Doorgaan naar hoofdcontent

Vandoorne grijpt naast zitje van wereldkampioen Hamilton

Vandoorne grijpt naast zitje van wereldkampioen Hamilton

Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes), die dinsdag positief testte op sars-CoV-2, wordt komend weekend tijdens de GP Formule 1 van Sakhir, de voorlaatste Grote Prijs van het seizoen, vervangen door George Russell. De 22-jarige Brit krijgt in Bahrein de voorkeur op onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Lees verder

'Bonus voor manager kan winst aantasten'

Op middellange termijn is toekenning van bonussen en aandelenopties aan de manager niet gunstig voor de financiële prestaties van het bedrijf.

Lees verder

De stijlgeheimen van Romy Schlimbach: 'Je moet mooie kledingstukken een tweede leven gunnen'

De Nederlands-Belgische Romy Schlimbach is een plussize model, influencer en body positivity-activiste. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Opnieuw wolf aangereden in Limburg

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum en mensen van Natuur en Bos zijn druk aan het zoeken naar een wolf die vanmorgen is aangereden op een drukke baan in de Limburgse politiezone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Oudsbergen en Zutendaal). Een politiepatrouille zag het ongeval gebeuren.

Lees verder

Gelekte documenten tonen hoe China ernst van corona-epidemie verzweeg

Chinese overheden zouden in het begin van de crisis met te optimistische cijfers naar buiten zijn gekomen. Dit meldt CNN op basis van gelekte documenten van gezondheidsinstanties uit Hubai.

Lees verder

Hongkongse activist Wong moet naar de cel: 'Maar we houden vol'

De Hongkongse dissident Joshua Wong is samen met twee andere activisten veroordeeld tot een celstraf voor het organiseren van een ongeoorloofd protest. Wong kreeg 13,5 maanden cel. Twee mede-activisten kregen respectievelijk 10 maanden en 7 maanden celstraf.

Lees verder

Apple ook in België voor rechter: 'iPhone werd opzettelijk vertraagd'

Consumentenorganisaties eisen in een groepsvordering 180 miljoen euro compensatie van Apple in vier EU-lidstaten, waaronder België. De aanklacht? Het bewust vertragen van iPhone 6-modellen om u een nieuw toestel te doen kopen.

Lees verder

Organisator seksfeest met Hongaars Europarlementslid: 'Elke twee maanden een orgie'

David Manzheley (29), de man achter het seksfeest waarop Hongaars Europarlementslid Jozsef Szajer werd opgepakt, doctoreert in economie. De gay-seksfeestjes organiseert hij als semiprofessionele hobby. Nier voor het geld, puur voor de fun.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie: 'Stijging besmettingen bij kinderen onder de 10 jaar'

De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Kraan en vijftig reddingswerkers bevrijden man van 300 kilogram uit zijn huis

In het zuiden van Frankrijk, in Perpignan, is Alain Panabière geëvacueerd. De man weegt 300 kilogram en kon zijn huis niet meer uit nadat hij vorig jaar uit bed was gevallen. Met behulp van een kraan, een container en vijftig reddingswerkers kon Panabière met succes gered worden.

Lees verder

Volksgezondheidsministers gaan zonder akkoord uit elkaar, vaccinatieplan zelfs niet ter sprake gekomen

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, met de acht bevoegde ministers van het land, heeft woensdag nog geen beslissing genomen over een vaccinatiestrategie. Donderdag is er nieuwe vergadering gepland en zouden er knopen worden doorgehakt.

Lees verder

Billie Eilish blikt vooruit én terug: 'Corona is zwaar, maar ik heb dingen gemaakt die er anders niet zouden geweest zijn'

Zangeres Billie Eilish wordt al vier jaar door 'Vanity Fair' geïnterviewd op 18 oktober 2020. Het Amerikaanse magazine schotelt haar altijd dezelfde vragen voor en confronteert haar met haar vroegere zelf.

Lees verder

Nike onder vuur in Japan na 'misplaatste' reclamespot

Het sportmerk Nike krijgt kritiek in Japan vanwege een nieuwe reclamespot. In de video, die gaat over raciale discriminatie in het land, vertelt Nike het verhaal van drie voetballende meisjes die elk een andere afkomst hebben. Volgens critici schetst de spot een overdreven beeld van de discriminatie Japan.

