Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Ultras KAA Gent reageren op commotie rond supportersactie: “Wanneer mag vrije meningsuiting, spot en donkere humor ...

HLN
Ultras KAA Gent reageren op commotie rond supportersactie: "Wanneer mag vrije meningsuiting, spot en donkere humor weer in onze stad?"
Naar aanleiding van de wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent van afgelopen zondag, die uiteindelijk gewonnen werd door de Buffalo's met 0-1, had de supportersgroep Ultras Ghent een actie op poten gezet. Aan drie bruggen langs de R4 werden motiverende woorden gehangen. Daarnaast werd ook een opgeknoopte pop opgehangen, die moest doorgaan als Club Brugge-supporter. Er ontstond heel wat commotie en de actie zal voor een viertal Buffalosupporters ook een gerechtelijk staartje krijgen. "Wanneer mag vrije meningsuiting in onze stad weer?", klinkt het nu.
Lees verder

Zes toffe gadgets voor onder de kerstboom waar je nog geen 50 euro voor betaalt
Wil jij je hippe broer/zus/neef/nicht nog verrassen met een tof tech-kerstcadeau dit jaar, liefst zónder je blauw te betalen? Onze techredacteur ging op zoek naar zes betaalbare gadgets die altijd van pas kunnen komen en waar je iedere techfanaat blij mee maakt.
Lees verder

Gezocht: koppels die dankzij de lockdown in sneltempo een serieuze relatie kregen
Dé datingtrend van 2020? Apocalypising. Of: in een relatie stappen alsof het je laatste is. Tal van koppels werden dit jaar in sneltempo serieus met elkaar en daar zit- jawel- het coronavirus opnieuw voor iets tussen.
Lees verder

"EU verwerpt Brits voorstel over visserij in brexitoverleg"
De hoop die maandagavond gerezen was op een doorbraak in de brexit-onderhandelingen mag dinsdag alweer opgeborgen worden. Volgens ingewijden heeft de Europese Unie het laatste Britse voorstel over de vangstquota voor vis verworpen. Persbureau Bloomberg noemde de extra toegevingen van de Britten maandagavond nog een "wanhoopspoging voor een brexit-deal".
Lees verder

Mega World failliet verklaard: 650 mensen verliezen hun baan
De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft dinsdag het faillissement van Mega World, het vroegere Blokker, uitgesproken. Dat bevestigt voorlopig bewindvoerder Thierry Lammar aan Belga. Zo'n 650 mensen verliezen hun job. De voorlopig bewindvoerders werden aangesteld als curatoren en zullen de vereffening van het bedrijf in goede banen leiden.
Lees verder

OPROEP. Liet jij je eitjes invriezen dit jaar? NINA wil je verhaal horen
Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun eicellen te laten vriezen. Besloot jij dat ook te doen dit jaar? En beïnvloedde corona jouw beslissing? Dan wil NINA graag je verhaal horen.
Lees verder

Cercle-spelers die regels aan hun laars lapten moeten "boete met paar nullen" betalen en meelopen op covidafdeling in ziekenhuis
Cercle-voorzitter Vincent Goemaere was ook vandaag nog steeds niet te spreken over het feit dat Franck Kanouté (22), Anthony Musaba (20) en Jean Marcelin (20), drie van zijn spelers, betrapt werden op een verjaardagsfeestje. Hij kondigde dan ook aan dat het trio een forse boete zal krijgen en dat de drie ook moeten meelopen op een afdeling waar covidpatiënten worden verzorgd. "Hopelijk beseffen ze zo dat dit heel asociaal is."
Lees verder

Eerste coronavaccins uit Puurs onderweg voor verdeling over heel Europa: "Dit is een dag waar we met z'n allen naar hebben uitgekeken"
In een videoboodschap reageert Luc Van Steenwinkel, managing director van Pfizer in Puurs, verheugd op de start van de Europese bevoorrading van het coronavaccin. "Dit is de start van een nieuw hoofdstuk: de eerste vaccindosissen, gemaakt in Puurs, vertrekken nu naar zoveel Europese landen."
Lees verder

"Come on, let's do this!": Dimitri Van den Bergh én vriendin Evi vol vertrouwen voor WK-opener tegen dartslegende Lim
The dream is on. Dimitri Van den Bergh (26) begint vandaag zijn jacht op een eerste wereldtitel in het darts. "Hij is er klaar voor", zegt zijn vriendin Evi Loyaerts, terwijl ook 'The Dream Maker' himself bulkt van het vertrouwen.
Lees verder

Hannelore Bedert (36) kan verlies van haar man steeds beter een plaats geven: "Ik wens mezelf voor 2021 nóg wat meer goesting in het leven"
In september stelde Hannelore Bedert (36) haar nieuwste single 'Kom naar Huis' voor, het eerste plaatje sinds ze haar man Stijn moest afgeven. Ze had gedacht dat ze nooit nog muziek zou maken, en dan kwamen ze daar plots, die eerste noten. "Maar om op de planken te staan, is het nog te vroeg. Elke keer via mijn nummers mijn rauw verdriet herbeleven, dat kan ik nog niet." Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks 'De 20 van 20' lees je hier.
Lees verder

