Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 december 2020

Vrij droge en zachte dag op komst

Vrij droge en zachte dag op komst

Een regenzone trekt donderdagmorgen van het centrum naar het oosten van het land. Daarna blijft het meestal droog, behalve in het westen waar we nog enkele buien verwachten. De maxima bereiken opnieuw 10 graden.

Lees verder

Binnenkort worden virologen ook betaald voor hun advies

De 24 leden van het expertencomité Gems, dat de regering adviseert over de aanpak van het coronavirus, zullen binnenkort (eindelijk) betaald worden voor hun inspanningen. Over het bedrag dat de virologen en andere professoren zullen krijgen, bestaat nog geen duidelijkheid.

Lees verder

LeBron James en Anthony Davis beginnen voorbereiding op NBA-seizoen met zege tegen Phoenix

LeBron James en Anthony Davis, het duo dat twee maanden geleden de LA Lakers aan de titel in de NBA hielp, hebben woensdagavond hun eerste oefenduel gespeeld voor de start van de nieuwe competitie, die volgende week dinsdag begint. James en Davis namen met de Lakers met 112-107 de maat van de Phoenix Suns.

Lees verder

Toeristen mogen Tenerife niet meer op of af

Het Spaanse eiland Tenerife gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag in lockdown, en dat voor twee weken. Dat betekent dat niemand het eiland nog op of af mag.

Lees verder

Nina Derwael test positief op corona en moet al voor de derde keer in quarantaine

Nina Derwael heeft positief getest op het coronavirus. De 20-jarige Limburgse onderging een coronatest nadat haar vriend, KV Mechelen-speler Siemen Voet, eerder besmet bleek te zijn. Derwael trainde woensdag nog met de elitegroep. Alle turnsters en trainers zullen dus opnieuw getest moeten worden.

Lees verder

FIA bevestigt Formule 1-kalender met 23 races: Grote Prijs van België in augustus

De Internationale Autosportfederatie (FIA) heeft de kalender voor komend seizoen in de Formule 1 goedgekeurd. Voor de rijders staat een recordaantal van 23 races op het programma. Het seizoen begint op 21 maart in Australië, de laatste GP is op 5 december 2021 in Abu Dhabi. De GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps staat op 29 augustus geprogrammeerd.

Lees verder

Homans dreigt koffiekamer Vlaams Parlement te sluiten: 'Coranaregels zijn overtreden'

Bij de opening van het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement heeft parlementsvoorzitter Liesbeth Homans ermee gedreigd de koffiekamer van het parlement te sluiten als de parlementsleden de coronaregels niet respecteren.

Lees verder

België vangt opnieuw twaalf jongeren uit Moria op

Twaalf jongeren die in het voormalige vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos verbleven, worden vandaag overgebracht naar België. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De herplaatsing is deel van een Europees initiatief.

Lees verder

Vissers mogen eerste kwartaal van 2021 ook in Britse wateren

De Europese visserboten mogen in de eerste drie maanden van 2021 een kwart van de hoeveelheid vis vangen die ze ook dit jaar mochten binnenhalen. Daarover hebben de Europese ministers van Visserij donderdagochtend een akkoord gesloten, in afwachting van duidelijkheid over de gevolgen van de Brexit. Voor de Belgische vissers is dat momenteel vooral belangrijk voor de vangst van tong.

Lees verder

Europees Hof behoudt Vlaams verbod op onverdoofd slachten

'We schrijven vandaag geschiedenis.' Minister van Dierenwelzijn Bern Weyts reageert opgetogen op de beslissing van het Europees Hof van Justitie. Die ziet het Vlaams verbod op onverdoofd slachten niet als een inbreuk op het Europees recht en de vrijheid van religie. De minister hoopt nu dat het Belgische Grondwettelijk Hof een gelijkaardige beslissing neemt.

Lees verder

Vier schapen en een geit verlaten boerderij en bezoeken stadscentrum

In hartje Turkije hebben vijf boerderijdieren een uitje gemaakt naar het stadscentrum van Nevsehir. De dieren trokken er naar het stadhuis, tot hun uitje verstoord werd door enkele verbaasde omstaanders. Een bewakingscamera kon de vreemde citytrip op beeld vastleggen.

