Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 december 2020

Volgt België voorbeeld van verstrengingen in buurlanden? Dit ligt vrijdag op tafel van Overlegcomité

HLN
Volgt België voorbeeld van verstrengingen in buurlanden? Dit ligt vrijdag op tafel van Overlegcomité
Trekt België vrijdag op het Overlegcomité de teugels strakker aan, naar het voorbeeld van Nederland en Duitsland? De politiek wil alvast niet te bruut op de rem gaan staan, zelfs nu de coronacurve weer lichtjes stijgt. Het mag geen 'stop and go'-beleid worden, klinkt het.
Lees verder

LIVE. Marc Van Ranst geeft duiding bij stijgend aantal besmettingen - Bijna 1.000 coronadoden op één dag in Duitsland
Het aantal Covid-patiënten dat op intensieve zorgen ligt in de Belgische ziekenhuizen is voor het eerst in bijna twee maanden onder de 600 gedaald. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. De stijging van het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen blijft echter toenemen. Duitsland gaat vanaf vandaag opnieuw in een strengere lockdown tot zeker 10 januari, Nederland is dinsdagnacht in lockdown gegaan tot 19 januari. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Tot levenslange celstraffen geëist in proces over aanslag Charlie Hebdo
Bijna zes jaar na de terroristische aanval op de redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo in Parijs, doet het Franse gerecht woensdag een uitspraak over die aanslag, en over de terreurfeiten die in de nasleep daarvan plaatsvonden. Het vonnis van de rechter wordt vandaag om 16 uur verwacht.
Lees verder

Courtois redt met sensationele save meubelen voor Real: "Dankzij hem waren de goals van Benzema iets waard"
Het was een wereldsave in blessuretijd, van Thibaut Courtois. Geen 2-2, wel enkele seconden later op de tegenaanval 3-1. Onze nationale nummer één immens belangrijk in de thuismatch tegen Athletic Bilbao. "Dankzij hem telden de goals van Benzema", is de Spaanse pers vol lof. En dankzij Courtois zijn de Madrilenen plots ook medekoploper in La Liga.
Lees verder

Courtois redt met geweldige save meubelen voor Real: "Dankzij hem waren de goals van Benzema iets waard"
Het was een geweldige save in blessuretijd, van Thibaut Courtois. Geen 2-2, wel enkele seconden later op de tegenaanval 3-1. Onze nationale nummer één immens belangrijk in de thuismatch tegen Athletic Bilbao. "Dankzij hem telden de goals van Benzema", is de Spaanse pers vol lof. En dankzij Courtois zijn de Madrilenen plots ook medekoploper in La Liga.
Lees verder

Kylie Jenner en Kanye West bestbetaalde beroemdheden van 2020
Kylie Jenner is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes de bestbetaalde celebrity van het afgelopen jaar. Ze kon ruim 485 miljoen euro op haar bankrekening bijschrijven, nadat ze een meerderheidsaandeel van haar beautymerk Kylie Cosmetics verkocht had aan het bedrijf Coty Inc.
Lees verder

Kylie Jenner en Kanye West best betaalde beroemdheden van 2020
Kylie Jenner is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes de best betaalde celebrity van het afgelopen jaar. Ze kon ruim 485 miljoen euro op haar bankrekening bijschrijven nadat ze een meerderheidsaandeel van haar beautymerk Kylie Cosmetics verkocht had aan het bedrijf Coty Inc.
Lees verder

Aantal corona-overlijdens in Duitsland bereikt nieuwe piek: bijna 952 doden in één etmaal
In Duitsland, waar vandaag een nieuwe lockdown is ingegaan, gaat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer in stijgende lijn. De afgelopen 24 uur werden maar liefst 27.728 nieuwe gevallen opgetekend, dat is bijna een verdubbeling tegenover de 14.432 de dag voordien. Dat maakte het Robert Koch instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van Sciensano, bekend. Het aantal overlijdens bereikte een nieuwe piek, met bijna 952 doden in één etmaal.
Lees verder

Woedende Tom Cruise haalt uit naar crew in gelekte audio-opname
Tom Cruise heeft zich in niet mis te verstane woorden uitgelaten tegenover de crew waarmee hij momenteel werkt aan de nieuwe 'Mission: Impossible 7'-film. De acteur was in een gelekte audio-opname te horen en maakte zich daarin enorm boos over de nalatigheid van het naleven van de coronamaatregelen op de set. Dit meldt Page Six.
Lees verder

Leko hakt knoop door in keeperskwestie: Butez weer onder de lat
De knoop is doorgehakt. Volgens onze info neemt Jean Butez zonder ongelukken na twee wedstrijden toekijken zijn plaats weer in tussen de Antwerpse palen. Beiranvand verhuist weer naar de bank. Gélin kreeg weliswaar rood afgelopen weekend, maar omdat hij slechts één voorwaardelijke speeldag schorsing kreeg, kan hij zijn plek centraal achterin gewoon weer innemen. Ook De Laet - de voorbije twee matchen afwezig door blessure en schorsing - is er weer bij.
Lees verder

