Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Reissector zwaait opnieuw met vroegboekkortingen: zijn er koopjes te doen? En kan je nu écht risicoloos boeken?

HLN
Reissector zwaait opnieuw met vroegboekkortingen: zijn er koopjes te doen? En kan je nu écht risicoloos boeken?
Acht dagen Gran Canaria in een all-inclusive viersterrenhotel vanaf 907 euro per persoon. Begin juli tien dagen met de autocar naar het Spaanse Salou: 595 euro, voor half pension. Reisbureaus en touroperators zwaaien ook deze kerstperiode weer met vroegboekkortingen, alsof het coronavirus tegen het zomerseizoen van 2021 volledig de wereld uit zal zijn. Zijn er koopjes te doen? Kan je nu écht risicoloos boeken? En wat als ik voor afreis positief test op de wellicht verplichte coronatest?
Lees verder

Helmut Lotti zamelt geld in voor kinderen in armoede met 'Make 2020 Great Again'-liedje
Op 29 december zendt VTM de speciale slotaflevering van 'Make 2020 Great Again' uit. Met de actie wil presentatrice Frances Lefebure (32) iedereen oproepen om zoveel mogelijk cadeautjes te kopen voor kinderen in armoede. Om de actie kracht bij te zetten trok Helmut Lotti (51)de straat op om een speciale 'Make 2020 Great Again'-song met bijhorende videoclip op te nemen.
Lees verder

Helmut Lotti zamelt geld in voor arme kinderen met 'Make 2020 Great Again'-liedje
Op 29 december zendt VTM de speciale slotaflevering van 'Make 2020 Great Again' uit. Met de actie wil Frances Lefebure iedereen oproepen om zoveel mogelijk cadeautjes te kopen voor kinderen in armoede. Om de actie kracht bij te zetten trok Helmut Lotti de straat op om een speciale 'Make 2020 Great Again'-song met bijhorende videoclip op te nemen.
Lees verder

Telecom in België duurste van Europa: "Nood aan meer concurrentie"
Post- en telecommunicatiediensten zijn in ons land zowat 76 procent duurder dan gemiddeld in de lidstaten van de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Consumentenorganisatie Test Aankoop wijst erop dat er dringend nood is aan meer concurrentie in ons land.
Lees verder

Koppel dat verdacht wordt van brandstichting toekomstig asielcentrum Bilzen vrijgelaten onder voorwaarden
Het koppel dat verdacht wordt van de opzettelijke brandstichting van het toekomstige asielcentrum in Grote-Spouwen bij Bilzen, is dinsdag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt hun advocaat Jos Driessen.
Lees verder

LIVE. Atlético met Carrasco en Sociedad strijden om de leiding in La Liga
• Estadio Anoeta • Aftrap: 19u45 • Atlético is leider met 29 punten, Sociedad heeft er drie minder • Tonen Adnan Januzaj (Sociedad) en Yannick Carrasco (Atlético) zich belangrijk voor hun ploeg?
Lees verder

William en Catherine schenden coronaregels: "Ze waren met 9 man op stap"
Prins William en zijn vrouw Catherine Middleton (beiden 38) krijgen van de Britse media flink op hun kop. Het stel zou zich niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden toen ze een bezoekje brachten aan prins Edward (56).
Lees verder

LIVE WK DARTS. Neemt 'Dancing Dimi' eerste horde tegen ervaren Paul Lim?
D-day voor Dimitri Van den Bergh. 'The Dream Maker' staat straks rond 22u10 tegenover de 66-jarige Singaporees Paul Lim in de tweede ronde van het WK darts. Neemt 'Dancing Dimi' vlot de eerste horde? Volg het straks LIVE op VTM 4 en HLN.be!
Lees verder

CD&V-voorzitter Joachim Coens is al duidelijk in kerststemming en geeft het beste van zichzelf in zangstonde. Geniet u mee?
En u dacht dat Yoko Ono vals kon zingen? Luister dan eens naar CD&V-voorzitter Joachim Coens, die op zijn Facebook-profielpagina een tenenkrullende minuut lang de stembanden rond 'Happy Xmas (War Is Over)' van John Lennon en Yoko Ono tracht te plooien.
Lees verder

