Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Sensatie op WK Darts: James Wade gooit eerste ‘nine darter’ in vijf jaar

HLN
Sensatie op WK Darts: James Wade gooit eerste 'nine darter' in vijf jaar
Sensatie op het WK darts vanmiddag. De Brit James Wade, het nummer 7 van de wereld, gooide voor het eerst in vijf jaar een 'nine darter' op een wereldkampioenschap. Daarmee won hij een leg met het minimum aantal pijlen. De 'nine darter' leverde Wade echter niets op, hij ging onderuit tegen zijn landgenoot Stephen Bunting.
Lees verder

Antwerp ontvangt aangetekend schrijven van advocaat Ivan Leko, niets staat zijn overgang naar China nog in de weg
Wat al enkele dagen te verwachten viel, is nu ook helemaal officieel: Ivan Leko is weg als trainer van Royal Antwerp FC. De club ontving vanochtend een aangetekend schrijven van de advocaat van Leko.
Lees verder

Spaanse jagers doden 500 herten en wilde zwijnen tijdens jachtpartij in Portugal
De Portugese regering heeft boos en verontwaardigd gereageerd op een twee dagen durende jachtpartij van zestien Spanjaarden waarbij meer dan vijfhonderd herten en wilde zwijnen zijn gedood. De Portugese milieuminister João Pedro Matos Fernandes spreekt van een 'gemene milieumisdaad', die vervolgd moet worden.
Lees verder

Portugal woest op Spaanse jagers die meer dan 500 herten en wilde zwijnen doden
De Portugese regering heeft boos en verontwaardigd gereageerd op een twee dagen durende jachtpartij van zestien Spanjaarden waarbij meer dan vijfhonderd herten en wilde zwijnen zijn gedood. De Portugese milieuminister João Pedro Matos Fernandes spreekt van een 'gemene milieumisdaad', die vervolgd moet worden.
Lees verder

Vanaken: "Ik had geel verwacht en daarom was ik zo gefrustreerd, maar dit mag mijn imago niet schaden" - Beslissing in beraad
Zit Hans Vanaken na Nieuwjaar wekenlang voor televisie? Bovenop twee matchen schorsing voor een 'brutale fout' riskeert de spelmaker van Club Brugge nóg eens twee weken voor 'misplaatste uitlatingen'. Club Brugge gaf al snel aan niet akkoord te gaan met het schorsingsvoorstel. Vandaag verscheen Vanaken bijgevolg voor het Disciplinair Comité, de Geschillencommissie van weleer. Herbeleef hieronder de motivering van het bondsparket en de verdediging van Club Brugge, met ook Vanaken die zelf aanwezig was op de online zitting. Na de uitspraak, die vandaag of morgen gecommuniceerd wordt, kan blauw-zwart ook nog een beroepsprocedure opstarten.
Lees verder

"Verenigd Koninkrijk moet twee miljoen mensen per week vaccineren om derde golf te voorkomen"
In het Verenigd Koninkrijk blijft het aantal besmettingen schrikbarend toenemen. En zeker nu de vermoedelijk meer besmettelijke variant steeds meer om zich heen grijpt, moet ook op het vlak van vaccinatie een versnelling hoger geschakeld worden, menen onderzoekers. Het land zou twee miljoen mensen per week moeten vaccineren om een derde golf te voorkomen, luidt de conclusie van een studie van de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).
Lees verder

JAAROVERZICHT. Tijgers, Ella Leyers en wijnen, wijnen, wijnen: ondanks de crisis kenden deze sterren en BV's wél een topjaar
2020: het jaar waarin vooral corona het nieuws domineerde, maar BV's en celebrities ook heel wat hoogte- en dieptepunten kenden. De komende dagen verzamelen wij in dit jaaroverzicht enkele van die opmerkelijke nieuwsfeiten, en vandaag focussen we ons op diegenen die er wonder boven wonder wél in geslaagd zijn om er een topjaar van te maken. Dit zijn de 'grootste winnaars' van 2020.
Lees verder

Druktebarometer voor het eerst echt op oranje, plots gaat iedereen shoppen in Gent
Waar het verdacht rustig bleef voor Kerst, is het plots wél druk in centrum Gent. Gisteren na 15 uur was dat al het geval, en vandaag is er zelfs zoveel volk dat de druktebarometer voor het eerst echt oranje kleurt. Wie nog naar het centrum wil afzakken, doet dat beter niet.
Lees verder

Zweedse premier in opspraak "omdat hij aan het kerstshoppen was"
De Zweedse premier is in opspraak geraakt nadat er in de krant 'Expressen' foto's verschenen zijn terwijl hij aan het kerstshoppen was in Stockholm. Twee dagen daarvoor had Stefan Löfven net opgeroepen om onder meer winkelcentra te vermijden. Het land weigerde altijd in lockdown te gaan, maar toch gelden ook daar nu strenge maatregelen.
Lees verder

