Doorgaan naar hoofdcontent

Voormalig president van Uruguay, Tabaré Vazquez, overleden

HLN
Voormalig president van Uruguay, Tabaré Vazquez, overleden
In Uruguay in Latijns-Amerika is tweevoudig president Tabaré Vazquez overleden, zo bevestigt zijn familie. Hij werd 80 jaar. Vazquez leidde het land van 2005 tot 2010 en een tweede keer van 2015 tot begin dit jaar.
Lees verder

Bijna 13.000 mensen geëvacueerd in Frankfurt voor ontmanteling bom WOII
In Frankfurt zijn zondag bijna 13.000 mensen geëvacueerd voor de ontmanteling van een Britse bom van 500 kilogram uit de Tweede Wereldoorlog. De evacuatie trof het financiële hart van de stad, maar in de buurt bevinden zich ook woonzorgcentra, een warmtepijpleiding en treininfrastructuur.
Lees verder

Nu ook monoliet opgedoken in Friesland
Wandelaars in Friesland stonden vanochtend vreemd te kijken toen ze in een natuurgebied bij Oudehorne ineens een monoliet zagen staan. Het gevaarte duikt op kort na soortgelijke vondsten in Amerika en Roemenië.
Lees verder

Van 'Anaconda' tot 'Krull the Warrior King': 1 op de 10 mannen geeft z'n penis een bijnaam
Seks is overal, maar babbelen over seksualiteit? O wee, dat blijft taboe. Zeker als het neerkomt op mannen en piemelpraat. Maar liefst één op de drie is niet tevreden over zijn penis. 23 procent vreest dat ze te snel klaarkomen. En als het gaat over gezondheid zijn er kerels die met geen woord durven reppen over hun erectieproblemen. Dat toont een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma 'Love, Sex & Drama'.
Lees verder

Lenny (28) verpulvert wereldrecord ultrawandelen voor jongeren: "In 2020 bijna iedere dag een marathon uitgestapt"
Van 15 januari tot 6 december legde Lenny Bassleer uit Erpe-Mere al stappend liefst 10.000 kilometer af. Het maakt hem meteen wereldrecordhouder voor het ultrawandelen bij jongeren. "Het vorige record was ongeveer 8.500 kilometer op een jaar door een veertigjarige, maar het record kloppen was oorspronkelijk niet het doel. Ik geniet gewoon van het wandelen, het gezelschap, de stilte en de natuur."
Lees verder

LIVE. Krijgen we nóg meer spektakel te zien in tweede helft?
• Speeldag 15 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Gerkens besmet met corona
Lees verder

Mick Schumacher trekt naar Formule 1 met F2-titel op zak
Mick Schumacher heeft de titel in het Formule 2-kampioenschap veroverd. De zoon van F1-legende Michael Schumacher maakt volgend jaar de overstap naar de koningsklasse van de autosport, waar hij voor het Amerikaanse Haas gaat racen.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van Aert start in Boom aan derde cross, wat doet man in vorm Vanthourenhout?
Geen Tomorrowland op de Schorre in Boom in 2020, wel een Superprestige veldrijden - zij het zonder fans. Wout van Aert start er aan zijn derde veldrit deze winter. En wat doet man in vorm Michael Vanthourenhout? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Vader probeert eigen kind (3) te ontvoeren: kleuter gezond teruggevonden, daders op de vlucht
Op de Brusselsesteenweg in Meerbeke heeft een vader samen met enkele andere personen geprobeerd om zijn eigen kind te ontvoeren. Het parket bevestigde het nieuws en laat weten dat het kind gezond en veilig is teruggevonden. De daders zijn wel nog voortvluchtig.
Lees verder

Eindelijk nog eens belangrijk: Benteke scoort eerst dubbel in de Premier League sinds april 2017
Slechts drie goals in de 53 wedstrijden die voorafgingen, twee in 45 minuten. Christian Benteke en Wilfried Zaha stalen de show. De Rode Duivel scoorde tegen tien man van West Bromwic Albion een dubbel bij zijn eerste basisplaats dit seizoen.
Lees verder

