Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Rechtbank wijst schadeclaim van ondernemer na 'ongenuanceerde uitspraken’ door viroloog Marc Van Ranst af

HLN
Rechtbank wijst schadeclaim van ondernemer na 'ongenuanceerde uitspraken' door viroloog Marc Van Ranst af
Viroloog Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer Rudi De Kerpel. Dat heeft de rechter in Mechelen beslist. De vordering van De Kerpel na de zijn dagvaarding eind augustus 2020 werd zopas ongegrond verklaard. Omgekeerd moet De Kerpel wel opdraaien voor de gerechtskosten alsook de gemaakte kosten door Van Ranst.
Lees verder

Stany Crets schrijft pleidooi voor meer "menselijk afscheid" na het overlijden van zijn moeder: "Aan de koffietafel neem je afscheid"
Stany Crets (56) moest onlangs afscheid nemen van zijn moeder. Zij stierf, in volle coronacris, op 85-jarige leeftijd. En al was het geen totale verrassing, toch stemt het afscheid de Vlaamse acteur intriest. "Het belangrijkste is het afscheid nemen mét elkaar", zo schrijft Crets in een pleidooi op Facebook.
Lees verder

Stany Crets schrijft pleidooi voor een meer "menselijk afscheid" na het overlijden van zijn moeder
Stany Crets (56) moest onlangs afscheid nemen van zijn moeder. Zij stierf, in volle coronacris, op 85-jarige leeftijd. En al was het geen totale verrassing, toch stemt het afscheid de Vlaamse acteur intriest. "Het belangrijkste is het afscheid nemen mét elkaar", zo schrijft Crets in een pleidooi op Facebook.
Lees verder

Zenit mist mogelijk sterkhouder Dzyuba tegen Club Brugge
Morgen geen Artem Dzyuba tegen Club Brugge? De boomlange topspits is onzeker voor het Champions League-duel op Jan Breydel, zo verklaarde Zenit-coach Sergei Semak op de persconferentie.
Lees verder

Echtgenote Djalali: "Ons zoontje denkt dat papa in Iran is voor het werk en het land niet kan verlaten door slechteriken"
Iran kan elk moment overgaan tot de executie van Ahmadreza Djalali, de Zweedse-Iraanse gastprofessor aan de VUB. De uitschakeling van een Iraanse atoomwetenschapper vrijdag komt dan ook op een slecht moment, denkt zijn echtgenote Vida Mehrannia. Ze vraagt dat België en de EU meer doen. 'De inzet tot nu toe was onvoldoende. Anders was hij al vrij.'
Lees verder

Eerste vrouwelijke ref in Champions League leidde vorig jaar ook al de Europese Supercup
Scheidsrechter Stéphanie Frappart (36) leidt woensdag als eerste vrouw in de geschiedenis een wedstrijd in de Champions League. De Française mag het duel tussen Juventus en Dinamo Kiev fluiten.
Lees verder

Premier De Croo op werkbezoek bij Emmanuel Macron: volg hier hun persconferentie
Premier Alexander De Croo (Open Vld) is vandaag op werkbezoek bij de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Omstreeks 14 uur geven de politici een persconferentie. U kan die hier live volgen.
Lees verder

Kan je binnenkort nog gewoon naar de UK reizen? En worden tickets voor de Eurostar duurder? Dit verandert er allemaal na de Brexit
Nog een maand en de Brexit is een feit. Hoe die er tot in de details zal uitzien, daarvoor wordt er momenteel nog stevig onderhandeld. Maar wat we zeker al weten is dat vanaf 2021 voor ons als reizigers niets meer hetzelfde zal zijn. Heb je binnenkort een paspoort nodig voor een kort verblijf? Zal je meer betalen voor een tripje met de Eurostar naar Londen? En wat met je ziekteverzekering? Onze reisexpert zocht het uit.
Lees verder

'First Dates'-kandidate Karen Boelaerts is de stem van 'Walk On Water' en 'Lift U Up': "Ik heb mezelf 10 jaar weggecijferd"
Naast romantiek is er deze week ook plaats voor muziek in 'First Dates'. Deejay Jimmy (55) is gematcht met Karen Boelaerts (57), die ooit nog de eerste hits van Milk Inc. én 2 Fabiola inzong, achter de schermen. Ze vertelt over die grandioze tijd - "Ik ontvang nu nog altijd royalty's" - en de loodzware periode die ze achter de rug heeft. "Ik heb dikwijls zitten huilen: 'Wat zit ik hier nog te doen?'"
Lees verder