Lees verder

Molenberghs over verlenging kerstvakantie: 'Opletten met opbod van maatregelen'

Biostatisticus Geert ­Molenberghs (KU Leuven/UHasselt) vindt dat een verlenging van de kerstvakantie 'niet per se' nodig is om de verspreiding van het coronavirus aan te pakken.

Lees verder

Ziekenhuis beschuldigd van valse vaccinatie

In de VS is men afgelopen week gestart met vaccineren tegen het coronavirus. In een ziekenhuis in El Paso, Texas werden vijf zorgverleners onder grote persbelangstelling ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNtech. Op de beelden is echter te zien hoe bij een van hen een schijnbaar lege spuit wordt gezet.

Lees verder

Zo saai is de kleur van onze wagen geworden: 'Enkel als de baas betaalt, doen we nog eens zot'

Kijk op de parking van de supermarkt en dan weet je het: we zijn saai geworden in de kleurkeuze van onze auto. Grijs, zwart en wit domineren. En zie je al eens een kleurrijke vogel, dan is het zeer waarschijnlijk een oldtimer uit de jaren zeventig of tachtig. De tijd waarin groen, rood of oranje nog populair was aldus de site Gocar.be, waar ze een overzicht maakten van onze favoriete autokleuren van de voorbije 50 jaar.

Lees verder

Franse president Macron heeft corona, ook Michel in quarantaine

De president van Frankrijk, Emmanuel Macron, heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt het Elysée. Ook Europees president Charles Michel gaat in quarantaine.

Lees verder

Engelse voetbalbond dreigt met drie weken schorsing voor Edinson Cavani na ophefmakend 'bedankje' op Instagram

De Engelse voetbalbond FA heeft officieel een aanklacht ingediend tegen Edinson Cavani. Voor de Uruguayaanse spits van Manchester United dreigt nu een schorsing van minimaal drie wedstrijden. Cavani moet zich verantwoorden voor een opmerking die hij eind vorige maand na zijn twee doelpunten tegen Southampton op Instagram zette.

Lees verder

Het warmste jaar sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel

Hitterecords sneuvelden in april, juli, augustus, september en november. Het is dus niet verwonderlijk dat 2020 naar alle verwachtingen het warmste jaar zal zijn sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel. Het KMI verwacht uit te zullen komen op een gemiddelde temperatuur lag op 12,1 graden celsius.

Lees verder

De Croo, Rutte en Laschet lanceren gezamenlijke videoboodschap: 'Blijf thuis!'

Premier Alexander De Croo, de Nederlandse premier Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben samen een videoboodschap gelanceerd. In het filmpje roepen ze hun burgers op om met z'n allen thuis te blijven, in eigen land.

Lees verder

Davide Rebellin krijgt ook op z'n 49ste niet genoeg van de koers: "Ik ben zo blij als een kind op de fiets"

Davide Rebellin doet er nog een jaartje bij als profwielrenner. De intussen 49-jarige Italiaan zet zijn carrière verder bij de Cambodjaanse continentale ploeg Cambodia Cycling Academy. Het voorbije anderhalf jaar reed hij voor het Kroatische continentale team Meridiana Kamen.

Lees verder

Lichaam van Diego Maradona moet bewaard blijven voor DNA-onderzoek

Het lichaam van het Argentijnse voetbalicoon Diego Maradona moet bewaard blijven, voor het geval nog een keer DNA-onderzoek nodig is voor een vaderschapstest. Een rechtbank in Buenos Aires oordeelde dat het stoffelijk overschot daarom niet verbrand mag worden. Maradona overleed eind vorige maand op 60-jarige leeftijd en werd toen iets buiten de hoofdstad van Argentinië begraven.

Lees verder

Karel Pinxten dreigt van twee derde van zijn pensioenrechten te verliezen

De advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie wil dat voormalig politicus Karel Pinxten twee derde van zijn pensioenrechten als oud-lid van de Europese Rekenkamer wordt ontnomen. Volgens de advocaat-generaal heeft hij zich schuldig gemaakt aan fraude.