Lees verder

Executie VUB-gastdocent Djalali voorlopig uitgesteld

De executie van de Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali (49) lijkt momenteel uitgesteld. Dat wordt bevestigd door Amnesty International. Hij zou toch niet zijn overgebracht naar de beruchte executiegevangenis.

Lees verder

'Wij haalden monoliet in Utah weg'

Een man uit Utah beweert dat hij de mysterieuze monoliet heeft verwijderd, die enkele weken geleden ontdekt werd in de woestijn van de Amerikaanse staat. Op Tiktok en Instagram postte hij een filmpje.

Lees verder

Mick Schumacher maakt acht jaar na afscheid van zijn vader F1-debuut

Er keert in 2021 opnieuw een Schumacher officieel terug naar de Formule 1. Mick Schumacher krijgt één van de twee racezitjes bij renstal Haas.

Lees verder

Leuvens vaccin ten vroegste in 2022 klaar, maar wel grote voordelen

Deze week zijn in het vakblad Nature de eerste resultaten verschenen van een onderzoek naar het coronavaccin van het Leuvense Rega-instituut. Het vaccin zal ten vroegste in 2022 klaar zijn, maar het is veelbelovend: bij hamsters beschermt het al na tien dagen.

Lees verder

Uroloog Bo Coolsaet veroordeeld tot 4 jaar cel voor aanranding en verkrachting

Bo Coolsaet (81) is schuldig aan verkrachting en aanranding van een minderjarige patiënte. Het hof van beroep heeft hem zonet veroordeeld tot 4 jaar cel waarvan 2 met uitstel. Dat is hetzelfde als in eerste aanleg. Coolsaet heeft de feiten altijd ontkend.

Lees verder

Chinese Wechat blokkeert post van Australische premier

Het socialemediaplatform Wechat heeft een bericht van de Australische premier Scott Morrison geblokkeerd. Daarin uitte hij kritiek op een gemanipuleerd beeld van een Australische soldaat die door de Chinese regering op Twitter is gezet.

Lees verder

Visser kan rentenieren na vondst enorme brok walvisbraaksel

Een Thaise visser kan de rest van zijn dagen in luxe slijten nadat hij in één klap miljonair werd door een unieke vondst op het strand. Naris Suwannasang (60) vond tijdens een wandeling een gigantische brok walvisbraaksel dat ruim honderd kilogram weegt. En dat kan hem zo'n 2,6 miljoen euro opleveren.

Lees verder

Thomas Pieters (20ste) is beste Belg op openingsdag Dubai Championship Golf

Thomas Pieters staat na een eerste ronde van 67 slagen op een gedeelde twintigste plaats op het Golf in Dubai Championship.

Lees verder

Groenen verzetten zich niet tegen N-VA-kandidaat voor Grondwettelijk Hof

De Kamerfractie van Ecolo-Groen zal zich niet verzetten tegen de voordracht van N-VA'er Danny Pieters als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Dat is opvallend, want N-VA deed dat onlangs wel nog bij de kandidatuur van Zakia Khattabi (Ecolo). Wel pleiten de groenen ervoor de procedure voor de aanduiding van rechters bij het Grondwettelijk Hof te hervormen.

Lees verder

Bouchez fluit opstandige burgemeester terug rond kerstfeest

De burgemeester van de gemeente Hamoir in de provincie Luik, Patrick Lecerf, wilde Kerstmis vieren met zijn kinderen, en dat is tegen de coronaregels. Zijn partijvoorzitter, Georges-Louis Bouchez van MR, fluit hem terug. 'Iedereen moet zich aan de regels houden.'

Lees verder

De Croo: 'Als vaccin klaar is, kunnen vaccinaties starten op 5 januari'

Premier Alexander De Croo (Open VLD) maakt zich sterk dat ons land vanaf 5 januari van start kan gaan met de vaccinatie van de bevolking. Tenminste, als de vaccins worden goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).

Lees verder

Heleen Jaques stopt bij Red Flames na 97 caps en wil coach worden

Heleen Jaques zet een punt achter haar interlandcarrière. Dinsdagavond kwam ze een laatste keer in actie voor de Red Flames. In het met 4-0 gewonnen EK-kwalificatieduel tegen Zwitserland viel ze kort voor tijd in. België verzekerde zich in Leuven van een EK-ticket, maar zal in 2022 dus zonder Jaques naar Engeland afreizen.

