Doorgaan naar hoofdcontent

Tuningvrienden nemen massaal afscheid van Jordy (24) die verongelukte met quad: “Hij was een pracht van een kerel”

HLN
Tuningvrienden nemen massaal afscheid van Jordy (24) die verongelukte met quad: "Hij was een pracht van een kerel"
Veel vrienden en kennissen van Jordy 'Fwoortn' Dufoort (24) namen zaterdag op een indrukwekkende manier afscheid van hun vriend na de uitvaart. Jordy was erg gekend in de tuningwereld. Meer dan 100 auto's, quads en vrachtwagens claxonneerden terwijl ze langs de begraafplaats in Hooglede reden. "Jordy was heel erg gekend en had veel vrienden"
Lees verder

Jeugdploeg Real Madrid blikt tegenstander in met... 0-31: "We zijn verontwaardigd"
De opvallendste score van dit weekend komt uit het Spaanse jeugdvoetbal. De U9 van Real Madrid liet geen spaander heel van hun leeftijdsgenootjes van vierdeklasser Villaverde San Andrés. Na 40 minuten was de eindstand 0-31. Een uitslag die voor heel wat verbijstering zorgt, onder meer bij de thuisploeg.
Lees verder

Met tegenzin gemaakt, maar uitgegroeid tot dé kersthit: zo ontstond 'All I Want For Christmas Is You' van Mariah Carey
"Ik doe het niet, ik riskeer mijn carrière niet voor - godbetert - een kerstplaat." Het was 1994, ze was 24, buiten scheen een felle julizon en er had in tijden geen artiest meer gescoord met een kerstnummer. Maar haar entourage drong aan en Mariah Carey (50) zwichtte. 'All I Want For Christmas Is You' werd uiteindelijk de meest iconische kerstplaat ooit, met nu, 26 jaar later, eindelijk ook een Britse nummer 1-notering. En zeggen dat er geen enkele muzikant te pas komt aan de plaat.
Lees verder

Werknemers over corona-inbreuken in hun bedrijf: "Mijn baas vindt dit alles onzin. Hij is kwaad als ik een mondmasker draag"
Geen ventilatie of niet de handen kunnen wassen: bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven neemt een loopje met de coronamaatregelen. Of geeft z'n eigen draai aan het verplichte telewerk. De Arbeidsinspectie kreeg al meer dan 3.000 klachten binnen van werknemers. "8 van de 12 collega's bleken besmet, maar mijn baas had niet het lef mij in te lichten. Tot ik ook ziek werd."
Lees verder

Standard zakt met gemengde gevoelens af naar Ghelamco Arena, keeperskwestie voor Hein Vanhaezebrouck
Een verplaatsing naar AA Gent voor Standard. De Rouches zakken met gemengde gevoelens af naar de Ghelamco Arena. Voor Hein Vanhaezebrouck wacht een keeperskwestie. "We zullen zien wie in doel staat."
Lees verder

Gezonde relaties zijn zo essentieel als vaccins voor ons wereldwijde herstel": 2 experten over hoe je eenzaamheid aanpakt
Door de lockdown associeer je eenzaamheid waarschijnlijk niet langer met een oud vrouwtje dat achter haar sanseveria's naar voorbijgangers kijkt. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt voor in alle lagen van de bevolking en is allesbehalve onschuldig. "In Japan pleegde een bejaarde vrouw een winkeldiefstal om in de gevangenis te komen."
Lees verder

Football Talk. Fellaini scoort opnieuw en zit in Chinese bekerfinale - Columbus Crew wint MLS-titel - Cuesta aan de beterhand
Marouane Fellaini heeft zich met zijn club Shandong Luneng geplaatst voor de finale van de Chinese beker. Shandong Luneng won de (overbodige) return in de halve finales tegen Wuhan Zall met 1-0, na een nieuwe treffer van de Belg in de 72ste minuut.
Lees verder

Dubbel vluchtmisdrijf in Rijkevorsel: 19-jarige bestuurder even in levensgevaar en vier gewonden
In Rijkevorsel hebben zaterdagavond twee zware verkeersongevallen plaatsgevonden. Beide ongevallen werden veroorzaakt door dezelfde bestuurder, die ook tweemaal vluchtmisdrijf pleegde. Bij het eerste ongeval in de Gammel raakten de andere bestuurders en een passagier lichtgewond. Het tweede ongeval op de Oostmalsesteenweg eiste een zwaardere tol. Beide inzittenden van het aangereden voertuig werden naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen verkeerde in levensgevaar.
Lees verder

Lockdownfeestje met 100 personen, discotheek en shishabar stilgelegd in Laken: politie treft alcohol en honderden capsules lachgas aan
In Laken is vannacht een lockdownfeestje stilgelegd waarop 100 personen aanwezig waren. Dat meldt VRT NWS. Het feest vond plaats in een gerenoveerde loods. Op het feestje was ook een discotheek en een shishabar geïnstalleerd, en de politie trof alcohol en honderden capsules lachgas aan.
Lees verder