Lees verder

Celstraffen tot acht jaar voor 'Makreel'-drugsbende

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag zware celstraffen uitgesproken in het grote drugsdossier 'Makreel'.

Lees verder

Poetin: 'Navalni niet belangrijk genoeg als doelwit'

Vladimir Poetin hoopt dat hij samen met de verkozen president Joe Biden de problemen tussen Rusland en de Verenigde Staten kan oplossen. Dat zei de Russische president donderdag op zijn jaarlijkse persconferentie, die dit keer alleen online plaatsvond. Hij ging er in een opmerkelijke passage ook in op het vergiftigen van oppositieleider Navalni.

Lees verder

Begroting al achterhaald nog voor ze is goedgekeurd

Het federale parlement debatteert over de eerste echte begroting sinds jaren. Maar aangezien die nog dateert van voor de tweede coronagolf zijn de cijfers al een tijdje voorbijgestreefd. Waarom er dan dagenlang over discussiëren?

Lees verder

Zweedse koning geeft toe dat land 'gefaald heeft' in corona-aanpak

Zweden worstelt met de stijgende coronacijfers. Nu zegt ook koning Carl Gustaf XVI dat het beleid 'gefaald heeft'. De koning betreurt het hoge aantal doden.

Lees verder

Borussia Dortmund rekent, onder nieuwe coach, opnieuw op Thomas Meunier

Borussia Dortmund kan vrijdagavond bij de opener van de dertiende speeldag in de Bundesliga, op het veld van Union Berlijn, waarschijnlijk opnieuw rekenen op Rode Duivel Thomas Meunier. De rechtsachter stond sinds begin december aan de kant met een spierblessure, maar is hersteld. Dat bevestigde Dortmund-coach Edin Terzic donderdag op zijn persconferentie, één dag voor het duel in de Duitse hoofdstad. Terzic volgde zondag de ontslagen Lucien Favre op. De voormalige assistent van de Zwitser blijft zeker tot het einde van het seizoen T1 bij de Borussen.

Lees verder

Quincy Promes staat terug op het trainingsveld bij Ajax na aanhouding

Quincy Promes heeft donderdag weer meegetraind bij Ajax. De Nederlandse aanvaller, die zondag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, voerde daarvoor gesprekken met trainer Erik ten Hag en de directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars. Promes maakt mogelijk zondag weer deel uit van de Ajax-selectie voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

Lees verder

Europees Parlement wil nog tot zondagavond wachten op Brexit-akkoord

Het Europees Parlement is bereid om eind december een extra plenaire vergadering te organiseren om een Brexit-akkoord goed te keuren. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat het akkoord er komt, en wel ten laatste zondag om middernacht. Het parlement eist zo voldoende tijd om de tekst te kunnen bestuderen.

Lees verder

Op het plein waar de Arabische Lente begon, is de revolutie al vergeten

Tien jaar na de wanhoopsdaad van fruitverkoper Mohammed Bouazizi die uitmondde in grootschalige protesten is er in het Tunesische Sidi Bouzid weinig verbeterd.

Lees verder

Live | Vandenbroucke vervangt De Croo tijdens Kamerdebat

Vrijdag vindt opnieuw een belangrijk Overlegcomité plaats. In de Kamer krijgt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbrouke (SP.A) vanmiddag alvast enkele vragen over de coronacrisis voorgeschoteld. Hierboven kunt u het debat live volgen vanaf 14.15 uur.

Lees verder

Bokslegende spreekt Anderlecht-spelers toe: "Bedankt voor de inspiratie"

RSC Anderlecht heeft donderdag het bezoek gekregen van voormalig bokskampioen Joe Calzaghe. De intussen 48-jarige Welshman werd door coach Vincent Kompany uitgenodigd voor een "gastcollege" aan zijn spelers.

Lees verder

Molenbeekse leerkracht die 'obscene' Mohammed-cartoon toonde mag weer aan het werk

De leerkracht die een Mohammed-cartoon uit het Franse satirisch magazine Charlie Hebdo had laten zien aan leerlingen van het 5de leerjaar, geeft zijn fout toe. Hij mag weer aan de slag in de gemeenteschool van Sint-Jans-Molenbeek, heeft het schepencollege beslist na de man te hebben gehoord.

