Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Vlaamse Regering investeert 3,2 miljoen euro tegen discriminatie op arbeidsmarkt, maar is dit wel het goede moment?

HLN
Vlaamse Regering investeert 3,2 miljoen euro tegen discriminatie op arbeidsmarkt, maar is dit wel het goede moment?
Na de coronacrisis was de Black Lives Matter-beweging misschien wel hét nieuwsfeit van 2020. In de nasleep ervan vroeg de Vlaamse Regering aan drie wetenschappers, onder wie onze werkexpert Stijn Baert, om 'academische monitoring' van discriminatie uit te werken. Officieel heten die 'correspondentietesten', want 'praktijktesten' hoorde men liever niet. De vraag is: is deze crisisperiode echt het juiste moment om werkgevers te bestoken met fictieve sollicitaties?
Lees verder

Ford Mustang 'Eleanor' uit Gone in 60 Seconds staat te koop
Filmauto's zijn altijd felbegeerde wagens, zeker als ze uit een blockbuster komen. Een van de topfavorieten van HLN Drive is ongetwijfeld deze Shelby Mustang, die ooit nog met Nicolas Cage in 'Gone in 60 Seconds' acteerde.
Lees verder

'Big Brother'-deelnemer Ziko is breakdance-kampioen en praktiserend moslim: "Ik zal ook in het huis vijf keer per dag bidden"
Maandag opent het nieuwe 'Big Brother'-huis z'n deuren, en dat onder meer voor de 34-jarige Ziko uit Lokeren: breakdancer, overtuigd moslim en naar eigen zeggen een zeer oprecht type. "Je moet al goed je best doen om met mij ruzie te krijgen", zegt de man, die onlangs weer introk bij zijn moeder om te helpen met de zorg voor zijn zusje. "Tenzíj je je achterbaks gedraagt." Zijn medebewoners zijn gewaarschuwd.
Lees verder

OPROEP. Ben jij in verwachting?
De redactie van HLN is op zoek naar vrouwen die momenteel in blijde verwachting zijn van hun eerste, tweede, derde,... kindje. Ken je zo iemand of ben jij zelf zo iemand?
Lees verder

Stef Wauters presenteert de 67ste uitreiking van De Gouden Schoen
Dat 2020 een bijzonder jaar is, staat buiten kijf. Ook op voetbalvlak gooide corona flink roet in het eten. Al hebben voetbalfans weer iets om naar uit te kijken: op woensdag 13 januari vindt de 67ste uitreiking van De Gouden Schoen 2020 plaats en komt iedereen de opvolger van Club Brugge-speler Hans Vanaken te weten. VTM NIEUWS-anker Stef Wauters leidt de avond voor de eerste keer in goede banen.
Lees verder

Football Talk. Officieel: Tuchel krijgt ontslag bij PSG - "Diego Costa wil contract ontbinden bij Atlético"
Bild en L'Équipe meldden het vorige week donderdag al, maar nu is het ook officieel. Thomas Tuchel (47) heeft zijn ontslag gekregen bij Paris Saint-Germain.
Lees verder

Minstens 50 mediawerkers vermoord in 2020
Dit jaar zijn minstens 50 mensen om het leven gebracht vanwege hun journalistiek werk. Dat meldt Reporters Zonder Grenzen (RSF). Volgens de organisatie is weinig verbeterd vergeleken met 2019, toen er 53 waren gedood. Meer en meer journalisten worden gedood in landen waar vrede heerst.
Lees verder

Nu al douaneformulier voor pakketten uit Groot-Brittannië
Op pakjes uit Groot-Brittannië naar de Europese Unie worden vanaf 1 januari douanerechten geheven. Vanaf dan is het ook verplicht voor Britten om een douaneformulier bij de zending te voegen. Om problemen te voorkomen, moeten de regels wel al vanaf vandaag toegepast worden. Dat benadrukt het Post Office, het Britse postkantorennetwerk.
Lees verder

Installatie slimme energiemeters in sommige gevallen teruggefloten: dit moet u weten
Het Grondwettelijk Hof heeft vorige week de ordonnantie die de uitrol van slimme meters in Brussel regelt, gedeeltelijk vernietigd. Het Hof oordeelt dat Brusselaars de installatie mogen weigeren vanwege elektrogevoeligheid. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië is ook al bezwaar aangetekend. Mijnenergie.be bekijkt de kwestie.
Lees verder

Vrouwen hebben dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. En dat ligt niet alleen aan hun hormonen
Krijg je wel eens het gevoel dat je wederhelft slaapt van zodra zijn hoofd het kussen raakt, terwijl jij nog uren ligt te woelen? Frustrerend, maar niet ongewoon. Vrouwen hebben nu eenmaal dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. Ook nu slapeloosheid tijdens de pandemie bij beiden hard toeslaat, krijgen vrouwen het steevast harder te verduren. Slaapexperte Annelies Smolders vertelt hoe dat komt, en vooral, wat je eraan kunt doen.
Lees verder

