Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Waarom zo'n drastische maatregelen om nieuwe variant coronavirus in te dijken?

HLN
Waarom zo'n drastische maatregelen om nieuwe variant coronavirus in te dijken?
De nieuwe variant van het coronavirus die ontdekt werd in Groot-Brittannië, is wel degelijk een stuk besmettelijker. De kans is dan ook groot dat deze mutant zich als een olievlek over de rest van de wereld zal verspreiden. Zullen er meer patiënten in het ziekenhuis terechtkomen? Zullen er meer mensen overlijden? En zullen de vaccins nog werken? Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (UGent) legt uit.
Lees verder

Rust er een vloek op de recordtransfers van Anderlecht? "Échte topspelers zijn niet bezig met hun kostprijs"
De lijst wordt stilaan pijnlijk lang. Er lijkt een vloek te rusten op Anderlechts recordtransfers – zie nu ook Bundu en Vlap. Hoe komt dat toch?
Lees verder

Gers Pardoel breekt nu ook op zakelijk vlak met z'n ex Selina: "Dit gaat goed zijn voor ons allebei"
Een liefdesbreuk, geen optredens, lockdown... het lijkt Gers Pardoel (39) niet te raken. "Ik heb een geweldig jaar gehad. Ik loop over van liefde en in 2021 ga ik knallen!" Dat gaat hij al zeker doen in 'A Symphonic Evening With', de zomerse concertreeks aan de kust die Dag Allemaal organiseert.
Lees verder

Israël stevent door regeringscrisis af op nieuwe verkiezingen
Israëliërs moeten binnenkort voor de vierde keer in twee jaar naar de stembus als de huidige coalitiepartijen Likoed en Blauw en Wit geen begrotingsakkoord weten te sluiten. De huidige Knesset wordt automatisch ontbonden als de partijen er dinsdag om 23.00 uur Belgische tijd nog niet uit zijn.
Lees verder

Frank Molnar wordt papa: "Baby of niet: Marissa en ik blijven een avontuurlijk koppel"
Heugelijk nieuws vanuit Las Vegas. Tv-maker Frank Molnar (47), bekend van zijn deelname aan het eerste seizoen van Big Brother, en zijn vriendin Marissa verwelkomen eind mei hun eerste kindje. "Ik ben momenteel zestien weken zwanger en alles verloopt naar wens", aldus een glunderende Marissa. Frank legt zijn vriendin met veel plezier in de watten. "Je maakt met twee een kindje, dus je moet er voor mekaar zijn. Al proberen we ons leven wel zo avontuurlijk en actief mogelijk te houden. We gaan ten volle van Las Vegas blijven genieten."
Lees verder

Knuffelende voetballers zetten kwaad bloed bij de bevolking, Pro League benadrukt: "Laat die knuffels achterwege"
Voetbal is emotie, maar de Pro League wil dat spelers stoppen met knuffelen na een doelpunt.
Lees verder

Knuffelende voetballers stoten bevolking tegen de borst, Pro League benadrukt: "Laat die knuffels achterwege"
Voetbal is emotie, maar de Pro League wil dat spelers stoppen met knuffelen na een doelpunt.
Lees verder

In de cabine van trucker Christophe (50) op zoek naar de oorzaak van ongevallen op de E17: "Buitenlanders begrijpen woord 'file' niet"
Stond u dit jaar in de file op de E17? Veel kans dat de werken aan het viaduct in Gentbrugge er voor iets tussenzaten. Sinds het begin van de werken in april gebeurden al ruim 180 ongevallen. Een onverklaarbaar hoog cijfer. Of juist wel te verklaren? Onze reporter reed mee met een vrachtwagenchauffeur om de pijnpunten aan de wegenwerken vast te stellen. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen van 2020 in dit dossier.
Lees verder

Onze analist Niels Albert kijkt uit naar méér gevechten tussen Van der Poel, Van Aert en Pidcock: "Verwarm u eraan in deze kille tijden"
"Wat heb ik genoten zondag, daar op de Esplanade van de Citadel van Namen, als analist van Proximus TV en huisanalist van deze krant."
Lees verder

Vrachtverkeer tussen VK en Frankrijk vanaf morgen weer mogelijk
De Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron zijn het eens geworden over maatregelen om de Franse grens weer te openen zodat het vrachtverkeer tussen beide landen weer op gang gebracht kan worden. Dat meldt de BBC.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk en Frankrijk maken plan voor hervatting vrachtverkeer
Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk maken plannen om het vrachtverkeer tussen beide landen weer mogelijk te maken. Dat meldt de BBC.
Lees verder

