Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Verontwaardiging over foto’s van opeengepakte reizigers op luchthaven Charleroi: “Egoïsme”

HLN
Verontwaardiging over foto's van opeengepakte reizigers op luchthaven Charleroi: "Egoïsme"
Er is flink wat verontwaardiging op sociale media over enkele foto's van opeengepakte reizigers in de vertrekhal van de luchthaven van Charleroi. "Egoïsme", klinkt het onder meer in de reacties.
Lees verder

'That '70's Show'-acteur Wilmer Valderrama wordt voor het eerst papa
Acteur Wilmer Valderrama (40) en zijn verloofde Amanda Pacheco (30) maken zich op voor de geboorte van hun eerste kindje. Op Instagram maakte de 'That '70's Show'-acteur maandag bekend dat hij en Amanda een baby verwachten.
Lees verder

Fiets op stal? Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste work-out om fit te blijven tijdens de winter
Een hele winter geen pedaal meer aanraken om dan in maart in ware Wout van Aert-stijl weer op de fiets te springen? Geen goed idee. "Met zo'n bruuske heropstart kan je je lichaam overbelasten", zegt topkinesist Lieven Maesschalck van Move to Cure. "Blijf zoveel mogelijk fietsen en trainen doen om je romp, rug en kracht te versterken om in de lente fit te zijn." Maar welke oefeningen doe je dan het best?
Lees verder

Olympische Spelen in Tokio worden duurste Zomerspelen ooit
De Olympische Spelen in Tokio, vanwege de coronacrisis met een jaar uitgesteld tot de zomer van 2021, zullen in totaal 1.644 miljard yen (13 miljard euro) kosten. Dat hebben de organisatoren dinsdag aangekondigd. Het budget is opgelopen omwille van het uitstel en de gezondheidsmaatregelen.
Lees verder

Passagier opent tijdens taxiën nooduitgang en glijdt samen met partner en hulphond uit vliegtuig
Spektakel gisteren op de bekende luchthaven van La Guardia in New York. Een man opende tijdens het taxiën van het vliegtuig de nooduitgang en gleed naar beneden het tarmac op. Hij deed dat samen met zijn partner en zijn hulphond. Het koppel werd opgepakt. Het is niet duidelijk of en waarvan ze zullen worden aangeklaagd.
Lees verder

Openbare besturen gebruiken driekwart minder pesticiden dan tien jaar geleden
In de tien jaar tussen 2010 en 2019 daalde het gebruik van pesticiden door openbare besturen met drie kwart, van 15,7 ton werkzame stof tot 3,7 ton. De grootste gebruiker blijft federaal spoorwegbeheerder Infrabel. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Lees verder

Tones and I meest gestreamde zangeres op Spotify
Zangeres Tones and I (20) heeft een nieuw record beet. Haar nummer 'Dance Monkey' is meer dan twee miljard keer beluisterd op Spotify. Daarmee is de Australische de eerste vrouwelijke artiest die de mijlpaal bereikt. Dat meldt het Amerikaanse Billboard.
Lees verder

Buitenlandse investeringen in Vlaanderen met een derde gedaald
Tijdens de eerste helft van dit jaar deden 90 buitenlandse bedrijven een investering in Vlaanderen, goed voor 1.898 bijkomende jobs en een bijbehorend investeringsbedrag van 1,8 miljard euro. Dat is een derde minder dan een jaar eerder. Tussen januari en juni 2019 werden er 131 buitenlandse investeringen geteld. Die gingen gepaard met 2.660 nieuwe jobs en een bedrag van 3,84 miljard euro.
Lees verder

Nog pakjes nodig? Dit zijn de 6 leukste gadgets onder de 50 euro
Wil jij je hippe broer/zus/neef/nicht nog verrassen met een tof tech-kerstcadeau dit jaar, liefst zónder je blauw te betalen? Onze techredacteur ging op zoek naar zes betaalbare gadgets die altijd van pas kunnen komen en waar je iedere techfanaat blij mee maakt.
Lees verder