Lees verder

Ooggetuige | Na de houtkap in Canada

De Canadese milieuorganisatie ­Ancient Forest Alliance (AFA) komt met een opvallende fotocampagne. Fotograaf T.J. Watt trok in april en november met zijn camera naar de Caycusevallei op Vancouvereiland, ten westen van Vancouver in de ­Canadese provincie ­Brits-Columbia. In het voorjaar poseerde hij er aan de voet van enkele reuzen­levensbomen of 'western red cedars', tientallen meters hoge giganten die vaak eeuwenoud zijn. In november echter waren de meeste van die kolossen geveld door commer­ciële houtkapbedrijven.

Lees verder

Ook hoofdcoach Vrancken van KV Mechelen test positief op corona

Wouter Vrancken is toch niet ontsnapt aan de corona-uitbraak binnen de staf van KV Mechelen. De Mechelse hoofdcoach voelde zich sinds gisterenavond wat slapjes en liet vanmorgen voor de zekerheid een sneltest afnemen. Het resultaat van die test was positief.

Lees verder

Hema weer in veilig vaarwater

Hema wordt een halfzusje van supermarktbedrijf Jumbo. Daarmee zou het karakter en de eigenheid van de winkelketen gegarandeerd zijn.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Roglic Sloveens sportman van het jaar, Mancebo doet er nog jaartje bij

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

Lees verder

Literaire sterren opnieuw verwijderd na kritiek uit Joodse gemeenschap

'De kortste literaire walk of fame ter wereld' is alweer verwijderd. Woensdag reikten de Antwerpse auteurs Maarten Inghels en Vincent Van Meenen elkaar twee koperen sterren uit die een plekje kregen op de binnenplaats van bibliotheek Permeke. Een ludiek literair initiatief dat echter op kritiek botste binnen de Joodse gemeenschap. Daar gaan stemmen op over een verwarrende gelijkenis met de davidster.

Lees verder

Saint Laurent trekt met nieuwe collectie coronaproof naar de woestijn

Bij een modedefilé van Saint Laurent horen normaal horden toeschouwers en modegoeroes, maar dit jaar dicteert het coronavirus dat alles een beetje anders verloopt. Voor de nieuwe collectie van de hand van de Belgische ontwerper Vaccarello, trok Saint Laurent geheel coronaproof naar een lege woestijn.

Lees verder

Serge Pauwels wordt per 1 januari 'Development Coach' bij Belgian Cycling

Na de aanstelling van Sven Vanthourenhout als bondscoach van de mannen U23 & Elite op de weg breidt Belgian Cycling haar coachesteam verder uit met het accent op 'development'. Serge Pauwels vult vanaf 1 januari de functie van Development Coach in, terwijl ook het team van bewegingswetenschappers verder wordt uitgebreid met Arne Wallays. Dat laat de nationale wielerbond weten in een mededeling.

Lees verder

Russische schorsing door massaal dopinggebruik wordt gehalveerd naar twee jaar

De vierjarige dopingschorsing van Rusland van het internationaal sporttribunaal TAS wordt gehalveerd naar twee jaar. Dat maakte TAS in Zwitserland bekend, na weken van beraad.

Lees verder

Mike De Decker sneuvelt in eerste ronde op WK darts

Mike De Decker (PDC-95) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde op het PDC WK darts (2.5 miljoen pond/2.765.000 euro). In het Londense Alexandra Palace kreeg hij een zware 3-0 nederlaag aangesmeerd van de Japanse outsider Edward Foulkes.

Lees verder

Chinese module brengt voor het eerst in veertien jaar maanstenen naar aarde

Na een ruimtemissie van meer dan twintig dagen is de Chinese maansonde Chang'e-5 woensdag terug op aarde geland, met aan boord twee kilogram maanstenen. Het was alweer veertien jaar geleden dat dat gebeurde. Bekijk beelden van de landing in bovenstaande video.

