Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Van der Poel voegt Wereldbeker Hulst toe aan zijn programma, Van Aert gaat leidersplaats verdedigen

HLN
Van der Poel voegt Wereldbeker Hulst toe aan zijn programma, Van Aert gaat leidersplaats verdedigen
Mathieu van der Poel komt zondag aan de start van de Wereldbekercross in Hulst. De wereldkampioen had de wedstrijd aanvankelijk niet op zijn programma staan, maar behoort wel tot de Nederlandse selectie. Ook Wout van Aert trekt naar Hulst (en Overijse) om zijn leidersplaats in de wereldbeker te verdedigen.
Lees verder

Hoe ziet het smartphonejaar 2021 eruit?
December is traditioneel een maand waarin we vooruitblikken op het komende jaar. Ook in de wereld van de smartphones zullen volgend jaar een aantal interessante verschuivingen plaatsvinden. Onze techredacteur ging op zoek naar de belangrijkste trends voor 2021.
Lees verder

Eerste coronavaccin in Vlaanderen toegediend bij Jos Hermans (96): "Iedereen moet zich nu laten vaccineren, dan kunnen onze kinderen snel op bezoek komen"
In het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands is de eerste persoon in Vlaanderen ingeënt met een coronavaccin. De 96-jarige Jos Hermans, de oudste bewoner van het woonzorgcentrum, kreeg er om 11 uur het vaccin van Pfizer en BioNTech toegediend. "Ik voel me plots dertig jaar jonger", klonk het nadien.
Lees verder

Santos betwist nieuw record Messi: "Pelé scoorde niet 643, maar wel 1.091 keer voor onze club"
644 goals voor één ploeg, du jamais vu. Al denken ze daar bij Santos FC toch nog altijd anders over. De Braziliaanse club weerlegt dat Lionel Messi het record van meeste goals voor één ploeg afsnoepte van hun voetballegende Pelé.
Lees verder

"Niemand bij ons staat te springen om lockdownfeestjes stil te leggen. Geloof me, dat zijn echt geen leuke interventies"
Zij zijn de eersten die door de burgers worden aangesproken over de maatregelen, maar ook de eersten die hen moeten wijzen op het naleven ervan. Net zoals zorgverleners stonden ook politie-agenten vanaf het begin van de coronacrisis mee in de frontlinie. "Dit werd door enkelingen soms te vaak vergeten, al haalden we wel heel wat kracht én moed uit de vele attenties en appreciaties", blikt politie-inspecteur Ellen terug.
Lees verder

Een baas zoals De Bruyne, maar toch anders: is Leicester-patron Youri Tielemans rijp voor een stap hogerop?
Baas op het middenveld. Bij Manchester City is het een Rode Duivel, bij Leicester City evenzeer. Pep Guardiola noemt Kevin De Bruyne (29) zijn wereldster. Brendan Rodgers vindt Youri Tielemans (23) een heerser. Autoritair op zijn manier, maar toch anders dan De Bruyne. Zoek de verschillen.
Lees verder

Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schampschot uit aan Zuidpool-eiland met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken
De gigantische ijsberg met de naam 'A-68A' is rakelings langs het Zuidpool-eilandje South Georgia gedreven. Dat is goed nieuws, want gevreesd werd dat de ijskolos zou crashen op het eiland, met een ecologische ramp tot gevolg. Een 'handrembocht in James Bond-stijl' stak er net op tijd een stokje voor, al kwam het wel nog tot een kleine botsing. Minder goed nieuws is dat de losgebroken ijsbergen nog steeds een bedreiging voor het eiland vormen.
Lees verder

2021 wordt het jaar van de gezonde teint. "Make-up in de traditionele zin van het woord heeft afgedaan"
Hoe je het ook draait of keert, 2020 heeft een stempel gedrukt op ons leven. Het openbare leven ging op slot, net als onze beautycase. Maar wat betekent dat voor de trends en het komende jaar? Michel Coulombe, make-up artist bij Laura Mercier tipt 4 producten die je zeker in huis moet halen. "We geven onze huid de ruimte om te ademen."
Lees verder

Klimaatrampen zorgen voor groot verlies in 2020
Naast het coronavirus hielden ook de klimaatrampen in 2020 lelijk huis. Volgens een nieuw rapport van de Britse hulporganisatie Christian Aid zouden de tien zwaarste weeromstandigheden gezorgd hebben voor een verlies van 123 miljard euro en duizenden levens in 2020. De onderzoekers vermoeden dat dit aantal de komende jaren enkel zal toenemen.
Lees verder