Lockdownfeestje met 100 personen, discotheek en shishabar stilgelegd in Laken: politie treft alcohol en honderden capsules lachgas aan
In Laken is vannacht een lockdownfeestje stilgelegd waarop 100 personen aanwezig waren. Dat meldt VRT NWS. Het feest vond plaats in een gerenoveerde loods. Op het feestje was ook een discotheek en een shishabar geïnstalleerd, en de politie trof alcohol en honderden capsules lachgas terug.
Lees verder

Sofie zet de puntjes op de i in 'Cupido Ofzo': "Waarom stuur je mij zo weinig?"
In 'Cupido Ofzo' zit Sofie maandagavond met een lastig gevoel in haar maag. Ze vindt dat Bram haar nogal weinig stuurt en dat de moeite enkel van haar kant komt. Ze confronteert hem met haar zorgen.
Lees verder

Huntelaar vindt het na 18 seizoenen welletjes: "Als het van mijn zoontjes afhangt, dan stop ik nooit"
Het achttiende seizoen als profvoetballer wordt ook het laatste van Klaas-Jan Huntelaar. De 37-jarige spits, die Ajax de weg wees tegen PEC Zwolle met zijn 150ste eredivisietreffer, kondigde na de 4-0 zege zijn afscheid aan. "Het is mooi geweest."
Lees verder

Lost Frequencies speelt dj-set in een leeg Disneyland Paris
Zaterdagavond was Lost Frequencies te gast in Disneyland Paris. De Belgische dj gaf er een optreden voor het Franse radiostation Virgin Radio. Zonder publiek weliswaar, want het Franse park is nog steeds gesloten door corona.
Lees verder

Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af (slot): 'Van In gaat de strijd aan'
Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. "Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop." De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag de laatste aflevering: 'Van In gaat de strijd aan'
Lees verder

David Hasselhoff richt zijn pijlen op de Duitse heavy metal-markt
Hij zal voor eeuwig en altijd bekend staan om zijn rollen in 'Knight Rider' en 'Baywatch', maar de laatste jaren lijkt David Hasselhoff (68) in de vergetelheid geraakt te zijn. Het is te zeggen: hij zit in de vergeetput van Hollywood, maar de held uit de jaren '80 heeft wel nog steeds een vrij succesvolle muziekcarrière in Oostenrijk en Duitsland. Deze week bracht The Hoff nog een nieuw nummer uit met een heavy metal-band.
Lees verder

Onze redacteur test 6 populaire bordspellen: "Je verkneukelt je al op voorhand bij het spelen ervan"
Bordspelen waren al voor de eerste lockdown razend populair. Maar het laatste half jaar lijken nog meer mensen overstag te gaan voor datgene wat ooit, vooral vanaf de komst van games en consoles, oubollig heette. Onze redacteur keek naar de prijzen, de speelduur én het spelplezier van zes bekende en minder bekende spellen, en selecteerde er ook enkele die je met twee kan spelen.
Lees verder

Helft van Vlamingen zou vaker seks willen, 6 op de 10 doen het minder dan een keer per week
Radiozender JOE en onderzoeksbureau Ivox onderzochten met een survey bij 1.000 deelnemers wat volgens ons, Vlamingen, de ultieme geheimen zijn voor een goede relatie. Tijd voor elkaar vrijmaken blijkt erg belangrijk, net als voldoende seks en complimentjes. Toch zegt de helft van de Vlamingen dat hij of zij liever wat meer seks zou hebben. En 4 op de 10 Vlamingen zegt wel eens een geheim voor zijn of haar partner achter te houden.
Lees verder

Van 500 euro boete om op bankje te zitten tot politie met meetstok: deze bizarre gevolgen hadden coronaregels
2020 draaide vooral rond Covid-19, maar misschien nog meer rond de gevolgen die dat coronavirus had voor onze bewegingsvrijheid. De ene regel bleek al wat logischer dan de andere, met een paar vreemde situaties als gevolg.
Lees verder

Coronasneltest kleurt tijdens experiment positief door cola. Hoe kan dat?
Een Oostenrijks politicus heeft een bizar experiment uitgevoerd in het parlement. Een sneltest op het coronavirus kleurde positief nadat die in aanraking kwam met cola. Michael Schnedlitz (FPÖ) wilde zo aantonen dat de tests onbetrouwbaar zijn. Hoe kan het dat zo'n test positief kleurt op basis van cola? De verklaring blijkt eenvoudig.
Lees verder

Tragisch: na betreurde Anele komt tweede Zuid-Afrikaanse international in een maand tijd om het leven
Voor de tweede keer in amper een maand tijd is een Zuid-Afrikaanse voetbalinternational omgekomen bij een auto-ongeluk. De 25-jarige verdediger Motjeka Madisha van Mamelodi Sundowns kwam in de nacht van zaterdag op zondag door een ongeluk om het leven.
Lees verder