Doorgaan naar hoofdcontent

Video van Beringse fotograaf over ‘Fietsen door het Water’ gaat viraal: “Achtertuin ook mooi kan zijn”

HLN
Video van Beringse fotograaf over 'Fietsen door het Water' gaat viraal: "Achtertuin ook mooi kan zijn"
De Beringse fotograaf Michiel Pieters zette een week geleden een video online van een skater die door 'Fietsen door het water' in Bokrijk beweegt. Tot zijn eigen verbazing werd het filmpje al door bijna 200.000 mensen geliket. Van Egypte tot de Verenigde Staten komen er verwonderende reacties op dit filmpje.
Lees verder

VIDEO. Jacky Lafon zingt voor bewoners van rusthuis in Blankenberge: "Voor het eerst in mijn leven voel ik me ook erg eenzaam"
Vanuit het binnenplein van woonzorgcentrum De Strandjutter in Blankenberge heeft Jacky Lafon vrijdag liedjes gezongen voor de bewoners. Ze had ook een mooie cadeaumand mee.
Lees verder

Bockie De Repper, Kastiop en Club Brugge onder de genomineerden voor eerste Vlaamse onlinevideo-awards 'De Jamies'
Op 22 januari 2021, tijdens het filmfestival in Oostende, worden De Jamies - de Vlaamse 'onlinevideo-awards'- voor het eerst uitgereikt. Donderdag maakte de organisatie de genomineerden bekend. Onder meer Bockie De Repper, maar ook de recent overleden YouTuber Kastiop en zelfs voetbalploeg Club Brugge zijn genomineerd. In totaal maken 84 contentkanalen kans op een Jamie. Het gaat daarbij om YouTubers, gamestreamers, TikTokkers en makers van videoreeksen.
Lees verder

Pro League trapt kerstactie op gang: bied op gedragen shirts en andere speciale items
De Pro League en haar 26 clubs zijn weer toe aan hun jaarlijkse kerstactie. Vanaf vandaag kan er geboden worden op de gedragen shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League en 1B én andere unieke items. De opbrengt gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.
Lees verder

Persfotografen bereiken akkoord en laten Meghan Markle voortaan met rust
De bedrijven Splash News en Picture Agency, die beiden werden aangeklaagd door prins Harry en zijn vrouw, laten Meghan Markle (38) voortaan met rust. De persfotografen hebben ermee ingestemd dat ze in de toekomst geen foto's van het gezin meer maken, zo schrijft The Guardian.
Lees verder

MVDP in het voordeel? Cijfers beloven een titanenduel tussen Van Aert en Van der Poel komende zondag in Namen
Wordt het opnieuw een kwestie van centimeters? Zondag kijken Wout van Aert (26) en Mathieu van der Poel (25) elkaar voor het eerst sinds de Ronde van Vlaanderen weer in de ogen. Hoe verhouden hun prestaties zich bij hun eerste duel in het veld en hoe deden ze het in het verleden tegen elkaar in Namen? Een blik op de cijfers.
Lees verder

Verstappen krijgt Pérez naast zich bij Red Bull, Albon moet stapje terugzetten
Exit Alexander Albon, enter Sergio Pérez bij Formule 1-renstal Red Bull. De 30-jarige Mexicaan wordt volgend seizoen de ploegmaat van Max Verstappen. Pérez moest vertrekken bij Racing Point.
Lees verder

VS zetten nog tientallen Chinese bedrijven op zwarte lijst
De Verenigde Staten hebben nog tientallen Chinese bedrijven op een zwarte lijst gezet, waaronder de grote chipproducent SMIC. De stap lijkt een ultieme poging van president Donald Trump om zijn stempel te drukken op de Chinees-Amerikaanse relaties.
Lees verder

Boris Johnson legt bal in het kamp van de EU: "Wij hopen dat onze Europese vrienden redelijk blijven en zelf een aanbod doen"
Volgens Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit Michel Barnier resten er nog maar "enkele bruikbare uren" om een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie te sluiten. "Het moment van de waarheid" is aangebroken, aldus Barnier. De Britse premier Boris Johnson legt de bal in het kamp van de EU: "Wij hopen dat onze Europese vrienden redelijk blijven en zelf een aanbod doen. Dat is feitelijk waar we nu staan."
Lees verder

Jacky Lafon heeft het tijdens tweede lockdown nog moeilijker: "Mijn ex en beste vriend Nest is nu voorgoed naar Spanje verhuisd"
Het zijn harde dagen voor Jacky Lafon (74). Nog meer dan tijdens de eerste lockdown mist ze het drukke leven dat ze leidde en snakt ze naar betere tijden. Zeker nu haar beste vriend en ex-echtgenoot Nest met zijn vaste partner Mieke naar Spanje is verhuisd en ze haar familie in Oostende niet mag opzoeken. "Angst overvalt me soms. Dan neem ik daar iets voor."
Lees verder