Lees verder

Wilmès belt met Iraanse minister van Buitenlandse Zaken

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft woensdag een telefoongesprek gehad met haar Iraanse ambtgenoot Javad Zarif. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter gemeld en de informatie is ook bevestigd door de woordvoerster van Wilmès.

Lees verder

Waasland-Beveren geeft rode lantaarn terug aan Moeskroen

Waasland-Beveren won woensdagavond zijn inhaalmatch op het veld van Charleroi met 0-2. Koita zorgde voor beide Beverse doelpunten. De Waaslanders geven de rode lantaarn terug aan Moeskroen en springen over STVV in het klassement. Charleroi, dat een helft met tien moest spelen na rood voor Ilaimaharitra, verloor voor de derde match op rij.

Lees verder

Via een zijsprong gaan de Britten sneller met het coronavaccin

Het Verenigd Koninkrijk maakt gebruik van een zijweggetje om toch sneller te starten met de vaccinatie dan in de Europese Unie.

Lees verder

Beke: '4 miljoen vaccins tegen de zomer'

Tegen deze zomer heeft ons land 4 miljoen vaccins tegen het coronavirus ter beschikking, zegt Vlaams minister Wouter Beke. Hij gaat ervan uit dat het plan voor vaccinatie morgen goedgekeurd wordt.

Lees verder

Straf! Lionel Messi krijgt boete van 600 euro voor eerbetoon aan Diego Maradona

Lionel Messi kreeg van de Spaanse voetbalbond 600 euro boete omdat hij dit weekend na een doelpunt zijn shirt aantrok om zijn overleden landgenoot Diego Maradona te eren.

Lees verder

Nieuwe Vlaamse Jeugdraad bekend

De Vlaamse Jeugdraad kent zijn nieuwe jongerenadviseurs. Van de kandidaten waarvoor Jong N-VA en Jong Vlaams Belang actief campagne voerden, haalde slechts één iemand de groep van acht.

Lees verder

Ludo Busschots uit 'Windkracht 10' overleden

De acteur Ludo Busschots, bekend van z'n rollen uit Windkracht 10 en Albert II, is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Een precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.

Lees verder

LeBron James tot 2023 bij Los Angeles Lakers met contract van 70 miljoen

LeBron James zal ook de volgende twee seizoenen het shirt van de Los Angeles Lakers dragen. Zijn zaakwaarnemer bevestigde woensdag aan verschillende media dat de Amerikaanse basketbalvedette een akkoord heeft bereikt over een contractverlenging tot 2023. Hij zal in die periode 85 miljoen dollar (70 miljoen euro) opstrijken.

Lees verder

Cannabis geschrapt van VN-lijst met gevaarlijkste drugs

Cannabis staat niet langer op de VN-lijst van gevaarlijkste drugs. Hasj en wiet stonden daar sinds 1961 op, samen met bijvoorbeeld heroïne.

Lees verder

Orban reageert na seksschandaal: 'Onaanvaardbaar en onverdedigbaar'

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in de krant Magyar Nemzet gereageerd op het schandaal rond zijn ex-partijgenoot en voormalig Europarlementslid Jozsef Szajer. 'Zijn acties zijn onverenigbaar met de waarden van onze politieke familie', citeerde de krant Orban.

Lees verder

De Ketelaere laat Club Brugge dromen van volgende ronde Champions League

Charles De Ketelaere maakte Club Brugge woensdag drie keer gelukkig. Omdat Club dankzij zijn goal verzekerd is van Europees voetbal na Nieuwjaar. Omdat ook een historische kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Champions League nog kan. En omdat de jeugdwerking van blauw-zwart gouden vruchten afwerpt.

Lees verder

Valéry Giscard d'Estaing, oud-president van Frankrijk, is overleden

Als een vroege versie van Macron slaagde Valéry Giscard d'Estaing, die woensdag op 94-jarige leeftijd overleed, erin om als pro-Europese centrumfiguur president te worden. Op ethisch vlak maakte hij zijn ambitie waar om Frankrijk te hervormen. Zijn economische plannen liepen vast door de oliecrisis.

Lees verder

Franse moedergroep wil Orange België volledig inlijven: kan van Brusselse beurs verdwijnen

De Franse telecomgroep Orange is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van Orange België die ze nog niet in handen heeft. De Belgische telecomoperator kan na meer dan 22 jaar van de Brusselse beurs verdwijnen.

