Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Terug thuis overheerst trots bij Dimitri Van den Bergh: “Ik liet zien dat ik bij de wereldtop hoor”

HLN
Terug thuis overheerst trots bij Dimitri Van den Bergh: "Ik liet zien dat ik bij de wereldtop hoor"
Geen kwartfinales, maar trots overheerst bij Dimitri Van den Bergh (26). Niet enkel omdat hij op het WK darts driemaal op een zeer hoog niveau gooide, maar ook omdat België nu helemaal in de ban is van de sport. "De mensen krijgen kriebels. Die kijkcijfers zijn zo ongelofelijk fantastisch."
Lees verder

'Thuis' sluit het jaar af met een nieuwe lading bloopers
Op de valreep voor het nieuwe jaar sturen de makers van 'Thuis' nog een nieuwe lading bloopers de wereld in. Geniet lekker mee van de stuntelende acteurs!
Lees verder

Zorgen in Nederland over verspreiding 'Britse variant' onder kinderen: kabinet scherpt testbeleid voor kinderen tot en met 12 jaar aan
Het Nederlandse kabinet gaat het testbeleid voor kinderen tot en met 12 jaar aanscherpen. Dat schrijft 'coronaminister' Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder donderdag adviseerde het Outbreak Management Team (OMT), de officiële expertengroep in Nederland, het kabinet om deze maatregel te nemen.
Lees verder

Meisje (14) op oudejaarsavond aangereden bij oversteken Gensesteenweg in Aalst
Een 14-jarig meisje is op oudejaarsavond aangereden op de Gentsesteenweg in Aalst vlakbij het kruispunt Vijfhuizen.
Lees verder

Meisje (14) op oudejaarsavond aangereden bij oversteken Gentsesteenweg in Aalst
Een 14-jarig meisje is op oudejaarsavond aangereden op de Gentsesteenweg in Aalst vlakbij het kruispunt Vijfhuizen.
Lees verder

48-jarige vrouw overleden bij frontale botsing, mogelijk verblind door ondergaande zon
In de Nieuwpoortstraat in Lokeren is donderdag een 48-jarige vrouw om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval.
Lees verder

Intensivisten Elisabeth De Waele en Geert Meyfroidt: "Je kan je niet aan de maatregelen houden? Prima, maar kom dan niet naar het ziekenhuis"
Een vijandelijk virus uit China breidde de woordenschat van de Vlaming het afgelopen jaar aanzienlijk uit. Duikt ook op in het lijstje: 'intensivist', de arts die in de frontlinie staat op de afdeling intensieve zorg. "Helden? Wij zijn geen helden", luidt het in De Morgen.
Lees verder

Helft Vlaamse kleuters heeft moeite met letters en cijfers
Volgens hun ouders kunnen de helft van de Vlaamse kleuters bij het begin van het eerste leerjaar 'niet goed' letters herkennen of zelfstandig tellen. In andere Europese landen lukt dat beter. Moet ons kleuteronderwijs meer aandacht hebben voor letters en cijfers?
Lees verder

Nederlander Brian van Goethem (29) stopt als profrenner
De Nederlander Brian van Goethem houdt het op 29-jarige leeftijd voor bekeken als profrenner. Dat heeft hij aangekondigd in een interview met Omroep Zeeland.
Lees verder

'Bohemian Rhapsody' opnieuw op 1 in '1000 Klassiekers' van Radio 2
Er zijn nog zekerheden in het leven: zelfs in dit uitzonderlijke jaar staat 'Bohemian Rhapsody' op nummer 1 in de '1000 Klassiekers' van Radio 2. Het is al de tiende keer op rij dat het nummer van Queen die positie wegkaapt.
Lees verder

Dit zijn volgens jullie dé video's van 2020
Allemaal samen bekeken jullie in 2020 meer dan een miljard video's op HLN.be. Jullie stemden ook massaal op onze overzichten van de opvallendste, meest hartverwarmende en ronduit vreemdste video's van dat vreemde jaar.
Lees verder

