Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Verbluffend: 300 verlichte tractoren wensen alle Belgen ‘Smakelijk en Gezond 2021' toe

HLN
Verbluffend: 300 verlichte tractoren wensen alle Belgen 'Smakelijk en Gezond 2021' toe
Honderden jonge boeren hebben op vijf verschillende velden in de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant in Keerbergen, Sint-Amands, Lille, Retie en Brecht heel het land een smakelijk en gezond 2021 gewenst. Ze deden dat door die boodschap te vormen met verlichte tractoren en dat leverde héél mooie beelden op vanuit de lucht. Met meer dan 300 tractoren op vijf locaties vormen ze hun wens voor 2021 en sturen deze de wereld in.
Lees verder

Installateur redt vier bewoners uit brandende woning: "Via ladder konden ze het pand verlaten"
In het centrum van Willebroek is maandagnamiddag een zware brand uitgebroken in een woning. De brand ging gepaard met een felle rookontwikkeling. De bewoners konden – dankzij de hulp van een installateur van airconditioning – net op tijd worden gered.
Lees verder

Olympisch en 13-voudig wereldkampioen langlaufen moet cel in nadat hij na dolle rit aan 200 km/u ook cocaïne in bezit had
De Noorse langlaufheld Petter Northug moet zeven maanden de gevangenis in. De 34-jarige Northug, die op de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver twee gouden medailles pakte, werd in augustus aangehouden door de politie omdat hij veel te hard had gereden. Bij een huiszoeking werden daarna drugs aangetroffen in zijn appartement, waaronder 6 gram cocaïne.
Lees verder

Heeft Tom Cruise de liefde gevonden bij 'Mission Impossible'-collega?
Tom Cruise (58) heeft de liefde weer gevonden, zo schrijven tal van de Amerikaanse media. De acteur zou aan het daten zijn met Hayley Atwell, zijn collega en tegenspeelster in de nieuwe film 'Mission: Impossible 7'.
Lees verder

Margot uit 'Cupido Ofzo' heeft dyspraxie, een ontwikkelingsstoornis: "Gelukkig kan ik met mijn lief Damon wél praten over mijn beperking"
De liefde doet Margot (25) uit 'Cupido Ofzo' helemaal opfleuren. "Ik ben heel blij dat ze gelukkig is met Damon'", getuigt haar mama Mieke (51). Ze ziet wel obstakels op de weg liggen voor haar dochter, die aan de motorische ontwikkelingsstoornis dyspraxie lijdt. "Maar Margot moet echt durven te geloven in zichzelf."
Lees verder

Tesla Model 3 krijgt update die betrouwbaarder de actieradius aangeeft
Tesla heeft een update voor de Model 3 uitgebracht, waarbij de voornaamste vernieuwing het tonen van een groter rijbereik is. Alhoewel er niet méér kilometers gereden kunnen worden op de accu, beoogt de update een meer betrouwbare weergave van de capaciteit van de accu.
Lees verder

"Hij zat vast, dus haalden we hem in huis": Barack Obama leert schoonzoon kennen door lockdown
Het was een grote gezelligheid bij de Obama's in huis. Rory Farquharson, het liefje van dochter Malia, zat namelijk bij de familie in quarantaine. En dat vond Barack Obama maar al te gezellig, vertelt hij in The Bill Simmons Podcast.
Lees verder

België verlengt inreisverbod voor Verenigd Koninkrijk met 24 uur
Het kernkabinet heeft beslist om het verbod op het personenvervoer met het Verenigd Koninkrijk nog 24 uur aan te houden. Het vrachtverkeer blijft wel toegelaten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal later vandaag hiertoe het Ministerieel Besluit publiceren.
Lees verder

KIJK LIVE. Vandaag verschijnt dit fenomeen aan de hemel voor de eerste keer sinds middeleeuwen
Astronomen kijken uit naar vandaag, 21 december, de kortste dag van het jaar. Die dag staan Jupiter en Saturnus vanuit ons perspectief op aarde zodanig op bijna dezelfde lijn dat ze één heldere ster lijken, ook al staan de twee gasreuzen in werkelijkheid miljoenen kilometers van elkaar. Volg het hier zo dadelijk in de livestream.
Lees verder