Vivaldi keurt extra kredieten voor kabinetten goed
De Kamercommissie Financiën heeft vandaag meerderheid tegen oppositie een wetsontwerp goedgekeurd waardoor de ministerkabinetten extra kredieten krijgen. De tekst kreeg forse kritiek vanop de oppositiebanken.
Lees verder

School Mater Dei dient klacht in na reeks cyberaanvallen: vermoedens dat leerlingen netwerk bewust overbelasten
De school voor secundair onderwijs Mater Dei Brasschaat gaat een klacht indienen bij de politie omdat er zeer ernstige vermoedens dat leerlingen betrokken zijn bij het uitvoeren van cyberaanvallen op het computernetwerk van de school. De directie benadrukt wel dat er géén gevaar is voor privacygevoelige informatie, maar waarschuwt wel: "Dit zijn strafbare feiten en geen tienerstreken."
Lees verder

Hanne Maudens verliest elitestatuut bij Vlaamse Atletiekliga na overstap naar 800 meter
Hanne Maudens is niet langer elite-atleet bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) als gevolg van haar overstap van de zevenkamp naar de 800 meter. Dat blijkt uit de elitelijst voor 2021 die de VAL op haar website heeft geplaatst.
Lees verder

Karen Damen en Wim Opbrouck spelen hoofdrol in tweede 'Assisen Online'
Na het overdonderende succes van de eerste editie start productiehuis Uitgezonderd. op 21 december met 'Assisen Online 2 - De Kerstmoord'. Onder meer Karen Damen (46), Kürt Rogiers (49) en Wim Opbrouck (51) maken daarin hun opwachting.
Lees verder

November was zeer warm, zeer zonnig en droog
De voorbije novembermaand was een zeer warme, zeer zonnige en droge maand. De ganse herfst, van september tot november, was overigens zeer warm en iets zonniger dan gemiddeld. Dat blijkt uit de klimatologisch overzichten die het KMI dinsdag publiceert.
Lees verder

Netflix-serie 'La casa de papel' krijgt Koreaanse versie
Dat de Netflix original-serie 'La casa de papel' een hit is in Europa is in Azië niet onopgemerkt gebleven. Vandaag maakte de streamingsservice bekend dat er een Koreaanse versie wordt gemaakt van de populaire Spaanse serie.
Lees verder

Clement kan tegen Zenit niet rekenen op Diatta: "Willen niet mikken op gelijkspel"
Geen Krépin Diatta morgen tegen Zenit, de vleugelspeler moest de training deze voormiddag staken. Simon Deli legt morgen op zijn beurt een ultieme test af.
Lees verder

Gigantische telescoop, bekend van James Bond, ingestort op Puerto Rico
De wereldberoemde Arecibo-telescoop in Puerto Rico, bekend van James Bond maar ook van wetenschappelijke doorbraken, is ingestort. Het grijsmetalen gevaarte van ruim 300 meter doorsnede is volgens lokale media vanmorgen in elkaar geklapt.
Lees verder

Oplossing voor amateurclubs in beker? Of worden ze uitgekocht?
Gaat de bekercompetitie door met of zonder amateurs? De profclubs proberen de bevoegde overheden ervan te overtuigen dat de beker een 'profcompetitie' is. Daardoor zouden alle amateurploegen, ondanks de coronamaatregelen, kunnen trainen en spelen. Gebeurt dat niet, dan worden de amateurs uitgekocht.
Lees verder

"Zo'n 85 procent van winkelend publiek Maastricht zaterdag kwam uit Wallonië"
Van het winkelend publiek in de Nederlandse stad Maastricht zaterdag kwam 85 procent uit het Franstalige landsgedeelte van België. Dat heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdag gezegd.
Lees verder

15 originele kerstkaarten van Belgische makelij voor een instant glimlach op je gezicht
Geen kerst met al onze vrienden en familie dit jaar (effe huilen, ja). Maar gelukkig houdt niks of niemand ons tegen om al wie we missen toch een spreekwoordelijke knuffel te geven met een kerstkaartje in de bus. En laat ons land nu net barsten van de creatievelingen die de meest heerlijke, grappige of originele kaartjes maken. Mét een flinke steek naar corona, indien gewenst.
Lees verder