Hannelore Bedert (36) kan het verlies van haar man steeds beter een plaats geven: "Ik wens mezelf nóg wat meer goesting in het leven in 2021"
In september stelde Hannelore Bedert (36) haar nieuwste single 'Kom naar Huis' voor, het eerste plaatje sinds ze haar man Stijn moest afgeven. Ze had gedacht dat ze nooit nog muziek zou maken, en dan kwamen ze daar plots, die eerste noten. "Maar om op de planken te staan, is het nog te vroeg. Elke keer via mijn nummers mijn rauw verdriet herbeleven, dat kan ik nog niet." Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks 'De 20 van 20' lees je hier.
Lees verder

Maaltijdkoerier die verkeersregels niet respecteert? In Mechelen kan je hen 'aangeven' via sticker met code op hun (brom)fiets
Stad Mechelen heeft samen met zestien Mechelse deliveryzaken een systeem uitgedokterd om maaltijdkoeriers met onveilig rijgedrag op andere gedachten te brengen. Wie een 'pizzacowboy' in de stad tegenkomt kan aan de hand van een code een melding doen bij de stad. "Dit is geen heksenjacht, maar wel een manier om onveilig rijgedrag te voorkomen", klinkt het.
Lees verder

Luc Nilis wordt assistent bij nationale ploeg van Jordanië, bondscoach Borkelmans: "Gelukkig met iemand van zo'n kaliber in mijn staf"
Niet Anderlecht, wel Jordanië. Nadat de onderhandelingen met paars-wit afsprongen, wordt Luc Nilis (53) assistent van Vital Borkelmans bij de Jordaanse nationale ploeg. Hij tekent eerstdaags een contract tot juni 2021.
Lees verder

Feest in een glas: bartender Philip creëert 3 verfijnde (en poepsimpele!) kerstcocktails
Nu we in beperkte kring kerst en nieuwjaar moeten vieren, maken we er maar beter het beste van. Met overheerlijke cocktails, bijvoorbeeld. Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief of afsluiter van de avond, en een gegarandeerd succes voor je eindejaarsfeest. Proost!
Lees verder

Jupiter en Saturnus 'knuffelen elkaar': dit kregen wij bij ons helaas niet te zien
Het werd al weken geleden aangekondigd en gisteren was het zover. Op de kortste dag van het jaar stonden de twee grootste planeten van ons zonnestelsel, Jupiter en Saturnus, vanuit ons perspectief zó zicht bij elkaar dat ze wel 'kerstster' leken, of elkaars knuffelcontact. Door de stugge bewolking konden wij in onze contreien dit zeldzame astronomische fenomeen helaas niet waarnemen, maar elders in de wereld lukte dat wél. Dit hebben we gemist.
Lees verder

Politie Berlijn doet inval uit vrees voor aanval met explosieven
De politie heeft in de Duitse hoofdstad Berlijn een inval gedaan in de woning van een vermoedelijke radicale moslim. De autoriteiten zeggen dat er een verdenking bestond dat een aanval met explosieven werd voorbereid, maar benadrukken dat het onderzoek nog gaande is.
Lees verder

Netflix zegt steun aan Shia LaBeouf op na aanklacht rond huiselijk geweld
Netflix heeft acteur Shia LaBeouf (34) van z'n 'For Your Consideration'-pagina gehaald. Dat lijkt een duidelijk signaal dat de streamingdienst geen moeite meer gaat doen om de acteur te helpen een belangrijke award, zoals de Oscars, te winnen, na de beschuldigingen van huiselijk geweld aan zijn adres.
Lees verder

Huybrechts bulkt van het vertrouwen: "Er zal een sterke Ryan Searle nodig zijn om mij te verslaan"
En of het hem deugd deed. Kim Huybrechts straalde na afloop van zijn overwinning tegen Ian White. "Als ik zo blijf spelen, kan ik ver komen."
Lees verder

Monique, steun en toeverlaat van charmezanger Steve Tielens, overleden
Monique Larminier, die bekend werd als assistente van Steve Tielens (49), is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de charmezanger zelf bekend op Facebook.
Lees verder

Football Talk. Zidane: "We moeten geduldig zijn met Eden" - Levert Maehle Genk 15 miljoen euro op? - Diaby (ex-Club) wil terug naar België
Real-coach Zinedine Zidane had het op zijn persbabbel in de aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen Granada (19u45) natuurlijk ook over Eden Hazard. "Op emotioneel vlak is het tot dusver echt nog niet gemakkelijk geweest, maar ik zie nu een hele goede Eden. Hij traint goed, ook op regelmatige basis met de A-kern. Je moet het geduldig aanpakken, beetje bij beetje. Dat is het belangrijkste voor een speler." U leest het ook: voor de aanvoerder van de Rode Duivels komt die partij naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg...
Lees verder