Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met ‘schokeffect’, sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen i...

HLN
Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met 'schokeffect', sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen in zijn kopman
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn kopman, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in 'Terzake', nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een 'schokeffect' moest creëren. Vandenbroucke zelf benadrukte bij 'De Afspraak' dat hij verkeerd is begrepen.
Lees verder

Kelly Clarkson krijgt voogdij over haar kinderen
Kelly Clarkson krijgt de voogdij over haar twee kinderen River (6) en Remy (4). Dat schrijven Amerikaanse media maandag. De zangeres maakte in juni bekend dat ze zou scheiden van Brandon Blackstock (43).
Lees verder

LIVE. GOAL! Hongla werkt knappe aanval van Antwerp af
• Antwerp bij winst vierde • Great Old mist gekwetsten Lee, Coopman, De Sart en Nsimba • OHL mist Duplus, Tshimanga, Schuermans, Aguémon en Kehli • Scheidsrechter: Wim Smet
Lees verder

België stijgt in top tien van Europese landen die coronavirus best onder controle hebben
Een maand geleden was ons land nog met kop en schouders de slechtste leerling van de coronaklas in Europa, maar de strengere coronamaatregelen van onze regering blijken effect te hebben. België bekleedt intussen de negende plaats in de top tien van landen die het virus het best onder controle hebben.
Lees verder

Eind volgende week geen nertsen meer in Nederland
Vanaf eind volgende week zullen er in principe geen nertsen meer in Nederland zijn. Dat heeft minister van Landbouw Carola Schouten meegedeeld. Ook in Nederland werden verschillende coronabesmettingen bij nertsen vastgesteld. Daarop beslisten onze noorderburen alle activiteiten van nertsenkwekerijen versneld te stoppen.
Lees verder

'Desperate Housewives'-actrice Felicity Huffman heeft eerste rol beet na veroordeling
Felicity Huffman (57) gaat de hoofdrol spelen in een komedie over honkbal voor tv-zender ABC. Het is haar eerste rol sinds ze vorig jaar werd veroordeeld voor studiefraude.
Lees verder

LIVE. Mercier én Mbokani treffen de paal, houdt Antwerp stand?
• Antwerp bij winst vierde • Great Old mist gekwetsten Lee, Coopman, De Sart en Nsimba • OHL mist Duplus, Tshimanga, Schuermans, Aguémon en Kehli • Scheidsrechter: Wim Smet
Lees verder

Leerling-bestuurder geeft 'drive-in' nieuwe betekenis bij Burger King
Een leerling-bestuurder heeft het concept 'drive-in' een nieuwe betekenis gegeven bij een hamburgerrestaurant van Burger King. Terwijl hij de beginselen van het autorijden uitgelegd kreeg, maakte de jongeman een foutje. Daardoor reed hij vooruit in plaats van achteruit, en belandde binnen in het fasfoodrestaurant.
Lees verder

Leerling-bestuurder geeft 'drive-in' bij Burger King nieuwe betekenis
Een leerling-bestuurder heeft het concept 'drive-in' een nieuwe betekenis gegeven bij een hamburgerrestaurant van Burger King. Terwijl hij de beginselen van het autorijden uitgelegd kreeg, maakte de jongeman een foutje. Daardoor reed hij vooruit in plaats van achteruit, en belandde binnen in het fasfoodrestaurant.
Lees verder

Na een dolle beginfase en winning goal van Hongla: Antwerp trekt aan langste eind in spektakelstuk tegen OH Leuven
Antwerp weet weer wat winnen is in de competitie. Na een 2 op 9 heeft de Great Old met 3-2 gewonnen van OH Leuven. Een waar spektakelstuk werd het op de Bosuil, met in de beginfase vier goals in zeventien minuten. Martin Hongla maakte uiteindelijk de winning goal.
Lees verder

Darth Vader-acteur overleden aan coronavirus: "Vreselijk dat we geen afscheid konden nemen"
De Britse acteur David Prowse is overleden aan complicaties van het coronavirus. Dat heeft zijn dochter maandag laten weten aan The Sun. Prowse, vooral bekend door zijn rol als Darth Vader in de originele 'Star Wars'-trilogie, overleed zaterdag op 85-jarige leeftijd, maar een doodsoorzaak was nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

