Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 december 2020

Voormalige ‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck aangevallen op straat: “Ze hebben me van m’n fiets gesle...

HLN
Voormalige 'Thuis'-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck aangevallen op straat: "Ze hebben me van m'n fiets gesleurd"
Ex-'Thuis'-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck (49) heeft klappen gekregen van enkele mannen op straat. Dat vertelt ze aan onze redactie. Op Facebook deelde ze ook een foto van haar gehavend gezicht. "Ik heb een gebroken neus en enkele gekneusde ribben", klinkt het emotioneel.
Lees verder

Anderlecht trekt met tien man bibberend zege over de streep: Nmecha alweer de held met twee goals
Anderlecht haalt opgelucht adem. Paars-wit bibberde in het slot na een rode kaart van debutant Lucas Lissens, maar trok de 2-1-zege over de streep. Lukas Nmecha was alweer de grote man met twee goals, waaronder een panenka. Anderlecht klopt zo weer op de deur van de top vier.
Lees verder

Wie is Lucas Lissens, de Anderlecht-verdediger die rood pakte bij z'n debuut? "Intrinsiek heeft hij alles om het te maken"
Zo wil je niet debuteren. Lucas Lissens (19) kende een degelijk eerste optreden bij Anderlecht, tot minuut 69. Hij pakte rood voor een smerige tackle met gestrekt been.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher ziet hoe spelniveau het beste doet verhopen: "Hoezo, met de jeugd kan je niet winnen?"
Echt waar: Anderlecht staat gedeeld vierde. Zelfs met tien tegen elf bleven de jonkies - weliswaar bibberend - overeind. Dit geeft de paars-witte burger moed.
Lees verder

LIVE. Benzema kopt Real op voorsprong na heerlijke cross Carvajal
• La Liga • Aftrap: 22u • Estadio Alfredo Di Stéfano • Real bezig aan opmars
Lees verder

Nationale veiligheidsadviseur VS breekt reis af om grote cyberaanval op Amerikaanse overheid
De Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Robert O'Brien heeft zijn reis naar het Midden-Oosten en Europa afgebroken om zich bezig te houden met de grootschalige cyberaanval waar vermoedelijk Russische hackers achter zitten.
Lees verder

Vintage Real tegen Bilbao: Courtois redt de meubelen met wereldsave in slotminuut, waarna Benzema aan de overkant het licht uitdoet
Een wereldsave van Courtois gevolgd door een countergoal van Benzema in de slotminuut. Beter kan je een wedstrijd van Real Madrid dezer dagen niet samenvatten. Van een crisissfeertje bij de Koninklijke naar gedeeld koploper in La Liga.
Lees verder

Biden kiest oud-rivaal Buttigieg als transportminister
De verkozen Amerikaanse president Joe Biden wil Pete Buttigieg, zijn tegenstander in de Democratische voorverkiezingen afgelopen voorjaar, aanstellen als transportminister, melden bronnen aan persbureau Reuters. Het nieuws is bevestigd door het kantoor van Bidens transitieteam.
Lees verder

"Biden wil Buttigieg als transportminister"
De verkozen Amerikaanse president Joe Biden wil Pete Buttigieg, zijn tegenstander in de Democratische voorverkiezingen afgelopen voorjaar, aanstellen als transportminister. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters.
Lees verder

Nieuwe storing bij Gmail
Google kampt opnieuw met een wereldwijde storing. Daardoor functioneert onder andere de e-maildienst Gmail niet goed. Mensen klagen op sociale media onder meer dat ze een foutmelding krijgen bij het versturen van mails.
Lees verder

Trump Organization moet financiële documenten aan aanklager geven
Het bedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, de Trump Organization, moet de hoofdaanklager van de staat New York inzage geven in financiële documenten. Dat heeft het hooggerechtshof van de staat New York maandag lokale tijd geoordeeld.
Lees verder

Storing bij Gmail opgelost
Google heeft gisteravond opnieuw gekampt met een wereldwijde storing. Daardoor functioneerde onder andere de e-maildienst Gmail niet goed. Rond een uur deze nacht was het probleem verholpen.
Lees verder