10 tips voor een spectaculaire kersttafel van internationale professionals: ga voor verschillende hoogtes en vermijd grote boeketten
Het nieuwe boek 'Table Stories' is een bron van inspiratie voor het creëeren van de allermooiste feesttafels. Want het is niet omdat we kerst dit jaar in intieme kring doorbrengen, dat de tafel niet feestelijk mag zijn, integendeel. "Als je in kerstthema decoreert en kerstballen op tafel legt, ga er dan ook echt over," zegt auteur An Bogaerts. Zij deelt 10 tips van de internationale stylisten uit haar boek, die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in het dresseren van tafels.
Lees verder

Win cadeaupapier van Miley Cyrus en pakket vol kerstplaten
Je kerstcadeaus inpakken met papier van Miley Cyrus of Beyoncé terwijl je hun vinylplaat beluistert? Via Sony Music mogen we 3 exclusieve kerstpakketten wegschenken aan onze lezers waardoor dat mogelijk wordt.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht met Miazga, Cullen en Tau naar Charleroi - Zoals voorzien geen persbabbel bij Antwerp
Geen persbabbel twee dagen voor de wedstrijd op de Bosuil? Het lijkt misschien opmerkelijk - want tot nog toe vond die persconferentie altijd plaats - maar dat is het niét. Er is een erg logische verklaring voor: het is de eerste keer dit seizoen dat Antwerp op één week drie wedstrijden in de Jupiler Pro speelt. De persverantwoordelijke vond het dan ook niet opportuun om zes persconferenties - voor en na elke wedstrijd - in te lassen. Het was dus voor alle duidelijkheid niét de beslissing van Ivan Leko zelf om de pers niet te woord te staan. (MVS)
Lees verder

Club Brugge kan opnieuw rekenen op Ruud Vormer: iedereen bij blauw-zwart test coronanegatief
Club Brugge kan zondag in de thuismatch tegen AA Gent opnieuw rekenen op Ruud Vormer. De Nederlander testte vorige week positief op het coronavirus, ging een week in quarantaine maar legt nu een negatieve Covid-test af. Iedereen bij blauw-zwart testte overigens negatief, ook Siebe Schrijvers en Ethan Horvath zijn er dus terug bij.
Lees verder

Verpleegster spreekt pers toe nadat ze coronavaccin krijgt, maar valt dan flauw voor de camera's
In de Amerikaanse staat Tennessee is een verpleegster flauwgevallen, kort nadat ze het coronavaccin toegediend had gekregen. Tiffany Dover was op dat moment net een persconferentie aan het geven en dus werd het lastige voorval op camera vastgelegd. "Dit overkomt me wel vaker als ik pijn voel", legde ze nadien in de Amerikaanse media uit.
Lees verder

Brusselse school bedreigd met aanslag in stijl van brutale moord op Samuel Paty
Het Diderot-instituut, een middelbare school in de Brusselse Marollen, is al enige tijd het doelwit van dreigementen. Dat meldt Sudpresse. Onbekenden zouden al herhaaldelijk gedreigd hebben om een aanslag te plegen zoals die in het Franse Conflans-Sainte-Honorine waarbij geschiedenisleraar Samuel Paty om het leven kwam.
Lees verder

Aanslag voor de lokalen van Charlie Hebdo: vier verdachten gearresteerd
Vier mensen zijn maandag gearresteerd in het onderzoek naar de aanval met een hakbijl door een jonge Pakistaan eind september vlakbij de vroegere lokalen van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs. Ze zijn voorgeleid bij de procureur voor terrorisme, zo is vernomen uit gerechtelijke bron die het bericht hierover van Le Parisien bevestigt.
Lees verder

Vlaams-Senegalees koppel moest elkaar bijna een jaar missen door de coronacrisis: "We waren nerveus om elkaar terug te zien, maar in de lente trouwen we voor echt"
"Zou de vonk er nog zijn?" Door corona hebben ze elkaar bijna een jaar niet kunnen vastpakken, maar maar begin deze week stapte Charlotte Verbeke (31) uit Lede dan eindelijk op het vliegtuig naar haar verloofde in Senegal. "Mijn vrienden verklaarden me gek, maar hij was het wachten waard."
Lees verder

Oops, she did it again: Britney Spears zet weer schaar in kapsel en maakt fans ongerust
Wat is er aan de hand met Britney Spears (39)? Het is dé vraag die nu al maanden wordt gesteld. De geruchtenmolen draait op volle toeren, en zeker nu de zangeres op sociale media liet weten dat ze weer de scharen in haar haren heeft gezet, maken haar fans zich zorgen. Het doet hen dan ook denken aan 2007, toen de zangeres een inzinking kreeg en haar hoofd kaal scheerde. Dat wordt nog steeds als haar dieptepunt gezien.
Lees verder

Coronacijfers verbreken alle records in VS: nooit zo veel nieuwe gevallen en overlijdens
Het blijft de verkeerde kant uitgaan met de coronacijfers in de Verenigde Staten. Volgens gegevens van nieuwszender NBC News zou er donderdag weer een recordaantal nieuwe besmettingen en overlijdens gerapporteerd zijn. December is nog maar goed halfweg, maar de maand is nu al de op één na dodelijkste sinds de uitbraak van de pandemie.
Lees verder