Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Valt nieuwe coronavariant nog wel buiten te houden? “Fenomeen komt wellicht in heel wat landen voor, maar meeste he...

HLN
Valt nieuwe coronavariant nog wel buiten te houden? "Fenomeen komt wellicht in heel wat landen voor, maar meeste hebben gewoon geen idee"
Lijnvluchten, passagierstreinen en -ferry's uit het Verenigd Koninkrijk weren: hoe realistisch is het dat we met die noodmaatregel de nieuwe, mogelijk besmettelijkere variant van het coronavirus het land buiten houden? Niet heel realistisch, zo blijkt, want die variant "zit hier al". Viroloog Steven Van Gucht vindt het 'onfair' dat het Verenigd Koninkrijk wordt geviseerd.
Lees verder

Dit woonzorgcentrum krijgt eerste vaccins in Vlaanderen: "We zijn er helemaal klaar voor"
Volgende week maandag, op 28 december, zullen de eerste personen in België een coronavaccin toegediend worden. Onder meer een bewoner van het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs zal het eerste vaccin in Vlaanderen krijgen, werd bevestigd aan VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. Wie de gelukkige is, is nog niet geweten. Volgens Belga krijgen in totaal vier rusthuizen over het hele land volgende week het vaccin toegediend. Het gaat om drie woonzorgcentra uit de drie verschillende gewesten en een uit de Duitstalige Gemeenschap.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts ruikt volgende ronde: The Hurricane pakt ook tweede set!
Tweede opdracht vanavond voor Kim Huybrechts. In de tweede ronde van het WK darts neemt onze landgenoot het op tegen de Brit Ian White, het nummer 10 van de wereld. In zijn vorige wedstrijd nam Huybrechts eenvoudig de maat van de Chinees Zhuang. Kan Huybrechts die vorm aanhouden? Rond 20 uur start hij eraan.
Lees verder

LIVE WK DARTS. De tweede matchpijl is de goede: Kim Huybrechts klopt Ian White met 3-1 en gaat naar derde ronde!
Kim Huybrechts heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op het WK darts. In een bloedstollende wedstrijd haalde hij het met 3-1 van Ian White, het nummer 10 van de wereld. In de volgende ronde wacht Ryan Searle.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts stoot door naar derde ronde: "Voelt zo goed om beloond te worden voor hard werk"
Kim Huybrechts heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op het WK darts. In een bloedstollende wedstrijd haalde hij het met 3-1 van Ian White, het nummer 10 van de wereld. In de volgende ronde wacht Ryan Searle.
Lees verder

Ondernemersvertrouwen zelfstandigen en kmo's daalt opnieuw
Het ondernemersvertrouwen van de Vlaamse zelfstandigen en kmo's is in het vierde kwartaal opnieuw gedaald. Daarmee wordt de klim uit het dal in het tweede en derde kwartaal getemperd, meldt zelfstandigenorganisatie Unizo maandag naar aanleiding van de publicatie van zijn kmo-barometer.
Lees verder

In welk ziekenhuis is de overlevingskans van Covid-19 het grootst? Overheid weet dat, maar wil het u niet vertellen
U maakt als coronapatiënt niet overal evenveel kans op overleven. Sommige ziekenhuizen slagen er beter in om hun patiënten in leven te houden dan andere. De overheid weet exact in welk ziekenhuis de sterfte hoger of lager ligt, maar ze houdt die informatie al maanden geheim. Sterker nog, ze verzet zich actief tegen het openbaar maken van de cijfers. Waarom mag u niet weten waar de coronazorg het best is?
Lees verder

Nederlandse YouTube-ster NikkieTutorials krijgt eigen docureeks
De Nederlandse Nikkie de Jager (26) krijgt een eigen documentaire op YouTube. Dat werd maandag bekendgemaakt. In 'NikkieTutorials: Layers of Me' krijgen fans een kijkje achter de schermen van het privéleven van de bekende beautyvlogger.
Lees verder

Overvolle kalender voor profclubs, Pro League: "Geen andere optie"
De Belgische profclubs staan voor een overvol programma. De Pro League maakte vandaag de data bekend voor de inhaalwedstrijden én het overweegt om vanaf april geen matchen meer te laten uitstellen, zelfs bij een corona-uitbraak.
Lees verder

