Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Vriendin (69) van Frans (70) staat terecht voor schuldig verzuim na zijn dood: “Ze wist wat hij van plan was, maar ...

HLN
Vriendin (69) van Frans (70) staat terecht voor schuldig verzuim na zijn dood: "Ze wist wat hij van plan was, maar heeft niet ingegrepen."
De 70-jarige Frans B. uit Geel benam zichzelf op 31 mei 2019 van het leven op een zandweg in Geel-Ten-Aard. Zijn vriendin (69) F.V. zou op de hoogte geweest zijn van zijn plannen, maar heeft niks gedaan om ze te voorkomen. Ze staat nu terecht voor schuldig verzuim.
Lees verder

OESO verwacht groeivertraging wereldeconomie in 2021
De wereldeconomie zal volgend jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht vanwege de tweede coronagolf en de nieuwe lockdownmaatregelen tegen het virus in veel landen. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt de groei in 2021 uit op 4,2 procent, terwijl in september nog op 5 procent werd gerekend.
Lees verder

OESO verwacht door tweede coronagolf groeivertraging wereldeconomie in 2021
De wereldeconomie zal volgend jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht vanwege de tweede coronagolf en de nieuwe lockdownmaatregelen tegen het virus in veel landen. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt de groei in 2021 uit op 4,2 procent, terwijl in september nog op 5 procent werd gerekend.
Lees verder

Stan Van Samang opent volgend jaar Proximus Pop-up Arena in Middelkerke
Zanger Stan Van Samang (41) zal op vrijdag 11 juni 2021 de Proximus Pop-Up Arena openen in Middelkerke. Dat meldt organisator Sportpaleis Group dinsdag. Van half juni tot eind augustus bouwt de groep een Pop-up Arena in de kustgemeente met een capaciteit van maximaal 5.500 toeschouwers. Intussen zijn er al meer dan 20 evenementen en concerten gepland.
Lees verder

Geen filmfestival Oostende in januari, wel FFO Nights het ganse jaar door nu corona voor onzekerheid blijft zorgen
Begin oktober stelde Filmfestival Oostende nog vol goede moed Koen De Bouw voor als master van de editie 2021 in januari. Er zou een festival komen met een beperkte capaciteit en alternatieven online, aangepast aan de geldende maatregelen. De realiteit heeft er echter voor gezorgd dat de organisatie het nu over een andere boei gooit. Geen negen dagen in januari, maar een festival doorheen het jaar, wanneer het kan en wanneer het mag. Filmfestival Oostende zal haar activiteiten spreiden én aanpassen in functie van de Belgische filmreleases en de coronamaatregelen.
Lees verder

Van dutjestaks tot hoestschaamte: dit zijn de kanshebbers voor Woord van het Jaar
Van 'aanloopleren' tot 'zelfquarantaine', en 18 andere woorden die er alfabetisch tussenin zitten. Van Dale heeft opnieuw een rist woorden genomineerd die kans maken op de titel Woord van het Jaar. Nog tot 14 december kan u mee bepalen welk woord tot winnaar wordt gekozen.
Lees verder

Eerste luchtbeeld van pretpark Super Mario World in Japan
Na lang wachten heeft Universal Studios Japan bekendgemaakt dat het Super Mario-gedeelte van het grote pretpark op 4 februari 2021 de deuren opent.
Lees verder

De Bruyne en Lukaku zijn erbij, maar waar is Courtois? Keeper niet bij genomineerden UEFA's 'Team van het Jaar'
Het mag dan wel een bijzonder apart voetbaljaar 2020 zijn, traditiegetrouw kiest de UEFA haar 'Team van het Jaar' waarvoor het vandaag de genomineerden bekendmaakte. Van de partij zijn Kevin De Bruyne bij de middenvelders en Romelu Lukaku bij de aanvallers. Verrassend niet in het rijtje bij de doelmannen: Thibaut Courtois.
Lees verder

Erik Van Looy kijkt al uit naar 'De Verhulstjes': "Gaan we u onder de douche zien?"
Momenteel volgt een cameraploeg van Vier het gezin Verhulst voor de nieuwe docusoap 'De Verhulstjes'. Iets waar Erik Van Looy (58) hard naar uitkijkt. "Ik zou je wel onder de douche willen zien. Ik vind je een mooie man", biecht hij dinsdagavond op aan Gert (52) in 'De Slimste Mens Ter Wereld'.
Lees verder

"Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kreeg coronavaccin van China"
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn familie zouden een nog experimenteel coronavaccin van de Chinese overheid hebben gekregen. Een Amerikaanse Noord-Korea-expert zegt op basis van twee anonieme Japanse bronnen van de inlichtingendienst dat Kim en verschillende hoge functionarissen de afgelopen weken gevaccineerd zijn.
Lees verder

