Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 13 december 2020

Tuningvrienden nemen massaal afscheid van Jordy (24) die verongelukte met quad: “Pracht van een kerel”

HLN
Tuningvrienden nemen massaal afscheid van Jordy (24) die verongelukte met quad: "Pracht van een kerel"
Veel vrienden en kennissen van Jordy 'Fwoortn' Dufoort (24) namen zaterdag op een indrukwekkende manier afscheid van hun vriend na de uitvaart. Jordy was erg gekend in de tuningwereld. Meer dan 100 auto's, quads en vrachtwagens claxonneerden terwijl ze langs de begraafplaats in Hooglede reden. "Jordy was heel erg gekend en had veel vrienden"
Lees verder

Ajax-aanvaller Promes opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij steekpartij
Quincy Promes is vanochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Volgens Nederlandse bronnen rond het politieonderzoek is er sprake van een arrestatie van een 28-jargie Amsterdammer. Ajax was niet meteen bereikbaar voor commentaar.
Lees verder

LIVE. Lukaku komt dichtbij de opener: spoelt Inter Champions Leaguedomper door tegen Cagliari?
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Sardegna Arena • Cagliari-Inter
Lees verder

LIVE (12u30). Spoelt Lukaku Champions Leaguedomper door tegen Cagliari?
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Sardegna Arena • Cagliari-Inter
Lees verder

Razend populair, maar ten onder gegaan aan drank en drugs: de opkomst en de ondergang van komiek John Belushi
Door de buitengewone verzameling audio-interviews is de nieuwe documentairefilm 'Belushi' veel meer dan alleen maar een andere blik op het leven van een ster die stierf toen hij amper 33 jaar was. Het is eerder een viering van het talent van John Belushi, die onsterfelijk werd als de ene helft van de 'Blues Brothers'. Maar hoe succesvoller John werd, hoe meer hij afgleed in een wereld vol drank en drugs...
Lees verder

Luc Nilis voor het eerst grootvader, net op de dag dat hij te horen kreeg niet bij Anderlecht te kunnen blijven
Luc Nilis (53) blijft niet aan boord bij Anderlecht, maar de ex-spits heeft dit weekend wel reden tot vreugde. Nilis werd vrijdag via zoon Arne Nilis voor het eerst grootvader van kleinzoon Mathis. En dat uitgerekend op de dag dat hij te horen kreeg niet bij Anderlecht te kunnen blijven. "De financiële verwachtingen bleken te ver uiteen te liggen", gaf CEO Karel Van Eetvelt daarover toe.
Lees verder

LIVE (13u30). Leko houdt Beiranvand in doel, Lazio-antiheld Sobol verdwijnt naar de bank bij Club
• Zestiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Bosuil • Corona treft Club opnieuw: Vormer, Schrijvers en Horvath testen positief
Lees verder

Deadline brexitonderhandelingen opnieuw gemist, gesprekken gaan verder
Hoewel de deadline "elke keer opnieuw" overschreden wordt, zijn de Britse premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het tijdens een telefoongesprek vanmiddag toch eens geworden om te blijven praten. Dat melden ze in een gezamenlijke verklaring, zonder daarbij een nieuwe deadline te geven.
Lees verder

Ook Sia doet boekje open over Shia LaBeouf: "Hij sleepte me mee in een overspelige relatie"
Opnieuw heeft een beroemdheid zich uitgesproken over het gedrag van acteur Shia LaBeouf. Het gaat dit keer om zangeres Sia (41), die op Twitter een boekje opendoet over haar ervaringen met de Amerikaanse acteur. "Het is een pathologische leugenaar", klinkt het onder meer.
Lees verder

Bart (46) en Katrijn (41) vielen voor elkaar in het Big Brother-huis, maar na 7 jaar liep hun huwelijk mis: "We komen als exen beter overeen dan als partners"
Zeven jaar geleden zag heel Vlaanderen hoe Bart en Katrijn in het huis van 'Big Brother' verliefd werden op elkaar. Daarna volgden zeven prachtige, liefdevolle jaren voor het koppel. Maar uiteindelijk haalden hun werkelijke dromen en toekomstplannen hen in. Na een woelige scheiding blijken de twee als exen beter te matchen dan als koppel. "De breuk was een wake-upcall. Sindsdien gedraag ik me een pak serieuzer in de liefde."
Lees verder

