Doorgaan naar hoofdcontent

Triest incident in Championship: supporters Millwall jouwen eigen spelers uit tijdens knieval voor Black Lives Matters

Triest incident in Championship: supporters Millwall jouwen eigen spelers uit tijdens knieval voor Black Lives Matters

Een deel van de supporters van de Engelse tweedeklasser Millwall hebben zaterdag meteen van zich doen spreken bij hun terugkeer naar het stadion. Toen de spelers van Millwall en tegenstander Derby County met de officials een knieval maakten als steun aan Black Lives Matter, werden ze uitgejouwd door een klein deel van de 2.000 toegelaten fans.

Lees verder

Zwarte kerstman krijgt navolging

De buren van de familie Kennedy hebben een zwarte kerstman in hun voortuin geplaatst als reactie op een racistische brief die het Afro-Amerikaanse gezin in de bus kreeg.

Lees verder

Keniaan Kandie Kibiwott verpulvert wereldrecord op halve marathon

De Keniaan Kandie Kibiwott heeft zondag in Valencia het wereldrecord op de halve marathon gevoelig bijgesteld. Hij klokte 57:32, terwijl het wereldrecord van zijn landgenoot Geoffrey Kamworor uit 2019 op 58:01 stond. De volledige top vier dook zondag in Valencia onder het wereldrecord.

Lees verder

Voormalige sekteleider in beroep veroordeeld

Hij haalde jonge kinderen bij hun ouders weg, misbruikte en mishandelde kinderen, liet mensen bijna gratis voor hem werken en kocht villa's en een kasteel met hun 'giften'. Na ruim twintig jaar van procederen heeft het hof van beroep in Luik de Belgische ex-goeroe Robert Spatz (76) veroordeeld tot vijf jaar met uitstel. De man woont al jaren in Spanje.

Lees verder

Errol Spence Jr behoudt wereldtitels bij weltergewichten boksen

De Amerikaanse bokser Errol Spence Jr. heeft zaterdag met succes zijn WBC- en IBF-titels bij de weltergewichten (tussen 63,5 en 66,7 kg) verdedigd. In Arlington (Texas) versloeg hij op punten zijn landgenoot Danny Garcia.

Lees verder

Jongeren filmen hoe leerkracht en leerlinge in de clinch gaan in de klas, directie voert onderzoek

De directie van Sint-Godelieve Instituut in Lennik onderzoekt een filmpje waarin een lerares in de clinch gaat met een leerlinge.

Lees verder

Reisgids filmt wonderlijk fenomeen op bevroren Siberisch meer

Het Baikalmeer in Siberië is niet alleen het diepste meer ter wereld, het blijkt ook heel kunstig te zijn. Russisch fotograaf en reisgids Stanislav Tolstnev kon er op het bevroren oppervlak een bijzonder mooi natuurverschijnsel vastleggen.

Lees verder

China plant vlag op de maan

China heeft als tweede land in de geschiedenis een vlag op de maan gezet, meer dan vijftig jaar na de VS.

Lees verder

Ruud Vormer raakt speelklaar voor Lazio nadat hij zaterdag afgevoerd werd naar het ziekenhuis

Even paniek bij Club Brugge zaterdagavond: hoewel Ruud Vormer tegen STVV in de basis aangekondigd werd, zat de Nederlander uiteindelijk niet in de wedstrijdkern. De kapitein van Club Brugge moest in de opwarming afhaken met zware buikklachten door een probleem aan de galblaas en moest zelfs naar het ziekenhuis afgevoerd worden.

Lees verder

Antwerpse politie legt negen lockdownfeestjes stil: 64 personen betrapt

De Antwerpse politie heeft zaterdagnacht in totaal negen lockdownfeestjes stilgelegd. In totaal werden 64 personen betrapt, ze kregen allen een proces-verbaal met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het Antwerpse parket.

Lees verder

Hanne Verbruggen heeft ticket voor Olympische Spelen beet dankzij persoonlijk record in marathon van Valencia

Hanne Verbruggen heeft zich zondag tijdens de marathon van Valencia geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze stelde haar persoonlijk record gevoelig bij naar 2u29:14. Nina Lauwaert slaagde niet in haar opzet en moest vrede nemen met 2u34:45.

Lees verder

Toppianist speelt concert tussen de bomen om woud te redden

De Duits-Russische pianist Igor Levit speelt normaal in exclusieve concertzalen, maar deze keer bracht hij zjin piano naar het Duitse Dannenröderwoud. Met zijn concert voert Levit actie tegen de aanleg van een snelweg in het woud.