Lees verder

'Virologen moeten beslissen over sluiten of heropenen van scholen'

'Het is niet aan de onderwijsvakbonden om te bepalen welke maatregelen moeten genomen worden in het kader van de volksgezondheid. Dat is de taak van virologen en politici', reageert Marianne Coopman, algemeen secretaris van de onderwijsvakbond COV, op de vraag of de kerstvakantie moet verlengd worden om een nieuwe coronagolf te vermijden.

Lees verder

Eerste editie van internationale atletiekmeeting in Louvain-la-Neuve uitgesteld naar 2022

De nieuwe internationale indooratletiekmeeting in Louvain-la-Neuve, die voorzien was op 6 februari 2021, gaat niet door als gevolg van de coronamaatregelen. Dat bevestigde de organisatie donderdag aan Belga.

Lees verder

Verwarring over reizen naar Tenerife, toeristen haken op laatste moment af

De Canarische Eilanden gaan normaal dan toch niet op slot voor Belgische toeristen. Daar was verwarring over ontstaan na onduidelijke communicatie door de regionale president van de Canarische Eilanden. Verschillende Vlaamse toeristen beslisten daardoor om toch niet op het vliegtuig te stappen. Voor Buitenlandse Zaken is het eiland sowieso rode zone.

Lees verder

Zeventien arrestaties in Antwerps onderzoek naar Albanese drugsbende

In het kader van een onderzoek naar een internationaal opererende drugsbende die grote hoeveelheden cocaïne Europa binnensmokkelde via havens, heeft de Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) deze week 17 personen opgepakt.

Lees verder

KBVB maakt extra steunpakket van 2,5 miljoen euro vrij voor voetbalclubs

De Raad van Bestuur van de Voetbalbond heeft beslist om alle voetbalclubs in ons land extra financieel te steunen om zich doorheen de coronacrisis te slaan. In totaal gaat het om een extra steunpakket van 2,5 miljoen euro dat de KBVB nog voor het einde van dit jaar vrijmaakt.

Lees verder

Belgische hockeyvrouwen winnen oefenduel in en tegen Spanje

In een vriendschappelijke hockeyinterland hebben de Red Panthers donderdag in Valencia met 1-2 gewonnen van Spanje. Bij de rust stonden de Belgen 0-2 voor.

Lees verder

Goedkeuring vaccins sneller van verwacht: ook Moderna ligt voor op schema

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA vervroegt de beslissing over het coronavaccin van Moderna naar 6 januari. Eerder had het EMA ook al aangekondigd de beslissing over het Pfizer-vaccin te vervroegen.

Lees verder

FIFA Puskas Award: deze fantastische solo van Heung-Min Son is de mooiste goal van het jaar 2020

De FIFA deelde vanavond de FIFA Puskas Award uit, een bekroning van het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. De fantastische run van Heung-Min Son met Tottenham tegen Burnley is bekroond als de mooiste goal van het afgelopen jaar.

Lees verder

Opmerkelijk: flacon van Pfizervaccin bevat tot twee extra dosissen

Afhankelijk van het type naalden en spuiten kunnen er vaak zes tot zeven doses uit een multidose flesje van het coronavaccin van Pfizer gehaald worden. Opvallend, want het etiket op de flacons die ook ons land zal gebruiken, spreekt van vaccinvloeistof voor vijf dosissen. Het zorgt ervoor dat sneller dan gedacht meer mensen gevaccineerd kunnen worden. Pfizer benadrukt dat het niet om een productiefout gaat.

Lees verder

Kevin De Bruyne staat te blinken in Wereldelftal van het Jaar 2020

Kevin De Bruyne is opgenomen in het Wereldelftal van het Jaar van de FIFA. Thibaut Courtois (Real Madrid) en Toby Alderweireld (Tottenham), ook in de voorselectie van 55 spelers, konden hun nominatie niet verzilveren.

Lees verder

Robert Lewandowski is de FIFA Speler van het Jaar, Kevin De Bruyne in het elftal van 2020

De Pool Robert Lewandowski (32) is door de FIFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De scoringsmachine van Bayern Munchen haalde het in het eindverdict van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Kevin De Bruyne werd door zijn collega's verkozen tot lid van het FIFA FIFPro-elftal van het jaar. Bij de vrouwen ging de titel van beste Speelster naar de Engelse Lucy Bronze.