Cyberaanval trof kernsystemen Amerikaans ministerie van Financiën
De hackers die een grootschalige cyberaanval hebben uitgevoerd op de overheid van de Verenigde Staten zijn bij hun inbraak in de systemen van het ministerie van Financiën tot in de kernsystemen doorgedrongen en hebben mogelijk essentiële encryptie-sleutels buitgemaakt, zegt senator Ron Wyden. Hij zit zowel in de Senaatscommissie voor inlichtingenzaken als de commissie financiën.
Lees verder

Richie Sambora heeft geen spijt van vertrek bij Bon Jovi
Richie Sambora (61) reageert in een interview met People over zijn plotselinge vertrek bij Bon Jovi in 2013. De gitarist zegt "geen spijt" te hebben van zijn beslissing om de band te verlaten om zo meer bij zijn toen 16-jarige dochter Ava te kunnen zijn.
Lees verder

De Romeo's verkochten al 5.000.000 'Frikandel XXL'-en
Leuk nieuws voor Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen - aka De Romeo's. Ze werden verrast met een speciale award voor de verkoop van méér dan 5.000.000 stuks van 'De Romeo's Frikandel XXL'.
Lees verder

VIER-programma 'De Container Cup' wint de Ha! van Humo
Het VIER-programma 'De Container Cup' heeft de 40ste Ha! van Humo gewonnen, de jaarlijkse prijs van de Humo-redactie voor het beste televisie-programma van het afgelopen jaar. Dat meldt het weekblad maandagavond.
Lees verder

Kim Kardashian geeft 500 dollar weg aan 1.000 gelukkige winnaars
Kim Kardashian (40) laat zich van haar meest genereuze kant zien. Op sociale media kondigde de realityster aan dat ze 500 dollar (409 euro) zal uitdelen aan 1.000 mensen.
Lees verder

Meer chauffeurs aan het werk aan begin van tweede stakingsdag De Lijn
Ook vandaag moeten bus- en tramgebruikers van De Lijn rekening houden met hinder door een staking bij de openbaarvervoersmaatschappij. Op de meeste plaatsen zijn vanochtend wel meer chauffeurs aan het werk dan gisteren, zo meldt De Lijn.
Lees verder

Football Talk. Levert Maehle Genk 15 miljoen euro op? - Weer grote onzekerheid bij Moeskroen - Diaby (ex-Club) wil terug naar België
Alleen de handtekeningen ontbraken gisterenavond nog. Op enkele details na is de deal tussen Racing Genk en Atalanta over Joakim Maehle afgerond. De 23-jarige Deense international ondertekent bij de Serie A-club een contract voor 4,5 seizoenen, tot de zomer van 2025 dus. Atalanta betaalt 11 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen zo goed als zeker zal oplopen tot 15 miljoen. Maehle zal dus zaterdag tegen Waasland-Beveren zijn laatste wedstrijd in het shirt van Genk spelen. (KDZ)
Lees verder

Vlaanderen kreeg er 1.000 hectare erkende natuurreservaten bij in 2020
Dit jaar kwamen er 1.000 hectare erkende natuurreservaten bij in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir is tijdens de coronacrisis iedereen die nog niet overtuigd was een fan geworden van meer natuur en bos: "Het afgelopen jaar klonk de roep naar toegankelijke natuur dicht in de buurt harder dan ooit. Het blijft onze prioriteit om Vlaanderen groener te maken".
Lees verder

Werkexpert Stijn Baert heeft één belangrijke conclusie na 2020: "Arbeidsmarktbeleid moet een Vlaamse bevoegdheid worden"
Werkexpert Stijn Baert ruilde dit jaar zijn professorenkamer deeltijds voor het epicentrum van de politiek. Hij adviseerde de Vlaamse Regering over haar economische relance. Daarbij trok hij soms grote ogen, bijvoorbeeld toen bleek dat Vlaanderen haar tijdelijk werklozen gewoonweg niet kon bijscholen omdat de VDAB niet wist wie ze waren. De conclusie is voor hem duidelijk: "De kijk op de arbeidsmarkt boven en beneden de taalgrens is zo verschillend, dat hervormingsplannen vaak neerkomen op stilstand."
Lees verder