Lees verder

Coronacijfers dalen minder snel: 'Nu versoepelen is compleet onverantwoord'

Professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey vindt het onverantwoord om nu al te versoepelen. Als we dat toch doen - zoals enkele Franstalige politici vragen - is de kans namelijk groot dat de druk op de ziekenhuizen toeneemt en we nooit het streefdoel van de 800 besmettingen halen. 'Want als je de mensen een vinger geeft, dan nemen ze een hele hand', zegt hij.

Lees verder

Familiedrama in Oost-Vlaanderen: jongeman (26) en vrouw (55) gedood

Zaterdagnacht kwam een 26-jarige man in Oudenaarde in verdachte omstandigheden om het leven. Niet veel later bleek ook in Lokeren een vrouw van 55 te zijn gedood. Volgens het parket wijst alles op een familiedrama.

Lees verder

Brusselse eigenaars leasingwagen dreigen dubbel te betalen aan kilometerheffing (net als Vlamingen en Walen)

Tenzij een samenwerkingsakkoord met de gewesten daar verandering in brengt, zullen Brusselse eigenaars van leasingwagens de kilometerheffing moeten betalen, zonder dat ze profiteren van een afschaffing van de huidige verkeersbelasting. 'Een typisch Belgische situatie', zegt minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD).

Lees verder

Brand in vuurwerkhal doet enorme lading vuurwerk ontsteken

In het Russische Rostov aan de Don zijn honderden brandweermannen in de weer om een grote brand in een vuurwerkhal te doven. Het Russische persbureau Ria Novosti schrijft dat ruim 4000 vierkante meter van de markt vuur vatte. De brand begon rond 06.30 u lokale tijd.

Lees verder

Bart De Wever: 'Lockdownfeestjes in alle wijken van Antwerpen'

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert verontwaardigd op de negen lockdownfeestjes die zaterdagnacht in zijn stad zijn stilgelegd. 'De mensen worden steeds brutaler.'

Lees verder

Rit op quad kent fatale afloop: man (24) rijdt tegen boom en overlijdt

In de Groenebosdreef in Houthulst is een 24-jarige man zondagochtend overleden in een ongeval. Het slachtoffer, afkomstig uit Moorslede, verloor de controle over het stuur van zijn quad en botste tegen een boom. De man overleed ter plaatse.

Lees verder

Sébastien Ogier pakt zevende wereldtitel in Rally van Monza

Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) won zondag zijn zevende wereldtitel in het WK rally, zijn achtste wanneer de wereldtitel bij de junioren in 2008 mee in rekening wordt genomen. De Fransman stond dit seizoen vijf keer op het podium waarvan twee keer als winnaar. Enkel in de rally van Turkije scoorde hij geen punten.

Lees verder

Dan mag je eens bij de Queen op bezoek, is het coronacrisis

Queen Elizabeth II deed vrijdag haar eerste 'virtuele audiëntie' ooit: ze ontving buitenlandse ambassadeurs in Buckingham Palace, terwijl ze zelf ruim dertig kilometer verderop aan een bureautje in Windsor Castle zat – haar 'kot' tijdens de lockdown, waar ze samen met echtgenoot prins Philip (99) in quarantaine zit.

Lees verder

Soufiane Bouchikhi was op weg naar olympisch ticket, maar zakte in voorlaatste kilometer marathon in elkaar: "Plots lag ik in de ambulance"

Dé teleurstelling van de dag op zondag was ongetwijfeld voor Soufiane Bouchikhi. De Belgische atleet was in de marathon van Valencia op weg naar een knaltijd, die hem meteen een ticket voor de Olympische Spelen zou oplevern, maar zakte in de voorlaatste kilometer in elkaar. "Mijn lichaam begaf het totaal en ik moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd", vertelt hij op Instagram.

Lees verder

Bergen wint spannende clash van Limburg United

Bergen kon een bonus (21-15) in het tweede schuifje niet uitbouwen. Limburg United pakte via Yannick Desiron (17 punten, 7 rebounds) en Silas Melson uit met een remonte: 37-36 halfweg.

Lees verder

Christian Benteke krijgt eerste basisplaats van het seizoen en scoort meteen twee keer voor Crystal Palace

Verrassing: Christian Benteke is zondagmiddag nog eens in de basis mogen beginnen voor Crystal Palace in de Premier League-match bij West Bromwich Albion. De Rode Duivel scoorde meteen twee keer in een ruime 1-5-zege.