Vandaag verschijnt dit zeldzaam fenomeen aan de hemel: lees hier wanneer en hoe je het zelf kan spotten
Astronomen kijken uit naar vandaag, 21 december, de kortste dag van het jaar. Die dag staan Jupiter en Saturnus vanuit ons perspectief op aarde zodanig op bijna dezelfde lijn dat ze één heldere ster lijken, ook al staan de twee gasreuzen in werkelijkheid miljoenen kilometers van elkaar.
Lees verder

Vrachtwagens blijven naar haven van Dover komen, overheid vraagt havens te mijden
Ondanks de reisbeperkingen wegens de nieuwe variant van het coronavirus, blijven er maandag vracht- en personenwagens toestromen aan de haven van de Britse stad Dover. Dat meldt de Britse omroep BBC. De regering heeft de transporteurs opgeroepen om niet naar de havens te reizen.
Lees verder

Belgische douane botst op 4,6 miljoen gesmokkelde sigaretten bij Edingen
De Belgische douane heeft vorige week in de streek van Edingen (provincie Henegouwen) 4,6 miljoen sigaretten in beslag genomen. De sigaretten waren bestemd voor Frankrijk. Er zijn twee verdachten opgepakt, meldt de FOD Financiën.
Lees verder

Axel Daeseleire over kunstmatige coma na coronabesmetting: "Ik herbeleefde vakanties met mijn grootouders en broers"
In 'Uw Film van het Jaar' vertelt Axel Daeseleire (52) openhartig over hoe hij de kunstmatige coma na een coronabesmetting.
Lees verder

Axel Daeseleire over bijna-doodervaring door coronabesmetting: "Ik herbeleefde vakanties met mijn grootouders en broers"
In 'Uw Film van het Jaar' vertelt Axel openhartig over de bijna-doodervaring die hij beleefde na een coronabesmetting.
Lees verder

Wereldburger en "een kruising tussen Diego Costa en Luis Suárez": Moeskroen-revelatie Nuno Da Costa voorgesteld
Eén van de ploegen van het moment: Moeskroen, zowaar. Na een 7 op 9 klauteren Les Hurlus langzaam uit het diepe dal. Met Nuno Da Costa (29), aanvaller uit Kaapverdië en gehuurd van Nottingham Forrest, als uitblinker.
Lees verder

Nieuw record voor witte goud: eerste hopscheuten geveild voor 3.220 euro per kilo
Op de REO Veiling in Roeselare zijn de eerste Fine Fleur-hopscheuten van het nieuwe teeltseizoen verkocht en opnieuw wist de gegeerde delicatesse bij haar nationale primeurverkoop een record te verbrijzelen. Het witte goud werd voor niet minder dan 3.220 euro per kilogram verkocht of 470 euro meer dan vorig jaar.
Lees verder

Nieuwe nummerplaten die starten met indexcijfer '2' eind januari in gebruik genomen
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft vandaag het startschot gegeven voor de druk van de laatste nummerplaat die begint met indexcijfer '1' en de eerste die begint met '2'. Die laatste zullen wellicht eind januari of begin februari in gebruik genomen worden.
Lees verder

En als je vijftig wordt... laat je je bijten door een hond: politie trakteert Bart De Wever op 'speciaal' cadeau
Zondag postte Bart De Wever (N-VA) op zijn Facebookpagina nog een ontspannen foto van hem met tram 5. Maandag op zijn 50ste verjaardag ging het er iets minder relaxed aan toe. Begrijpelijk als je kabinet en de politie je een demonstratie met het hondenteam van de Antwerpse politie cadeau doen.
Lees verder

Football Talk. Alex Morgan keert terug naar de VS - Thuram 6 matchen geschorst na spuwincident
De Amerikaanse voetbalster Alex Morgan gaat al weer weg bij Tottenham Hotspur. De 31-jarige spits keert terug naar de Verenigde Staten.
Lees verder

Libiër aangeklaagd in VS voor aanslag in Schotse Lockerbie in 1988
Het Amerikaanse gerecht heeft vandaag Abou Agila Mohammad Massoud aangeklaagd, een ex-agent van de Libische inlichtingendiensten. Hij zou betrokken geweest zijn bij de aanslag boven het Schotse Lockerbie in december 1988. De aanslag vond dag op dag 32 jaar geleden plaats.
Lees verder