Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 december 2020

Van der Poel kwam, zag en overwon bij rentree in Antwerpen: “Had nooit gevoel dat ik helemaal op limiet zat”

HLN
Van der Poel kwam, zag en overwon bij rentree in Antwerpen: "Had nooit gevoel dat ik helemaal op limiet zat"
Mathieu van der Poel is aan een nieuw crossseizoen begonnen, zoals hij begin dit jaar het oude heeft beëindigd. Hij won in Antwerpen, ruim tien maanden nadat hij in het Zwitserse Dübendorf won en wereldkampioen werd. En zoals hij al zijn crossen daarvoor won, op één na. Eli Iserbyt was de beste van de rest.
Lees verder

Samsung lanceert reusachtige TV met prijskaartje van 129.000 euro
"De volgende baanbrekende technologiegeneratie", zo kondigde Samsung eerder deze week in Zuid-Korea de komst aan van de 110 inch Micro LED tv. Interesse? Dan knijp je nu best even een oogje dicht: het prijskaartje bedraagt 129.000 euro.
Lees verder

Webo heeft dubbel gevoel bij racisme-incident in Parijs: "Wil niet dat mensen me herinneren om dit voorval"
Pierre Webo, de assistent-coach van Istanbul Basaksehir, heeft bij BBC Sport voor het eerst gesproken over het racisme-incident in Parijs. De vierde ref verwees naar hem via het woord 'negru'. "Ik zou het vervelend vinden als mensen mij herinneren om dit voorval. Ik schaam me ervoor, eerlijk gezegd", vertelt de voormalige Kameroense spits.
Lees verder

Hoe 'beste leerling van de klas' Duitsland de controle verloor over het virus
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien Duitse deelstaten zondag besluiten tot een harde lockdown. Dit vanwege de recordstijging van het aantal coronabesmettingen en -sterfgevallen in de Bondsrepubliek. Grote vraag is hoe de 'beste coronaleerling van de klas' in zo'n crisissituatie kon belanden. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Seehofer ligt het niet aan een gebrek aan discipline van de Duitse bevolking, maar vooral aan 'inadequate maatregelen'. Waarom is een 'lockdown light' zo een slecht recept?
Lees verder

LIVE. Beerschot nu helemaal in de rats: Da Costa verdubbelt de voorsprong
• 16de speeldag Jupiler Pro League • Le Canonnier • Moeskroen staat laatste • Beerschot verloor vorig weekend thuis van Eupen
Lees verder

'All I Want For Christmas Is You' voor het eerst op 1 in Groot-Brittannië
Mariah Carey's kerstklassieker 'All I Want For Christmas Is You' heeft na 26 jaar eindelijk de eerste plaats bereikt in Groot-Brittannië. De single stijgt deze week voornamelijk dankzij bijna 11 miljoen streams naar nummer 1, meldt de Britse Official Charts Company.
Lees verder

Deze klimaatactivist begint aan veertiendaagse hongerstaking tot kerstmis: "Door corona is aandacht voor klimaat op achterplan geraakt"
De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton (43) is, net als vorig jaar, begonnen aan een hongerstaking om het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen. Veertien dagen lang blijft hij steevast tussen 10 en 16 uur buiten aan het stadhuis zitten.
Lees verder

LIVE. Oostende leidt verdiend in Jan Breydel na prima goal Vandendriessche
• 16de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Cercle verloor drie keer op rij • Oostende staat één puntje voor Cercle
Lees verder

LIVE. West-Vlaams onderonsje tussen Cercle en KV Oostende op Jan Breydel
• 16de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Cercle verloor drie keer op rij • Oostende staat één puntje voor Cercle
Lees verder

Kato sport sinds corona 6 dagen op 7 thuis: "Vroeger noemden ze me te dik, nu verwijten ze me dat ik anorexia heb"
"Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik ben er nú van overtuigd dat Tom de liefde van mijn leven is." De coronablues maakt weinig kans bij Kato Callebaut (29). Samen met haar partner Tom Dice (31) kocht ze afgelopen zomer een nieuwe woning, en ze droomt van trouwen en kinderen. Ook verwaarloost ze haar gezondheid niet tijdens de pandemie, want ze heeft hard gewerkt om zich goed in haar lichaam te voelen. "Jaren heb ik diëtisten afgeschuimd, maar daar werd mijn probleem net erger van."
Lees verder

