Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Steeds meer kinderen lijden aan overge­wicht: met deze oefeningen van het team van Lieven Maesschalck hou je ze fit

HLN
Steeds meer kinderen lijden aan overge­wicht: met deze oefeningen van het team van Lieven Maesschalck hou je ze fit
Niet alleen Vlaamse volwassenen maar ook kinderen kampen steeds vaker met overgewicht. Om dat tegen te gaan zouden kinderen van 6 tot 17 volgens de bewegingsdriehoek minstens een uur per dag matig tot intensief moeten bewegen. Maar hoe haalt je kroost dat minimum als het winter is en de meeste sportclubs door corona dicht zijn? "Steek zelf een kinderwork-out in elkaar!", zegt personal trainer Johan van Move To Cure, de praktijk van Lieven Maesschalck. Hij toont hoe je dat het best aanpakt.
Lees verder

Het antwoord van H&M Group op fast fashion? Met 'Singular Society' lanceren ze een kledingsabonnement
De Zweedse kledingketen H&M Group heeft een nieuw merk uit de grond gestampt: Singular Society. Het bijzondere is dat het label werkt als Netflix. Je moet maandelijks een abonnement betalen en pas dan kan je er kleding en interieurspullen kopen. Nogal exclusief, dus.
Lees verder

Energieprijzen sterk gedaald, maar honderdduizenden Belgische gezinnen profiteerden daar niet van
Door de coronacrisis zijn de energieprijzen het afgelopen jaar sterk gedaald. Voor elektriciteit ging het om een prijsdaling met gemiddeld 10 procent, terwijl aardgas gemiddeld zelfs 26 procent goedkoper werd. Maar honderdduizenden Belgische gezinnen profiteerden niet van die prijsdaling en hebben nog altijd een te duur energiecontract, waarschuwt energieregulator CREG. Het besparingspotentieel is nochtans niet min en bedraagt minstens 500 euro per jaar.
Lees verder

Lukaku genomineerd voor 'Sportman van het Jaar'? Onze chef voetbal: "Courtois was de beste Rode Duivel in 2020"
Romelu Lukaku (27) behoort tot de laatste drie genomineerden voor 'Sportman van het Jaar'. Het moet zijn dat niet veel voetbaljournalisten hun stemformulier digitaal hebben ingevuld. Zij weten – of horen te weten – dat niet Lukaku, maar Thibaut Courtois (28) in 2020 de beste Rode Duivel was.
Lees verder

Dwergrepubliek Palau legt "illegaal" Chinees vissersschip aan de ketting
Palau is een eilandengroep in Micronesië in het werelddeel Oceanië. Het telt zo'n 21.000 inwoners. Maar de dwergrepubliek staat op haar strepen. Palau legde een Chinees schip, dat zeekomkommers uit verboden wateren zou hebben opgevist, aan de ketting. De archipel ergerde Peking in het verleden ook al door de goede banden met Taiwan, dat China als een provincie en niet als een onafhankelijke staat beschouwt.
Lees verder

Onze clubs halen een slag thuis: vanaf 1 januari 2021 mogen vijf spelers gewisseld worden
Terwijl een beslissing over de integratie van meer beloftenploegen in 1B en de verlenging van het competitieformat met 18 clubs in 1A nakend is, heeft de Pro League een andere regel wel nu al doorgevoerd. Net als in verschillende andere landen mogen er vijf wissels doorgevoerd worden. In drie wisselmomenten zullen clubs tot maximum vijf spelers kunnen wisselen.
Lees verder

Vastgoedschenkingen stijgen weer na daling tijdens eerste coronagolf
Na een dip in de eerste coronagolf schenken de laatste maanden weer meer Belgen vastgoed. Dat zegt notarisfederatie Fednot. De grootste toename was er in Wallonië en Brussel, die langer hebben gewacht met het verlagen van de schenkbelasting.
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens: "Sneltests op grote schaal verkopen in de apotheek, daar ben ik geen voorstander van"
Woensdag start in veertien huisartsenpraktijken en een handvol test- en triagecentra een proefproject met sneltests tegen het coronavirus. Microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) legt uit waarom die zo nuttig kunnen zijn.
Lees verder

Minister Ben Weyts reageert scherp op lockdownparty's van profvoetballers: "Dit is een schande"
Het profvoetbal staat in een slecht daglicht. Vandaag raakte bekend dat minstens twee spelers van 1B-club Westerlo, waaronder Tuur Dierckx (25), aanwezig waren op een lockdownparty. Ook KV Oostende-doelman Fabrice Ondoa werd afgelopen weekend betrapt. "Profvoetballers hebben een voorbeeldfunctie, en er moet nu een voorbeeld gesteld worden", reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Ben Weyts reageert scherp op lockdownparty's van profvoetballers: "Dit is een schande"
Het profvoetbal staat in een slecht daglicht. Vandaag raakte bekend dat minstens twee spelers van Westerlo, waaronder Tuur Dierckx, aanwezig waren op een lockdownparty. Ook KV Oostende-doelman Fabrice Ondoa werd afgelopen weekend betrapt. "Profvoetballers hebben een voorbeeldfunctie, en er moet nu een voorbeeld gesteld worden", reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

