Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 december 2020

Storm Bella komt aan land met rukwinden tot 100 km/u, veel regen en sneeuw: code oranje in Ardennen, nummer 1722 geac...

HLN
Storm Bella komt aan land met rukwinden tot 100 km/u, veel regen en sneeuw: code oranje in Ardennen, nummer 1722 geactiveerd
Storm Bella raast vandaag in de vorm van een actieve storing met veel regen en wind door het land. In de Ardennen valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. De wind is krachtig tot zeer krachtig met rukwinden van 80 tot 100 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. Dat meldt het KMI. Voor de provincies Luik, Namen en Luxemburg geldt vandaag code oranje. De FOD Binnenlandse Zaken heeft preventief het nummer 1722 geactiveerd.
Lees verder

IN KAART. Groene coronacijfers in zowat alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen daalt voor de derde dag op rij. Bijna elke provincie kan nu een daling optekenen van het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Buitenlandse spelers moeten hun dierbaren missen: "Als ik mijn hond op video zie, voel ik me echt triest"
De verplichting voor buitenlandse voetballers om in België te blijven weegt rond Kerstmis en Nieuwjaar mentaal nog zwaarder. Getuigenissen van spelers die al maanden hun dierbaren in een ver land of continent niet zagen, én hoe het voorbeeld van 'Mo Salah' kan helpen bij het gemis.
Lees verder

OVERZICHT. Deze EU-landen beginnen vandaag met vaccineren
Een groot aantal landen binnen de Europese Unie begint vandaag met het vaccineren van burgers tegen het coronavirus. In Duitsland, Hongarije en Slovakije werden zaterdag al de eerste vaccins toegediend.
Lees verder

Zus van George Michael schrijft emotionele brief aan fans
De familie van de in 2016 overleden George Michael heeft een emotionele boodschap op sociale media geplaatst. Zijn zus Melanie startte die jaarlijkse traditie op z'n sterfdag in 2017. Sinds het overlijden van de vrouw vorig jaar neemt zus Yioda nu de fakkel over.
Lees verder

Nieuw Epstein-dossier legt de leugens van de Britse prins bloot: "Andrew stelde vakantie met Fergie en hun dochters uit voor een trip naar 'pedo-eiland'"
Prins Andrew (60) loog toen hij ontkende bij Jeffrey Epstein te hebben gelogeerd, verruilde een gezinsvakantie voor een verblijf op 'orgie-eiland', en prinses Beatrice staaft het alibi niet waarmee haar vader ontkracht dat hij met een minderjarig meisje sliep. Een uitgebreid nieuw dossier doorprikt verder het relaas van de zoon van de Queen over zijn relatie met de veroordeelde pedofiel.
Lees verder

Anderlecht trok 3 lessen uit de heenmatch op het Kiel, Baseggio: "Ze hebben een reeks nodig. Dit is een mooie kans"
Een goed voornemen van RSC Anderlecht voor 2021: geen wedstrijden meer spelen zoals eind november tegen Beerschot. Vincent Kompany klopte stevig op tafel na die zwakke prestatie. Welke lessen heeft paars-wit eruit getrokken? Walter Baseggio somt mee op.
Lees verder

Helmut Lotti krijgt slappe lach in radioshow 'Make 2020 Great Again'
Voor de actie 'Make 2020 Great Again' trok Ann Van Elsen (41) zaterdag naar haar vertrouwde Joe-radiostudio om, voorafgaand aan de VTM-show op 29 december, ook een radiospecial te maken. Ze kreeg daarvoor de hulp van acteur Dominique Van Malder (44) en zanger Helmut Lotti (51).
Lees verder

INTERVIEW. "Een zelfstandige die tegen mij zegt dat ik er een 'enorme kloteboel' van maak, dat raakt me"
Het duurde even voor de regering er was, maar Vivaldi draait nu al drie maanden op volle toeren. Premier Alexander De Croo (45) kreeg meteen de grootste crisis in decennia op zijn bord. "Ik denk dat we met de huidige regels een derde golf kunnen voorkomen."
Lees verder

"Een zelfstandige die tegen mij zegt dat ik er een 'enorme kloteboel' van maak, dat raakt me"
Het duurde even voor de regering er was, maar Vivaldi draait nu al drie maanden op volle toeren. Premier Alexander De Croo (45) kreeg meteen de grootste crisis in decennia op zijn bord. "Ik denk dat we met de huidige regels een derde golf kunnen voorkomen."
Lees verder