Lees verder

Mathieu van der Poel is de Wielrenner van het Jaar in Nederland, bij de vrouwen wint Anna van der Breggen

Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen zijn donderdag in Den Bosch tot Nederlands Wielrenner en Wielrenster van het Jaar uitgeroepen. Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado ontving de beloftentrofee.

Lees verder

Hongaar Dominik Szoboszlai ruilt RB Salzburg voor RB Leipzig en tekent tot 2025

Hongaars international Dominik Szoboszlai ruilt op 1 januari het Oostenrijkse RB Salzburg voor het Duitse RB Leipzig, zo liet de club uit de Bundesliga donderdag weten. De twintigjarige middenvelder tekent in Leipzig tot de zomer van 2025.

Lees verder

Zoveel kosten de vaccins: staatssecretaris De Bleeker verklapt per ongeluk geheime prijzen

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) heeft per ongeluk de prijzen van de verschillende coronavaccins naar buiten gebracht. Ze wilde zo komaf maken met de aanhoudende beweringen van N-VA dat de regering nog geen geld had voorzien voor die aankoop. Maar Europa – dat de deals sloot – en dus ook de lidstaten zijn gebonden aan geheimhouding. De Bleeker moest haar te transparante tweet snel weer verwijderen.

Lees verder

Jachthoornblazers erkend als Unesco-erfgoed

De VN-organisatie Unesco schrijft de 'Muziekkunst van het jachthoornblazen op Franse hoorn' in op haar lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. In België zijn er 23 groepen.

Lees verder

Macron zondigde zelf tegen de coronaregels

Diverse Europese leiders, onder wie Belgisch premier Alexander De Croo en Europees president Charles Michel, moesten in zelfisolatie gaan omdat de Franse president Emmanuel Macron een positieve coronatest heeft afgelegd.

Lees verder

Honderden gekidnapte scholieren Nigeria in veiligheid

De honderden scholieren die werden gekidnapt in Nigeria zouden weer vrijgelaten zijn. Dat heeft de Nigeriaanse staatstelevisie donderdag gemeld. Terreurbeweging Boko Haram eiste de kidnapping op.

Lees verder

Club Brugge pakt de herfsttitel na zege op klasse tegen moedig KV Mechelen

Club Brugge kroonde zich tot kampioen van de heenronde na een laat vorm gegeven, maar verdiende zege op Malinwa: 0-3. Club maakte op klasse het verschil, Krépin Diatta scoorde twee keer en maakte zijn rol van clubtopschutter opnieuw waar.

Lees verder

Winnaar Catherine Van Eylen: 'Studeren voor De Slimste Mens was mijn ontspanning tijdens dit lockdownjaar'

Berg ze maar op, die clichés dat mannen beter zijn in quizzen en sportjournalisten vakidioten. VRT-sportanker Catherine Van Eylen kroonde zich tot slimste mens ter wereld.

Lees verder

Wie stemde op wie bij verkiezing FIFA Speler van het Jaar? Opvallende keuzes van Hazard en Messi

Rode Duivel Kevin De Bruyne is op de vijfde plaats geëindigd in de poll die aan moest duiden wie FIFA Speler van het Jaar werd. De middenvelder van Manchester City kreeg 26 punten (percentage scoringspunten op basis van stemmen van coaches, kapiteins, media en fans) achter zijn naam. Eden Hazard, kapitein van de Rode Duivels en dus stemgerechtigd, zette De Bruyne niet op de eerste plaats.

Lees verder

Roeselare kan net niet stunten tegen Modena in Champions League volleybal

Roeselare is er donderdag op de derde speeldag in groep D van de Champions League net niet in geslaagd te stunten. Tegen de Italiaanse topclub Modena werd het 2-3. De setstanden waren 27-25, 19-25, 25-22, 22-25 en 11-15.