"Coronavaccin AstraZeneca voorlopig nog niet te gebruiken in EU"
Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor het coronavaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford wordt goedgekeurd in de Europese Unie. Volgens plaatsvervangend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Noel Wathion hebben de ontwikkelaars van het vaccin nog niet eens een aanvraag ingediend bij de medicijnwaakhond.
Lees verder

Koppel blijft in de cel na moordpoging op ex-schoonvader: "We vreesden het ergste"
Een 25-jarige man uit Wommelgem en zijn 33-jarige vriendin blijven aangehouden en verdacht van poging moord. Het duo stond dinsdag voor de raadkamer nadat ze op kerstdag een 54-jarige Mechelaar bij hem thuis aanvielen. Het slachtoffer ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Lees verder

Wandelaar overleeft val van dertig meter in Utah
In de Amerikaanse staat Utah heeft een wandelaar als bij wonder een val van dertig meter diep overleefd. De 29-jarige man gleed zondag uit tijdens een wandeling in de bergen nabij Ensign Peak, in het noorden van Salt Lake City, en kwam vast te zitten op een richel. Dat melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder

Terugkerende sterkhouders, maar ook amper één scorende spits: waarom Anderlecht straks play-off 1 (niet) haalt
Een opsteker: Anderlecht sluit 2020 af in de top-4. Twee seizoenen geleden zat RSCA ook in die positie na 19 speeldagen en paars-wit zakte toen niet meer weg. Zal dat nu ook het geval zijn? Om mee te kunnen doen voor de titel, is dat alleszins nodig. Voor elk argument pro de kansen van de recordkampioen, is er ook wel eentje tégen te verzinnen. Waarom Anderlecht play-off 1 straks (niet) haalt.
Lees verder

Op stap met de Brugse gemeenschapswachten: "Voorbijgangers steken de middelvinger op en roepen verwensingen"
Het zijn geen fijne werkdagen voor de Brugse gemeenschapswachten. In plaats van hun gewone taak om losliggende straatstenen, omgewaaide takken of achtergelaten fietsen te signaleren, moeten ze nu voorbijgangers wijzen op het dragen van mondmaskers of het volgen van looplijnen. "Mensen steken zonder verpinken de middelvinger uit. Ik hoop dat deze periode gauw voorbij is", getuigt Nathalie Vermeulen.
Lees verder

Na zijn lockdownparty: Westerlo-speler Tuur Dierckx zal meehelpen op corona-afdeling
Westerlo-speler Tuur Dierckx, in wiens appartement eerder deze maand een lockdownfeestje doorging, zal op dinsdag 5 januari een dag meedraaien op de corona-afdeling van het Ziekenhuis van Geel. De club en het ziekenhuis willen duidelijk maken wat de risico's en impact van COVID-19 zijn voor zowel de patiënt als de zorgmedewerker.
Lees verder

Anderlecht haalt doelman Warner Hahn binnen: "Veel zin in mijn eerste buitenlandse avontuur"
Anderlecht heeft de overgang van Warner Hahn officieel aangekondigd. De Nederlandse doelman komt transfervrij over en tekende een contract tot eind dit seizoen.
Lees verder

Voor het eerst meer uitkeringen voor verloven zoals ouderschapsverlof dan tijdskrediet
In november hebben in België voor het eerst meer mensen een uitkering gekregen voor een thematisch verlof (zoals ouderschapsverlof en verlof voor medische bijstand) dan voor tijdskrediet. Dat blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening).
Lees verder

Jambon: "Brexitakkoord kost Vlaanderen wellicht méér dan 6.500 jobs"
De impact van de brexit op de Vlaamse economie zal wellicht groter zijn dan het cijfer van 6.500 jobs dat vandaag circuleert. Dat liet Vlaams minister-president Jan Jambon dinsdag verstaan bij een gedachtewisseling over de brexit in het Vlaams Parlement. De impact valt groter uit omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese douane-unie verlaat.
Lees verder

Eerste commerciële vlucht van Boeing 737 MAX in VS sinds 2019
Luchtvaartmaatschappij American Airlines voert vandaag de eerste commerciële vlucht met een Boeing 737 MAX in de VS uit sinds 2019. De geplaagde Boeings 737 MAX werden maandenlang aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes en kregen pas recentelijk opnieuw groen licht van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.
Lees verder

Deze Vlamingen fungeerden als proefkonijn voor het coronavaccin en weten als één van de enigen hoe het voelt om gevaccineerd te zijn
De 'officiële' eerste prik was voor Jos Hermans, en de komende maanden zijn ook wij aan de beurt. Maar een handjevol Vlamingen kréég intussen al twee dosissen van het coronavaccin: zij die hun lichaam ten dienste van de wetenschap stelden, en zich opgaven als proefkonijn. Glenn Geeroms en Johan Stoefs weten al hoe het voelt om gevaccineerd te zijn. "Soms is het moeilijk om voorzichtig te blijven, terwijl je wéét dat er iets in je lichaam zit dat je beschermt. Maar we moeten solidair zijn, dus blijven we dat masker dragen en onze handen ontsmetten."
Lees verder