'First Dates'-barman Bram pakt in 2021 uit met eigen zaak: "Je moet springen wanneer mensen dat het minst verwachten"
2020 was een mooi jaar voor Bram Van Geert (32). De barman uit 'First dates' trouwde met Lien en kocht een pand om een eigen bar te beginnen, die hopelijk volgend jaar open kan. "Sommigen vinden het een goed idee, anderen worden bang van mijn plannen. Maar zelf vind ik het tijd om er volop voor te gaan", klinkt het.
Lees verder

Alicia Keys' ultieme selfcare-ritueel kan je thuis makkelijk zelf doen (en het kost je niks)
Amerikaanse wereldster Alicia Keys onthulde aan magazine Bustle haar ultieme manier waarop ze elke dag aan selfcare doet. Denk niet aan crèmepjes, kristallen of uren voor de spiegel: de zangeres houdt het bij ... mantra's.
Lees verder

KOERS KORT. NK veldrijden uitgesteld, eerste Bahreiner in het profpeloton
Er wordt op 10 januari in Zaltbommel niet gestreden om de nationale titels in het veldrijden. Het voor die datum geplande NK gaat niet door. "In verband met de huidige lockdown en de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kan het op deze datum niet plaatsvinden", meldt de organisatie.
Lees verder

KOERS KORT. Geen NK veldrijden, eerste Bahreiner in het profpeloton
Er wordt op 10 januari in Zaltbommel niet gestreden om de nationale titels in het veldrijden. Het voor die datum geplande NK gaat niet door. "In verband met de huidige lockdown en de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kan het op deze datum niet plaatsvinden", meldt de organisatie.
Lees verder

Britten hamsteren ondanks oproep om dat niet te doen
Premier Boris Johnson riep de Britse bevolking op om niet te hamsteren, maar die oproep lijkt niet te werken.
Lees verder

Van der Poel voegt ook Gullegem toe aan programma
Gisteren gaf Mathieu van der Poel al aan dat hij van de partij zal zijn op de wereldbekermanche in Dendermonde van komende zondag. Vandaag voegde hij ook de veldrit in Gullegem, op 2 januari, toe aan zijn programma.
Lees verder

'Among Us' is "meest populaire game ooit" met 500 miljoen actieve spelers
De game 'Among Us' had in november 500 miljoen actieve spelers. Dat meldt analistenbureau SuperData op basis van eigen onderzoek. Nooit eerder had een game zoveel gebruikers die het spel actief spelen.
Lees verder

Tom Waes zoekt het avontuur voor het eerst dicht bij huis in 'Reizen Waes: Vlaanderen'
Geen verre reizen in 2020. Dat gold natuurlijk ook voor Vlaanderens bekendste avonturier, Tom Waes (52), die al snel besloot om het nieuwe seizoen van 'Reizen Waes' in eigen land op te nemen. Het resultaat is vanaf zondag 3 januari te zien op Eén.
Lees verder

Wetenschappers waarschuwen dat niveau van Kaspische Zee 9 tot 18 meter gaat dalen
De spiegel van de Kaspische Zee kan aan het eind van deze eeuw minstens 9 meter zijn gedaald, maar het kan zelfs het dubbele worden. Dat hebben Duitse en Nederlandse wetenschappers berekend, meldt de Universiteit Utrecht dinsdag. De enorme daling heeft grote gevolgen voor ecosystemen en mensen en kan ook spanningen tussen landen gaan veroorzaken.
Lees verder

Mathias Deveugele, partner van Tessa Wullaert in 'Uit De Schaduw': "Als ik na zware werkdag thuiskom en Tessa PlayStation zie spelen, dan denk ik: zálig leven"
Hoe is het om te leven in de schaduw van een topsporter? Met die insteek trok ons sportanker Lies Vandenberghe naar vier stille krachten achter onze strafste sporters. Het resultaat van die gesprekken is onze gloednieuwe eindejaarsreeks 'Uit De Schaduw', met vandaag in aflevering twee Mathias Deveugele (28), de partner van Anderlecht-voetbalster en Red Flame Tessa Wullaert (27).
Lees verder

Martien Meiland verklapt: "Er is een koper voor de Chateau"
Het lijkt erop dat het Franse kasteel van de familie Meiland niet veel langer in hun handen zal zijn. In De Telegraaf verklapt vader des huizes Martien Meiland (59) dat er een Nederlander interesse heeft om het kasteel over te kopen.
Lees verder