Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 december 2020

Vermiste vrouw zette verdwijning in scene: “Wilde nieuw leven beginnen met nieuwe vriend”

HLN
Vermiste vrouw zette verdwijning in scene: "Wilde nieuw leven beginnen met nieuwe vriend"
De 29-jarige Genkse die sinds zondag vermist was en van wie gevreesd werd dat ze was vermoord, werd géén slachtoffer van een misdrijf. Dat maakte het parket Limburg zelf bekend nadat de vrouw dinsdagavond gezond en wel werd teruggevonden in Duitsland. Zelf hield ze gisteren vol dat ze werd ontvoerd. Kennissen reageren verbaasd: "Ze wilde verdorie een nieuw leven beginnen met haar nieuwe vriend."
Lees verder

Wouter Vrancken test dan tóch positief: KV Mechelen vraagt tevergeefs uitstel van duels tegen Club en OHL, De Camargo wordt even T2
KV Mechelen-coach Wouter Vrancken is dan toch besmet met het coronavirus. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Malinwa moet het dus een week doen zonder hoofdtrainer.
Lees verder

Proximus activeert "echte" 5G op drie plaatsen in Vlaanderen
Proximus activeert op een aantal plaatsen in de omgeving van Antwerpen, Gent en Haasrode snellere 5G-verbindingen. In maart lanceerde het al een "light"-versie van die snelle mobiele technologie, nu gaat het om échte 5G. In Brussel en Wallonië maken strenge stralingsnormen een lancering onmogelijk, zegt het telecombedrijf.
Lees verder

Je haar doneren voor de warmste week? Dit zijn de meest trendy korte kapsels van het moment volgens 3 kappers
Onder het motto 'bespaar haar mijn haar', roept Herman Brusselmans alle vrouwen op om hun paardenstaarten te doneren aan goed doel Pink Ribbon. Wat zijn de meest stijlvolle, korte kapsels van het moment, hoe kan je zelf je haar kort knippen om te doneren en hoe verzorg je je haar achteraf? Wij vroegen het aan Maria Thys van Mari d'Or, BV-kapper Jochen Vanhoudt en Sofie Schrauwen van Bobhead.
Lees verder

Deze handtassen zijn modern én praktisch
Een handtas scoren die hip én praktisch is? De struggle is real! Ninashop.be deed het zoekwerk voor jou. 7 toppers voor functionele fashionista's.
Lees verder

Riadh Bahri, niet de Slimste Mens, wél de Tofste Mens: "Oneerbare voorstellen gekregen… van vrouwen!"
De Slimste Mens ter Wereld werd hij niet, maar Riadh Bahri (32) heeft met zijn humor en openhartigheid wél alle harten gestolen. En opvallend: de VRT--journalist, openlijk gay én getrouwd, krijgt sinds zijn kruistocht in de quiz van Erik Van Looy lang niet alleen aandacht van mannelijke 'De Slimste Mens'-fans...
Lees verder

"Lelijkste orchidee ter wereld" en 155 andere nieuwe planten- en schimmelsoorten ontdekt in 2020
In het jaar 2020 zijn er 156 nieuwe plantensoorten en schimmels ontdekt en deze zien er niet allemaal even mooi uit. Zo gaat de prijs voor de "lelijkste orchidee ter wereld" naar een nieuwe soort genaamd 'Gastrodia agnicellus' die werd ontdekt in Madagaskar.
Lees verder

Deze wereldberoemde sterren werden ontmaskerd in finale Amerikaanse The Masked Singer
Net als eerder in Vlaanderen en Nederland waren ook tv-kijkers in de Verenigde Staten de voorbije weken in de ban van 'The Masked Singer'. Gisteravond kwam alweer het vierde seizoen tot een einde, en bleek er een glansrol te zijn weggelegd voor twee sterren die zo'n 20 jaar geleden wereldwijd de hitparades domineerden.
Lees verder

Weyts wil niet weten van sluiting scholen tot eind januari
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet weten van een verlengde sluiting van de scholen na de kerstvakantie om een nieuwe golf van coronabesmettingen tegen te gaan. "We gaan de scholen níet sluiten omdat sommigen kinderen willen misbruiken als een loden gevangenisbol aan de enkel van hun ouders, als manier om hén thuis te houden", zo reageert Weyts fel aan Belga.
Lees verder

Bijna 1 op de 6 Belgen heeft dagelijks buikpijn
Uit een rondvraag bij 1.000 Belgen door marktonderzoekbedrijf Ipsos blijkt dat 54 procent van de Belgen elk jaar minimum 1 keer last van buikpijn heeft, 2 op de 3 hebben er minstens maandelijks last van en 1 op de 6 zelfs dagelijks. Toch wachten mensen met buikpijn vaak te lang om hun huisarts of apotheker te raadplegen om hun klachten gerichter aan te pakken. Dat hebben vertegenwoordigers van artsen en apothekers donderdag gezegd op een virtuele persconferentie.
Lees verder

