Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Thomas (23) belandde na ongeval in rolstoel en werd tijdens revalidatie verliefd op Larissa (24): “Als ik mijn dipl...

HLN
Thomas (23) belandde na ongeval in rolstoel en werd tijdens revalidatie verliefd op Larissa (24): "Als ik mijn diploma beet heb, gaan we misschien wel samenwonen"
2020 zou het jaar van de nieuwe start worden, maar toen kwam de coronapandemie. Anderhalf jaar geleden nadat Thomas Steverlynck (23) uit Vichte in een rolstoel belandde na een ongeval, zou hij de draad weer oppikken en zijn diploma halen, met vriendin Larissa aan zijn zijde. "Mijn ongeval was een tegenslag, ja. Maar daarna moet je gewoon doordoen", zegt de jongeman hoopvol. Een aflevering gemist in onze West-Vlaamse 20 van 20? Herlees het hier.
Lees verder

Wat kan je nog doen met digitale toestellen die je niet meer gebruikt, maar nog perfect werken? Twee experts geven advies
Wie met Black Friday en Cyber Monday een nieuwe smartphone of laptop kocht, vraagt zich misschien af wat te doen met de oude techspullen. "De winkel waar je een nieuw toestel kocht, moet het terugnemen, maar je kan het ook verkopen via tweedehandssites. Sommige aanbieders hebben ook aantrekkelijke BuyBack-voorwaarden voor smartphones", zegt Wim Buytaert van Used Products. Hij vertelt waar je allemaal terechtkan met je oude toestellen én hoeveel je dat nog opbrengt.
Lees verder

Versoepelingen steeds verder weg door slechte cijfers: "Als we blijven hangen, zijn er eventueel andere maatregelen nodig"
Globaal zien we nog wel een heel lichte daling in de besmettingscijfers ten opzichte van een week geleden, maar het gaat nu zo traag dat we kunnen spreken van een stagnering. Bij de ziekenhuisopnames is er zelfs een lichte stijging ten opzichte van gisteren. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs baart dat zorgen. Hij sluit nieuwe maatregelen niet uit. Wat wel duidelijk is, is dat er met deze cijfers niet snel versoepelingen komen.
Lees verder

Soep van Dieter Coppens, het warmste koor en plaatjes vanuit Leuven: zo verloopt 'De Warmste Week' tijdens corona
2020 is een uitzonderlijk jaar, en dat vraagt om een uitzonderlijke editie van 'De Warmste Week'. Deze editie dan ook geen grote acties om geld op te halen, wel een persoonlijke inzet van mens tot mens om anderen te steunen. 'De Warmste Week' gaat op vrijdag 18 december van start, en op de verschillende VRT-kanalen wordt aandacht besteed aan het gebeuren. Een overzicht.
Lees verder

U gaat scheiden. Wat nu met de verzekeringen en de aansprakelijkheid van uw kinderen?
Een ongeval is snel gebeurd. Als uw kinderen schade veroorzaken aan derden, dan zorgt de familiale verzekering ervoor dat u niet voor de schade opdraait. Maar hoe regelt u dat best in geval van een scheiding? Spaargids.be bekeek de aandachtspunten.
Lees verder

'Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen': GAIA wint prijs in Nederland... voor slechtste slogan
'Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen.' De slogan van de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA heeft in Nederland de prijs voor slechtste slogan van het jaar gewonnen.
Lees verder

Coalitie Maduro wint parlementsverkiezingen in Venezuela
De coalitie die de Venezolaanse president Nicolas Maduro steunt, heeft zondag de parlementsverkiezingen in het Latijns-Amerikaanse land gewonnen. Dat meldt de Nationale Kiesraad (CNE). Zowat de hele oppositie heeft de verkiezingen geboycot. De opkomst was laag, zo blijkt uit de cijfers.
Lees verder

Lockdownfeest met 42 volwassenen en kinderen stilgelegd in Deurne: "Groot aantal kinderwagens buiten"
Gisterenavond heeft de Antwerpse lokale politie opnieuw een lockdownfeest met tientallen aanwezigen moeten stilleggen. In het district Deurne trof de politie in een woning aan de Bisschoppenhoflaan in totaal 42 personen aan, van wie zowat de helft kinderen waren. De volwassenen kregen een proces-verbaal. Opvallend: de politie kwam het feestje op het spoor dankzij een rij kinderwagens aan de woning.
Lees verder

"Weer een Belg": waarom het kleine België een groot vaccinland is
België komt soms in het nieuws als 'het slechtste coronaland', maar tegelijkertijd kleurt ook de oplossing tegen de virusellende opvallend zwart-geel-rood. "'Weer een Belg', hoor je in internationale vaccinkringen vaak. Maar hierin zijn we nu eenmaal top."
Lees verder