Mysterie in 'Familie' eindelijk opgelost: wie is de geheime minnaar van Stefanie?
De kijkers van 'Familie' zijn maandag eindelijk de identiteit van de nieuwe minnaar van Stefanie te weten gekomen. De voorbije weken speculeerden de fans massaal online over wie toch de man of vrouw was, met wie het personage van Jasmijn Van Hoof sms'te en op hotelkamers afsprak. Was het Raven, Niko, Guido, Cédric, Lars of misschien zelfs Bahar? Allemaal waren ze best wel mogelijk, slechts één iemand is het ook effectief. Maar wie dan?
Lees verder

Belgische tachtiger dood teruggevonden in Senegal, haar echtgenoot verdacht
Een Belgische tachtiger, die als vermist stond opgegeven, is dood teruggevonden in een veld in Thiès, de Senegalese regio die genoemd is naar de gelijknamige stad, een zeventigtal kilometer ten oosten van hoofdstad Dakar. Dat meldt de Senegalese nieuwssite DakarActu.
Lees verder

Thibaut Courtois krijgt Trofeo Zamora overhandigd: "Een hele eer"
Thibaut Courtois (28) heeft nu ook echt zijn trofee overhandigd gekregen. De Rode Duivel won vorig seizoen de Trofeo Zamora als keeper met het minste aantal tegendoelpunten in La Liga.
Lees verder

Bestelwagen knalt tegen vrachtwagen op E314: bestuurder overlijdt ter plaatse
Omstreeks 19.15 uur vanavond is een bestuurder van een bestelwagen tegen een vrachtwagen gereden op de E314 ter hoogte van de afrit in Houthalen. De kop-staartbotsing heeft de bestuurder met Roemeense nationaliteit het leven gekost.
Lees verder

Bestelwagen knalt tegen vrachtwagen op E314: Roemeense bestuurder overlijdt ter plaatse
Omstreeks 19.15 uur vanavond is een bestuurder van een Bestelwagen tegen een vrachtwagen aangereden op de E314 ter hoogte van de afrit in Houthalen. De kop-staartbotsing heeft de Roemeen het leven gekost.
Lees verder

Epidemioloog voorspelt nieuwe 'roaring twenties': "Mensen zullen onvermoeibaar op zoek gaan naar sociaal contact"
Net als de Spaanse griep in 1918 zal ook deze pandemie gevolgd worden door een bewogen decennium: de 'roaring twenties'. Dat voorspelt Nicholas Christakis, epidemioloog aan de Amerikaanse Yale-universiteit.
Lees verder

Eén speeldag schorsing voor RSCA-assistent Nicolás Frutos
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en een boete van 1.500 euro (waarvan 1.000 euro effectief) voorgesteld als minnelijke schikking voor Nicolas Frutos, assistent-trainer bij RSC Anderlecht. De Argentijnse ex-spits vloog tegen Sporting Charleroi de tribunes in. Paars-wit accepteert de schorsing.
Lees verder

Taylor Swift scoort voor zevende keer nummer 1-hit
Taylor Swift (31) heeft voor de zevende keer in haar carrière een nummer 1-hit te pakken. Dit keer is het 'Willow' die haar de eerste plek in de Billboard Hot 100 heeft bezorgd.
Lees verder

Liselot en Jolien nemen afscheid van hun mama Els die voor euthanasie kiest: "We begrijpen haar beslissing"
Heel wat luisteraars van het StuBru-programma 'Beats of love' zullen maandag met een krop in de keel hebben geluisterd naar het pakkend eerbetoon van zussen Jolien en Liselot aan hun mama Els. Die heeft na een lang gevecht gekozen om op 20 januari 2021 euthanasie te plegen.
Lees verder

Liselot en Jolien nemen op ontroerende manier afscheid van hun mama Els die voor euthanasie kiest: "We willen haar bedanken voor de fantastische moeder die ze altijd is geweest"
Heel wat luisteraars van het StuBru-programma 'Beats of love' zullen maandag met een krop in de keel hebben geluisterd naar het pakkend eerbetoon van zussen Jolien en Liselot aan hun mama Els. Die heeft na een lang gevecht gekozen om op 20 januari 2021 euthanasie te plegen.
Lees verder

Joe Biden krijgt eerste dosis van coronavaccin
De Amerikaanse president-elect Joe Biden heeft vandaag in een ziekenhuis in Delaware zijn eerste dosis van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech gekregen. Het gebeuren werd live uitgezonden "om een duidelijke boodschap naar het publiek te sturen dat het veilig is", aldus woordvoerster Jen Psaki.
Lees verder