Lees verder

VS trekken diplomatiek personeel in Irak deels terug

De Amerikaanse ambassade in Bagdad heeft een deel van het diplomatieke personeel teruggeroepen naar de VS uit veiligheidsoverwegingen. Het afgelopen jaar zijn Amerikaanse militaire installaties meermaals het doelwit geweest van raketaanvallen in Irak.

Lees verder

Trump geeft 'belangrijkste toespraak ooit' vanuit Witte Huis, over kiesfraude

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via sociale media een video verspreid van een toespraak vanuit het Witte Huis. Daarin gaat hij uitgebreid verder in op zijn beweringen over massale fraude tijdens de voorbije verkiezingen. 'Dit zou weleens de belangrijkste toespraak kunnen zijn die ik ooit heb gegeven.'

Lees verder

Hoe een bos de speelbal werd van Brusselse politici

Het getouwtrek om het Ter Kamerenbos houdt de Brusselaars al wekenlang bezig. Ten laatste op 18 december moet de stad Brussel het park weer (deels) openstellen voor auto's, zo heeft een rechter het beslist, maar een groeiende groep mensen is niet van plan om zich daarbij neer te leggen – zo stelt Marjan Justaert ter plaatse vast.

Lees verder

Macron over overleden Valéry Giscard d'Estaing: 'Zijn beleid heeft Frankrijk getransformeerd'

De Franse president Emmanuel Macron brengt hulde aan voormalig president Valéry Giscard d'Estaing, die woensdagavond overleed aan de gevolgen van covid-19. Zijn zevenjarig beleid 'heeft Frankrijk getransformeerd', laat Macron weten in een communiqué.

Lees verder

Ivanka Trump onder ede gehoord in zaak over misbruik fondsen

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is deze week onder ede gehoord in een burgerlijke rechtszaak rond vermeend misbruik van fondsen zonder winstoogmerk voor haar vaders inauguratieceremonie, bijna vier jaar geleden. Dat stelt de hoofdaanklager van het hoofdstedelijk district DC in gerechtelijke stukken.

Lees verder

'628 kinderen van migranten in VS nog altijd niet met ouders herenigd'

Zeker 628 kinderen van migranten die in 2017 en 2018 bij de Mexicaans-Amerikaanse grens van hun ouders zijn gescheiden door de Amerikaanse immigratiedienst zijn nog niet met hun ouders herenigd omdat die onvindbaar zijn. Dat zegt de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU in gerechtelijke stukken, bericht nieuwszender CNN. Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump om illegale migranten van hun kinderen te scheiden en die op te sluiten in kooien leidde tot wereldwijde verontwaardiging.

Lees verder

Aantal ziekenhuisopnames zakt onder de 200

Gemiddeld worden nu elke dag iets minder dan 200 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt donderdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook met het aantal besmettingen en overlijdens blijft het de goeie kant opgaan.

Lees verder

Nog lang geen kerstbestand binnen Vivaldi

De MR legt zich niet neer bij het 'njet' van premier De Croo voor extra kerst­versoepelingen. Maar het debat verhuist weg van de camera's.

Lees verder

Stephanie Planckaert maakt programma over tienerzwangerschappen

Ze beviel zelf op haar zestiende van haar dochter Iluna. Wie beter dan Stephanie Planckaert (31) om voor Eén een programma te maken rond tienerzwangerschappen.

Lees verder

Zwaarbewolkt in Vlaanderen, sneeuw in Ardennen

Het is donderdag zwaarbewolkt met perioden van regen. In de Ardennen valt er sneeuw en kan het in de namiddag vrij krachtig waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur. De maxima liggen er rond 1 graad. In het westen van het land stijgt het kwik tot 6 à 7 graden. Dat zegt het KMI.

Lees verder

Van Damme over vaccintwijfel: 'We hebben alles opzij gezet voor dit vaccin'

Nu een vaccin tegen corona heel dichtbij komt, rijst de vraag hoeveel mensen zich wíllen inenten. Scepticisme is er zeker, erkent ook professor vaccinologie Pierre Van Damme (UAntwerpen) in Terzake. 'Niet iedereen geraakt bij de informatie die er nu al is over het vaccin.'

Lees verder