Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

“Waar is die enveloppe met 7.400 euro?”: wapenhandelaar dient klacht in nadat zending via bpost spoorloos verdwijnt

HLN
"Waar is die enveloppe met 7.400 euro?": wapenhandelaar dient klacht in nadat zending via bpost spoorloos verdwijnt
Waar is mijn verzekerde zending? Wapenhandelaar Ives Devos (58) uit Hombeek vraagt het zich af nadat een enveloppe van een klant met daarin een aanzienlijke som geld spoorloos verdween. De eigenaar van Wild West Treasures diende klacht in bij de politie. "Het gaat hier wel om 7.400 euro!"
Lees verder

Erdogan hoopt dat Frankrijk "zich zo snel mogelijk" van Macron "ontdoet"
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag de hoop uitgesproken dat Frankrijk "zich zo snel mogelijk" van president Emmanuel Macron "ontdoet". Op de achtergrond spelen hevige spanningen tussen de twee landen over talrijke dossiers.
Lees verder

De grote comeback: Hein Vanhaezebrouck is de nieuwe trainer van AA Gent en tekent tot 2022
Hein Vanhaezebrouck keert terug naar de plaats waar hij de hoogtepunten in zijn carrière beleefde. Hij volgt Wim De Decker op als trainer van AA Gent. Vanhaezebrouck tekende een contract tot juni 2022.
Lees verder

AA Gent en Hein Vanhaezebrouck naderen deal: partijen werken laatste details uit
Hein Vanhaezebrouck keert zo goed als zeker terug naar de plaats waar hij de hoogtepunten in zijn carrière beleefde. Het ziet ernaar uit dat hij Wim De Decker opvolgt als nieuwe trainer van AA Gent.
Lees verder

Heeft Vanhaezebrouck geleerd van zijn fouten, of wordt het opnieuw het verhaal van het potje preparé?
Hein Vanhaezebrouck is bijna weer thuis. De architect van het mooiste hoofdstuk in de geschiedenis van AA Gent. Zijn allesomvattende persoonlijkheid maakte de club eerst groot, zadelde ze op het eind op met een indigestie. Heeft hij geleerd van de fouten uit het verleden, of wordt het opnieuw het verhaal van het potje preparé?
Lees verder

Leven met schisis is anders met mondkapje, getuigt leraar Michel (38): "Normaal tel ik op straat de tegels, nu loop ik weer rechtop"
Sinds we een mondmasker dragen, hebben sommige mensen letterlijk de rug gerecht. Michel Vyncke, een leraar van 38 uit Sint-Niklaas, is één van hen. Hij werd geboren met schisis, de aandoening die in de volksmond hazenlip wordt genoemd. Met een mondkapje op voelt hij zich bevrijd, want niemand staart nog. "Ik loop weer rechtop," zegt hij.
Lees verder

KV Oostende buigt verlies van ruim 9,4 miljoen euro om in winst van bijna 3 miljoen euro
KV Oostende heeft met een opvallend positief cijfer het boekjaar afgesloten. Per 30 juni 2020 liet de club een winst vóór belastingen optekenen van iets meer dan 2,91 miljoen euro. Het vorige boekjaar werd nochtans afgesloten met een verlies van meer dan 9,4 miljoen euro.
Lees verder

Van den Brom maakt zich op voor eerste topper: "Genk en Antwerp zijn de beste ploegen van het moment"
John van den Brom maakt zich op voor de eerste echte topper met Racing Genk. De pletwals uit Deurne Noord komt op bezoek. "Het wordt een mooie wedstrijd, hopelijk zitten wij iets frisser."
Lees verder

Nu trucks massaal in de file staan richting Calais: hoe groot wordt de brexitchaos?
Er staan nu al lange files op de (snel)wegen naar Calais. De Britse importeurs halen nog snel veel stock binnen en Europese exporteurs willen hun goederen nog vlug het Kanaal over, voor er vanaf 1 januari (misschien) invoerheffingen moeten betaald worden. Hoe groot wordt de chaos?
Lees verder

Spaanse royals vieren Kerstmis in Abu Dhabi met ex-koning Carlos, terwijl Spaanse bevolking in eigen regio moet blijven
Enkele leden van de Spaanse koninklijke familie zijn van plan om voor de feestdagen naar Abu Dhabi af te zakken, waar de voormalige koning Juan Carlos (82) in ballingschap leeft sinds hij verdacht wordt van corruptie. Dat heeft de krant El Pais vrijdag gemeld.
Lees verder