Eerste EK-doelpuntenmaakster Van Gorp weet als geen ander waarvoor de Red Flames spelen: "Dan pas is het voor echt"
Toen ze in februari afscheid nam van de Red Flames, werd ze "hun grootste supporter". Dus is enkele uren voor het beslissende kwalificatieduel tegen Zwitserland een gesprek met Elke Van Gorp (25) op z'n plaats. Zeker omdat zij de eerste Belgische doelpuntenmaakster is op een groot toernooi. "Zo'n EK... dan pas is het voor echt."
Lees verder

D-day voor De Caigny & Wullaert, het dodelijkste duo van EK-voorrondes: "Lef en durf. Zó moet het"
T&T. Tine De Caigny (23) en Tessa Wullaert (27). Het dodelijkste Europese duo van de kwalificatiecampagne. En klaar om die Zwitserse code eindelijk te kraken. "Laten we hen eens tonen wat we waard zijn."
Lees verder

Ben je somber en moe? Psycholoog Annelies Smolders: "Lichttherapie is de oplossing"
Door de lockdown voelen veel mensen zich lusteloos. Tel daar nog eens bij op dat het buiten donker en druilerig is, en je hebt het recept voor een serieuze winterdip. Gelukkig valt daar iets aan te doen. "Iedereen is gebaat bij lichttherapie!" Psycholoog en slaapexpert Annelies Smolders vertelt wat de impact is van licht op ons brein en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Spoiler: gewoon buiten wandelen is niet voldoende.
Lees verder

Vluchteling uit krot Appeltans geeft 2-jarig zoontje vuistslagen in buggy: "Ze zitten met 7 opeengepakt in een smerige ruimte"
Vuistslagen op het gezicht van zijn 2-jarige zoon liggend in een buggy. Dat kreeg dertiger Abdul S. in de rechtbank ook niet uitgelegd. Zijn advocate probeerde het toch: "Hij is een Afghaanse vluchteling en ze leven met zeven personen in een smerige flat van de familie Appeltans."
Lees verder

PORTRET. Tissoudali, de Amsterdamse pleintjesvoetballer van Beerschot: "Thuis in de living moesten we hem de bal afnemen of het glas ging stuk"
Tarik Tissoudali is een van de revelaties bij Beerschot in de hoogste klasse, vraag maar aan tureluurs gedraaide verdedigers. Portret van een Amsterdamse pleintjesvoetballer die als laatbloeier in het profvoetbal doorbrak: "Tarik gun je alle succes van de wereld."
Lees verder

Zeven voertuigen betrokken bij twee zware ongevallen op E403: lange file richting Kortrijk
Bij twee ongevallen op de snelweg E403 in Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) zijn minstens twee gewonden gevallen. De drie rijstroken in de richting van Kortrijk zijn versperd en alle verkeer moet via de pechstrook, met een lange file tot gevolg.
Lees verder

Commotie over uitspraak Conner Rousseau in 'Terzake': "Binnendraaien? Voor een volwassen man 'een beetje weird'"
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau was gisterenavond te gast bij 'Terzake' op Canvas. Hij had het over de coronamaatregelen en de langetermijnvisie die daarbij nodig is. "We moeten ervoor zorgen dat er perspectief is, op op café gaan, op elkaar terug kunnen vastpakken of op een onbekende binnendraaien op een festival", klonk het. Dat laatste schoot bij verschillende kijkers in het verkeerde keelgat, zo blijkt uit reacties op sociale media.
Lees verder

Radiotelescoop brengt op recordtempo zo'n miljoen nieuwe sterrenstelsels in beeld
De Australische radiotelescoop ASKAP (Square Kilometre Array Pathfinder) is een recordbreker. Op 300 uur tijd detecteerde hij maar liefst 3 miljoen sterrenstelsels. Het resultaat? Een nieuwe hemelkaart met enkele nieuwe ontdekkingen.
Lees verder

Dag minder werken, hetzelfde loon: Unilever experimenteert met vierdaagse werkweek
Was- en levensmiddelenconcern Unilever gaat in Nieuw-Zeeland een vierdaagse werkweek uitproberen. Daarmee wil de organisatie de productiviteit en het welzijn van werknemers verhogen. Vanaf deze maand nemen 81 werknemers de proef op de som: ze zullen een jaar lang 4 dagen werken voor een volledig salaris.
Lees verder

Rechtbank wijst schadeclaim van ondernemer na 'Blijf weg uit Antwerpen'-tweet van Marc Van Ranst af
Viroloog Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer Rudi De Kerpel. Dat heeft de rechter in Mechelen dinsdag beslist. De vordering van De Kerpel na zijn dagvaarding eind augustus 2020 is ongegrond verklaard. Omgekeerd moet De Kerpel wel opdraaien voor de gerechtskosten alsook de gemaakte kosten door Van Ranst.
Lees verder