Lees verder

Lucinda Brand heerst ook in Boom

De Nederlandse Lucinda Brand heeft zondag de Superprestige veldrijden in Boom op haar naam geschreven. De renster van Telenet-Baloise soleerde naar de zege, haar zesde al van dit seizoen, voor haar landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.

Lees verder

Genk pakt koppositie na 4-2 zege tegen Antwerp

Racing Genk heeft zondag Antwerp met 4-2 verslagen in de topper van de 15de speeldag in de Jupiler Pro League. De Limburgers boekten een zevende zege op een rij, een clubrecord in de hoogste afdeling. Genk springt naar de eerste plaats in de stand.

Lees verder

Vaccinologe waarschuwt: 'Het vaccin zal de derde golf niet voorkomen. Dat moeten we zelf nog doen'

Dat de vaccins zó snel klaar zouden zijn, dat hadden zelfs vaccinologen niet durven te voorspellen. Tot de tweede golf toesloeg. Plots waren er zo veel besmettingen dat de effectiviteit van de vaccins op grote schaal vergeleken kon worden met een controlegroep. 'Zo heeft de tweede golf toch één positieve kant', zegt Heidi Theeten (UAntwerpen).

Lees verder

Commotie rond onsportieve fietswissel Lucinda Brand: winnares in Boom krijgt boete voor hinderen van achtervolgster Alvarado

De incidentrijke fietswissel bij de dames in de manche van de Superprestige in Boom levert Lucinda Brand een boete op. Dat raakte bekend na afloop van de veldrit. De Nederlandse winnares moest zich verantwoorden bij de jury en kreeg een boete van 120 Zwitserse frank. "Ik weet nog niet om hoeveel het gaat", zei ze na de wedstrijd. "Maar blijkbaar heb ik een regel overtreden. Het was niet opzettelijk, maar ik begrijp deze beslissing."

Lees verder

Familie Roald Dahl excuseert zich voor diens antisemitisme, en verwijdert verklaring opnieuw

De nabestaanden van gevierd jeugdschrijver Roald Dahl excuseert zich in een online verklaring voor de antisemitische uitspraken van de auteur. De mededeling werd inmiddels weer offline gehaald.

Lees verder

Scorende Marouane Fellaini zet met Shandong Luneng grote stap naar Chinese bekerfinale

Marouane Fellaini heeft zondag met zijn club Shandong Luneng een 0-5 zege behaald tegen Wuhan Zall in de heenwedstrijd van de halve finales van de Chinese beker.

Lees verder

De Croo: 'Met huidige evolutie kunnen we midden januari versoepelen'

Het Overlegcomité komt op vrijdag 18 december opnieuw samen, maar dat er eerder dan half januari zou worden versoepeld, werd zondag door zowel premier Alexander De Croo als minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke uitgesloten.

Lees verder

Protestactie aan Leuvense gevangenis voor bezoekrecht

Zondagmiddag protesteerden een dertigtal familieleden van gedetineerden en enkele verenigingen aan de gevangenis van Leuven. Ze eisen een soepelere bezoekregeling en de mogelijkheid dat gedetineerden buiten de gevangenis aan hun re-integratie kunnen werken. 'Wat buiten de gevangenis kan, moet daarbinnen ook kunnen.'

Lees verder

Beerschot is leider af na nederlaag tegen Eupen

Na één week is Beerschot zijn leidersplaats kwijt. De Mannekes leden tegen Eupen een tweede thuisnederlaag van het seizoen. In een spannend slot was Beerschot nog dicht bij de gelijkmaker, maar de paal en Defourny zorgden ervoor dat de drie punten mee op de bus naar Eupen gingen.

Lees verder

Eli Iserbyt is de sterkste in Boom en wordt steviger leider in Superprestige, van Aert vierde

Eli Iserbyt heeft in Boom de vijfde manche van de Superprestige gewonnen. Op een glibberig parcours hield de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal zich het beste recht en soleerde hij naar de zege. Zijn ploegmaat Michael Vantourenhout legde beslag op de tweede plaats. Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) vervolledigde het podium. Van Aert werd vierde.

Lees verder

Cédric De Cecco na rally van Monza: "Heb een droom gerealiseerd en droom nu van vervolg"

Cédric De Cecco en Jérôme Humblet (Skoda Fabia5) zijn bij hun WK-debuut achttiende geworden in de Rally van Monza, in de WRC3 waren ze achtste. Een onverhoopt resultaat voor De Cecco, die al stiekem droomt van een vervolg.