Bourgeois wil dat 85 procent van brexitfonds voor België naar Vlaanderen gaat
Voor Geert Bourgeois, N-VA-europarlementslid en voormalig Vlaams minister-president, moet 85 procent van de middelen die België krijgt uit het brexitfonds naar Vlaanderen gaat. "Vlaanderen is goed voor 85 procent van de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk en we zullen massaal veel jobs verliezen", verantwoordde hij zijn standpunt in De Zevende Dag (Eén).
Lees verder

Honderden contactberoepers trekken in symbolische rouwstoet naar woonplaats premier De Croo in Brakel: "Cijfers bewijzen dat wij geen bron van besmetting zijn"
Honderden contactberoepers trekken zondagmiddag vanuit Brussel richting Brakel, de woonplaats van premier Alexander De Croo (Open VLD). Dit doen ze in een symbolische begrafenisstoet. "Wij zijn het beu om machteloos aan de zijlijn te staan en toe te kijken hoe de winkels wél mogen openen, koopzondagen wél mogen doorgaan", aldus de organisatie.
Lees verder

Van Quickenborne: "Drones inzetten als algemeen middel om coronamaatregelen te controleren, is een stap te ver"
Het College van procureurs-generaal komt maandagmiddag samen om een aantal principes van de rechtsstaat te verduidelijken bij de handhaving van de coronamaatregelen. Dat kondigde minister van Justitie Vicent Van Quickenborne zondag aan in De Zevende Dag (Eén).
Lees verder

LIVE. Diatta schiet Club na nog geen twee minuten al op voorsprong bij Antwerp!
• Zestiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Bosuil • Corona treft Club opnieuw: Vormer, Schrijvers en Horvath testen positief
Lees verder

Vlaamse Sportfederatie trekt aan de alarmbel: "Overheid dwingt sportclubs een vijfde meer inkomsten te zoeken"
De Vlaamse overheid heeft een wetsvoorstel klaar in verband met vergoedingen voor verenigingswerk. De Vlaamse sportfederatie (VSF) kon dat voorstel inkijken en trekt nu aan de alarmbel. "De politiek dreigt 18.000 sportclubs vanaf 1 januari met 22% extra belastingen op te zadelen."
Lees verder

Rousseau: "Grote meerderheid staat wel nog achter het beleid en de maatregelen"
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau is ervan overtuigd dat de grote meerderheid van de Belgen nog wel degelijk het nut inziet van de coronamaatregelen. Tegen de minderheid die de regels blijft negeren en bijvoorbeeld lockdownfeestjes organiseert, moet de politie hard ingrijpen. Dat zei hij vanmiddag bij VTM Nieuws.
Lees verder

LIVE. Problemen voor Antwerp: na vroege goal Diatta krijgt Gélin nu rood na fout op De Ketelaere!
• Zestiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Bosuil • Corona treft Club opnieuw: Vormer, Schrijvers en Horvath testen positief
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Philippe Geubels: "Ik maak me stilaan een beetje ongerust nu je moppen een steeds langere baard krijgen"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Philippe Geubels, die momenteel te zien is in 'Geubels en de Hollanders'. "Ik begrijp ook wel dat je moet presteren sinds je megatransfer naar de openbare omroep, maar je talent verdient beter dan gerecycleerde rommel."
Lees verder

LIVE. Verzilvert Verstappen polepositie in laatste GP van het seizoen?
Met de GP van Abu Dhabi staat vandaag de laatste Grote Prijs Formule 1 van het seizoen op het programma. Kan Max Verstappen, die vanop de pole begint, de Mercedessen van Bottas en wereldkampioen Hamilton afhouden? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Inter moet achterstand zien goed te maken in Sardinië
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Sardegna Arena • Cagliari-Inter
Lees verder