Volkswagen-baas verwacht binnen vijf à tien jaar zelfrijdende wagens
Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto's op de markt komen. Dat verwacht althans Herbert Diess, topman van het Duitse autoconcern Volkswagen. In een interview zegt hij dat de ontwikkeling van chips voor auto's zodanig snel gaat, dat zelfstandig sturende auto's niet langer verre toekomstmuziek zijn.
Lees verder

LIVE. Tweede goal Bongonda afgekeurd, Genk lijkt op weg naar klinkende zege tegen Antwerp
• Speeldag 15 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Gerkens besmet met corona
Lees verder

Paul Onuachu: na 15 speeldagen de strafste schutter van de laatste tien jaar in de Jupiler Pro League
Hij had er al twaalf, vandaag deed hij er vlotjes nummer dertien en nummer veertien bij: Paul Onuachu (26) verkeert in de vorm van zijn leven. Eerst rondde de Nigeriaanse spits van Racing Genk een heel erg fraaie aanval over de rechterkant af, nadien was hij er als de kippen bij om van dichtbij binnen te duwen - twee keer leverde Muñoz de assist. De scheve situatie na de vroege opener van Antwerp-winger Miyoshi meteen rechtgezet, Genk zou de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 winnen. 't Is zo de zevende opeenvolgende overwinning voor de Genkies, een unicum in de clubgeschiedenis. En daar zit Onuachu dus voor héél wat tussen.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van Aert neemt de kop en maakt indruk op lange stroken bergop
Geen Tomorrowland op de Schorre in Boom in 2020, wel een Superprestige veldrijden - zij het zonder fans. Wout van Aert start er aan zijn derde veldrit deze winter. En wat doet man in vorm Michael Vanthourenhout? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Racing Genk boekt klinkende recordzege tegen Antwerp, met dank aan gouden duo
Racing Genk heeft de topper tegen Antwerp gewonnen met 4-2. Paul Onuachu stond weer aan het kanon en scoorde twee keer. Ook de onvermijdelijke Theo Bongonda pikte zijn doelpuntje mee. Genk wint zo voor het eerst in zijn clubgeschiedenis zeven competitiewedstrijden op rij en is (voorlopig) leider.
Lees verder

HLN onderzoekt mishandeling in de kinderopvang: hoe goed beschermen we onze baby's en peuters?
Iedere dag worden in Vlaanderen 90.000 baby's en peuters opgevangen in een crèche of bij een onthaalouder. Hoe goed beschermen we al die kinderen in de opvang? HLN voerde het allereerste, grootschalige onderzoek en vroeg duizenden pagina's aan overheidsrapporten op. Wat we daarin ontdekten, was bij momenten verbijsterend.
Lees verder

SINTBITS. BV's in de ban van Sinterklaas
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Cocaïne ter waarde van 2,5 miljoen euro aangetroffen in haven van Vlissingen
De Nederlandse douane heeft zaterdag bij een controle in de haven van Vlissingen 50 kilo cocaïne aangetroffen. De partij drugs heeft een straatwaarde van ongeveer 2,5 miljoen euro.
Lees verder

Japan verlekkert zich aan gruis van asteroïde dat ons meer moet vertellen over ontstaan heelal
Japanse wetenschappers verlekkeren zich aan materiaal van de asteroïde Ryugu. De ruimtesonde Hayabusa2 heeft de brokjes met succes afgeleverd op aarde.
Lees verder

Ricky Martin vindt zijn gezin met vier kinderen nog niet groot genoeg: "Er liggen een paar embryo's op mij te wachten..."
Terwijl de meeste artiesten vechten tegen een gevoel van leegte nu ze niet mogen optreden, maakt Ricky Martin (48) duidelijk dat zijn prioriteit elders ligt: bij gezinsuitbreiding. Met partner Jwan Yosef (36) en vier kinderen heeft hij allesbehalve een leeg nest, maar het lange wachten dat daaraan voorafging, verklaart zijn gretigheid enigszins. "Ik ben heel vaak door een rouwproces gegaan."
Lees verder