Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 december 2020

Wat kost mentale hulp? Dit zijn de prijzen én de terugbetalingen voor een bezoek aan psychiater, psycholoog of relat...

HLN
Wat kost mentale hulp? Dit zijn de prijzen én de terugbetalingen voor een bezoek aan psychiater, psycholoog of relatietherapeut
Liefdesstellen die dagdagelijks op elkaars lip zitten stappen almaar vaker naar de seksuoloog. De vereenzaming bij alleenstaanden en daarmee gepaard gaande psychologische problemen neemt zienderogen toe. De vraag naar professionele hulp voor mentale gezondheid is dan ook groter dan ooit. Welke mogelijkheden zijn er? Wat betaal je ervoor en wanneer komt de mutualiteit tussenbeide om de kosten te drukken?
Lees verder

LIVE. Carrasco in de basis bij Atlético tegen Elche
• La Liga • Aftrap: 14u • Estadio Wanda Metropolitano • Carrasco speler van de maand November
Lees verder

Opnieuw bewoner overleden na sinterklaasbezoek aan rusthuis: "nu al 132 coronabesmettingen"
In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol, het rusthuis waar na een sinterklaasbezoek veel bewoners besmet bleken met Covid-19, is opnieuw een bewoner aan het virus overleden. Nog eens veertien bewoners hebben positief getest, wat het totaal op 132 brengt. Dat blijkt na een nieuwe testronde op vrijdag. In totaal zijn twee bewoners intussen overleden aan het coronavirus.
Lees verder

Nu al 132 coronabesmettingen na bezoek van Sint aan rusthuis
In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol, het rusthuis waar na een sinterklaasbezoek veel bewoners besmet bleken met Covid-19, hebben nog veertien bewoners extra positief getest. Dat blijkt na een nieuwe testronde op vrijdag.
Lees verder

5 miljoen dollar, villa en Mercedes geëist: ruzie tussen Vanessa Bryant en haar moeder escaleert
Nadat eind september bekend werd dat Vanessa Bryant, de weduwe van basketballer Kobe Bryant, haar moeder verzocht zou hebben om het huis te verlaten waar zij met haar drie dochters woont, is de situatie tussen moeder en dochter nu nog verder geëscaleerd. Dat meldt Page Six.
Lees verder

De leukste podcasts en muzieklijsten om je kinderen en tieners te entertainen tijdens de kerstvakantie
De kerstvakantie is gestart. Voor kinderen betekent dat: ravotten en zich amuseren. Voor ouders: paniek, omdat ze soms niet weten hoe ze hun kroost dag in dag uit moeten entertainen. Wat te doen? Je kan een afspeellijst opzetten, zodat je kleinsten kunnen meebrullen en zingen (best voor jezelf oordopjes voorzien) of ga voor een interessante podcast die kleine én grotere kinderen even zoet houdt. Wij zetten de leukste op een rijtje:
Lees verder

Vanessa Bryant beschuldigt moeder van afpersing: "Het gaat haar om materie, ons om het missen van Kobe en Gigi"
Nadat eind september bekend werd dat Vanessa Bryant, de weduwe van basketballer Kobe Bryant, haar moeder verzocht zou hebben om het huis te verlaten waar zij met haar drie dochters woont, is de situatie tussen moeder en dochter nu nog verder geëscaleerd. Dit meldt Page Six.
Lees verder

Stel hier uw vraag aan minister Vandenbroucke
De avondklok wordt niet vervroegd in Vlaanderen en de kerstvakantie wordt voorlopig niet verlengd. Er komen wel strengere controles op telewerk. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Vanavond komt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in VTM NIEUWS een antwoord geven op al uw vragen.
Lees verder

De belevenissen van royals: Deense koningin moet plannen veranderen en Griekse prins trouwt met zijn grote liefde
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren deze week de meest opmerkelijke koninklijke verhalen uit de actualiteit.
Lees verder