Onherkenbaar Beerschot blijft met nul op zes achter, Holzhauser: "Bewijzen dat we ook hecht team zijn als het minder loopt"
Beerschot had mits winst in Moeskroen opnieuw leider in de hoogste klasse kunnen worden, maar de mannen van het Kiel gingen op Le Canonnier met de billen bloot: 3-1 werd het. Beerschot lijkt aan herbronning toe. "Nu moeten we bewijzen dat we ook een goede groep zijn op momenten dat het eens wat minder loopt", reageert Raphael Holzhauser. Ondertussen schenkt Moeskroen zichzelf wat adem.
Lees verder

Onherkenbaar Beerschot blijft met nul op zes achter, Moeskroen geeft rode lantaarn door aan STVV
Nul op zes voor een onherkenbaar Beerschot op Le Canonnier. De Antwerpenaren kregen een 3-1 om de oren in Henegouwen. Moeskroen geeft daar de overwinning de rode lantaarn door aan STVV.
Lees verder

Halen we 5 januari ondanks problemen bij Pfizer? Wat kunnen we leren van de Britten? Experts beantwoorden belangrijke vragen over onze vaccinatiestrategie
Pfizer kampt met productieproblemen en zegt onvoldoende te kunnen leveren. Vallen er nog vertragingen te wachten? En zet dit onze vaccinatiestrategie op losse schroeven? En wat hebben we al geleerd van het Verenigd Koninkrijk, dat reeds met inenten is begonnen? Wij vroegen het drie hoofdrolspelers van de taskforce Vaccinatiestrategie: Dirk Ramaekers (hoofd taskforce), Pierre Van Damme (vaccinoloog) en Xavier De Cuyper (FAGG). "Een interessante raad die we al van de Britten kregen, is niet al het personeel van een woonzorgcentrum op dezelfde dag te vaccineren."
Lees verder

LIVE. OH Leuven kan top vier binnenkomen bij zege op Kortrijk
• 16de speeldag Jupiler Pro League • Guldensporenstadion • Kortrijk staat negende • OHL in running voor PO1
Lees verder

LIVE. Voetballen op Old Trafford! Wie wint de Manchester Derby?
• Twaalfde speeldag Premier League • Aftrap: 18u30 • Old Trafford • Speelt Kevin De Bruyne een hoofdrol?
Lees verder

LIVE. Geen goals in Manchester Derby na stroeve eerste helft
• Twaalfde speeldag Premier League • Aftrap: 18u30 • Old Trafford • Speelt Kevin De Bruyne een hoofdrol?
Lees verder

LIVE. Eerste minuten zijn voor United, McTominay komt net tekort om binnen te glijden
• Twaalfde speeldag Premier League • Aftrap: 18u30 • Old Trafford • Speelt Kevin De Bruyne een hoofdrol?
Lees verder

Doden en gewonden bij nieuwe beschietingen Nagorno-Karabach
Een maand na het einde van de gevechten in het conflictgebied Nagorno-Karabach, in de zuidelijke Kaukasus, is het opnieuw tot beschietingen gekomen. Bij een vuurgevecht vielen meerdere doden en zeker drie gewonden. De autoriteiten van het gebied spraken zaterdag over een aanval door Azerbeidzjan op een van zijn militaire posten.
Lees verder

Ook Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA waarschuwt zware allergiepatiënten voor vaccinatie van Pfizer
Ook de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA waarschuwt mensen met allergieën voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech.
Lees verder

Wie zijn de Vlaamse vaccintwijfelaars? Jana (35) vertelt waarom ze geen vaccin wil
De meerderheid mag dan hoopvol zijn over het coronavaccin, ruim een op de drie Vlamingen twijfelt of weigert nog. Voor het eerst is onderzocht wie zij precies zijn: geen complotdenkers of principiële antivaxers maar een heel diverse groep, eerder jong en vrouwelijk. "We moeten hun zorgen niet negeren." De 35-jarige Jana uit Limburg vertelt in een interview met De Morgen waarom ze geen vaccin wil: "Ik ga me niet laten vaccineren".
Lees verder