tegen Covid-19", zo zei Pfizer-topman Albert Bourla vanochtend. Maar waarom duurt het bij ons een maand langer? Welke vaccins zullen we eerst hebben? En hoe gaan we dat dan organiseren? Al jouw vragen hierover beantwoord.
Lees verder

Beloftencoach Van Winckel neemt voorlopig over bij STVV, maandag neemt Hollerbach over
Tot na de match in Club Brugge leidt beloftencoach Stef Van Winckel de trainingen bij STVV. Maandag neemt Bernd Hollerbach over. Die zat vandaag aan tafel met het Truiense bestuur; naar verluidt om het contract op punt te stellen en te spreken over de verdere invulling van de staf. Want naast Muscat kregen ook T2 Carlos Perez Salvachua en physical coach Luciano Trani intussen te horen dat ze mogen beschikken. Keeperstrainer Jurgen De Braekeleer blijft wel op post.
Lees verder

Melikan Kucam spreekt op tweede dag proces: "Dit proces berust op jaloezie en politieke afrekening."
Het proces tegen Melikan Kucam werd vandaag hervat in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Kucam kreeg in 2017 de opdracht van toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om lijsten op te stellen van familieleden van mensen uit de Assyrische gemeenschap die nog vastzaten in Syrisch oorlogsgebied en die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Voor een plaatsje op die lijsten zou Kucam mensen zeer hoge bedragen hebben aangerekend, hoewel die aanvraagprocedure eigenlijk gratis is. Zelf blijft hij volhouden dat hij volkomen onschuldig is.
Lees verder

Van Véronique De Kock tot Debby Pfaff: BV's zijn vaste klant bij dokter Dimovski. "Ik wil er graag op m'n best uitzien, daar is niks mis mee"
"Dankzij dr. Dimovski en z'n goede zorgen heeft niemand binnenkort nog filters nodig op Instagram", zei Véronique De Kock (43) een tijdje terug. Ze had het over Daniel Dimovski, een esthetisch arts die een indrukwekkend aantal BV's op zijn klantenlijst heeft staan. Ook zangeres Jessy, Aisha Van Zele, Anouk Matton en Silvy De Bie hebben al een bezoek gebracht aan de kliniek. En recent ging ook Debby Pfaff (45), die haast onherkenbaar veranderd is, langs voor een behandeling.
Lees verder

Wilmès belt met Iraanse minister van Buitenlandse Zaken: "Ook gesproken over lot Djalali"
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft vandaag een telefoongesprek gehad met haar Iraanse ambtgenoot Javad Zarif. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter gemeld en de informatie is ook bevestigd door de woordvoerster van Wilmès.
Lees verder

Blanco boek over Italiaanse politicus Salvini is bestseller in Italië
Een boek over de Italiaanse rechts-populistische oppositieleider Matteo Salvini domineert de bestsellerlijst in Italië, hoewel alle pagina's leeg zijn. Al dagen staat het blanco boek 'Waarom Salvini vertrouwen, respect en bewondering verdient' bovenaan de verkooplijst van de Italiaanse Amazon-website.
Lees verder

Ex-profvoetballer Thomas Buffel opent speciaalzaak 'Stuff-U-Luv' in Hasselt: "Van Cent Pur Cent tot Peppe's en Roger Van Damme"
Hasselaren die nog op zoek zijn naar feestelijke cadeaus voor familie of vrienden, kunnen sinds kort terecht in de Sint-Jozefsstraat bij de speciaalzaak 'Stuff-U-Luv'. Ex-profvoetballer Thomas Buffel baat de nieuwe winkel uit. Zijn doel? Populaire producten van onder meer Peppe's, Roger Van Damme en Cent Pur Cent in de vorm van geschenkmanden naar de Hasselaren en hun geliefden brengen.
Lees verder

5-6-7-8-9 en 10: ophef over opmerkelijke uitslag lotto Zuid-Afrika
De winnende nummers in de nationale loterij van Zuid-Afrika bleken dinsdag opeenvolgend te zijn, reden voor fraudebeschuldigingen op sociale media. Er wordt een onderzoek naar de PowerBall-loterij ingesteld, meldt de BBC.
Lees verder

Meer ups-and-downs dan een jojo: Origi's carrière bij Liverpool zit opnieuw in het slop, kan hij nóg eens terugvechten?
Een dubbele succespagina in het jaarboek 2018-2019, een voetnoot in het heden. Divock Origi (25) staat na twee jaar weer bij af bij Liverpool. Tekenend voor een carrière die meer ups-and-downs kent dan een jojo. Al vaker heeft Origi op een kruispunt gestaan. Welke uitweg kiest hij nu?
Lees verder