Lees verder

Opinie | Zonder assisen wordt Justitie menselijker en moderner

Dat de assisen beter afgeschaft zou worden, is geen neerbuigende houding van magistraten die vanuit hun ivoren toren op het gewone volk neerkijken, schrijft procureur Frédéric Van Leeuw. 'Het is gewoon niet werkbaar.'

Lees verder

Telenet Giants Antwerp al bibberend naar winst tegen Spirou Charleroi

Telenet Giants Antwerp heeft in de EuroMillions League een tweede opeenvolgende zege geboekt. De Sinjoren wonnen tegen Charleroi, al ging dat niet van een leiden dakje. Na een vroege voorsprong (23-14 en 49-40 halfweg) ging het voor Telenet Giants Antwerp na een zwakke tweede helft en tegen de Spirous echter al bibberend naar een 82-79 overwinning.

Lees verder

Brexit-onderhandelaars zouden dicht bij deal over visserij staan

De onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dicht bij een overeenstemming over visserij, al maanden een van de drie belangrijkste twistpunten in hun moeizame overleg over een handelsakkoord.

Lees verder

KMI waarschuwt: pas op als je de weg op moet vanavond of morgenvroeg

Het kan gevaarlijk glad worden op de wegen, waarschuwt het KMI, door aanvriezende mistbanken. Op de Ardense hoogtes wordt zelfs een dun sneeuwtapijt verwacht. Wie ondanks de avondklok toch nog de weg op gaat, is gewaarschuwd.

Lees verder

Gent is herfstkampioen in Belgian Men Hockey League, Racing komt de top-8 binnen

Met nog één speeldag voor de boeg in de eerste ronde heeft Gent zich zonder tot herfstkampioen gekroond. De Gantoise won op de twaalfde speeldag van de Belgian Men Hockey League met 4-1 van Beerschot en blijft zo als enige ploeg ongeslagen. Verder deed Racing een goede zaak met de 1-3 zege in Leuven. Het komt zo voor het eerst dit seizoen in de top-8 die doorgaat naar de tweede ronde, die zal strijden voor de titel.

Lees verder

Genk is plots titelkandidaat

KRC Genk heeft tegen Antwerp zijn zevende zege op rij geboekt en voert nu het klassement aan. Of hoe John van den Brom als derde coach van het seizoen toch een topploeg heeft geërfd.

Lees verder

Standard speelt tegen KV Mechelen voor het vierde duel op rij gelijk

Standard en KV Mechelen hebben zondag op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. De Rouches kwamen twee maal op voorsprong, maar gaven de leiding telkens weer weg. Het is voor Standard het vierde gelijkspel op een rij.

Lees verder

Netflix wil geen waarschuwing bij 'The crown'

Netflix wil de serie The crown niet laten voorafgaan van een waarschuwing dat het een fictiereeks is. Olivier Dowden, de Britse minister voor Cultuur, had zo'n 'disclaimer' gevraagd.

Lees verder

Haperende daling cijfers haalt roep om versoepelingen in

Op vraag van de MR buigt het Overlegcomité zich op 18 december opnieuw over de coronamaatregelen. Maar de kans op versoepelingen lijkt nihil: de cijfers lijken naar een stagnatie te evolueren.

Lees verder

Comeback in mineur voor Hein Vanhaezebrouck: AA Gent geeft voorsprong uit handen tegen sterk KV Oostende

Tegen een sterk KV Oostende slaagde Hein Vanhaezebrouck er niet in om Gent in zijn tweede ambtstermijn meteen een eerste zege te bezorgen. De Buffalo's zijn nog lang niet waar ze moeten zijn.

Lees verder

Geen winnaar in 1B-duel tussen RWDM en Deinze

RWDM en Deinze hebben zondag de dertiende speeldag in 1B besloten met een 1-1 gelijkspel. Lennart Mertens wiste voor Deinze na rust de openingstreffer van Nicolas Rommens uit. In de tussenstand in de 1B Pro League is Deinze vierde met 19 punten. RWDM telt als zesde drie punten minder.

Lees verder

Transitie Biden: 'Xavier Becerra wordt nieuwe minister Gezondheid VS'

Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft de Californische procureur-generaal Xavier Becerra gekozen als kandidaat voor de post van minister van Gezondheid. Dat meldt The New York Times zondag op basis van anonieme bronnen.