Greg Van Avermaet, met bruine broek, heeft honger in nieuwe omgeving: "Ik heb mijn waarde nog in het peloton"
35 is hij, maar de nieuwe omgeving prikkelt Greg Van Avermaet als nooit tevoren. Weliswaar in bruine broek - "beetje spijtig", lacht hij -, maar AG2R Citroën is klaar om zich met hem te profileren op klassiek gebied. "Als alles perfect loopt, kan ik Van Aert en Van der Poel zeker kloppen."
Lees verder

Gezinnen met elektrische accumulatoren zien factuur meer dan 100 euro stijgen
Door het verdwijnen van het exclusief nachttarief zien tienduizenden gezinnen hun stroomfactuur gevoelig stijgen. Voor gezinnen die verwarmen met accumulatoren, stijgen de distributienettarieven volgend jaar gemiddeld met 113 euro.
Lees verder

Verbluffend: Hans Vanaken speelt straks 130ste wedstrijd op rij én nestelt zich stilaan tussen Brugse coryfeeën
Competitiematch nummer 200 bij Club vanavond voor Hans Vanaken, die de wedstrijden aan een verbluffend tempo aaneenrijgt. Met zijn 62 competitiegoals dook hij bovendien ook de alltime top 10 binnen bij blauw-zwart.
Lees verder

LIVE. Mike De Decker staat snel twee sets in het krijt in debuutmatch op WK darts
Slechte start voor Mike De Decker (PDC-95) in zijn eerste ronde tegen de Japanner Edward Foulkes op het WK darts. Onze landgenoot, die zijn debuut in het Londense Alexandra Palace maakt, verloor de eerste set nadat hij niet één leg kon winnen. Foulkes, die ook zijn WK-debuut maakt, trok de drie legs telkens naar zich toe. De Japanner ging fel van start en gooide in de tweede leg zelfs uit op 140.
Lees verder

De eerste Belg zijn we kwijt op het WK darts: Mike De Decker kent offday in debuut en krijgt 3-0 om de oren
Mike De Decker (PDC-95) is gesneuveld zijn eerste ronde op het WK darts tegen de verrassend sterke Japanner Edward Foulkes. Alleen in set drie kon onze landgenoot een vuist maken. Maar De Decker kende een offday en de dubbels om het af te maken werden hem fataal. Nog niet 'The Real Deal', zoals zijn bijnaam luidt.
Lees verder

De eerste Belg zijn we kwijt op het WK darts: Mike De Decker met 3-0 onderuit tegen verrassend sterke Japanner
Mike De Decker (PDC-95) is gesneuveld zijn eerste ronde tegen de verrassend sterke Japanner Edward Foulkes op het WK darts. Alleen in set drie kon onze landgenoot een vuist maken. Maar De Decker kende een offday en de dubbels om het af te maken werden hem fataal. Nog niet 'The Real Deal', zoals zijn bijnaam luidt.
Lees verder

Tien Amerikaanse staten slepen Google voor de rechter vanwege 'illegale deal met Facebook'
Google is zijn boekje te buiten gegaan in een verregaande samenwerkingsdeal met Facebook. Met die beschuldiging zijn tien Amerikaanse staten gekomen, waaronder Texas. Ze sleepten Google woensdag voor de rechter vanwege vermeend machtsmisbruik met zijn reclamediensten.
Lees verder

Is dit de meest onpraktische handtas ooit? De tas kost meer dan 700 euro en je kan er niets in opbergen
Dat modeontwerpers creatief zijn en af en toe bizarre designs uit hun hoed toveren, weten we. Maar de nieuwste handtas van het Amerikaanse merk Area slaat alles. Het kristallen ding ziet er snoezig uit, maar je kan er niets in opbergen en kost meer dan 700 euro. Gek of geniaal? Geen mens die het weet.
Lees verder

OVERZICHT. Terwijl in België van verdere verstrenging geen sprake lijkt, gaat flink deel Europa helemaal op slot in kerstvakantie
Ondanks een lichte stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen ziet het er niet naar uit dat het Overlegcomité vrijdag grote verstrengingen van de coronamaatregelen zal aankondigen. Een groot deel van Europa gaat echter vol op de rem staan in de kerstvakantie. Een overzicht.
Lees verder

Paul (62) en Rosemary (65) sterven samen aan Covid-19 terwijl hun zonen hun hand vasthouden
Ze waren dertig jaar met elkaar getrouwd, beiden leerkrachten in Texas. Paul Blackwell was 62, zijn vrouw Rosemary 65. Ze liepen alle twee Covid-19 op, kregen complicaties. Zondag werden de machines uitgezet, terwijl ze verenigd waren in een laatste omhelzing, ook met twee van hun kinderen.
Lees verder