Zweedse die zoon jarenlang zou hebben opgesloten alweer vrijgelaten
De Zweedse vrouw die deze week werd opgepakt omdat ze haar zoon 28 jaar zou hebben opgesloten in hun appartement bij Stockholm is vrijgelaten. De verdenkingen tegen de 70-jarige vrouw zijn afgezwakt, meldt justitie in het Scandinavische land.
Lees verder

PVDA vraagt N-VA om partijdotaties op Vlaams niveau te verminderen: "Benieuwd of de N-VA hier ook zo enthousiast zal zijn"
Oppositiepartij PVDA dient in het Vlaams Parlement een voorstel in om de partijdotaties te verminderen. De partij baseert zich op een voorstel dat N-VA op federaal niveau heeft ingediend. Daar werd een N-VA-voorstel om de dotaties volgend jaar niet te indexeren weggestemd. "We nodigen N-VA uit om de daad bij het woord te voegen en de partijdotaties te verminderen", zegt fractieleider Jos D'Haese.
Lees verder

Charleroi verliest met z'n tienen thuis van Waasland-Beveren en blijft achter met 0 op 9
Charleroi is in vrije val. De Carolo's gingen met 0-2 onderuit tegen Waasland-Beveren en blijven zo achter met een 0 op 9. Koita was de Wase held van de avond met twee goals.
Lees verder

Ook de Queen viert kerst zonder haar kinderen en kleinkinderen: "Ze weet hoe belangrijk dat is"
De kogel is door de kerk: koningin Elizabeth (94) en haar echtgenoot prins Philip (99) zullen kerstmis dit jaar helemaal alleen doorbrengen. Zonder kinderen, zonder kleinkinderen. Dat bevestigt een woordvoerder van het koninklijke paleis in The Mirror.
Lees verder

Waalse voor 3.700 euro opgelicht na maandenlang gewhatsapp met valse Patrick Bruel
Een vrouw uit Malmédy (provincie Luik) is voor meer dan 3.700 euro opgelicht door een Whatsapp-oplichter, meldt politiezone Stavelot-Malmédy vandaag.
Lees verder

Stalker Steven Spielberg moet uit de buurt blijven
Steven Spielberg (73) kan weer veilig over straat. Een vermeende stalker van de Amerikaanse regisseur heeft namelijk een contactverbod opgelegd gekregen, meldt entertainmentwebsite TMZ.
Lees verder

Europese Unie promoot "nieuwe trans-Atlantische agenda" na verkiezing Joe Biden
De Europese Unie grijpt de verkiezing van Joe Biden als nieuwe Amerikaanse president aan om te pleiten voor "een nieuwe trans-Atlantische agenda voor wereldwijde verandering". De Commissie heeft vandaag een ontwerpagenda voorgesteld, waarvan ze hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders hem volgende week goedkeuren. Eerder kwam ook Europese Raadsvoorzitter Charles Michel al met een voorstel om de Europees-Amerikaanse relaties nieuw leven in te blazen.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Gelijkspel genoeg voor Europese overwintering: "Club mag niet op achterstand komen"
• Club ziet Diatta afhaken, Sobol wel terug • Deli legt ultieme test af • Draw is voldoende voor minstens derde plaats • Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük (Ned)
Lees verder

179 per uur waar hij 90 mocht: Simon Deli krijgt twee maanden rijverbod voor fikse verkeersovertreding
Net op de dag van het cruciale Champions League-duel van Club Brugge tegen Zenit Sint-Petersburg heeft verdediger Simon Deli in de Brugse politierechtbank twee maanden rijverbod gekregen voor een fikse snelheidsovertreding. De Ivoriaan reed bijna dubbel zo snel als toegelaten.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Geen Deli in de basiself van Club, Ricca krijgt voorkeur op Sobol
• Club ziet Diatta afhaken, Sobol wel terug • Deli legt ultieme test af • Draw is voldoende voor minstens derde plaats • Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük (Ned)
Lees verder

Onze chef voetbal luistert aandachtig naar hoe Kompany het voetbaldebat aangaat over Anderlecht: "Ik begrijp dat het onrustig is, maar we zijn goed bezig"
Met dank aan RSC Anderlecht. Om weer face-to-face te kunnen spreken met de trainer, zonder laptop tussen. Een mandje speculaas en peperkoek op tafel. Vincent Kompany, in de perszaal van het Lotto-Park, vanmiddag tussen 11.30u en 12.05u.
Lees verder