"De kans is groot dat je verkeerd begrepen wordt": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Jongeren op de topsportschool: "Mis ik niet te veel van mijn jeugd?"
Ze doen wat ze graag doen, maar krijgen niets voor niets. De topsportschool is keihard werken. Maar is de druk niet te groot? Vroeg opstaan, vroeg gaan slapen, trainen tot de schoolbel gaat: het leven zoals het is op de topsportschool.
Lees verder

"Maradona schonk elke maand meer dan 100.000 euro om 50 in nood verkerende gezinnen te ondersteunen"
Er blijven, bijna twee weken na zijn dood, almaar meer details doorsijpelen uit het privéleven van Diego Maradona. Zo zou Pluisje maandelijks meer dan 100.000 euro hebben uitgegeven om 50 in nood verkerende families te ondersteunen.
Lees verder

Herdenkingsmunt David Bowie de ruimte in gelanceerd
Een herdenkingsmunt voor David Bowie is maandag op speciale wijze gelanceerd. Het eerste exemplaar van het speciale muntstuk heeft een baan rond de aarde gemaakt.
Lees verder

Bestuurder komt met scooter in ijskoude Dender terecht, man snel weer op het droge
Langsheen het jaagpad in Hofstade is deze ochtend een bromfietser met zijn voertuig in de Dender terecht gekomen. De bestuurder reed in de richting van Aalst toen hij plots uitweek en in het water terecht kwam.
Lees verder

Luxeproduct Lukaku: hoe 'RL9' naast status van topspits stilaan ook die van topmerk heeft verworven
Style like a King. Met een hashtag ervoor. Romelu Lukaku (27) blijft niet alleen vlot scoren, hij verkoopt ook beter. De cocktail van zijn prestaties en zijn uitgesproken persoonlijkheid verleiden steeds meer sponsors. Van topspits naar topmerk: hoe RL9 stilaan een 'brand' - op zijn Engels - wordt.
Lees verder

Zo viert Nederlandse prinses Amalia dit jaar haar verjaardag: "Alexia en Ariane mogen niemand meenemen"
Bij de Nederlandse koninklijke familie staat deze week geheel in het teken van de verjaardag van prinses Amalia. Dat zei koningin Máxima in een gesprek met het ANP. Haar oudste dochter wordt vandaag 17 jaar.
Lees verder

Brexitonderhandelaar Michel Barnier: "Bal ligt bij Boris Johnson"
De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier heeft ambassadeurs van de 27 landen van de Europese Unie laten weten dat er na een dag onderhandelen zondag nog geen akkoord is bereikt. Volgens hem is de Britse premier Boris Johnson nu aan zet. Barnier spreekt later maandagochtend nog met een commissie van het Europees Parlement.
Lees verder

LIVE. Welke verdachten van aanslagen in Brussel moeten voor de rechter verschijnen? Faroek Özgünes legt uit
Vanaf vandaag buigt de raadkamer in Brussel zich over het dossier van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, waarbij 32 doden en 340 gewonden vielen. Het gerecht moet uitmaken wie van de verdachten het voor welke rechtbank wil brengen. Onze terreurexpert Faroek Özgünes is ter plaatse en legt uit wat er de komende dagen gaat gebeuren.
Lees verder

COLUMN. De week van Kelly Pfaff: "We bezorgden Kenji de verrassing van zijn leven, hij was helemaal van slag"
Hoe het is om tijdens deze atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie? Dat vertelt Kelly Pfaff (43) je de komende weken in haar nieuwe column. Binnen hun gezin zijn de festiviteiten al gestart: zoon Kenji is net 19 geworden. Ze vertelt deze week over de grote verrassing die ze hem bezorgden, maar ook dat dochter Shania worstelt met het verloren jaar. "Ze kon haar studies aan de hogeschool niet aanvatten." En ze staat ook even stil bij het overlijden van Maradona. "Als hij in Europa was, liet hij dat altijd weten aan papa."
Lees verder

Club vertrokken naar Italië voor cruciale Champions League-clash, Mignolet: "We zullen top moeten zijn. Maar we geloven dat het kan"
Club Brugge is vertrokken naar Italië, waar morgenavond de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Lazio wacht. Als de Bruggelingen winnen in Rome, dan overwinteren ze op het kampioenenbal. Dat zou een flinke stunt zijn. Maar Club gelooft er in elk geval in, zo zei doelman Simon Mignolet zonet vlak voor vertrek.
Lees verder