KOERS KORT. Voormalig Nederlands kampioen Pim Ligthart zet punt achter carrière
Pim Ligthart heeft zijn wielerloopbaan beëindigd. De Nederlander meldt dat op sociale media. "Ik ben vijftien jaar door het leven gegaan als wielrenner. Ik was nog graag een paar jaar doorgegaan, maar helaas is het tijd die bladzijde om te slaan", schrijft de 32-jarige Ligthart die in 2011 de Nederlandse titel op de weg veroverde.
Lees verder

De spirituele Mara (34) heeft tantrische seks met de Spaanse Hugo (43): "De seksuele spanning knetterde in de lucht. Hij noemde het 'sexmagic'"
"Er was alleen totale overgave. Hij was mij, ik was hem. Het was onaards. Ik zag plots een visioen van twee witte slangen die om elkaar kronkelden. Ik zag kleuren, oranje, geel, alle kleuren van de regenboog." Mara (34) beleefde een paar jaar geleden voor het eerst tantrische seks met wereldreiziger Hugo (43). Een ervaring die ze moeilijk in woorden kan vatten. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Mara.
Lees verder

Zidane op persbabbel: "Eden Hazard is bijna klaar"
Zinédine Zidane liet zopas op zijn persconferentie voor de partij van morgenavond in Eibar (21u, live op Eleven Sports) verstaan dat Eden Hazard nog niet helemaal klaar is na zijn spierblessure: "Hij is bijna hersteld. Ik zeg 'bijna' omdat hij nog iéts tekortkomt om weer aan spelen toe te komen. Ik hoop dat Eden binnenkort kan aansluiten in de wedstrijdselectie."
Lees verder

LIVE. Liverpool klimt meteen op voorsprong via Minamino
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Selhurst Park • Benteke opnieuw aan het kanon?
Lees verder

Acteur Bram van der Vlugt (86) uit 'Medisch Centrum West' overleden aan corona
De Nederlandse acteur Bram van der Vlugt is zaterdag overleden. Hij stierf in zijn slaap aan de gevolgen van het coronavirus, meldt zijn agentschap Performer Agency. Hij was 86 jaar.
Lees verder

De bloedband van Werner Gooris (54) en broer Sam: "Als Sam me belt, laat ik alles vallen. En omgekeerd"
«Hij blijft altijd zichzelf», zegt Werner als we vragen naar wat hij zo bewondert aan zijn broer. «Of hij nu in de jury van 'The Voice Senior' zit of in het café op de hoek. Iedereen krijgt de enige echte Sam Gooris te zien.»
Lees verder

Nog ideeën nodig om je kersttafel sfeervol aan te kleden? Onze tuinexperte tipt de mooiste kerstbloeiers
Wil je je woonkamer tijdens de feestdagen wat meer kleur en sfeer geven, maar daar ook geen massa's tijd insteken of geld aan uitgeven? De juiste planten maken het verschil, weet onze tuinexperte Laurence Machiels. Met kerststerren, amaryllissen en anthuriums zorg je voor een instant feeststemming, en ook daarna heb je er nog lang plezier van. "Hou een amaryllisbol wel weg van de tocht, de verwarming en de fruitschaal."
Lees verder

LIVE. Bal gaat toch niet op de stip na buitenspel Suarez
• La Liga • Aftrap: 14u • Estadio Wanda Metropolitano • Carrasco speler van de maand November
Lees verder

LIVE. Atlético - met Carrasco in de basis - ontvangt Elche
• La Liga • Aftrap: 14u • Estadio Wanda Metropolitano • Carrasco speler van de maand November
Lees verder

LIVE. Mané verdubbelt voorsprong Liverpool
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Selhurst Park • Benteke opnieuw aan het kanon?
Lees verder

Rijkste Belg verkoopt luxejacht. Het kost 16,9 miljoen euro en dit is wat je ervoor in de plaats krijgt
Rijkste Belg Eric Wittouck (74) heeft zijn luxejacht te koop gezet. De erfgenaam van Tiense Suiker, die later het Amerikaanse vermageringsbedrijf Weight Watchers kocht, vraagt 16,9 miljoen voor de Exuma. Het schip is dan ook het toppunt van luxe.
Lees verder