November 2020 was op één na warmste november sinds begin van metingen
Afgelopen november was de op één na warmste november sinds de start van de metingen in 1880. Dat meldt de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie.
Lees verder

Politie hoort hoe papa zijn zoon (13) afranselt met gesp van broeksriem
Een 13-jarige jongen uit Geel biechtte aan een vriendje op dat hij werd geslagen door zijn vader. De politie kreeg er weet van, maar dat deed de vader helemaal door het lint gaan. De politieagenten waren nog maar net buiten bij het gezin toen ze de jongen luid hoorden schreeuwen. Hij had zweepslagen gekregen met de gesp van een broeksriem.
Lees verder

Ronaldo geeft toe dat hij liever naar MMA dan naar voetbal kijkt en praat over zijn schrik om ooit traag te worden
Geen zesde Ballon d'Or voor Ronaldo. Vanwege corona is er dit jaar geen uitreiking. Dan maar een droomelftal, dacht het organiserende France Football. Met natuurlijk Cristiano Ronaldo. De Portugees (35) mag dan wel een van de allergrootste voetballers aller tijden zijn, toch kijkt hij liever naar boksers en MMA'ers op televisie. Ronaldo heeft het in gesprek met streamingdienst DAZN ook over Roger Federer, de moeilijkste momenten in zijn leven én zijn emoties. "Wie zegt er dat mannen niet mogen huilen?"
Lees verder

Vrees voor ecologische ramp: wetenschappers plannen missie naar 's werelds grootste ijsberg, die nu echt op ramkoers ligt met "pinguïneiland"
Hij komt dichter en dichter en stevent nu récht op het afgelegen Zuidpool-eiland af waar duizenden pinguïns en zeehonden leven: de grootste ijsberg ter wereld. De drijvende kolos - de ijsberg is groter dan Luxemburg - is minder dan 100 kilometer van het eiland verwijderd. Een botsing lijkt onvermijdelijk, er wordt gevreesd voor een ecologische ramp. Een team van wetenschappers plant nu een dringende missie om de bevroren reus, en vooral zijn impact op het milieu, ter plaatse te bestuderen.
Lees verder

Vrees voor ecologische ramp: wetenschappers plannen missie naar 's werelds grootste ijsberg, die nu echt op ramkoers ligt met "pinguïn-eiland"
Hij komt dichter en dichter en stevent nu récht op het afgelegen Zuidpool-eiland South Georgia af, waar duizenden pinguïns en zeehonden leven: de grootste ijsberg ter wereld. De drijvende kolos - de ijsberg is groter dan Luxemburg - is minder dan 100 kilometer van het eiland verwijderd. Een botsing lijkt onvermijdelijk, er wordt gevreesd voor een ecologische ramp. Een team van wetenschappers plant nu een dringende missie om de bevroren reus, en vooral zijn impact op het milieu, ter plaatse te bestuderen.
Lees verder

Superrijken uit hele wereld kopen dure villa's in Vlaanderen zonder belasting te betalen: "Dit is belastingontwijking"
Het luxevastgoed in ons land blijft aan populariteit winnen. Vanuit de hele wereld komen de superrijken bij ons shoppen. De bedragen lopen in de tientallen miljoenen euro's - maar registratierechten worden er niét betaald. "Dit is belastingontwijking", zegt fiscaal expert Michel Maus in 'Telefacts NU'.
Lees verder

Driejarig meisje vermoedelijk verkracht op migrantenkamp Lesbos
De Griekse justitie is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke verkrachting van een driejarig meisje. Het slachtoffertje is een Afghaanse vluchteling, die in het tijdelijke Kara Tepe-kamp verblijft op het Griekse eiland Lesbos, zo meldt het Griekse Ministerie van Migratie.
Lees verder

Geri Halliwell: "Iemand dreigde me te vermoorden tijdens m'n eerste solo-optreden"
In een interview met The Sun heeft Geri Halliwell (48) verklapt dat een terrorist een aanslag op haar leven wilde plegen. De man, David Copeland (44), wilde de zangeres neerschieten omdat ze bevriend was met George Michael, klinkt het.
Lees verder

Eerste ex-mijnwerkers ontvangen achterstallig pensioen
Een vierhonderdtal ex-mijnwerkers heeft de voorbije week zijn achterstallig pensioen uitbetaald gekregen, zo bericht VRT NWS. Volgens KS Vriendenkring gaat het om gemiddeld 200 euro extra per maand, waarbij de achterstal in één keer wordt uitbetaald. De federale pensioendienst zal de overige dossiers voor 31 maart 2021 behandelen.
Lees verder

"Door politie doodgeschoten Duitse influencer (23) had psychose door drugsgebruik"
Een 23-jarige Duitse influencer die in augustus door de Nederlandse politie werd neergeschoten in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, had cannabis gebruikt en was waarschijnlijk onder invloed. "Het heeft er alle schijn van dat Sammy Seewald in een psychose verkeerde."
Lees verder