Lees verder

Kenniscentrum trekt lessen over ziekenhuizen uit eerste coronagolf: 'Permanente wet voor spreiding patiënten'

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft vrijdag een rapport gepubliceerd over het beheer van de toestroom van Covid-19-patiënten in ziekenhuizen tussen maart en juni. Het doet enkele opvallende aanbevelingen, zoals een permanent crisisorgaan, een blijvend wettelijk kader voor spreidingsmaatregelen en een landelijk datasysteem voor intensieve zorgen.

Lees verder

Star Wars-acteur Jeremy Bulloch overleden

De Britse acteur Jeremy Bulloch, bekend van zijn rol in de Star Wars-films, is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat staat te lezen op zijn internetpagina. Bulloch overleed aan gezondheidsproblemen en leed al jarenlang aan Parkinson.

Lees verder

Waarom is de terugkeer van de wolf zo moeilijk voor velen?

Wolven Noëlla en August kregen dit jaar hun eerste welpjes, en zo heeft Vlaanderen voor het eerst in 150 jaar weer een roedel wolven van eigen bodem.

Lees verder

Plenaire Kamer keurt hele resem coronasteunmaatregelen goed

De plenaire vergadering in de Kamer heeft donderdagnacht groen licht gegeven voor een hele resem steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis. Het gaat om de verlenging van een aantal bestaande maatregelen, maar er zijn ook nieuwigheden.

Lees verder

Kamer past wetteksten rond Brits vertrek uit de Europese Unie aan

De Kamer heeft donderdag groen licht gegeven voor een wetsontwerp dat een viertal bestaande wetteksten over de Brexit aanpast. Het gaat dan bijvoorbeeld over het verblijfsrecht van Britse onderdanen en hun familie in ons land. De tekst kreeg 128 stemmen voor en 13 stemmen tegen.

Lees verder

Sony haalt Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store na talloze bugs

Het Japanse technologiebedrijf Sony heeft het videospel Cyberpunk 2077 wereldwijd uit zijn PlayStation Store gehaald nadat de voorbije dagen gebleken is dat het spel van de Poolse spelletjesmaker CD Projekt bulkt van de bugs.

Lees verder

Vlaams Parlement keurt begroting 2021 goed

Het Vlaams Parlement heeft de begroting voor 2021 goedgekeurd. Na een marathonvergadering van zo'n 18 uur stemden meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD voor en oppositiepartijen Vlaams Belang, Groen, SP.A en PVDA tegen.

Lees verder

Kamer keurt federale begroting 2021 goed: eerste volwaardige sinds val regering-Michel in 2018

De plenaire Kamer heeft donderdagnacht na een marathondebat meerderheid tegen oppositie het budget voor volgend jaar goedgekeurd. Daardoor zal vanaf januari opnieuw een volwaardige federale begroting op tafel liggen, en dat voor het eerst sinds de val van de regering-Michel eind 2018.

Lees verder

Overwegend droge dag met vrij zachte temperaturen

Het wordt vrijdag een overwegend droge en vrij zachte dag met af en toe opklaringen. De maxima gaan tot 11 graden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Gaan we dit vanaf nu meer zien? In Amerikaanse Champions League speelt voetballer met mondmasker

Ondanks de mondmaskermaatschappij waar we intussen in leven, is en blijft het een raar zicht. De Hondurese international Jerry Bengtson (33) is voor zover geweten de eerste profvoetballer die erop staat zijn job uit te oefenen met mondmasker.

Lees verder

Wat staat er op de agenda van het Overlegcomité?

Het Overlegcomité, met alle regeringen van ons land, komt vanaf 14 uur opnieuw samen om de coronamaatregelen te bespreken. Zal de focus op strengere controles liggen of komen er toch nieuwe maatregelen?

Lees verder

11-jarige zoon van Wayne Rooney treedt in voetsporen van fiere papa met eerste contract bij Manchester United

Kai Rooney (11), de oudste zoon van profvoetballer Wayne (35), heeft een eerste contract getekend bij Manchester United. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die topschutter aller tijden is bij de club én de Engelse nationale ploeg. Op de foto poseert hij met een shirt met het iconische nummer 10, dat Wayne eerder ook droeg.

Lees verder