Mekkerende geit, een scheet of La Cucaracha? Tesla laat automobilisten het claxongeluid aanpassen
Autofabrikant Tesla heeft in de VS een update uitgebracht waardoor automobilisten het geluid van hun claxon kunnen wijzigen. Het menu biedt opties als een mekkerende geit, een scheet of het Spaanstalige volksliedje 'La Cucaracha'.
Lees verder

Niels Albert heeft geen problemen met parcours van Dendermonde: "Van der Haar zegt: 'Hier ben ik geen crosser voor geworden.' Waarvoor dan wel?"
De loodzware Wereldbekercross van Dendermonde maakte heel wat emoties los. Vreugde bij Wout van Aert, maar ook irritaties bij onder meer Mathieu van der Poel - "wat een k*tparcours" - en Lars van der Haar. Onze analist Niels Albert vindt dat zulke modderige parcoursen erbij horen. "Een veldrijder moet een allrounder zijn."
Lees verder

Luikse broers sterven zes dagen na elkaar aan corona
Twee broers uit de Luikse deelgemeente Wandre zijn beiden gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. De 55-jarige Fabien D'Heur overleed op 14 december in het Citadelle-ziekenhuis in Luik, zijn vijf jaar oudere broer Joseph bezweek zes dagen later in een kliniek in Herstal, zo meldt La Meuse.
Lees verder

Is behandeling van wekelijks 56.000 euro nog betaalbaar? Alle vragen na zeven jaar mysterie rond Michael Schumacher beantwoord
Het is zeven jaar geleden, zijn ski-ongeval in Méribel. Zeven jaar vol onduidelijkheid, zeven jaar vol geruchten. Kortom, zeven jaar mysterie. Michael Schumacher zou recent stamceltherapie ondergaan hebben in Parijs. Dit is wat we tot op vandaag weten.
Lees verder

Lockdown doet energiefacturen de hoogte ingaan: hoe verwarm je het best om zo weinig mogelijk te verbruiken?
Door de coronacrisis en het massale telewerken, brengen we deze winter meer tijd dan ooit thuis door. De verwarming draait bij vele Belgen dan ook overuren. Hoe zorg je ervoor dat je energiefactuur niet torenhoog wordt? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt uit hoe je je woning zo goed mogelijk verwarmt.
Lees verder

Bespaar op je energiefactuur in tijden van telewerk en lockdown: onze woonexpert geeft tips om optimaal te verwarmen
Door de coronacrisis en het massale telewerken, brengen we deze winter meer tijd dan ooit thuis door. De verwarming draait overuren. Hoe zorg je ervoor dat je energiefactuur niet torenhoog wordt? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt uit hoe je optimaal verwarmt.
Lees verder

Man uit Zele filmt hoe hij met 194 kilometer per uur over Europalaan raast
Op Snapchat is een filmpje opgedoken van een bestuurder die met 194 kilometer per uur over de Europalaan in Zele raast. De toegelaten snelheid? 90 kilometer per uur.
Lees verder

Carjacker rijdt man omver en laat eigen auto achter, slachtoffer zwaargewond
In Sint-Truiden is Peter Henot slachtoffer geworden van een carjacking. Dat gebeurde op 23 december al. De dader reed tegen het slachtoffer, dat daardoor zwaar gewond raakte. Hij ligt in het ziekenhuis. Het parket is een onderzoek gestart.
Lees verder

Van trein die truck ramt tot elektrische fiets die 87 km/u rijdt: dit zijn de strafste verkeersvideo's van 2020
Nog even, en 2020 is voorbij. Wij gaan samen met u op zoek naar de grappigste, meest ontroerende en strafste video's van dit vreemde jaar in verschillende categorieën. Vandaag is het de beurt aan enkele straffe verkeersvideo's.
Lees verder

Britse coronacijfers bereiken recordhoogte: "Patiënten worden behandeld in ambulances omdat ziekenhuizen toestroom niet meer aankunnen"
Het gaat compleet de verkeerde richting uit met de coronacijfers in het Verenigd Koninkrijk. Gisteren werden 41.385 nieuwe bevestigde gevallen gemeld en dat waren er nooit eerder zo veel. In Engeland - waar eerder deze maand een nieuwe en vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus opdook - lag gisteren een recordaantal van 20.426 patiënten in de ziekenhuizen. Patiënten zouden er zelfs behandeld worden in ambulances omdat sommige hospitalen de toestroom niet aankunnen.
Lees verder