Kolasinac keert op huurbasis terug naar Schalke 04
De Bosnische verdediger Sead Kolasinac (27) wordt door Arsenal tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Schalke 04. Dat hebben beide clubs bekendgemaakt.
Lees verder

'I Am Free' van The Mackenzie featuring Jessy voor het eerst op 1 in de Retro Arena Top 500
Het trancenummer 'I Am Free' van The Mackenzie Featuring Jessy staat voor het eerst bovenaan de Retro Arena Top 500, de lijst met de vijfhonderd beste retro houseplaten. De afgelopen vijf dagen telde de radiozender uit Gent af naar de top vijf, die geheel Belgisch kleurt.
Lees verder

Jane Fonda rekent af met haar getroebleerde verleden: "Ik heb geen nood meer aan een man"
"Ik heb drie echtgenoten gehad en veel minnaars, maar die hoef ik niet meer." Jane Fonda (83) heeft haar liefdesleven naar eigen zeggen definitief afgesloten, na een moeilijk verleden die in het teken stond van eetstoornissen, depressies en een verstoorde relatie met haar vader. "Ik heb pas ten volle op eigen benen leren staan toen ik al een eind in de zeventig was." Een blik op haar woelige levensloop.
Lees verder

Football Talk. STVV haalt Brüls - Meerderheidsaandeelhouders KVO nemen ook Franse tweedeklasser AS Nancy over
De Amerikaanse meerderheidsaandeelhouders van KV Oostende hebben een akkoord bereikt om ook de Franse tweedeklasser AS Nancy over te nemen. Het wordt zo de vierde club van het consortium, naast ook nog het Engelse FC Barnsley en het Zwitserse FC Thun.
Lees verder

Baby komt om nadat papa controle over het stuur verliest: man vlucht maar wordt later opgepakt
In Momignies in de provincie Henegouwen is een baby van drie maanden om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vader van het kind verloor de controle over het stuur, waarna de gezinswagen zwaar begon te tollen en tegen een vangrail botste. Na het ongeval, waarbij geen andere voertuigen betrokken waren, is de vader gevlucht, maar hij werd later gearresteerd. De zaak wordt onderzocht, meldt het parket van Charleroi.
Lees verder

Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte coronatests voor reizigers afdwingbaar te maken
Wie na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone in het buitenland terugkeert naar België, moet voortaan verplicht in quarantaine én moet zich op dag 1 en dag 7 laten testen op het coronavirus. Terwijl die quarantaine binnenkort langs regionale weg afgedwongen zal kunnen worden, ontbreekt het aan een instrument om ook die tests afdwingbaar te maken. Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing vindt dat er federaal een initiatief moet worden genomen.
Lees verder

In ons kot blijven? Dan maken we er een paleis van: één op de drie Vlamingen verfraait zijn huis
Als we dan toch in ons kot moeten blijven, dan maken we er een paleis van. De coronacrisis heeft één op de drie Vlamingen gestimuleerd om hun huis een grote make-over te geven. Dat blijkt uit het Woononderzoek 2020 van iVox in opdracht van vastgoedspecialist Hillewaere bij duizend Vlamingen. Gemiddeld hebben we 17.539 euro uitgegeven aan een nieuwe badkamer en/of terras, keuken en nieuw interieur.
Lees verder

Omhelzingen tijdens spontaan eindejaarsfeest in wijk Duindorp, Den Haag
Op een plein in Duindorp, een wijk in de Nederlandse grootstad Den Haag, wordt ondanks de coronazorgen een groot feest gevierd, blijkt uit beelden op sociale media die deze middag zijn verspreid.
Lees verder

Chinese gletsjerjager (30) verongelukt tijdens maken video voor miljoenen fans
Een in China beroemde natuurvlogger is vorige week zondag om het leven gekomen tijdens het filmen van een smeltende ijsplaat in Tibet. De 30-jarige Wang Xiangjun vergaarde met zijn enthousiaste video's over gletsjers en de klimaatcrisis ruim 3 miljoen volgers op Chinese social media. Zijn broer bevestigt het nieuws in een verklaring. "Wang was zijn hele leven geobsedeerd door gletsjers, hij heeft zijn leven voor ze gegeven."
Lees verder