Hoezo corona? Neymar organiseert 'minifestival' voor 500 gasten in Rio de Janeiro
Neymar krijgt opnieuw een storm van kritiek over zich heen. Terwijl het coronavirus hevig woedt in Brazilië, organiseert de ster van Paris Saint-Germain een privé 'minifestival' om het eindejaar te vieren. Er zijn 500 gasten uitgenodigd, die hun gsm's niet mogen gebruiken.
Lees verder

Zo gaat het vandaag met presentatrice Martine Prenen: "Ik wil graag een gezonde eettent openen met m'n kinderen"
Tot 2006 was Martine Prenen (56) als omroepster en presentatrice van onder meer 'De Rode Loper' alomtegenwoordig op de openbare omroep. Na haar ontslag bij de VRT verdween ze grotendeels van het scherm, maar stilzitten deed ze niet. Intussen werkt Prenen vooral als gezondheidscoach en auteur.
Lees verder

Nelly (32) leeft nog steeds in angst, drie maanden na de aanval door twee pitbulls: "Ik wil terug kunnen wandelen zonder steeds achterom te moeten kijken"
Zorgeloos een wandeling maken zit er voor Nelly Ruiz niet meer in, nadat ze in september werd aangevallen door twee pitbulls. De jonge vrouw is drie maanden later nog altijd aan het revalideren, maar heeft het vooral mentaal zwaar. "Mijn hand zal mogelijk niet meer volledig genezen, maar ik wil af van mijn angsten. Terug over straat kunnen lopen zonder schrik te hebben, dat ik iemand met een hond moet kruisen", vertelt ze. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
Lees verder

Straffe trainingsbeelden: Stephen Curry scoort 105 driepunters op rij
NBA-team Golden State Warriors, twee jaar geleden nog kampioen, heeft een straf filmpje gedeeld op sociale media. Sterspeler en tweevoudig MVP Stephen Curry (32) smeet namelijk 105 driepunters (waarvan 103 op beeld) op een rij in vijf minuten tijd.
Lees verder

Kon EU meer vaccins besteld hebben? "Europa wees aanbod voor 500 miljoen dosissen af" door tegenstand uit onder andere Frankrijk
Volgens bronnen dichtbij de onderhandelingen bood het Duitse bedrijf BioNTech tot 500 miljoen doses van het coronavaccin aan de Europese Unie aan, maar werd dat aanbod afgewezen. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel. Reden zou tegenstand uit onder andere Frankrijk geweest zijn omdat de EU ook 'maar' 300 miljoen doses van het Franse bedrijf Sanofi heeft besteld.
Lees verder

Kon EU meer vaccins besteld hebben? "BioNTech bood 500 miljoen dosissen aan, Europa wees aanbod af"
Volgens bronnen dichtbij de onderhandelingen bood het Duitse bedrijf BioNTech tot 500 miljoen doses van het coronavaccin aan de Europese Unie, maar werd dat aanbod afgewezen. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel.
Lees verder

Mooi op oudjaar: 3 feestlooks die je thuis op één-twee-drie kunt creëren
Het is niet omdat we thuiszitten, dat we ons niet willen optutten voor oudejaarsavond. Gelukkig heb je geen zee aan producten nodig om op te vallen. Beautyredactrice Sophie baseert zich op enkele oogverblindende looks vanop de catwalk en verklapt hoe je die thuis makkelijk kunt kopiëren.
Lees verder

John Travolta deelt gezinsvideo van eerste kerstperiode zonder echtgenote
Ondanks het overlijden van z'n echtgenote Kelly Preston eerder dit jaar, maakt John Travolta (66) het beste van de feestdagen. Op Instagram deelde de acteur een filmpje waarin hij z'n volgers een prettige kerst wenst. Ook z'n dochter Ella Bleu (20) en zoon Benjamin (10) zijn daarin te zien.
Lees verder

Alle matchen vandaag live te bekijken op VTM 4: dit is het programma van het WK darts
Vandaag wordt het WK darts hervat. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts schieten deze namiddag in actie. Álle wedstrijden zijn live te bekijken op VTM 4. Hieronder het programma van dag tot dag.
Lees verder

Israël wil kwart bevolking vaccineren in maand tijd: "Tegen maart geen coronadoden meer"
Israël gaat vandaag zijn derde lockdown in. Om 17 uur - dat is 16 uur Belgische tijd - gaat het land voor minstens veertien dagen op slot om de stijgende coronacijfers een halt toe te roepen. Maar er is ook goed nieuws, in de vorm van een supersnelle vaccinatiecampagne die vorige week van start ging. In een maand tijd wil de regering een kwart van de 9 miljoen zielen tellende bevolking ingeënt hebben. "Deze strategie kan ervoor zorgen dat we tegen maart geen coronadoden meer hebben", aldus wetenschapper Eran Segal van het Israëlische Weizmann Instituut.
Lees verder