Meer bedrijven actief in sector van videogames in België, sector pleit voor meer investeringen
In 2019 waren er in België 114 bedrijven actief in of nauw betrokken bij de ontwikkeling van videogames. Dat is een stijging van 20 procent tegenover 2018. In Vlaanderen steeg het aantal bedrijven van 70 naar 82. De sector pleit voor meer investeringen om de industrie gezonder en groter te maken. Dat meldt Belgian Games.
Lees verder

Dit zijn de populairste jobs in retail en zo kan je ze strikken
Kom je graag onder de mensen, dan is de retailsector een aanrader. Nu de winkels weer 'normaal' draaien zijn er heel wat vacatures in te vinden. Jobat.be zet de diverse verkoopfuncties op een rij en legt uit welke eigenschappen je moet hebben om in die jobs aan de slag te gaan.
Lees verder

Interesse in retail? Dit zijn de populairste jobs
Kom je graag onder de mensen, dan is de retailsector een aanrader. Nu de winkels weer 'normaal' draaien zijn er heel wat vacatures in te vinden. Jobat.be zet de diverse verkoopfuncties op een rij en legt uit welke eigenschappen je moet hebben om in die jobs aan de slag te gaan.
Lees verder

Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?
KBC zet een opvallend goede score neer in de jaarlijkse enquête die Spaargids.be organiseert. De bank gaat er lopen met de trofeeën 'meest innovatieve bank', 'beste online platform' en zelfs 'beste bank'. Bizar toch, voor een instelling die in de financiële crisis nog een beroep moest doen op overheidssteun. Volgens financieel expert Pascal Paepen is de sterke prestatie van KBC echter geen toeval. "Hun timing zat perfect." Maar zal hun succes blijven duren?
Lees verder

Evi Hanssen brengt je nieuwjaarswensen tot bij je geliefden
Nu we de feestdagen niet met onze volledige familie- of vriendenkring kunnen spenderen, moeten we op zoek naar alternatieven om onze eindejaarswensen over te brengen. Telenet lanceert daarom de Wensmobiel die begin januari Vlaanderen en Brussel zal doorkruisen om jouw videokaart met een persoonlijke boodschap tot bij de deur van je geliefden te brengen. Als je geluk hebt, worden je wensen zelfs voorgedragen door Evi Hanssen (42).
Lees verder

AA Gent lijdt 5,8 miljoen euro verlies, maar heeft voor volgend jaar al flinke buffer
AA Gent heeft zijn jaarrekening in juni afgesloten met 5,8 miljoen euro verlies. Het gebrek aan inkomsten door de Covid-maatregelen is zo ook bij de Buffalo's voelbaar.
Lees verder

Naomi Ackie krijgt rol van Whitney Houston in biopic
De 28-jarige Britse actrice Naomi Ackie zag een droom in vervulling gaan toen ze hoorde dat zij uit honderden kandidaten is verkozen om Whitney Houston te mogen vertolken in de biopic 'I Wanna Dance With Somebody'. Het levensverhaal van de in 2012 overleden zangeres verschijnt in het najaar van 2022. Dit meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

Billie Coppens uit 'F.C. De Kampioenen' blikt na 12 jaar terug op zijn vertrek: "Ze zeiden dat ze me nog zouden bellen, maar dat is nooit gebeurd"
Op kerstdag kan je op Eén kijken naar de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen'. En daarin maakt Billie Coppens, de zoon van Pol en Doortje, z'n rentree. Na twaalf jaar afwezigheid. Rob Teuwen (33) verdween in 2008 uit de reeks toen 'Billieke' op kot ging. "We wilden m'n comeback geheimhouden tot aan de uitzending, maar da's niet gelukt", zegt Rob. "Toen ik de vraag kreeg om mee te doen, moest dat even bezinken. Mijn focus ligt al jaren niet meer op acteren, maar ik wilde dit later niet als een gemiste kans zien." Hoog tijd voor een open en eerlijke terugblik op zijn tijd als 'Kampioen'.
Lees verder

Clash in de Kamer tussen Theo Francken en Defensieminister Ludivine Dedonder over "seksisme": "Dit is gewoon schandalig"
In de Kamer is het gisteren tot een felle aanvaring gekomen tussen Theo Francken (N-VA) enerzijds en minister van Defensie Ludivine Dedonder en Kamervoorzitter Eliane Tillieux (beiden PS) anderzijds. Nadat Francken Dedonder een "gebrek aan dossierkennis" verweet, kreeg hij op zijn beurt een verwijt van seksisme naar het hoofd gesmeten, waarop de meerderheid én Tillieux applaudisseerden. Dat de Kamervoorzitter daarbij haar neutraliteit liet varen, kan er bij Francken niet in.
Lees verder

En plots deel je een 'voormoeder' uit 1645: bijna 7.900 mensen deden mee aan 'vrouwelijk' stamboomonderzoek
We danken veel aan onze moeders en grootmoeders: het leven, wijsheden, eventueel een paar mooie ogen. Het onderzoeksproject MamaMito ging nog een pak verder en zocht in stambomen, aangegeven door u en ik, naar gemeenschappelijke voormoeders en hun DNA. "Vroeger leefden we niet zo gek anders dan vandaag."
Lees verder