Lees verder

Britse regeringsbronnen: 'nog geen doorbraak over visserij in brexit-onderhandeling'

Britse regeringsfunctionarissen ontkennen dat de onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dicht bij een overeenstemming staan over de visserij, al maanden een van de drie belangrijkste twistpunten in hun moeizame overleg over een handelsakkoord.

Lees verder

Meer dan 60.000 koala's getroffen door Australische bosbranden in 2019-2020

De verwoestende bosbranden die Australië in de zomer van 2019-2020 teisterden, hebben uiteindelijk meer dan 60.000 koala's getroffen. Dat blijkt uit een WWF-rapport dat maandag is vrijgegeven. Alles samen werden bijna drie miljard dieren aan de branden blootgesteld.

Lees verder

Daarom moet Bo Coolsaet twee jaar naar de gevangenis

Uroloog Bo Coolsaet is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel waarvan twee jaar effectief. Hij wordt veroordeeld voor de aanranding en verkrachting van een patiënte die op het moment van de feiten minderjarig was. Maar het opvallendste was misschien wel dat het parket dit geen rechtszaak waard vond.

Lees verder

VS blijven stevig aan kop in lijst van grootste wapenleveranciers

De 25 grootste wapenhandelaars ter wereld zagen hun omzet vorig jaar opnieuw met 8,5 procent stijgen, zo blijkt uit het nieuwste rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri), een onafhankelijk instituut gevestigd in Zweden. Eén land leidt met een ruime voorsprong: de Verenigde Staten.

Lees verder

Daarom moet Bo Coolsaet twee jaar naar de gevangenis

Uroloog Bo Coolsaet is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel waarvan twee jaar effectief. Hij wordt veroordeeld voor de aanranding en verkrachting van een patiënte die op het moment van de feiten minderjarig was. Maar het opvallendste was misschien wel dat het parket dit geen rechtszaak waard vond.

Lees verder

Weyts laat Vlaanderenbreed beleid rond mentaal welzijn studenten uitwerken

Het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) heeft van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) extra middelen gekregen om een Vlaanderenbreed beleid rond het mentaal welzijn van studenten uit te werken. 'Laat dit een positief gevolg zijn van de coronacrisis', zegt Weyts. 'Mentale gezondheid mag nooit meer een blinde vlek zijn.' Er komt onder meer een digitaal platform, dat studenten toegang geeft tot een e-health aanbod. De hogeronderwijsinstellingen gaan beter samenwerken en mentaal welzijn wordt een permanent aandachtspunt.

Lees verder

Indicatoren dalen nog steeds licht, maar meer covid-patiënten in het ziekenhuis

De lichte daling in de coronacijfers zet zich nog steeds voort, maar er liggen nu wel opnieuw meer covid-patiënten in het ziekenhuis. In totaal werden er in ons land al bijna 600.000 coronabesmettingen geregistreerd en overleden er meer dan 17.000 mensen aan het virus.

Lees verder

Proces aanslagen 22 maart 2016: wie wordt berecht?

Tijdens de aanslagen op 22 maart 2016 op de luchthaven in Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden.

Lees verder

Centrale toetsen worden 'revolutie voor het onderwijs'

De vijf Vlaamse universiteiten en twee hogescholen ontwikkelen samen de centrale toetsen die alle Vlaamse leerlingen vanaf 2023 moeten afleggen.

Lees verder

Emotionele Neil Robertson wint dramatische en ellenlange finale van 'mini WK snooker': "Deze is voor mijn pas overleden vriend"

Neil Robertson heeft zondag in het Engelse Milton Keynes het UK Championship een derde keer, na 2013 en 2015, op zijn naam gebracht. In een dramatische finale won de 38-jarige Australiër met het kleinste verschil (10-9) van de Engelsman Judd Trump.

Lees verder

Warmste Week van start: 'Iedereen heeft nood aan positiviteit en warmte'

De Warmste Week gaat vandaag van start en ziet er zoals aangekondigd anders uit dan vorige jaren. De focus ligt dit jaar niet op geld inzamelen, maar op persoonlijke inzet en het doel is mensen te bedanken die dit jaar een verschil hebben gemaakt.

Lees verder

Floyd Matweather maakt tegenstander bekend voor zijn comebackwedstrijd in februari en het is… een Youtube-ster

De 43-jarige Floyd Mayweather, die in 2017 de bokshandschoenen aan de haak hing, zal op 28 februari 2021 in Tokio terugkeren in de ring. Dat maakten de organisatoren van het evenement 'Mega 2021' bekendgemaakt. Nu is duidelijk geworden tegen wie: Logal Paul.

Lees verder