Spotify heeft nu ook Stories: sterren kunnen korte filmpjes plaatsen
Spotify heeft een Stories-functionaliteit toegevoegd aan de muziekapps voor iOS en Android. Boven een select aantal afspeellijsten is een nieuwe knop toegevoegd, waarmee de korte filmpjes bekeken kunnen worden.
Lees verder

Onze watcher zag ijzersterk Antwerp domineren: "In een regie van Refaelov"
De afwezigen hadden ongelijk. Antwerp - OH Leuven was géwéldíg. Een heerlijke pot voetbal die alles had. Vooral dankzij de Great Old, op dit moment een van de meest dominante ploegen in België, zo zag onze Antwerp-watcher.
Lees verder

Onze watcher zag Antwerp domineren: "De Great Old speelt het beste voetbal van het land"
De afwezigen hadden ongelijk. Antwerp - OH Leuven was géwéldíg. Een heerlijke pot voetbal die alles had. Vooral dankzij de Great Old, op dit moment de meest dominante ploeg in België, zo zag onze Antwerp-watcher.
Lees verder

Pijnlijke avond voor Patrick Lefevere en hoe Bockie in de taxi naar 'De Leeuwenkoning' keek: het beste van aflevering 29 van 'De Slimste Mens'
Hij voelde de bui al heel snel hangen, en toen na de fotoronde wielermanager Patrick Lefevere met 54 seconden wel heel erg laag stond, vatte hij alle miserie gevat samen door te melden dat men zijn koffietafel al klaar mocht zetten. Lefevere bleek helemaal geen partij voor het duo Van Impe-Bockie. Met een eindscore van 98 seconden haalde de oudste kandidaat van het seizoen ook de laagste score van dit jaar. Van Impe en Bockie De Repper zijn nu al zeker van een finaleplaats.
Lees verder

Dua Lipa en Angèle scoren recordaantal kijkers met livestreamconcert
Meer dan vijf miljoen fans van over de hele wereld hebben sinds vrijdag gekeken naar het digitale concert van Dua Lipa (25). Dat heeft haar management laten weten. Volgens Variety is dat een record voor een betaald livestreamconcert. Ook Angèle (24), met wie de zangeres de hit 'Fever' scoort, maakte een gastoptreden.
Lees verder

Hevige brand in Gent: 1 gewonde overgebracht naar het ziekenhuis
Momenteel woedt er een hevige brand op de hoek van de Sint-Jacobsnieuwstraat en de Oude Schaapmarkt in Gent. De vlammen ontstonden in het appartement boven het wassalon. Aanvankelijk kwam de melding dat het enkel om hevige rook zou gaan, maar het bleek jammer genoeg erger dan dat. De brandweer is druk in de weer om de vlammen onder controle te krijgen.
Lees verder

Zoom ziet zakelijke gebruikers op een jaar stijgen met 485 procent
Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications heeft in het derde kwartaal opnieuw enorm geprofiteerd van het vele thuiswerken door de coronacrisis. Het Amerikaanse bedrijf achter de app voor videovergaderingen zag de resultaten weer zeer sterk stijgen, net als het aantal gebruikers.
Lees verder

Nederland voert geen landelijke regels door om drukte in winkelcentra tegen te gaan, "Belgen, blijf gewoon in uw eigen land"
In Nederland komen er geen landelijke maatregelen om de drukte in winkelgebieden tegen te gaan. "Hoe je met de drukte omgaat, is lokaal maatwerk", zeggen de Nederlandse minister van Veiligheid Ferd Grapperhaus en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's maandagavond na overleg.
Lees verder

Eerste sneeuw gevallen in het oosten van België
De eerste sneeuw van dit najaar in België is vanavond gevallen in de Oostkantons. Onder meer vanuit Bütchenbach in de Belgische Eifel duiken foto's op van ondergesneeuwde straten.
Lees verder