Vaccinatie begonnen in Italiaanse stad waar corona-uitbraak de wereld wakker schudde
Het coronavaccin is zondag aangekomen in de Noord-Italiaanse stad Bergamo. Daar waar het virus zo lelijk huishield in het voorjaar, kan opnieuw hoopvol naar de toekomst gekeken worden.
Lees verder

Football Talk. RB Leipzig ziet inkomensverlies door corona oplopen tot 30 miljoen euro
RB Leipzig ziet inkomensverlies door corona oplopen tot 30 miljoen euro
Lees verder

Trump blijft miljoenen donaties binnenharken: waar gaat dat geld heen?
De feestdagen zijn traditioneel het moment voor cadeautjes. Trump maakt daar handig gebruik van en bedelt bij zijn achterban om donaties. Met succes: nog nooit haalde hij zoveel miljoenen op. Wat gebeurt er met al dat geld?
Lees verder

Connie Neefs, 40 jaar na de tragische dood van haar broer Louis: "Ik heb nooit spijt gehad dat ik mijn leven op pauze heb gezet voor zijn zonen"
Kerstdag 1980 zal voor eeuwig verbonden zijn met het noodlottige verkeersongeluk waarbij Louis Neefs en zijn vrouw Liliane het leven lieten. Zijn zus Connie (68) heeft nu samen met haar dochter Hannelore (26) het kerstlied Susa Nina opgenomen, het allerlaatste nummer dat Louis ooit inblikte. Ze blikt terug op die noodlottige dag en de moeilijke periode die erop volgde. "Het heeft jaren geduurd voor ik alles een plaats heb kunnen geven, en ik heb daarvoor hulp moeten zoeken."
Lees verder

EU-ambassadeurs geven fiat voor voorwaardelijke inwerkingtreding van handelsakkoord tussen VK en EU
De ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten hebben maandag unaniem het licht op groen gezet voor de voorwaardelijke inwerkingtreding van het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie op 1 januari. Dat meldt een woordvoerder van het Duitse voorzitterschap van de EU.
Lees verder

Britse vissers niet te spreken over brexitdeal: "Johnson heeft ons verraden"
De Britse vissers voelen zich "verraden" door het handelsakkoord dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk op het nippertje bereikt hebben. Vooral eerste minister Boris Johnson moet het ontgelden.
Lees verder

Profvoetballer Thibaut Van Acker pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding geparkeerd voertuig, getuige noteert nummerplaat
Profvoetballer Thibaut Van Acker (29) moest zich maandagmorgen in de Gentse politierechtbank verantwoorden voor vluchtmisdrijf na de aanrijding van een geparkeerd voertuig in Sint-Amandsberg. Een getuige zag alles gebeuren, noteerde de nummerplaat en belde vervolgens de politie. Het is al de tweede keer dat Van Acker dergelijk misdrijf pleegde. De voetballer, die onder meer bij Club Brugge en Cercle Brugge speelde, moet nu een boete betalen van 1.760 euro waarvan 800 euro met uitstel. Hij heeft ook een maand rijverbod.
Lees verder

Pro League deelt twee coronaboetes van 750 euro uit, ook terughoudendheid gevraagd voor peptalks voor de match
Geen knuffels meer om een doelpunt te vieren. De Pro League beloofde vanaf dit weekend streng toe te zien op de naleving van de coronamaatregelen op de Belgische voetbalvelden. In totaal werden twee boetes van 750 euro uitgedeeld.
Lees verder

Guy Verhofstadt over brexit: "Ik denk dat iedereen nu zegt: wat is het voordeel van vertrekken?"
Ex-premier Guy Verhofstadt (Renew Europe), die de brexit vanuit het Europees Parlement mee overzag, is blij dat een no-deal is vermeden. Hij waarschuwt wel voor de beperkingen van het handelsakkoord. "Een ambitieuzer akkoord was met de regering van Boris Johnson onbegonnen werk."
Lees verder

Bondsparket wil 4 weken schorsing voor Hans Vanaken na uitsluiting en "misplaatste uitlatingen" tegen Eupen
Club Brugge lijkt het een tijdlang zonder sterkhouder Hans Vanaken te moeten stellen. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag vier weken schorsing voorgesteld als minnelijke schikking voor de tweevoudige Gouden Schoen, die afgelopen weekend werd uitgesloten tegen Eupen.
Lees verder

Billie Lourd staat stil bij sterfdag moeder Carrie Fisher: "Ik wens iedereen die vandaag een geliefde moet missen veel sterkte, zeker tijdens deze crisis"
Op de vierde sterfdag van haar moeder Carrie Fisher, zondag, stak Billie Lourd (28) haar volgers die ook iemand verloren hebben een hart onder de riem. "Je staat hier niet alleen in", liet de actrice op Instagram weten.
Lees verder