Japanner die beroemde animatiestudio in brand stak aangeklaagd voor moord
Een Japanse openbaar aanklager heeft de man die wordt verdacht van de brandstichting bij de beroemde animestudio Kyoto Animation in juli 2019 formeel aangeklaagd voor 36 moorden. De brand verwondde daarnaast 33 medewerkers, verwoestte de studio, en dompelde liefhebbers van Japanse tekenfilms wereldwijd in diepe rouw.
Lees verder

Kosten openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit elektriciteitsfactuur
De kosten voor het onderhoud van de openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit de elektriciteitsfactuur. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, meldt minister van Energie Zuhal Demir.
Lees verder

Schaatstrainer staat terecht voor verkrachting minderjarige leerling: "Hij mocht blijven lesgeven, terwijl ik in geen enkele club meer welkom ben"
In de correctionele rechtbank van Turnhout moet schaatstrainer J.B. (28) zich vandaag verantwoorden voor de verkrachting van een 14-jarige leerlinge. Zijn slachtoffer Lena* is nu 16, en doet voor het eerst haar verhaal. "Hij bazuinde overal rond dat ik alles verzonnen had, omdat ik verliefd op hem was. En iedereen geloofde hém. Hij mocht gewoon schaatsles blijven geven, terwijl ik in geen enkele club meer welkom ben."
Lees verder

ANNO 2020. Kathleen Stinckens: "Bij Comité P laat ik niet los voor misverstanden van de baan zijn"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag: Kathleen Stinckens (51), dertien jaar lang politierechter in Leuven en bekend van 'De Rechtbank'. Sinds november 2018 is ze voorzitter van Comité P.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Spring toch niet zo op elkaar!"
"Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar", klonk het gisteren bij de Pro League, nadat spelers van KV Oostende en Westerlo betrapt waren op lockdownfeestjes. Prompt zette KV Oostende z'n tweede doelman buiten, alsof ze er al langer op aan het broeden waren. Westerlo zal zelf boetes uitdelen. Hoewel een ontslag toch wel zeer verregaand is, kan de voetbalwereld niet anders dan fors reageren, nu enkele slimmeriken er het hele land nog eens op attent maken hoe geprivilegieerd ze eigenlijk zijn. Profvoetballers worden namelijk al maanden elke week getest en met die negatieve test in de hand gaan sommigen zich onaantastbaar voelen.
Lees verder

Volgt België voorbeeld van Nederland en Duitsland? Weinig animo voor verstrengingen (of versoepelingen)
Trekt België vrijdag op het Overlegcomité de teugels strakker aan, naar het voorbeeld van Nederland en Duitsland? De politiek wil alvast niet te bruut op de rem gaan staan, zelfs nu de coronacurve weer lichtjes stijgt. Het mag geen 'stop and go'-beleid worden, klinkt het.
Lees verder

Zij vertellen waarom het nieuwe woord van het jaar het allermooiste is: "Blij met ons bijzondere knuffelcontact"
Niet lockdownfeestje, raambezoek of coronamoe, maar het mooie 'knuffelcontact' is verkozen tot Woord van het Jaar. Sinds minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de term in oktober de wereld in stuurde, bestaan ze in allerlei vormen en maten. Sommigen kozen hun moeder, grootvader of beste vriendin uit om tijdens deze kille crisis eens goed vast te pakken. Maar deze drie Vlamingen kozen een erg bijzonder knuffelcontact.
Lees verder

LIVE. België gaat zelf mondmaskers testen - Bijna 250.000 coronagevallen op één dag in VS
Het aantal Covid-patiënten dat op intensieve zorgen ligt in de Belgische ziekenhuizen is voor het eerst in bijna twee maanden gedaald onder de 600. Dat blijkt vandaag uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. De stijging van het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus, blijft echter toenemen. Duitsland gaat vanaf vandaag opnieuw in een strengere lockdown tot zeker 10 januari, Nederland is dinsdagnacht in lockdown gegaan tot 19 januari. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder