Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 december 2020

SHOWBITS. Monique en André in bad en wat doet Kanye West in Antwerpen?

HLN
SHOWBITS. Monique en André in bad en wat doet Kanye West in Antwerpen?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Roemeense prins spoorloos na veroordeling tot celstraf: "Hij is op de vlucht naar Portugal"
De Roemeense politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen prins Paul (27) van Roemenië. De kleinzoon van de voorlaatste koning Carol II werd donderdag in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar en vier maanden gevangenisstraf voor een hele reeks misdrijven. Ondanks dat hij al jaren huisarrest had, is hij nu plots onvindbaar.
Lees verder

ETHERPROCES. Vandekerckhove krijgt 15 jaar cel voor gifmoord op zoontje
Het West-Vlaamse hof van assisen heeft Ann Vandekerckhove (46) veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de gifmoord op haar zoontje Ferre Dewerchin (8). De vrouw uit Zwevegem bracht het slachtoffer in maart 2017 in Zwevegem om het leven met een fatale dosis ether. Het openbaar ministerie had 25 jaar opsluiting gevorderd.
Lees verder

Deze mensen stappen vandaag op het vliegtuig, of dat hopen ze toch: Brussels Airport verwacht 15.000 passagiers
De eerste dag van de kerstvakantie zorgt meestal voor veel gekrioel op Brussels Airport in Zaventem. Ook vandaag stappen ondanks de coronacrisis heel wat mensen het vliegtuig op. Studenten keren voor de feestdagen naar huis, mensen gaan op familiebezoek of trekken naar het buitenland voor cosmetische ingrepen. Ondanks de 15.000 verwachte passagiers verloopt alles rustig en volledig gecontroleerd. De drukte is niets in vergelijking met andere jaren. Wij legden ons oor te luisteren bij enkele reizigers die vandaag vertrekken.
Lees verder

België blijft achterophinken met hernieuwbare energie
In 2019 kwam 9,9 procent van de in België verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen. België zit daarmee in de staartgroep in de EU, waar het gemiddelde 19,7 procent is. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Lees verder

Poetin ontkent opnieuw iets te maken te hebben met vergiftiging criticus Navalny: "Wij zouden klus afgemaakt hebben"
De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag opnieuw ontkend dat hij iets te maken heeft met de poging tot vergiftiging van Kremlin-criticus Aleksej Navalny afgelopen zomer. "Als Russische agenten Navalny hadden willen vermoorden, zouden ze de klus wel afgemaakt hebben", klonk het na een vraag tijdens een persconferentie.
Lees verder

Amerikaanse vicepresident Pence gevaccineerd tegen corona
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence (61) heeft zich vandaag, live op televisie, laten inenten tegen het coronavirus. De publieke vertoning was opgezet om het nationale vertrouwen in het vaccin (Pfizer/BioNTech) te vergroten.
Lees verder

Rijongeschikt of niet? Spookrijder in Dodge (64) herinnert zich niets meer van de feiten
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die op 2 augustus met zijn Dodge Ram in Houthalen inreed op verschillende wagens, moest zich deze middag verantwoorden voor de Hasseltste politierechtbank. De sleutelvraag was of hij al dan niet rijongeschikt was verklaard door de neuroloog. Op 29 januari zal deze vraag beantwoord worden tijdens het vervolg van het proces.
Lees verder

Rijgeschikt of niet? Spookrijder in Dodge (64) herinnert zich niets meer van ongevallen waarbij acht mensen gewond raakten
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die op 2 augustus met zijn Dodge Ram in Houthalen inreed op verschillende wagens, moest zich vrijdagmiddag verantwoorden voor de Hasseltste politierechtbank. De sleutelvraag was of hij al dan niet rijongeschikt wordt verklaard door de neuroloog.
Lees verder

Prins Emmanuel en prinses Eleonore stelen de show tijdens bijzonder kerstconcert in het paleis
Coronapandemie of niet, koning Filip (60) en koningin Mathilde (47) stonden erop dat het traditionele kerstconcert zou doorgaan. Op die manier wilden ze de Belgen een hart onder de riem steken tijdens deze moeilijke tijden. Blikvangers waren de optredens van prins Emmanuel (15) en prinses Eleonore (12). Het volledige concert is op kerstdag te zien op Eén.
Lees verder

"Kondig staat van beleg af en houd nieuwe verkiezingen onder toezicht van leger", zegt ex-veiligheidsadviseur Trump
Fanatieke aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump dringen er bij hem op aan de staat van beleg af te kondigen om te voorkomen dat zijn Democratische rivaal Joe Biden op 20 januari aan de macht komt. Een van de voornaamste pleitbezorgers is voormalig nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn, die onlangs een pardon kreeg van Trump.
Lees verder

Walibi deelt beelden van testrit op supersteile nieuwe achtbaan: "Hoogste en snelste van Benelux"
Pretpark Walibi Belgium in Waver heeft vrijdagmiddag beelden online gezet van het eerste testritje op zijn nieuwe megacoaster. Daarop is te zien hoe de wagentjes over een parcours met enkele bijna loodrechte hellingen scheuren. Topsnelheid: tussen 113 en 115 kilometer per uur.
Lees verder

Deze negen dingen wist je nog niet over 'Home Alone'
Morgen viert 'Home Alone' z'n dertigste verjaardag, en dat betekent dus ook al zeker dertig Kerstmissen waarbij de klassieker vaste prik was. Maar zelf voor de échte fans zijn er nog zeker en vast nog dingen die je niet gemerkt hebt tijdens het kijken. Zelfs niet bij de elvenderstigste keer.
Lees verder

De 16-jarige oorlogsheldin die honderden levens redde maar in alle stilte overleed in een rusthuis
Gelauwerd in Amerika en Groot-Brittanië en in alle stilte overleden in een rusthuis in onze hoofdstad. De Brusselse Janine De Greef (95) was amper 14 jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, maar het schoolmeisje veranderde al snel in een verzetstrijdster. Samen met haar familie redde ze de levens van meer dan 300 Britse en Amerikaanse piloten. "Een echte heldin", zegt Bob Frost, een van de piloten die dankzij Janine overleefde.
Lees verder

#zorgvoorlicht: Ontdek hier de mooiste lichtstraten in jouw gemeente!
Vlaanderen zorgde massaal voor licht in donkere dagen tijdens de eerste editie van #zorgvoorlicht: bedankt daarvoor! In de herfstvakantie was de verbondenheid zo goed te voelen en daarom willen we het licht, de liefde en de warmte blijven verspreiden. In de kerstvakantie gaan we met HLN.be en VTM NIEUWS op zoek naar De Mooiste Lichtstraat van Vlaanderen. Ontdek hier alle genomineerde lichtstraten!
Lees verder

Europese Commissie koopt 20 miljoen sneltests aan
De Europese Commissie heeft een contract getekend voor de levering van meer dan 20 miljoen sneltests ter waarde van 100 miljoen euro. De zogeheten antigeentests van de farmaceuten Roche en Abbott zijn vanaf begin januari beschikbaar, meldt het dagelijks EU-bestuur.
Lees verder

Zo kopieer je de signature look van creatieve bosslady Deborah Didi: "Ik ben geen meisje-meisje, geef mij maar comfort in plaats van sexiness"
Allemaal goed en wel, trends volgen. Nog leuker is het om een eigen, herkenbare stijl te ontwikkelen. Iemand die er met succes in geslaagd is: Deborah Didi (35). Deze creatieve bosslady en grafisch ontwerper weet perfect te balanceren tussen stoer en klassevol. Aan de hand van één van haar signature looks, vertelt ze welke stijlgeheimen haar definiëren. We stelden haar enkele gerichte vragen.
Lees verder

Rode Duivels oefenen tegen Kroatië tijdens EK-voorbereiding
De Rode Duivels oefenen op 6 juni 2021 in aanloop naar het EK in het Koning Boudewijnstadion tegen vicewereldkampioen Kroatië.
Lees verder

Video van Beringse fotograaf over 'Fietsen door het Water' gaat viraal: "Geleerd dat het in de achtertuin ook mooi kan zijn"
De Beringse fotograaf Michiel Pieters zette een week geleden een video online van een skater die door 'Fietsen door het water' in Bokrijk gaat. Tot zijn eigen verbazing werd het filmpje al door bijna 200.000 mensen 'geliket'. Van Egypte tot de Verenigde Staten komen er bewonderde reacties op dit filmpje. "Wij zijn gewend geraakt aan de schoonheid, maar in het buitenland vindt men deze landmark blijkbaar toch wel erg cool", glimlacht Michiel.
Lees verder

VIDEO. Jacky Lafon zingt vanuit de binnenplaats voor de bewoners van De Strandjutter in Blankenberge
Vanuit het binnenplein van De Strandjutter in Blankenberge heeft Jacky Lafon vrijdag liedjes gezongen voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Ze had ook een mooie cadeaumand mee.
Lees verder