Disney deelt plannen rond spin-off 'The Mandalorian'
Fans van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' werden in de laatste aflevering van het tweede seizoen die afgelopen week uitkwam getrakteerd op een aantal verassingen. Over één daarvan, de aankondiging van 'The Book Of Boba Fett', vertelde 'Mandalorian'-bedenker Jon Favreau gisteren in talkshow 'Good Morning America' meer.
Lees verder

LIVE. Atlético klimt snel na rust op voorsprong tegen Real Sociedad
• Estadio Anoeta • Aftrap: 19u45 • Atlético is leider met 29 punten, Sociedad heeft er drie minder • Tonen Adnan Januzaj (Sociedad) en Yannick Carrasco (Atlético) zich belangrijk voor hun ploeg?
Lees verder

Meer dan 2.100 truckers stranden op tarmac van Engelse luchthaven door viruspaniek op Europese vasteland
Als gevolg van de sluiting van de Brits-Franse grens staan enkele duizenden vrachtwagens geblokkeerd in de buurt van de Britse havenstad Dover. Dat heeft de lokale overheid meegedeeld.
Lees verder

Poetin kent levenslang gerechtelijke onschendbaarheid toe aan ex-presidenten
De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend waarmee gewezen presidenten de rest van hun leven beschermd worden tegen gerechtelijke vervolging. Door de immuniteitswet, die dinsdag gepubliceerd werd, blijven ook de familieleden van ex-presidenten buiten schot.
Lees verder

Franse acteur Claude Brasseur (84) overleden
De Franse acteur Claude Brasseur is op 84-jarige leeftijd overleden. Brasseur was de zoon van bekend acteur Pierre Brasseur en de romanschrijver Odette Joyeux.
Lees verder

Ook woensdag en donderdag vakbondsacties bij De Lijn
Woensdag en donderdag zijn er bij De Lijn opnieuw vakbondsacties aangekondigd, waardoor er hinder zal zijn voor de reizigers. Nieuw overleg heeft voor de vakbonden niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat melden vakbonden ACV Openbare Diensten en ACOD TBM dinsdagavond. De directie van De Lijn is daar absoluut niet over te spreken en verwijst onder meer naar het urenlange overleg van de voorbije dagen en naar de voorstellen die De Lijn op tafel heeft gelegd.
Lees verder

Coronavirus bereikt nu ook Antarctica: minstens 36 mensen besmet
Antarctica is niet langer coronavrij. Het virus werd vastgesteld bij minstens 36 mensen in het Bernardo O'Higgins-poolstation. Dat meldt het Chileense leger. Het gaat om 26 militairen en 10 burgers die onderhoudswerken uitvoerden op de basis.
Lees verder

Carrasco loodst leider Atlético met twee assists naar winst tegen Real Sociedad
Atlético Madrid heeft de topper van de vijftiende speeldag van de Spaanse Liga op het veld van Real Sociedad gewonnen. Het team van Yannick Carrasco, die goed was voor twee assists, haalde het met 0-2.
Lees verder

Raman bezorgt Schalke eindelijk nog eens (beker)zege met twee goals, ook Bornauw stoot door met Köln
Eindelijk kon hij nog eens juichen. Benito Raman schoot Schalke 04 met twee goals naar de volgende ronde van de beker. Ook Sebastiaan Bornauw heeft zich met Keulen geplaatst voor de achtste finales van de Duitse DFB Pokal.
Lees verder

Michel Fourniret in beschuldiging gesteld voor verdwijning en dood van Lydie Logé in 1993
De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is dinsdag in staat van beschuldiging gesteld in het onderzoek naar de verdwijning van Lydie Logé in 1993. Fourniret wordt aangeklaagd voor "ontvoering en opsluiting gevolgd door de dood", zo melden gerechtelijke bronnen aan de krant Le Parisien en het Franse nieuwsagentschap AFP.
Lees verder

Biden start presidentieel Twitteraccount met nul volgers
De aankomend Amerikaanse president Joe Biden krijgt bij zijn aantreden op 20 januari volgend jaar de twitteraccount @POTUS van zijn voorganger Donald Trump overgedragen. Wat niet meegaat zijn de 33,2 miljoen volgers die de account momenteel heeft. Dat deelt Twitter mee.
Lees verder