Spaanse royals vieren Kerstmis in Abu Dhabi met ex-koning Carlos
Enkele leden van de Spaanse koninklijke familie zijn van plan voor de feestdagen naar Abu Dhabi af te zakken, waar de voormalige koning Carlos (82) in ballingschap leeft sinds hij verdacht wordt van corruptie. Dit heeft de krant El Pais vrijdag gemeld.
Lees verder

Marijn Devalck en Yvon zijn al 25 jaar beste vrienden: "Waar ter wereld we ook zijn, elke zondag om 11 uur bellen we"
"Dat Marijn de begrafenis van mijn ouders helemaal heeft geregeld, dat was zo mooi. Als je zo'n vriend hebt..." Zeventiger Yvon Michielsens moet er iets bij wegslikken. Sinds hij en Marijn Devalck (69) elkaar leerden kennen via Johny Voners, lieten ze elkaar nooit meer los. Dankzij Yvon kon Marijn zelfs zijn jeugddroom waarmaken.
Lees verder

Kate Moss (46) viert haar 41ste cover van het Britse Vogue magazine: de rebelse 'girl next door' die de mode-industrie op haar kop zette
Ze snoof 222 euro op aan cocaïne per dag, kon haar tumultueuze relaties niet op een hand tellen en kwam dronken aan op audities en modeshows. Toch schittert topmodel Kate Moss (46) volgende maand voor de 41ste keer op de cover van de Britse Vogue, een record. Welk parcours heeft deze Britse enfant terrible afgelegd om te staan waar ze nu staat?
Lees verder

Kate Moss (46) viert haar 41ste cover op het Britse Vogue magazine: de rebelse 'girl next door' die de mode-industrie op haar kop zette
Ze snoof 222 euro op aan cocaïne per dag, kon haar tumultueuze relaties niet op een hand tellen en kwam dronken aan op audities en modeshows. Toch schittert topmodel Kate Moss (46) volgende maand voor de 41ste keer op de cover van de Britse Vogue, een record. Welk parcours heeft deze Britse enfant terrible afgelegd om te staan waar ze nu staat?
Lees verder

Pieter Heemeryck zwemt, fietst en loopt op legendarisch race-circuit voor prijzenpot van 1 miljoen dollar: "Ik waan me bijna een voetballer"
Een deelnemersveld om van te duizelen, een ongeziene prijzenpot en met de Daytona Speedway een iconisch parcours waar ze normaal met NASCAR-wagens aan 300 kilometer per uur vlammen. Disclaimer: het zal er dit weekend niet zó snel aan toe gaan en toch moet het PTO 2020 Championship zondag dé triatlon van het jaar worden.
Lees verder

SHOWBITS. André Hazes op Rode Neuzen Dag en Slongs eet koffiekoeken
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Fastfood brengt je afweermechanisme in de war": tips van arts Servaas Bingé om je lichaam te wapenen tegen ziekte
De winter komt eraan. Dat betekent dat je immuunsysteem wat extra hulp kan gebruiken. Want hoe sterker, hoe beter je beschermd bent tegen verkoudheden, corona en griep. Welke supplementen zijn een must, en welke kan je beter mijden? Waarom eet je het best gefermenteerde groenten en yoghurt? En hoeveel uur per week moet je sporten? We vroegen het aan arts Servaas Bingé. "We hebben anderhalve tot drie kilo bacteriën in onze darmen. Die moeten we voldoende mest geven."
Lees verder

Mooie binnenkomer: Russell, die voorkeur kreeg op Vandoorne, debuteert in Bahrein met snelste tijd
George Russell heeft bij zijn debuut voor Mercedes meteen de snelste tijd neergezet. De vervanger van Lewis Hamilton - hij kreeg de voorkeur op onze Stoffel Vandoorne - kwam in de kampioenenauto tot een ronde van 54'546" en bleef daarmee Max Verstappen voor in de eerste vrije training bij de Grand Prix van Sakhir.
Lees verder

Mike Pompeo nodigt 900 mensen uit op eindejaarsreceptie, midden in pandemie
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo laat zich niet afschrikken door de coronapandemie en is vast van plan het eindejaar net zoals altijd te vieren. Pompeo organiseert in december verscheidene recepties op zijn departement in Washington.
Lees verder

Onze chef voetbal over terugkeer Vanhaezebrouck: "AA Gent heeft al die jaren niks gedaan met zijn erfenis. Hij mag aan hun oren gaan trekken"
"Genoeg kolder. Het is de hoogste tijd dat iemand AA Gent eens ten goede door elkaar schudt", vindt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Gent-voorzitter Ivan De Witte gelooft in elk geval dat Hein Vanhaezebrouck de geknipte man is om dat te doen. Lees hieronder de analyse van onze chef voetbal over de terugkeer van de coach die de Buffalo's eerder naar successen leidde.
Lees verder